Elektrodesvejser Test (2022) → Se de 5 bedste svejsemaskiner her!

Hvis du står og skal svejse to metaller sammen, så skal du gerne benytte dig af en elektrodesvejser. Der findes en lang række modeller på markedet, hvoraf nogle er gode til privat brug og andre til professionelt brug, mens nogen selvfølgelig kan benyttes til begge dele. Af den grund skal du gerne have gjort dig nogle overvejelser om dit eget behov før du begiver dig på jagt efter en elektrodesvejser. I denne test af elektrodesvejsere vil vi hjælpe dig med dit valg, da vi har samlet de bedste modeller på markedet ét sted. På den måde kan du nemt og hurtigt finde frem til den rette model for dig.

CFH svejseværk 230V ESG 160#1 CFH svejseværk 230V ESG 160 – Den bedste elektrode svejsemaskine

Du kan udmærket investere i denne elektrode svejsemaskine fra CFH, hvis du gerne vil have fingrene i en kvalitetsmodel til en god pris. Modellen er perfekt til mindre reparationer i hjemmet og har en trinløs justering af svejsestrømmen. Denne variant er desuden transportabel.

Fremhævede fordele:

 1. Transportabel model
 2. Indbygget ventilator, termosikring og trinløs justering af svejsestrømmen
 3. God til små reparationer, da den passer til elektroder mellem 2 og 4 mm

Derfor skal du vælge en CFH svejseværk 230V ESG 160

Hvis du ønsker at investere i en af de bedste elektrode svejsemaskiner på markedet netop nu, så skal du sørge for at købe denne maskine fra CFH. Modellen her er nemlig en yderst robust maskine, der har klaret sig godt i diverse tests. Det skyldes bl.a., at maskinen er ideel til mindre reparationer, da den bruger elektroder fra 2 til 4 mm, samt er transportabel og derfor udmærket kan flyttes rundt efter behov.

Denne elektrodesvejser kræver en 16A sikring for at blive benyttet og bruger 2,5 kW / 230 volt. Du får denne maskine til en budgetvenlig pris og så kommer den endda med en indbygget ventilator, termosikring og en trinløs justering af svejsestrømmen.


Telwin bærbar elektrodesvejser 170 A#2 Telwin bærbar elektrodesvejser 170 A – Den bedste transportable elektrodesvejser

Med denne elektrodesvejser fra mærket Telwin kan du være sikker på, at du altid kan tage din maskine med på farten. Denne model kommer nemlig i en smart transport- /opbevaringskasse og vejer under 4 kg. Modeller kan både bruges til MMA og TIG svejsning.

Fremhævede fordele:

 1. Transportabel elektrodesvejser – leveres i en kasse
 2. Kan benyttes til både MMA og TIG svejsning
 3. Benytter rutile, basiske, rustfri og støbejerns elektroder i størrelserne 1,6 til 4 mm

Derfor skal du vælge en Telwin bærbar elektrodesvejser 170 A

Hvordan lyder det med en bærbar elektrodesvejser, der nemt kan tages med på farten og passer til en række elektroder i forskellige størrelser? Hvis du er interesseret i en sådan model, så skal du have fat i denne elektrodesvejser fra mærket Telwin. Produktet vejer nemlig kun 3,7 kg og bliver leveret i en kasse, der gør den ideel til transportering. Derudover kan du benytte både rutile, basiske, rustfri og støbejerns elektroder i størrelserne 1,6 til 4 mm.

Maskinen kan desuden både klare MMA og TIG svejsning og svejser endda med en stabil lysbue. Produktet kan svejse i rustfrit og sort stål, samt DC materialer. Du kan udmærket benytte denne elektrodesvejser til både reparationer og montage opgaver. Du investerer desuden i en maskine med et strømområder mellem 10 og 170 A og 230 volt.


https://www.globaltools.dk/maskiner/svejsere/telwin-baerbar-elektrodesvejser-170-a#3 Elektrodesvejser Telwin Linear 340 – Den bedste MMA elektrodesvejser

Hvis du leder efter en god maskine til MMA svejsning, så er denne Telwin model lige noget for dig. Her får du en god svejsemaskine til brug på rustfrit stål, sort stål, aluminium og DC svejsbare materialer, der er udstyret med trinløs spændingsregulering.

Fremhævede fordele:

 1. MMA svejsning af rustfrit stål, aluminium, DC svejsbare materialer o.l.
 2. Kan anvendes med rutile, basiske, støbejerns, aluminiums og rustfrit stål elektroder
 3. Kompakt og transportabel model grundet store hjul

Derfor skal du vælge en Elektrodesvejser Telwin Linear 340

Denne elektrodesvejser er en smule større end de forrige modeller, som vi har gennemgået i denne test, men til gengæld er den også mere kraftfuld. Modellen fungerer ved strømområder mellem 60 og 320 A, benytter 230 volt og har en tomgangsspænding på 65 volt. Du kan således udmærket benytte denne maskine til brug på rustfrit stål, sort stål, aluminium og andre DC svejsbare materialer. Modellen benytter sig af MMA svejsning.

Du har desuden mulighed for at anvende denne model med rutile, rustfrit stål, støbejern, aluminium eller basiske elektroder. Maskinen er desuden yderst kompakt og er udstyret med to store hjul, der gør det muligt for dig at flytte rundt på maskinen, hvis du føler behov for det.


Stanley STAR 2500 svejsemaskine#4 Stanley STAR 2500 svejsemaskine – Den bedste premium elektrodesvejser

En Stanley Star svejsemaskine er ideel til dig, der nægter at gå på kompromis. Denne model er nemlig en højteknologisk maskine med en række funktioner, såsom anti stick og beskyttelse mod overophedning, der gør arbejdet endnu lettere. Derudover har maskinen en budgetvenlig pris.

Fremhævede fordele:

 1. Højteknologisk maskine med Hot Start, Arc Force og Anti Stick funktioner
 2. Beskyttet mod overophedning
 3. Kan svejse i de fleste metaller og legeringer

Derfor skal du vælge en Stanley STAR 2500 svejsemaskine

Hvis du leder efter en eminent svejsemaskine, der skal kunne klare både private og professionelle arbejdsopgaver, så skal du se nærmere på denne Stanley Star maskine. Her får du nemlig en svejsemaskine, der kan klare svejsning af de fleste metaller og legeringer, såsom rustfrit stål og støbejern. Modellen har en høj svejsestrøm på 5-80 ampere og du har altid mulighed for at justere svejsestrømmen under brug.

Svejsemaskinen kommer i en lille størrelse med en vægt på kun 3,8 kg, så du kan nemt have den med på farten. Selvom maskinen er lille, så er den dog yderst kompakt og højteknologisk. F.eks. er den udstyret med funktionerne Hot Start, Arc Force og Anti Stick, hvilket sikrer dig en let betjening og hurtigt opstart, når du benytter maskinen. Derudover er denne svejsemaskine også beskyttet mod overophedning grundet udviklingen med termisk beskyttelse. Med i købet følger der elektrodeholdere, svejseskærm, jordklemme, fødere, samt en kombineret slagger og stålbørste.


elektrodesvejser-190-ampere#5 Telwin elektrodesvejser 190 Ampere MMA – Den bedste billige elektrodesvejser

Selv hvis budgettet ikke er alt for stort, så kan du stadig få en god elektrodesvejser. Det kræver egentlig bare, at du holder øje med diverse tilbud eller køber denne elektrodesvejser fra Telwin. Med denne model får du nemlig en god elektrodesvejser til håndværk og montage, der kan anvendes til svejsning af sort stål.

Fremhævede fordele:

 1. Billig i pris
 2. Høj svejsestrøm på 190 ampere
 3. Kan benyttes til både håndværk og montage

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Telwin elektrodesvejser 190 Ampere MMA

Hvis du primært er på jagt efter en billig elektrodesvejser, der kan klare både montage og håndværksopgaver, så skal du se nærmere på denne svejser fra Telwin. Med denne model får du nemlig en dejlig prisvenlig elektrodesvejser, som kan anvendes til svejsning af sort stål. Produktet er billigere end andre modeller, men har stadig en god funktionalitet. Maskinen benytter en høj svejsestrøm på 190 ampere, mellem 230 og 400 volt og 2,5 kW.

Denne model er desuden lidt tungere i vægt end varianter med letvægtsdesign, da den vejer 19,4 kg. Det er til gengæld stadig lavt nok til, at du udmærket kan flytte rundt på denne elektrodesvejser. Modellen bruger elektroder mellem 2 og 4 mm.


Guide til valg af din næste elektrodesvejser

Der er naturligvis et par specifikke aspekter, som du skal være ekstra opmærksom på, når du leder efter den rette elektrodesvejser til dig – og dem kan du læse mere om herunder. Vi vil dog gerne pointere, at du altid skal huske at inddrage dine egne præferencer i ligningen, samt overveje hvilket formål svejseren skal benyttes til, når du vælger model.

 • Svejseevne
 • Svejsemetode
 • Spænding
 • Elektroder
 • Pris

Svejseevne

Det giver måske lidt sig selv, men du skal jo gerne investere i en model, der faktisk understøtter dine behov. Det betyder kort sagt, at du skal investere i en model med en svejseevne, der passer til de arbejdsopgaver, som du skal foretage. Det nytter f.eks. intet, at du skal have svejset i rustfrit stål, men at den maskine du køber ikke kan klare lige netop dette materialer – eller har en for lav evne til, at resultatet bliver pænt og holder ved.

Svejsemetode

Du kan også med fordel overveje, hvilke svejsemetode (MIG/MAG, TIG eller MMA) du foretrækker før du begiver dig ud efter en elektrodesvejser – uanset om du ønsker en afsmeltende eller fast elektrode. Hvis du ikke ved det på forhånd eller er i tvivl om, hvad du skal vælge, så kan du med fordel investere i en maskine, der kan gøre begge dele, såsom nr. 2 i denne test – en Telwin bærbar elektrodesvejser 170 A.

Spænding

Præcis som med punktet om svejseevne, så er det relevant at gøre sig nogle tanker om den ønskede spænding for produktet. Dette behøver ikke nødvendigvis at være det mest afgørende punkt, men det kan give dig en fornemmelse for, hvor kraftig maskinen er eller hvor meget strøm den benytter.

Elektroder

Du kan få elektroder i mange forskellige materialer og størrelser. Af den grund er det relevant at undersøge, hvilke elektroder din nye svejser kan fungere med. Det er naturligvis også vigtigt at undersøge, hvilke størrelser, der passer til din maskine, så du altid får benyttet de rette elektroder.

Pris

Det kan være svært at udelukke prisen, når det kommer til købet af et produkt. Ofte har prisen jo faktisk en afgørende del, da flere af os er nødt til at holde os inden for et budget. Vi vil dog råde dig til ikke udelukkende at kigge på prisen, da det så kan være, at du får købt et helt forkert produkt til dine behov – og så hjælper det jo intet, at modellen var billig nok i pris, hvis du så skal ud og købe en ny maskine kort tid efter. Du kan dog altid holde øje med diverse tilbud eller prisvenlige modeller, hvis du skal holde dig inden for et relativt stramt budget.

Hvilke typer af svejseapparater findes der?

Der findes flere forskellige svejseapparater på markedet, og det er reelt helt op til dig selv, hvilken variant du foretrækker. Flere kan nemlig udmærket benyttes til svejsning af flere materialer. Netop fordi der findes flere forskellige typer af svejseapparater, så er der også stadig rig mulighed for at finde det rette apparat til dig, selvom du ikke nødvendigvis fandt den rette model i ovenstående guide.

Hvis du ikke er overbevist om, at en af produkterne i denne elektrodesvejser test er noget for dig, så kan du med fordel læse vores artikel om svejseapparater. I artiklen finder du nemlig en god sammenligning af de bedste svejseapparater, hvilket (forhåbentlig) kan give dig inspiration til, hvilken model du skal gå efter.