Flytning af skur, legehus, hønsehus og andet i haven?

Har du et legehus stående i haven, som du gerne vil have flyttet til et andet sted i haven? Måske du har købt et brugt haveskur, som du skal have flyttet til og ind i din have? Er drømmen om et hønsehus måske realiseret, men du ved ikke hvordan du skal transporterer og flytte det ind i haven? Eller er det et lille kolonihavehus der skal flyttes?

Flytning af skur, legehus, hønsehus og andet i haven, er hvad du finder et par gode ideer til hvordan her.

Flytning af skure og andet stort med kranbil

Hvis du har været på Den Blå Avis og købt et brugt skur til din have, så skal det selvfølgelig transporteres fra sælger og til dig. Her skal du selvfølgelig købe fra nogen, der bor tæt på dig og ikke i den anden ende af landet.

Et skur kan du sjældent løfte selv, og selv hvis du kunne, vil det som regel ikke kunne være på en trailer bag på bilen. Her skal du selvfølgelig bruge faglig assistance.

En vognmand der har et stort udvalg af lastbiler med kraner, så er teknologien i dag så god, at du ofte kan få løftet skuret eller legehuset langt ind i din have. Så slipper du for at få sved på panden om, hvordan du selv skal gøre det. Ofte kan kranbilen komme ind på selv de snævre steder med kranen, men der kan selvfølgelig forekomme steder, hvor det er umuligt.

Flyt skuret ind i haven manuelt

Kranbilen kan være indisponibel forskellige steder i haven alt afhængig af om huset, redskabsskur, bevoksning, udestue eller måske en stor havepavillon står i vejen. Her kan du vælge at hyre nogle folk gennem vognmanden hvis dette tilbydes, hvor professionelle med bæreseler og sækkevogne kan løfte på forbavsende tunge ting.

Der findes forskellige måder hvordan du kan flytte skuret helt hen hvor det skal stå, hvis kranen ikke kan komme længere end til græsplænen.

Flyt manuelt med en flok stærke mænd, et par sækkevogne, rør til at ligge under skuret til at rulle på, og så træplader ovenpå græsset, så rørene kan rulle. Her kunne et par ”rulleskøjter” som man i gamle dage kunne låne ved Falck, være det praktiske redskab.

Flyt på skur/legehus manuelt sådan her

  • Læg nogle 19mm krydsfiner plader ud på græsset foran skuret. Her skal du selvfølgelig huske at lægge nok plader, så du kan flytte plader bagved skuret og lægge dem foran, jo længere i får skubbet skuret fremad.
  • Find nogle stærke stolper eller rør som skal fungerer som ruller under skuret. Her skal du bruge mindst 4 stk. Så du hele tiden kan tage en stolpe der bliver fri bagved legehuset og lægge foran helt ligesom krydsfinerpladerne.
  • Find 4-6 stærke mænd dig selv inklusiv, og brug bæreseler eller sækkevogne til at få tippet skuret op, så stolper kan komme ind under. Her kan du leje bæreseler ved en flytte- eller vognmandsforretning, helt ligesom du ofte kan hyre folk til opgaven. Det vil tage lang tid og være hårdt, helt ligesom sikkerheden skal være iorden så der ikke kommer nogen til skade.
  • Når skuret eller legehuset er kommet op på stolperne, så skal der rulles stille og roligt, så der hele tiden er flow i farten men ikke hurtigere end at stolper og krydsfinerplader kan komme foran haveskuret eller legehus i fremdrift. Hvis arbejdet her ikke er synkron, vil i ikke kunne stoppe huset fra at rulle ned fra stolperne, og så skal i til at løfte det op på stolperne igen.

En kommentar til “Flytning af skur, legehus, hønsehus og andet i haven?”

Der er lukket for kommentarer.