Få styr på græsplænen i maj måned – Tips til hvad og hvordan

Alle drømmer om den grønne græsplæne fordi sundt, tæt og grønt græs er bare lækkert og indbegrebet af den flotte have.

Hvordan får du den perfekte grønne græsplæne? Desværre er det med at få en sund og velplejet græsplæne forbundet med masser af arbejde og især i maj måned.

Få styr på græsplænen i maj måned hvor du skaber grobund for den flotte grønne græsplæne.

 

Opnå det flotte grønne græsplæne

Hvis du skal anlægge en ny græsplæne, så er det forholdsvis nemt. Grav jorden, tromle, rive og så græsfrø hvilket kan være hårdt arbejde. Det er dog ret ligetil i forhold til en eksisterende græsplæne, som måske ikke er helt fri for alverdens ting der ikke er græs.

Hvordan får man Det at trimme og opnå en flot grøn græsplæne på en eksisterende og ikke trimmet græsplæne, er en noget hårdere omgang. Det kræver forskellige virkemidler i forhold til ”bare” at anlægge en ny græsplæne.

Du kan dog opnå den grønns græsplæne ved at implementer de nedenstående tips alt efter dit behov eller kvaler med græsplæne, og tidspunktet er helt sikkert april og især maj måned hvor alting bare vokser med lynets hast.

 

Alle græsplæner skal rives fri

Ligegyldigt om du en super mos befængt eller en total trimmet græsplæne, så skal der rives blade, grene og andet ukrudt væk fra græsset. Det giver grobund i form af luft og lys for at græsset vokser frem for ukrudt.

Husk at gøde din græsplæne i maj måned, hvilket er noget du skal gøre tre gange om året da græs virkelig gerne vil have næring.

 

Luft din græsplæne

Alle kender stort set til steder i græsplæne hvor der er nedtrådt og tørt. Det sker som regel fordi det er de samme steder vi går, og derved falder jorden noget samme.

For at løse det skal du lufte plænen. En lidt kedelig opgave som kan klares på den nemmeste måde med en plænelufter, eller den lidt hårdere måde med med en greb. Træd greben ned i plænen og vip så jorden vugges – og skaber luft til græsset.

Derudover, så skal du blande lidt topdressing med græsfrø og så samt give lidt gødning. Giv det godt med vand da det højest sandsynligt er et tørt område.

 

Få styr på mos

De fleste kan nok ikke sige sig fra at kende til mos problemer men det kan faktisk bekæmpes.

Hvordan fjerner du mos i græsplænen? Før du kan bekæmpe mos, så skal der lidt knofedt til. Det kan være en ret besværlig og hård omgang at fjerne meget mos, hvis du ikke har en vertikalskærer.

Du skal faktisk bare bruge kalk, gødning og lys til at bekæmpe mos. Derfor er det en god ide, at få fjernet de meget skyggefulde steder på græsplænen, for er der grene fra træer som skygger, og som eventuelt kan beskæres.

Husk at få gødet græsplænen.

 

Har du mange huller i græsplæne?

Måske din græsplæne har været angrebet af mos. Det har måske givet mange bare pletter og huller hvor der før var græs/mos.

Du kan købe færdig topdressing eller lave din egen. Find noget godt jord fra haven eller hent lidt kompostjord på genbrugspladsen, og bland det med lidt fint grus eller sand(1/3 sand) og tilsæt græsfrø også.

Udjævn de forskellige huller med din jord blanding og brug eventuelt tromle hvis det er helt galt.

2 kommentarer til “Få styr på græsplænen i maj måned – Tips til hvad og hvordan”

Der er lukket for kommentarer.