Etablering af have når du bygger nyt hus?

Etablering af have når du bygger nyt hus? Det at bygge nyt hus er en drøm for mange. Det kræver en del overvejelser og opgaver hvor de praktiske forhold skal være på plads som det første. Her gælder det om at tænke haven ind ved nybyggeri.

Bygge nyt hus og anlæggelse af have kræver jordarbejde hvor du skal bruge en fagmand som Tyrstedmaskinestation i Horsens hvis du bor her, til planering og terrænregulering af haveanlæg. Det er ofte en tidskrævende opgave at klare selv.

Anlæggelse af en ny have kan gøres nemt eller svært, hvilket du kan læse mere om i disse tips.

Brug 3byggetilbud til uforpligtigende tilbud til opgaven – nemt og hurtigt for dig

få tilbud på en anlægsgartner

 

Valg af have?

Et nyt hus kræver også en dejlig have. Men helt ligesom med huset, så skal du også gøre dig en del overvejelser. Hvordan skal din nye have se ud nu og frem i tiden?

Først og fremmest skal ambitionsniveauet om haven også følge de begrænsninger der er i forhold til størrelsen på din grund. Økonomien spiller også en væsentlig rolle, hvor det langsigtet også er en ting, som du skal tage med i betragtning.

En have skal vedligeholdes. Hvis du er vild med små hyggelige rum i haven, hvor planter, træer m.m. danner disse, så kræver det også en del arbejde. Ting gror over tid, og den nyanlagte have er nem at holde. Over tid vokser alting og det gør tidsforbruget i havearbejdet også.

Hvis du ikke kan lide havearbejde, så skal du selvfølgelig undgå ukrudt og bede med planter der kræver arbejde. Små bede hvor du satser på masser af bunddække, flis eller andet til at holde ukrudt væk. En stor græsplæne skal ikke vedligeholdelse på samme måde, men skal dog have vedligeholdelse mange flere gange både med kalke, fjerne mos, luftes med plænelufter og generelt slå græsset.

Del opgaverne op

Del de forskellige afsnit i haven op når du skal anlægge den. Det er logisk, men dog giver det et godt overblik til at starte rigtigt, så du både sparer tid og får de rigtige proportioner i haven.

Indkørsel, gangsti og terrassen er et logisk sted at starte ud. Det er svært at lægge fliser efter bede, frem for at anlægge bede efter pladsen der er efter anlæggelse af f.eks. havesti og terrasse.

I haven er det terrassen som der udgår det centrale som regel, og selvfølgelig den du starter ud med først. I design fasen skal du finde ud af hvordan denne skal se ud. Her kan det være en terrasse af træ eller sten.

Materiale til terrassen kræver at du finder ud af eventuel træsort eller belægningssten og om det måske skal være en overdækket terrasse eller ej.

Når du har anlagt terrasse så skal du nok også have nogle havestier der giver dig mulighed for at opleve haven bedst muligt.

Arbejd dig ud i haven med anlæggelse af bede. Her skal du selvfølgelig vælge planter du kan lide, men først og fremmest skal du vælge planter der kan gro de respektive steder. Her er der forskel på planter i forhold til meget sol eller skygge. Vælg planter der kan tåle skygge på nordsiden, og det modsatte på sydsiden.

Græsplænen skal også anlægges, hvor det bedste tidspunkt er, når vejret giver masser af regn og samtidig er lun. Her er forår og efterår de rigtige tidspunkter. Anlæg græsplænen ud fra de gængse tips hertil.

Træer skal selvfølgelig også plantes, men fælles for både bede, planter, buske og græsplæne er, kampen mod ukrudt.

Se videoen her hvordan du kan anlægge græsplænen bedst muligt:

En kommentar til “Etablering af have når du bygger nyt hus?”

Der er lukket for kommentarer.