Facaderenovering kan øge ejendomsvurderingen (hvordan & hvorfor)

Facaderenovering kan øge ejendomsvurderingen? Hvis boligen skal renoveres til at opnå det smukkere look der forbinder hus og have, er ting som tag og facade ofte det der virker. Disse ting koster godt nok en del i forhold til renovering, men det er det er den hurtige og smarte måde at opnå en forskønnelse af boligen.

Facaden på boligen er samtidig en af de steder, hvor vind, vejr og miljø ofte har skabt det største slid. Derfor kan en renovering ikke bare være en forskønnelse, men også det kloge træk i forhold til at bevare og forøge værdien af boligen.

Hvis du overvejer at lave en facaderenovering så den fremstår flot igen, kan du her finde gode tips til hvordan og hvorfor.

Hvorfor facaderenovering?

Du forlænger boligens levetid og værdi, hvor udgiften måske tjener sig selv hjem når tiden for et salg kommer. Udover det rent æstetiske så er økonomi nemlig den overvejende grund til at få lavet en renovering. Ikke bare i forhold til ejendomsvurderingen men også i forhold til spare på varmen. Her er isolering selvfølgelig årsagen til at boligen varmes hurtigere op.

Hvis ungerne har stået og tæsket bolden op af muren i flere år, hvilket er en yndet leg for de fleste fodboldglade drenge, så giver det slid på murværket. Det samme gør sig selvfølgelig gældende for blæst, vind, frost, sne, regn og lignede miljømæssige påvirkninger. Disse ting er grund til hvorfor du måske skal overveje at lave en renovering med hjælp af en murer.

Ofte vælger man at tage den helt store renovering hvor facadeisolering, udskiftning af vinduer og døre der måske også trænger, vil være passende at gøre samtidig. Det er selvfølgelig en endnu større udskrivning, men vil højest sandsynlig give en forbedring i ejendomsvurderingen.

Hvordan i korte træk?

Selve processen omkring renovering af facaden kan deles op i trin.

Første skridt hvis du vælger at få lavet isolering, er, at denne proces klares som det første.

Hvis du ikke vælger isolering, så er første skridt at der måske skal støbes sokkel. Der skal renses for puds, maling m.m. Det sker nemmest med sandblæsning og er ofte den mest brugte løsning. Dernæst skal eventuelle skader og fuger repareres. Den sidste del af processen indbefatter vandskuring eller pudsning så den nye overflade er jævn. Her er sidste trin at male, kalk eller få filset facaden op i farvet mørtel.

Arbejdet med renovering?

En facaderenovering er ikke en hurtig opgave, og er sjældent noget de fleste af os kan klare selv. Her gælder det om at gøre det rigtigt for start. F.eks. er det smartere at få klarlagt om en isolering er nødvendigt inden du får lavet en renovering, end bagefter. Helt ligesom hvordan det ser ud i forhold til holdbarheden, for ikke at snakke om forbedringer i forhold til energi optimering.

Hvis du vil give dig i kast med at lave hele arbejdet selv frem for at hyre et murerfirma, så er tidshorisonten for arbejdet nok mindst et måned. Du kan også vælge at dele opgaverne op mellem den professionelle og dig selv. Her kan male arbejdet være noget du klarer selv, når mureren har har klaret de andre opgaver.

En kommentar til “Facaderenovering kan øge ejendomsvurderingen (hvordan & hvorfor)”

Der er lukket for kommentarer.