Tips til at få styr på facaden af hus og have

Facaden af hus og have er det første du ser som besøgende eller generelt udefra. Og det er også dette, der vil gå og irriterer dig dagligt, hvis det trænger til rengøring eller måske renovering.

Få styr på facaden af hus og have. En murermester der kan hjælpe med dette er murerfirmaet Balthervin i Roskilde, Køge og Greve eller en murer i dit lokalområdet. En renovering af facaden er en omfattende opgave som de færreste af os kan klare selv, og derfor skal du bruge den professionelle assistance.

Et hus får som regel den største vedligeholdelse indvendigt. Men det udvendige hvor haven er, der kan være det fortryllende sted at opholde sig, kræver også den store vedligeholdelse for at tage sig bedst ud.

Tag og mure skal der styr på

De største ting der definerer udseende af hus og have er dit tag og mure. Disse ting kræver vedligeholdelse og rengøring. Her kan man sige at rengøring ofte gøres ud fra det skønsmæssige, men dog hænger rengøring og generel vedligeholdelse sammen.

Rengøring af husmuse

Hvis dine mure er beskidte af miljøets påvirkninger, så er opgaven med at vaske mure ned nok ikke den første på todo listen – eller sågar i top ti over opgaver der skal klares. Støv og pollen binder fugt til ydermuren ved især maling og bør derfor renses væk.

Du kan forbavsende nemt vaske dine ydermure og det er uden brug af højtryksrenser, der med sit tryk faktisk kan gøre mere skade end gavn. Brug noget så simpelt som en almindelig haveslange eventuelt med børste dyse på.

Sæt en børste for enden og vask ned, for det er trods alt kun støv og pollen der skal fjernes.

En rengøring renser og gør gavn, men du får ikke en helt ny flot facade. Hvis du skal efterisolerer, så er en facaderenovering måske den gode ide.

Ny facade?

Ændring af facadens udseende betyder du skal tage et valg mellem de forskellige facadematerialer.

Hvis du ønsker så vedligeholdelsesfrit som muligt, er skifer, tegl og fibercement ofte det mest brugte. Det giver mulighed for at pudse det ældre hus op og beklæde med f.eks. fibercement der ligner træ.

Dit materiale valg skal selvfølgelig passe med hus og have. Facaden skal gå naturligt ind med taget og husets alder. Helt ligesom konstruktionen i forhold til valget skal kunne være forsvarligt, så du ikke får skimmel eller fugtskader.

Gør det selv?

Du finder nemme materialer som mange godt kan finde ud af at sætte op, men en opgave som facaderenovering med efterisolering er en ting, der ikke må laves forkert. Derfor skal du seriøst overveje om ikke pengene er givet bedre ud, ved at en fagmand som tømrer eller murermester står for opgaven.

Styr på have og terrasse?

En ting er at shine huset op, men både have og terrassen skal selvfølgelig følge med. Ligesom med huset, så kræver haven også vedligeholdelse for at fremstå bedst muligt. Over årene vil den nok have levet sit eget liv og måske fremstå lidt vildvokset.

Hvis du ikke har vedligeholdt din terrasse med at fjerne snavs, alger, blade og andet gennem årene, kan fliserne måske trænge til udskiftning. Græsset trænger måske til den store kamp mod mos, hvor første skridt er en vertikalskærer til foråret.

Bede, træer, buske, hæk med mere trænger sikkert til en beskæring og luge for ukrudt. Måske du også har forskelligt træværk der trænger til maling. En total renovering af haven kan være en stor opgave, hvor den professionelle hjælp med en anlægsgartner kan være en mulighed.

En kommentar til “Tips til at få styr på facaden af hus og have”

Der er lukket for kommentarer.