Gardena robotplæneklipper (2022) → Top 6 Gardena modeller

1

Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper 10.211 kr. happii.dk
Gardena Smart Sileno City 500
Gardena Smart Sileno Life 750 7.990 kr. Proshop.dk
Gardena Smart+ Sileno 2000
Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper 12.291 kr. happii.dk
Gardena R50 Li robotplæneklipper

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En robotplæneklipper er en fantastisk løsning til dig, der hader at bruge tid på at slå græsplænen. I stedet kan du lade din nye robotplæneklipper stå i spidsen for trimningen af græsset og selv nyde resultatet. Men er du lidt usikker på, hvilken model du skal vælge – og vil du gerne være sikker på at du kommer hjem med den bedste Gardena robotplæneklipper?

I så fald kan du finde god inspiration til valget her, da vi har samlet de bedste modeller i denne Gardena robotplæneklipper test. Du kan altså roligt stole på, at du får bestilt en god og effektiv robotplæneklipper hjem, hvis du vælger en af de nedenstående modeller.

Gardena-Sileno-City#1 Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper – En perfekt robotplæneklipper til den lille have

Med en Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper har du det perfekte værktøj til at få klippet græsset i en lille have. Maskinen har øget smidighed og manøvredygtighed, hvilket gør det muligt for den at komme rundt til selv mindre områder i haven.

 1. Støjsvag robotplæneklipper, der ikke virker forstyrrende
 2. Kan klare hældninger på op til 35% og eventuelle forhindringer
 3. Maskinen finder selv den optimale klippeplan, men klippetiderne kan justeres

Derfor skal du vælge en Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper

Vil du gerne have en fabelagtig robotplæneklipper til din have? Denne smarte Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper er specielt udviklet til at fungere på små græsarealer, hvor bl.a. dens drejelige baghjul giver robotplæneklipperen øget smidighed og manøvredygtighed i forhold til andre robotplæneklippere. Den kan derfor komme ind og fjerne græs fra selv smalle områder – og så kan maskinen også fint undvige eventuelle forhindringer uden at det sætter en stopper for græsslåningen.

En Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper kan desuden også udmærket klare al slags vejr, så du ikke skal vente med at få en flot græsplæne til det bliver godt vejr igen. Derudover kan maskinen selv definere om det er for koldt til at slå græsset, når det bliver køligere i vejret. Og som en ekstra bonus er det super let at montere en Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper i haven, samt hurtigt og nemt at rengøre modellen, da den bare kan spules med vandet fra en haveslange.

Produktdetaljer

 • Klippebredde: 16 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 50 mm
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 65 min
 • Maks hældning: 25 %
 • Maks område: 250 m2
 • Vægt: 7,3 kg

Gardena Smart Sileno City 500 #2 Gardena Smart Sileno City 500 Robotplæneklipper inklusive startsæt – En smart robotplæneklipper med vandingsystem

En Gardena Smart Sileno City 500 Robotplæneklipper inklusive startsæt er den optimale investering til dig, der vil have det meste ud af din nye robotplæneklipper. Her får du nemlig både selve robotplæneklipperen, samt vandkontrol og sensor, der selv sørger for at vande din græsplæne og planter, når der er behov for det.

 1. Inkl. startsæt, der møder alle betingelser for en flot have
 2. Støjsvag maskine, der kan klare hældninger og smalle korridorer
 3. Kabelfri kommunikation mellem alle Gardena smart system-enheder
 4. Kan klippe arealer på op til 500 m2

Derfor skal du vælge en Gardena Smart Sileno City 500 Robotplæneklipper inklusive startsæt

Er du lun på ideen om en Gardena Smart Sileno City 500 Robotplæneklipper? I så fald skal du investere i denne model, da du her både får den formidable robotplæneklipper OG et startsæt, så du har alle betingelser for en flot have. I startsættet medfølger der nemlig bl.a. vandkontrol og en sensor, der tilsammen  måler jorden fugtighed og regulerer vandingstidspunkterne i din have, så både græsplænen og dine planter får optimal vanding via sprinklersystemet. Derudover medfølger der en Smart gateaway, der via din router sørger for, at alle dine Gardena smart system-enheder er connected.

Med en Gardena Smart Sileno City 500 Robotplæneklipper er du desuden sikker på at få en flot udseende have, da maskinen uden problemer klipper samtlige områder. Robotplæneklipperen kan således både klare store områder á 500 m2 og snævre passager, samt fungerer selv ved hældninger på op til 25%. Maskinen justerer selv sine klippetider efter græssets udvoksning og vejret udenfor.

Produktdetaljer

 • Klippebredde: 16 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 50 mm
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 65 min
 • Maks hældning: 25 %
 • Maks område: 500 m2
 • Vægt: 7,3 kg

Gardena Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper#3 Gardena Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper – Den optimale robotplæneklipper til større haver

Du kan ikke gå galt i byen med en Gardena Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper, hvis du har brug for hjælp med vedligeholdelse af din store have. Maskinen kan klare områder op til 750 m2 og sørger for optimal klipning af græsplænen hver eneste gang den er i brug. Den justerer endda selv klippetid ud fra græssets vækst og temperaturen udenfor.

 1. Intelligent robotplæneklipper, der selv finder vej rundt i haven, justerer klippetid o.l.
 2. Støjsvag maskine, så klipningen ikke virker forstyrrende
 3. Kan klare områder på op til 750 m2 – og helt ned til 60 cm
 4. Let at rengøre og vedligeholde

Derfor skal du vælge en Gardena Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper

Hvis du gerne vil investere i en robotplæneklipper, der er yderst effektiv, dækker et stort areal og kan benyttes i praktisk talt al slags vejr, så skal du se nærmere på denne Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper fra Gardena. Modellen er velegnet til lidt større haver, da den kan klare områder på helt op til 750 m2, men den kan også udmærket klippe områder helt ned på 60 cm. Denne robotklipper hjælper dig med at vedligeholde en flot plæne, da den klipper i en balanceret og effektivt klippemønster – og maskinen justerer endda selv klippetiden afhængigt af græssets vækst. Du har desuden mulighed for at justere maskinens indstillinger via din telefon.

Gardena Smart Sileno Life 750 Robotplæneklipper er yderst støjsvag og registrerer selv, når temperaturen udenfor er omkring frysepunktet, så maskinen ikke klipper, hvis det er for koldt. Robotplæneklipperen kan udmærket klare klipning under havemøbler og trampoliner, samt finder selv vej i haven. Derudover er modellen også nem at installere og rengøringen af robotplæneklipperen tager inden tid, da det kan gøres ved at spule vand på undersiden af maskinen.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 58 x 23 x 38 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 50 mm
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 65 min
 • Maks hældning: 25 %
 • Maks område: 750 m2
 • Vægt: 7,3 kg

Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper#4 Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper – En robotplæneklipper til den store have

Med en Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper får du en flot græsplæne, der konsekvent holdes i den indstillede højde. Modellen her er utrolig lydløs, men alligevel effektiv på store områder på helt op til 2000 m2. Denne robotplæneklipper kan endda klare klipning på hældninger i haven på op mod 35 %.

 1. Ideel til større og komplekse haver, da den både kan klare store og små områder
 2. Kan køre på selv ujævne overflader og hældninger på op til 35%
 3. Robotplæneklipperen justerer klipningen efter din haves behov

Derfor skal du vælge en Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper

Hvis du har et stort græsareal, der har brug for en kærlig hånd, så kan du med fordel investere i en Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper. Denne model sørger nemlig selv for at tilpasse sig din have, så f.eks. klippeindstillinger og -tid bliver justeret efter havens behov. Du kan dog altid indstille maskinen til andre forhold, hvis du ønsker det. Robotten kommer grundigt rundt i hele haven – også under havemøbler. Og så kan den endda klare klipning på ujævne overflader og hældninger under 35%, men stadig uden at efterlade striber på plænen.

Derudover får du en yderst støjsvag robotplænekliper ved at investere i en Gardena Smart+ Sileno 2000 Robotplæneklipper. Som en ekstra bonus kan maskinen desuden kører i al slags vejr, men holder øje med temperaturen i luften, så der ikke klippes græs i frostgrader. Du placerer selv ladestationen, hvor du ønsker det – og maskinen finder endda selv hen til ladestationen, når den har brug for mere strøm.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 62,7 x 24,8 x 50,9 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 60 mm
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 65 min
 • Maks hældning: 35%
 • Maks område: 2000 m2
 • Vægt: 8,5 kg

gardena-sileno-life-1250#5 Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper – En Gardena Plæneklipper til komplekse haver

Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper er en perfekt investering til mellemstore og komplekse haver, da maskinen kan klare hældninger og forhindringer, mens den klipper græsset. Robotplæneklipperen kan benyttes på både store og små områder i haven.

 1. Kan klare hældninger op til 30% og forhindringer på græsplænen
 2. Kan benyttes i al slags vejr
 3. Maskinen beregner selv den bedste klipperute og -tid, men du kan justere denne

Derfor skal du vælge en Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper

Hvis du ikke selv orker at stå for plæneklipningen, så kan du trygt overlade græsslåning til en Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper. Denne maskine vedligeholder nemlig græsset i din have, så det altid har den rette højde. Der bliver desuden ikke klippet i striber, men derimod i et balanceret klippemønster. Robotplæneklipperen kan udmærket selv finde frem til den bedste rute og tid på dagen at klippe, men du har mulighed for at justere indstillingerne, hvis du har behov for det.

En Gardena Sileno Life 1250 Robotplæneklipper kan klare arealer under 1250 m2, samt selv mindre områder og smalle korridorer, hvis du har sådanne i haven. Den kan endda også klippe græs under havemøbler. Derudover kan maskinen selv styre uden om eventuelle forhindringer og klippe på skråninger med op til 30% hældning. Som en ekstra bonus er maskinen støjsvag, så den vil ikke forstyrre dig – uanset hvad tidspunkt af døgnet den klipper græsset. Maskinen kan endda også kører i alt slags vejr og vurderer selv, om vejret er optimalt at slå græsset i, f.eks. slår den ikke græs i frostvejr.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 58 x 23 x 39 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 50 mm
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 65 min
 • Maks hældning: 30 %
 • Maks område: 1250 m2
 • Vægt: 7,4 kg

Gardena R50 Li robotplæneklipper#6 Gardena R50 Li robotplæneklipper – En Gardena robotplæneklipper, der virker selv i regnvejr

Med en Gardena R50 Li robotplæneklipper kan du få en flot græsplæne uanset om du har en lille eller mellemstor have. Robotplæneklipperen kan køre i regnvejr og finder selv vej tilbage til din ladestation, når det er tid. Den kan endda køre på skråninger med en hældning under 25%.

 1. Maskinen tåler vand i en vis grad og kan derfor klippe græsset selv i regnvejr
 2. Særligt knivsystem lader maskinen fordele afslået græs fint på plænen
 3. Fremstillet i fleksibelt og robust plastik

Derfor skal du vælge en Gardena R50 Li robotplæneklipper

Hvis du leder efter en god Gardena robotplæneklipper til en mindre eller mellemstor have eller græsplæne, så skal du se nærmere på denne Gardena R50 Li robotplæneklipper. Maskinen kan nemlig klare græsplæner på helt op til 500 m2 uden problemer. Du får desuden en jævn og skånsom klipning af græsset grundet modellens specielle knivsystem. Der er heller ingen grund til at benytte for meget gødning på din græsplæne, da denne robotplæneklipper sørger for at fordele det afklippede græs på græsplænen, så det kan tilføre ny næring til det tilbageværende græs.

En Gardena R50 Li robotplæneklipper er fremstillet i fleksibelt og slagfast plastik, hvilket gør den yderst robust. Derudover har maskinen sensorer, der advarer om kollision, løftning og hældning under klipningen. Robotplæneklipperen stopper dog ikke bare fordi der er hældning på græsplænen, da den kan klare en stigning på helt op til 25 %. Som en ekstra bonus kan denne robotplæneklipper udmærket køre i regnvejr og den finder selv vej til sin ladestation, når det er tid til at få batteriet opladt.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 58 x 46 x 25,5 cm
 • Klippebredde: 17 cm
 • Klippehøjde: mellem 20 og 50 mm
 • Batteriladetid: 90 min
 • Batteridriftstid: 60 min
 • Maks hældning: 25 %
 • Maks område: 500 m2
 • Vægt: 7,4 kg

Gardena robotplæneklipper tilbehør og reservedele:

#7 Gardena Sileno Garage

Det kan være en fordel at investere i en garage til din Gardena robotplæneklipper for at beskytte den mod direkte regn og solens stråler, når den ikke er i brug. Selvom de fleste Gardena robotplæneklippere er yderst robuste og sagtens kan benyttes i al slags vejr, så kan det alligevel forlænge maskinens levetid, hvis den bliver beskyttet mod vejret. Med denne garage vil din Gardena robotplæneklipper være i læ, mens den oplader. Du har dog stadig god mulighed for at komme til maskinens indstillinger, da garagens låg kan foldes.


#8 Nordic Garden Parts Kniv til Husqvarna og Gardena robotplæneklippere rustfrit stål – Knive til Gardena robotplæneklipper

Du skal huske at udskifte knivene på din robotplæneklipper med jævne mellemrum for at sikre en optimal klipning af græsplænen. Denne pakke indeholder 9 skruer og 9 slidstærke knive, i målene 35 x 18 x 0,75 mm, der passer til både Gardena og Husqvarna robotplæneklipper modeller. Du vælger selv om du vil købe knivene i rustfrit stål eller i titaniumbelagt rustfrit stål. Uanset hvilken du vælger, er knivene lette at montere på maskinen, så den hurtigt kan komme i gang med at vedligeholde din plæne igen.


#9 Gardena Pløkker 100 stk. – Holder fast på kabler og kanttråd

For at sikre at kanttråden i haven ikke flytter sig med tiden, skal du gerne benytte dig af pløkker til at holde den fast. Her kan du udmærket benytte de originale pløkker fra Gardena, da det er gode til at holde kanttråden på plads. Du skal især sørge for at sætte pløkker på ujævne områder for at holde godt fast på kanttråd og guidekabel – og sæt dem gerne med korte mellemrum. Hellere brug for mange pløkker end for lidt, da du ellers skal lave et dobbeltarbejde senere hen.


#10 Gardena Kanttråd – Optimal afgrænsning af haveområdet

Du skal sørge for at afgrænse din have med kanttråd, så din Gardena robotplæneklipper ved, hvor den skal klippe tid. Hvis du ikke afgrænser området omkring din have og bede, risikerer du, at maskinen også fjerner blomster eller klipper ind til naboen. Du kan naturligvis både bruge denne rulle på 150 meter til at oprette nye områder og afgrænsninger, til at forlænge eksisterende områder eller til at udskifte en slidt kanttråd.


#11 Gardena Beskyttelse til Kabelboks – Til opbevaring af kabler om vinteren

Du skal naturligvis sørge for at pakke din Gardena robotplæneklipper væk om vinteren, da der ikke er nogen grund til, at den udsættes for frostvejr og sne, når den alligevel ikke kan blive benyttet i de måneder. Men hvor skal du gøre af kabler og tilslutninger fra maskinen?

Det kan være en god ide at sikre, at kabler, ledninger og tilslutninger bliver opbevaret ordentligt, så de ikke går i stykker, mens de ikke benyttes. Denne kasse er med til at beskytte kabler og ledninger fra din Gardena robot, så de ikke opsamlet støv eller snavs. Kassen beskytter endda også mod vejret, så du kan have den stående udenfor eller i et skur.


#12 Gardena Vægbeslag – Vinteropbevaring af din Gardena robotplæneklipper

Hvis du ikke er helt vild med ideen om, at din Gardena Robotplæneklipper skal opbevares i et skab eller på gulvet hen over vinteren, så kan du investere i dette fine vægbeslag. På den måde kommer din robotplæneklipper op at hænge i stedet for at være på gulvet – og så sparer du desuden plads i rummet, da maskinen i så fald ikke optager særlig meget plads. Vær gerne opmærksom på, at dette Gardena vægbeslag kun passer til Gardena Sileno modeller, dog ikke Sileno City modeller.


#13 Gardena vedligeholdelses- og rengøringssæt til robotplæneklippere – Hjælp til optimal rengøring og vedligeholdelse af din robotplæneklipper

Hvis du gerne vil have, at din Gardena robotplæneklipper holder i mange år, så er det vigtigt, at du husker at vedligeholde og rengøre den regelmæssigt. Heldigvis har Gardena også udviklet et særligt rengøringssæt, der gør proceduren ligetil. Sættet indeholder både en slibesvamp, børster, rengøringsspray og en særlig type skruetrækker. Slibesvampen bruges til at rengøre kontakter og børsterne hjælper dig med at fjerne tørt græs og snavs af undersiden af plæneklipperen. Den særlige rengøringsspray kan benyttes på robotplæneklipperens dele af plastik og skruetrækker skal bruges, hvis du skal udskifte maskinens knive. Delene kommer i en plastikæske, som du nemt kan finde frem og pakke væk, der beskytter dem mod selv at samle støv og snavs på hylden.

6 gode grunde til at købe en robotplæneklipper

 1. Robotplæneklipperen ordner græsplænen uden, at du skal løfte en finger
 2. Din græsplæne vil ofte være pænere, da den regelmæssigt bliver passet
 3. En robotplæneklipper kører ofte selv til ladestationen, når den har brug for strøm
 4. Maskinen spreder det afklippede græs på plænen, hvilket både giver en flot plæne og en næringsfyldt plæne
 5. Mulighed for at vælge en robotplæneklipper, der passer til dine behov
 6. Modellerne kører ofte på batteri frem for benzin, så de er mere miljøvenlige

6 ting du skal være opmærksom på inden du køber en robotplæneklipper

 1. Vær sikker på, at du køber en robotplæneklipper, der passer til din have (i forhold til areal den kan dække, hældninger o.l.)
 2. Sæt dig ind i om robotklipperen selv vurderer klipperute eller om du skal indstille den
 3. En robotplæneklipper kræver også vedligeholdelse
 4. Det kan være en fordel at investere i en mini-garage, så robotplæneklipperen kan komme i læ for vind og vejr
 5. De fleste modeller er ret dyre i forhold til en almindelige græsslåmaskine
 6. Det er ikke alle modeller, der kan køre uden om forhindringer

Hvad er forskellen på en robotplæneklipper og en traditionel plæneklipper?

Den helt store forskel på en robotplæneklipper og en traditionel plæneklipper er, hvor meget arbejde du selv skal lægge i det. Med en robotplæneklipper skal du f.eks. ikke selv ud og køre med plæneklipperen flere gange om ugen i sommerperioden for at bibeholde en flot græsplæne, da robotplæneklipperen gør al arbejdet for dig. Du kan således bruge en varm sommerdag på andre projekter eller på afslapning frem for at slå græsplænen.

En anden forskel på en traditionel plæneklipper og en robotplæneklipper er, at de fleste robotplæneklippere kører på batterier, der skal oplades, hvorimod en traditionel græsslåningsmaskine ofte kører på benzin. En robotplæneklipper er derfor en mere miljøvenligt valg – og så er en robotplæneklipper desuden heller ikke lige så støjende som en traditionel plæneklipper.

Der er dog mange flere fordele og ulemper ved begge maskiner – og dem kan du læse mere om i vores andre artikler om emnet. Hvis du gerne vil vide mere om fordele og ulemper ved en plæneklipper, og måske finde frem til den rette model for dig, så kan du med fordel læse vores guide til traditionelle plæneklippere her (LINK).

Er du derimod solgt på ideen om en robotplæneklipper, men synes ikke, at du kunne finde en model, der levede op til dine behov på den ovenstående liste? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores store robotplæneklipper test, da du her kan finde god inspiration til valget af din næste robotplæneklipper. På den måde er du også sikker på, at du kommer hjem med en ordentlig model, da de inkluderede modeller er nogle af de bedste på markedet netop nu.

Vedligeholdelse af plænen

Der er naturligvis flere måder at vedligeholde sin græsplæne – og ofte skal man kombinere græsslåning med andre metoder for at opnå en flot plæne. F.eks. er det ikke altid, at en græsslåmaskine får brug med ukrudt og mos, hvorfor plænen kan have godt af at blive renset og få fjernet ukrudt. Dette kan med fordel gøres ved hjælp af plænerens, der fjerner uønsket bevoksning, men ikke dræber græsset. Du kan læse mere om fordelene ved plænerens og få inspiration til valg af produkt i vores guide til plænerens her.

Du kan også udmærket benytte dig af forskellige metoder til fjernelsen af ukrudt. Du kan f.eks. selv stå og hive ukrudtet op med rødderne, men vi vil dog nok anbefale dig at benytte en decideret ukrudtsfjerner, da det kan være hårdt arbejde. Få hjælp til valg af den rigtige type ukrudtsfjerner til dine problemer i vores artikel om emnet. En god mosfjerner kan også være guld værd til opgaven her.

Vil du gerne have en tættere bevoksning af græs på din plæne? Eller har du store områder i haven, der ikke er dækket af noget græs? I så fald er den bedste løsning for dig højst sandsynligt at få plantet noget mere græs. Du skal dog gerne finde de rigtige græsfrø til din jord og derfor har vi skrevet en guide til græsfrø, hvor du kan blive klogere og finde inspiration. Du finder artiklen her.