Fjerne graffiti: Tips til effektiv graffiti rens af mur & malet træværk

Det er heldigvis ikke noget der sker så tit, men dog findes der folk som ikke kan stå for fristelsen til at ”pryde” en væg med graffiti.

Erhverv, broer, toge og lignede er de hyppigste ofre for graffiti, men det sker dog også at private husejere får spraymalet deres hegn, træværk, pudset mure og lignede. Om det er tilfældigt eller personligt findes der mange forskellige tilfælde af, men uanset hvorfor nogen gør det, er det irriterende.

Se også: Facaderenovering kan øge ejendomsværdien

 

Tips til effektiv graffiti rens som privat

Du kan heldigvis godt fjerne graffiti selv, hvis det er i den mindre målestok som det ofte er, som privat grundejer.

Du finder flere forskellige produkter til at fjerne graffiti som privat. Her kommer produkter som regel i to forskellige typer:

  • Graffitifjerner til porøse flade som beton og mursten
  • Graffitifjerner til malede overflader der er mere sarte

Du skal logisk nok bruge renseprodukter til den rigtige overflade, hvad end der er malet på dit havehegn, murværket, carporten eller andet. Renseprodukter kommer også i forskellige styrker, hvor det gælder om at finde den rigtige mængde som virker. Det kan du gøre med at teste på et lille stykke af overfladen, før du begynder at sprøjte på hele overfladen.

Hvordan du bruger graffitifjerner?

De fleste produkter er dog ret enkle. De kommer i spray eller flydende form, hvor du påfører det ufortyndet på graffiti området og lader det arbejde et tidsrum på mellem 3 – 8 minutter.

Hvis du er heldig, slipper du for at skulle skure med en børste og kan bare rense af med masser af vand. Det er dog sjældent, at du slipper for at bruge en børste og knofedt. For almindelig graffitirens til den respektive mur materiale, knofedt og en børste er alt, hvad der kræves for at fjerne almindelige graffiti. Det kan dog tage en hulens masse tid at bruge en børste og knofedt over et stort område. Her kan en hedvandsrenser være det gode alternativ, men det er dog en forholdsvis dyr investering kun til denne opgave.

En hedvandsrenser bruger varmt vand men ellers er det ”bare” en højtryksrenser. Men det varme vand er med at fjerne graffitien som koldt vand ikke kan, og derfor er redskabet som skabt til opgaven.

Andre måder at fjerne graffiti på?

Du er nok stødt på mange andre gode råd til, hvordan du fjerner graffiti og tusch. Her er acetone som regel altid noget der bliver bragt på bane.

Acetone er dog ikke noget du får meget held med på store overflader, men kan rense på f.eks. på et lille  lakeret træværk område. Rent miljømæssigt er acetone også lidt hul i hovedet. Det almindelige neglelakfjerner er slet ikke kraftig nok, og stå og rense med stærkt acetone på en husmur eller havehegn, vil betyde at det render direkte ned i grundvandet.

Brun sæbe er universal midlet til rigtig mange ting, når du søger på gode råd til at fjerne XXXX. Men til graffiti skal du dog tage højde for, at pH værdien i brun sæbe er ret høj. Det gør det ikke særlig velegnet til rigtig mange typer overflader.

Træværk som ikke er malet, kan du bare slibe væk. En irriterende opgave hvor du nok skal give olie igen.

Det bedste alternativ er forebyggelse. Nanocover antigraffiti kan være det helt rigtige middel, hvis du er udsat for graffiti eller bor i et område hvor dette sker.

NanoCover Antigraffiti giver din mur en usynlig forsegling. Hvis nogen sprayer graffiti på, kan du hælde varmt vand over, og spraymalingen er pist væk.

2 kommentarer til “Fjerne graffiti: Tips til effektiv graffiti rens af mur & malet træværk”

Der er lukket for kommentarer.