Facaderenovering – Integrere have og hus med en renovering

Vi du integrere have og hus med en renovering der måske er trængende til at skabe det fuldendte hjem? En facaderenovering vil friske huset op. Det kan gøres på mange måder så hele grunden kan komme til at fremstå i den perfekte harmoni.

Hvis du vil lave en renovering af facade så skal du først og fremmest finde ud af hvilken. Dernæst skal du overveje om du kan gøre det selv. Alternativet som de fleste af, er at vælge en Murer som Hundelevmurerforretning i Hjørring, Åbybro og Løkken hvis du bor på disse kanter i Nordjylland, eller den lokale murermester i dit område af landet.

Udover looket og helheden på grunden, så er der en anden og nok endnu vigtigere grund til at få renoveret f.eks. en gammel facade. Du kan nemlig forlænge holdbarheden, hvor facaden forlænger ”levetiden” med 10-20 år imod miljøets påvirkning. Facaderenovering kan også øge ejendomsvurderingen logisk nok.

 

Brug 3byggetilbud – Billigst, nemt og hurtigt for dig

brug 3byggetilbud til facaderenovering

 

Planlægning af facaderenovering

En facaderenovering er ikke noget du gør i løbet af en formiddag. Det kræver den rigtige planlægning, for uden denne, vil din udførelse ikke være specielt vellykket.

Det gælder om at vælge rigtig blandt de mange muligheder. Her er materialer selvfølgelig det bærende omdrejningspunkt. Dit valg af type giver også den rette planlægning af tidshorisonten.

Holdbarheden og energi muligheder er andre ting, du skal tage højde for. Derfor skal du bruge den professionelle til rådgivning eller udførelse. For vil du have behov for f.eks. ekstra isolering?

Se også: Modernisering af hus og have

 

Isolerer facaden bedst muligt?

Hvordan isolerer du facaden bedst muligt, så du får den bedste energi optimering? For udover helheden og skønheden mellem hus og have, så er en facaderenovering også muligheden for at spare på varmen. Arbejdet med at lave facaderenovering vil selvfølgelig være en stor engangsudgift. Denne tjener måske sig selv hjem på, at huset varmes hurtigere op og dermed giver en lavere varmeregning, men også på, at husets værdi måske vil stige.

At få renoveret facaden har også andre ulemper udover prisen. Tiden det kan tage at lave den nye facade, er altid til besvær, hvad end du bruger murerfirma eller måske giver dig i kast med gør det selv arbejde. En murer vil kunne gøre det relativt hurtigt, hvor du som privat uden helt samme egenskaber og erfaring, nok vil bruge omkring et måneds tid.

 

Hvordan processen ser ud fra bunden?

Når du skal i gang med en facaderenovering fra bunden, så kan du dele processerne op i disse ting; Sokkel skal støbes og du skal have lave et træskelet. Her isolerer du udendørs på hele huset. Dernæst beklæder du træskelettet med dit valg af materiale og til sidst skal diverse døre og vinduer flyttes så de sidder på den nye facade.

Arbejdsprocessen ser ganske enkel ud, men er dog noget mere omstændig, når du rent faktisk skal udføre de forskellige arbejdsopgaver.

Hvis du ikke ved hvordan du laver en sokkel, og bygger træskelettet udenpå huset, så overlad disse ting til professionelle. De to ting er nok de sværeste og de vigtigste i forhold til at opgaven udføres rigtigt. Det skal se godt ud, og her gælder det selvfølgelig om at tingene sidder lige i skabet, frem for at ligne noget der slet ikke passer sammen. Den sidste opgave i processen med at flytte vinduer og døre kræver også at dit øjemål, tålmodighed og handyman egenskaber er i top.

At isolerer og beklæde skelettet er de to nemme arbejdsopgaver, der dog er tidskrævende nok. Hvis du vil spare penge i forhold til at lave en renovering af hus facaden, kan du overveje at lave disse to opgaver selv frem for at hyre den professionelle.

2 kommentarer til “Facaderenovering – Integrere have og hus med en renovering”

Der er lukket for kommentarer.