Fuglehus

Vi kender det næsten alle sammen – glæden og hyggen ved besøg fra de små danske vilde fugle, som skaber liv i haven både sommer og vinter. Med et fuglefoderhus kan du hjælpe de små størrelser gennem vinteren, og samtidig kan du tiltrække dem om sommeren. 

Fuglefoderhuse kommer i mange forskellige størrelser, materialer og modeller, så det er muligt at imødekomme enhver smag.  Vi vil i denne artikel præsentere dig for 13 forskellige bud på dit næste huskøb, som kommer både dig og de små fugle til gode. 

Kort resultat af testen

De fuglefoderhuse, som vi vil præsentere dig for, er nøje udvalgt på baggrund af en lang række forskellige anmeldelser og besøg på webshops. Vi har søgt nettet tyndt, og vores kilder kommer fra hele Skandinavien, fordi vi gerne vil give dig så bredt og godt udvalg som muligt med vores anbefalinger. 

Som en ekstra service vil vi meget kort fremhæve de huse, som er vores bud på bedst-i-test, bedst-til-prisen og premium fuglehus. Dem kan du læse om i følgende afsnit, og derefter vil vi præsentere dig for de øvrige fuglefoderhuse.  

Vores bud på bedst-i-test er Foderautomaten XL frø fra Blomsterverden.dk. Det er et solidt fuglefodringshus, som er nemt at fylde op og vedligeholde. Derudover bliver vores bedst-til-pris den sorte foderkugle/globekugle, som også er fra Blomsterverden.dk. Her får du et flot design til en minimal pris. 

Begge fuglefoderhuse er nemme at rengøre, påfylde og hænge op, og derfor har de fanget vores opmærksomhed. 

Premium fuglehuset er Gardenlife København Fuglehus, som holder i mange år og har et meget flot design. I næste afsnit kan du læse en uddybning af de to huse samt de 11 andre, som hører til vores favoritter på markedet:

#1 Foderautomat XL frø fra Blomsterverden – Bedste Fuglehus

En fleretagers foderautomat med god plads til fugle og frø. Et nemt og praktisk fuglegoderhus til dig, som måske skal købe dit første, idet både påfyldning og vedligeholde ikke kræver de store anstrengelser. 

Fremhævede fordele: 

 • 6 foderåbninger med siddepind
 • Kan rumme 3 liter foder 
 • Påfyldes oppefra  

Derfor skal du vælge Foderautomat XL frø

Vi har forelsket os i den flotte og brugervenlige foderautomat, dels fordi den har et flot og funktionelt design, og dels fordi den er nem at betjene for både fugle og mennesker.

Når først du har fyldt foderautomaten og hængt den op, er den klar til at bespise mange fugle i mange dage. Med sine 3 liter kan den indeholde en del frø, så du slipper for at fylde op hver eneste dag. Selve påfyldningen er også nem, og du kan selv styre, hvor meget foder du putter i. Når arbejdet først er gjort, skal du blot nyde synet af dine spisende gæster og deres fuglekvidder. 

 Selve designet er også en fryd for øjet, da den holdes i neutrale farver, som ikke forstyrrer øjet. Tag og bund er i en grå farve, mens selve beholderen er af sort metal. Med sine 6 foderåbninger og tilhørende siddepinde kommer designet også fuglene til gode, da de nemt kan flyve til og fra automaten og sidde, når de spiser. 

 Produktdetaljer:

 • H 32 cm
 • Ø 16 cm
 • Cirka 3 liter
 • Skal hænges op

#2 Rund sort foderkugle/Globekugle fra Blomsterverden – Bedst til prisen

En flot ophængsfoderautomat til dig, som gerne vil have flot design til små penge. Globekuglen er særlig velegnet til nødder, og det er noget som de overvintrende fugle vil takke dig for! 

Fremhævede fordele: 

 1. God pris
 2. Velegnet til nødder 
 3. Flot og funktionelt design 

Derfor skal du vælge Globekuglen

Her får du en fin foderautomat til få penge. Automaten hænger du op i nærmeste træ eller måske under et halvtag. Så er det blot at vente på, at fuglene kommer forbi til et godt måltid eller to. 

Med sit flotte design og sorte farve passer globekuglen ind i de fleste haver. Kuglen er lavet af metal, og du skal derfor ikke være bekymret for, at den går i stykker, hvis den falder ned.  

Den sorte globekugle er særdeles velegnet til nødder, hvilket gør den til en ideel foderkilde til vinterens fugle, som behøver sul på kroppen og vil være taknemmelige for det høje fedt- og kalorieindhold i nødderne. Du kan med fordel hænge kuglen tæt ved vindue, hvis du gerne vil kunne se de flyvende gæster. 

Produktdetaljer

 • H 25 cm
 • Ø 15 cm
 • Forsynet med låg, kæde og krog
 • Skal hænges op

#3 Gardenlife København Fuglehus – Premium fuglehus

Med Gardenlife København har vi et mere traditionelt fuglehus, der med en smuk kobberfarve både er dekorativ og funktionsdygtig. Et godt fuglefoderhus til dig, som gerne vil fodre havens fugle med stil. 

Fremhævede fordele: 

 1. Smuk dekorativ farve
 2. Lavet af materialer i olibehandlet egetræ og kobber 
 3. Stilles på stander eller bord

Derfor skal du vælge Gardenlife København Fuglehus

Dette fuglehus er til dig, som ikke er bange for at skille dig lidt ud, når du vælger udstyr til haven. Med sit flotte kobbertag lyser dette fuglehus op og er meget dekorativt. Resten af huset er lavet af oliebehandlet egetræ, som gør det modstandsdygtigt overfor både vind og vejr. Du får derfor et flot hus, som holder de næste mange år. Det fine tag kan desuden skærme fuglene for årstidens vejr, mens de sidder og spiser.

Inde i fuglehuset er der en kobbering, som holder fuglefoderet inde, hvilket gør det nemmere at få frøene til at blive i beholderen så spild minimeres. Selve fuglehusets placering er op til dig, og du vælger selv, om du vil have det op på en stander eller til at stå på et bord. 

Her får du et smukt fuglehus, som du og fuglene kan have glæde af i flere sæsoner.  

 Produktdetaljer:

 • H 38 cm
 • L 38 cm
 • B 38 cm
 • Kan stå på stander eller bord

#4 Foderautomat, cremefarvet fra Blomsterverden

Med denne smukke foderautomat byder du særligt havens små flyvende beboere velkommen i din have.

Fremhævede fordele: 

 1. Fintmasket net 
 2. Automaten har et metalbur udenom foderbeholderen
 3. Særlig velegnet til jordnødder/peanuts og kerner  

Derfor skal du vælge den cremefarvet foderautomat

Her får du en smuk foderautomat, som med sin flotte cremefarve tilfører fuglefodringshuset en romantisk stil. Selve designet leder tankerne hen på almindelige fuglehuse som man normalt køber til undulater eller kanariefugle, og det giver en lidt hyggelig stemning. 

Foderautomaten er bygget således op, at der sidder en beholder med foderet, og udenom er der et metal ”bur”, hvor fuglene kan sidde på siderne, eller flyve tættere ind til beholderen nedefra burets åbning. 

 At fuglene kan flyve ind for neden, gør denne foderautomat særlig velegnet til de mindre fugle i haven, da de større simpelthen vil have svært ved at være der. Der tydeliggøres, at foderautomaten har et fintmasket net, som er helt ideelt at fylde op med peanuts/jordnødder og kerner – meget kalorieholdigt foder, som fuglene vil sætte pris på til vinter. Men derudover kan du sagtens bruge denne foderautomat hele året rundt. 

Produktdetaljer

 • H 28 cm
 • D 19 cm
 • Skal hænges op

#5 Gardenlife Aarhus Fuglehus:

Et smukt fuglefodringshus til dig, som elsker, når det klassiske, elegante og eksklusive går op i en højere enhed.  

Fremhævede fordele: 

 1. Brugervenligt og robust design med fokus på holdbarhed
 2. Foderhuset er lavet af eg 
 3. Taget er lavet af galvaniseret stål 

Derfor skal du vælge Gardenlife Aarhus Fuglehus

Vi er vilde med det smukke fuglehus fra Gardenlife, der med sit klassiske design vil pynte i enhver have. 

Det lille hus kan stå på en stander med en plade, hvorpå foderet kan placeres i en skål, og ovenover er der et tag, som kan skærme både fugle og foder for årstidens vejr. Det er nemt at vedligeholde, og du kan få en masse glæde af de fugle, som nemt kan flyve ind og ud af huset, som det passer dem. 

Du skal ikke bekymre dig for vedligeholdelse af fuglehuset, da det er lavet af eg, som er et meget solidt træmateriale, som passer fint ind i havemiljøet. Derudover er taget lavet af galvaniseret stål med henblik på at gøre det særligt modstandsdygtigt overfor det danske klima. Som en ekstra detalje giver galvaniseringen taget en sølvgrå tone, som supplerer egetræet på smukkeste vis. 

Du kan nemt placere huset, hvor det passer dig, da det er beregnet til at stå på en stander (denne medfølger ikke)

 Produktdetaljer:

 • Fuglehuset måler 29 x 39 x 39 cm
 • Skal stå på stander

#6 Gardenlife Munkebo Fuglehus

Stilrent og brugervenligt fuglefodringshus til dig, som vil have holdbare og rene linjer i din have.

Fremhævede fordele: 

 1. Medfølgende stander
 2. Materialer i eg
 3. Taget er lavet af stål 

Derfor skal du vælge Gardenlife Munkebo Fuglehus

Her har vi igen et godt bud på et fuglefodringshus fra Gardenlife, som er kendt for deres smarte og holdbare designs. Designet og materialet ligner hinanden, og du får her et foderhus, som består af egetræ med et ståltag, som er designet til at modstå både vind og vejr. 

Ovenikøbet medfølger der her en smart stander i egetræ, så du hurtigt og nemt kan opstille foderhuset i din have eller på din terrasse – det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Derudover har denne model en fodersilo, som smart holder styr på maden, som du sætter ud til fuglene. Med dette fuglehus kan du byde store og små fugle overalt i din have. 

Produktdetaljer:

 • Fuglehuset måler 38 x 38 x 120 cm
 • Skal stå på stander (medfølger)

#7 Brunt foderhus med zinktag fra Blomsterverden

Vi er helt vilde med dette miljøvenlige fuglehus, som ikke kun er smart, men også tager hensyn til både fugl, have og miljø – ikke kun lokalt, men også globalt. 

Fremhævede fordele: 

 1. FSC certificeret træ
 2. Behandlet med giftfri maling og træbeskyttelse 
 3. Medfølgende snor til ophængning

Derfor skal du vælge brunt foderhus med zinktag

Det står vores hjerte nært at passe på miljøet, og derfor præsenterer vi med glæde dette smarte fuglehus, hvor der er tænkt over tingene!

Det kommer for eksempel til udtryk ved, at træet er bygget af FSC certificeret træ. Når træ eller papir er FSC mærket, så betyder det, at materialerne er fra en FSC-skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at følge med og reproducere. Samtidig er certificeringen også en garanti for, at både dyre- og planteliv bliver beskyttet, mens de mennesker, der arbejder i skoven har ordentlige forhold, hvad angår sikkerhed, løn og uddannelse. 

Du kan derfor købe dette foderhus med god samvittighed og samtidig støtte miljøet. Som en ekstra bonus er alle overflader på fuglehuset behandlet med træbeskyttelse og maling, som er giftfri, du skal derfor ikke være bekymret for, om de små flyvende venner kan komme til skade, når de besøger dit fuglehus.

Det lækre og miljørigtige hus har en medfølgende snor, så det er nemt og ligetil at hænge det op i nærmeste træ eller ved tagterrasse.  

 Produktdetaljer:

 • H 21 cm
 • Skal hænges op

#8 Gardenlife Dome Oak Fuglehus

Lækkert fuglefoderhus med sort og kuppelformet tag, som giver dig frit udsyn til både foder og fugle. Et flot og stilrent fuglehus til dig, som sætter pris på flot design. 

Fremhævede fordele: 

 1. Leveres med kraftigt jordspyd
 2. Oliebehandlet træ
 3. Kuppeformet tag

Derfor skal du vælge Gardenlife Dome Oak Fuglehus

Her har vi endnu et god bud på et fuglefodringshus, særligt til dig som ikke har mange træer i din have, eller ikke vil have fuglehuset til at hænge for tæt på dine vinduer. Med det medfølgende jordspyd, kan du stille fuglehuset over alt i din have og nyde fuglelivet på tæt hold eller afstand alt efter lyst. 

Det smarte kuppeformede tag giver dig frit udsyn til fuglenes færden, og det er ligeledes nemt at opfylde foder eller rengøre.  

Vi anbefaler, at du stiller fuglehuset et sted, hvor det er skærmet mod hård blæst. Derudover behøver du ikke bekymre dig om vejrforholdene, da egetræet er oliebehandlet med henblik på at gøre det modstandsdygtig overfor tidens ælde og vejret i Danmark. 

Produktdetaljer:

 • H 126 cm
 • D 35 cm
 • Skal stå på stander (medfølger)

#9 Ryom Panorama Birdhouse

Et godt fuglehus til dig, som bogstavelig talt lyser din have op!

Med dette smarte fuglehus har Ryom kælet for detaljerne og resultatet er et holdbart hus, som både du og fuglene vil sætte pris på.

 Fremhævede fordele: 

 • LED lys
 • Indbyggede plastruder 
 • Fodersilo med vippelås

Derfor skal du vælge Ryom Panorama Birdhouse

Hvis du tænker, at Ryom Panorama Birdhouse ser lidt kedeligt ud ved første øjekast, så kommer du hurtigt til at skifte mening, når mørket begynder at sænke sig – dette fuglehus er alt andet end en lyseslukker. Med indbygget LED lys, som er drevet af solceller, kan du nyde synet af besøgende fugle om aftenen – at kunne holde øje med sit fuglehus efter mørkets frembrud kan være en fordel, hvis man vil sikre sig, at der ikke kommer ubudne gæster.

En anden lækker detalje angående uønskede besøgende er, at fuglehuset har plexiglas ruder – det gør det svært for katte og store fugle at komme ind til foderet, således de små fugle kan spise og være i fred. Når maden er ved ar være spist, kan du nemt genopfylde fodersiloen med det smarte vippelåg. 

Her får du et lækkert fuglehus, som også kan sættes på de medfølgende jordspyd, så det kan stå sikkert og stabilt. 

Produktdetaljer

 • H 135 cm
 • B 35 cm
 • L 50 cm
 • Skal stå på stander (medfølger)

#10 Roofy Foderhus

Et godt bud til dig, som gerne vil gøre noget godt for fugle og miljø i indland såvel som udland. Med Roofy foderhus kan du have besøg af havens fugle både sommer og vinter – med god samvittighed 

Fremhævede fordele: 

 1.  FSC certificeret træ
 2. Behandlet med giftfri maling og træbeskyttelse 
 3. Medfølgende snor til ophængning

Derfor skal du vælge Roofy Foderhus

Roofy foderhuset fra Blomsterverden har mange ligheder med sin kollega – det brune foderhus med zinktag, som vi præsenteret tidligere i artiklen. 

Dette foderhus er også FCS certificeret, og dermed er det et fornuftigt valg til dig, som gerne vil støtte arbejdet for et godt klima/miljø og ordentlige forhold til de mennesker, som har produceret fuglehuset.

 Dette foderhus er højere og slankere end det brune foderhus, og du får her et bedre udsyn til både fugle og foder.Med den medfølgende wire kan du nemt og hurtigt hænge dit nye fuglehus op, idet wiren giver en sikker fastgørelse. Så er det op til dig, om du vil have det hængende tæt på huset eller i et træ i haven. 

Produktdetaljer

 • H 25 cm
 • B 19 cm
 • L 19 cm
 • Skal hænges op

Vi håber, at vores præsentation og anbefalinger har givet dig et indblik i, hvilke fuglefoderhuse der er gode at undersøge nærmere. Vi har forsøgt at give et alsidigt udvalg i forhold til pris, have og om de skal hænge eller stå på stander. I det følgende vil vi kort give dig nogle tips til fuglefodring i haven, som er værd at have med i tankerne, når man køber fuglehus eller gerne vil byde de flyvende størrelser velkommen! 

Gode råd og overvejelser til fuglefodring 

Du kan i princippet begynde at fodre fuglene i din have hele året rundt, men tit er det især vinterhalvåret, hvor de for alvor har brug for din hjælp. Hvis du gerne vil have fuglene til at komme om vinteren, så kan du med fordel starte fodringen allerede i det tidlige efterår, på den måde har du tid til at tiltrække mange fugle, som på sigt kan blive faste besøgende, når vinteren sætter ind.

Om sommeren er det de fleste fugle, som gerne kigger forbi. Har vi en sommer med meget regn og kulde, kan du være en stor hjælp for redeungerne, hvis du tilbyder knuste nødder og frø – det kan være en god kilde til protein, når det er svært for forældrene at finde insekter. 

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan fodre fuglene med, men det anbefales, at du varierer foderet alt efter, hvilke fugle du ønsker at tiltrække. Nogle foretrækker bær, æbler eller frø, mens andre foretrækker mejsekugler og jordnødder. 

Dog er det værd at nævne, at madrester såsom ris og kartofler kan tiltrække måger og kragefugle. 

Man siger, at jo federe foderet er, jo flere fugle tiltrækker du potentielt. De fleste fugle foretrækker mejsekugler, hvor fedtindholdet er højt, eller frøblandinger med solsikkefrø, nødder og rosiner. Det er også især godt for dem i vinterhalvåret. 

Du kan med fordel undgå foderblandinger med højt indhold af korn, hirse og majs, da der spildes meget. 

Hvis du vil gøre fuglene ekstra glade kan du også tilbyde dem friskt og rent vand, da den tørre kost ofte giver dem et stort behov for at drikke. 

Dette var blot nogle få råd til, hvilke overvejelser du kan gøre dig, når du vil i gang med at fodre fugle i din have. 

Du kan læse meget mere om fodring, placering af fuglefoderhus, rotter m.m. på dansk ornotologisk hjemmeside her  

Test kilder 

For at kunne skrive denne artikel har vi søgt inspiration fra det meste af internettet. Vi har besøgt producenters egne hjemmesider, tjekket sammenligninger på Pricerunner og bl.a. besøgt Dansk ornitologisk forenings egen hjemmeside samt været en tur forbi FSC Danmark. 

Du kan se en liste over relevante links her, hvis du selv ønsker at læse mere:

Blomsterverden.dk

Blomsterverden.dk har et bredt udvalgt af forskellige fulgehuse, så er du på jagt efter et nyt og stadig ikke har fundet et efter at have læst denne fuglehus test, så kan du gå derind og se de forskellige fuglehuse. 

Gardenlife

Gardenlife er et firma, som producerer udstyr til haven, og de har produceret nogle af de fuglehuse, som vi har gennemgået i denne fuglehus test, og derfor har vi brugt deres hjemmeside til at finde informationer om produkterne.

Ryom

Ryom er også anerkendt mærke til haven, og producerer også fuglehuse, og derfor har vi brugt deres hjemmeside til at finde informationer om produktet.  

FSC

FSC-mærket er en bestemt certificering, som produkter af papir eller træ får, hvis du kan købe dem med god samvigttighed. Hvis du vil vide mere om FSC-mærket, kan du klikke på linket. 

DOF

Ønsker du at læse mere om fugle og hvordan de skal fodres, kan du klikke på dette link. 

Vi tager vores research meget alvorligt, så vi kan videreformidle de bedste anbefalinger og informationer til dig, så du er klædt godt på til at træffe den bedste beslutning for dig og din have. 

Konklusion 

I denne artikel har vi gennemgået 13 forskellige fuglefodringshuse fra forskellige producenter. Vi har både set på fuglehuse til stander og nogle, der skal hænges op. Mangler du store træer, eller vil du ikke have fuglene tæt på dit eget hus, kan du med fordel vælge følgende modeller: 

Gardenlife København Fuglehus, Gardenlife Aarhus Fuglehus, Gardenlife Munkebo Fuglehus, Gardenlife Dome Oak Fuglehus og Ryom Panorama Birdhouse. De kan alle stilles på standere, og der er et bredt udvalg i forhold til stil og farver. Er du mere til hængende fuglehuse, så kan vi anbefale: Foderautomat XL frø fra Blomsterverden (bedst-i-test), Rund sort foderkugle/Globekugle (bedst-til-pris), Brunt foderhus med zinktag, Foderautomat, cremefarvet eller Roofy Foderhus. 

Igen er der gode muligheder for at finde et hus, som matcher prisklasse, design og anvendelsesmuligheder. 

Fælles for vores 13 anbefalinger er, at vi har lagt vægt på, at husene er nemme at påfylde med foder, de er designet til at være modstandsdygtige overfor det danske vejr og at der er modeller for enhver smag og tegnebog.

Vi håber, at du er blevet godt klædt på til at finde dit nye fuglefodringshus.