Gipspladehejs Test (2022) → Top 4 + vejledning til køb og brug

En gipspladehejs, også kaldet pladeløfter, er en god investering for dig, der skal montere diverse plader på vægge eller lofter – uanset om det er i privaten eller til professionelt brug. Det kan nemlig kræve umådelig mange kræfter at montere gipsplader e.l., og derfor kan man med fordel benytte maskinen til at hejse materialerne på plads. Helt grundlæggende skal pladen monteres på maskinen, hvorefter man hæver gipspladehejseren, så pladen efterfølgende let kan bores i. Det kan være en god ide at investere i en fleksibel model, der både kan montere på skrå og lige vægge, da du i så fald har flere muligheder for montering med maskinen.

I denne artikel kan du læse om de gipspladehejsere, der har klaret sig bedst i test. På den måde kan du lettere finde frem til den helt rette model for dig. På listen finder du desuden både prisvenlige og lidt dyrere modeller, så der burde være noget for ethvert budget og behov.

Probuilder gipspladehejs med vippefunktion#1 Probuilder gipspladehejs med vippefunktion – Den bedste gipspladehejs

Med denne gipspladehejs fra Probuiler kan du nemt og hurtigt sætte gipsplader op. Det er lige meget om den skal benyttes til professionelt eller privat brug – denne gipspladehejs er velegnet til samtlige opgaver. Modellen er endda udviklet med en vippefunktion, så du også kan benytte den til opsætning af plader på et skrå loft.

Fremhævede fordele:

 1. Modellen kan skilles ad eller monteres på blot 2 minutter
 2. Udstyret med vippefunktion
 3. Kan klare diverse plader i størrelsen 122 til 488 cm
 4. Billig i pris

Derfor skal du vælge en Probuilder gipspladehejs med vippefunktion

Hvis du gerne vil have fingrene i en fabelagtig gipspladehejs, der både kan fungere til privat og professionelt brug, så skal du se nærmere på denne model fra Probuilder. Lige netop denne gipspladehejs er nemlig en af de bedste af slagsen, da den er udstyret med en vippefunktion efter teleskopprincippet, er let at montere og kan klare diverse plader i mange størrelser.

Den særlige vippefunktion er ideel til brug ved skrå vægge eller lofte, hvor en almindelig gipspladehejs ikke vil kunne sætte pladen fast i den rigtige vinkel. Muligheden for at tilpasse modellen til plader i størrelserne mellem 122 og 488 cm giver dig mere frihed i dit arbejde og sikrer, at du kan håndtere plader i mange størrelser uden at skulle skifte maskine. Den lette montering og demontering gør brugen af gipspladehejseren mere overskueligt. Modellen har en lastehøjde på 120 cm, en maksimal højde på 330 cm og en maksimal belastning på 68 kg. Derudover sælges den til en fornuftig pris, som de fleste budgetter kan holde til.


Parfait gipspladehejs m/kip 3,6 meter#2 Parfait gipspladehejs m/kip 3,6 meter – Den bedste gipspladehejs til skrå lofter

Denne gipspladehejs fra mærket Parfait er ideel til dig, der ved, at du skal påføre gipsplader på skrå lofter. Modellen er nemlig udstyret med kip, hvilket betyder, at den både kan benyttes til lige og skrå lofter.

Fremhævede fordele:

 1. Udviklet med kipbar, så den både kan benyttes til skrå og lige lofter
 2. Udstyret med hjul for nem transportering
 3. Maksimal højde på 3,6 meter

Derfor skal du vælge en Parfait gipspladehejs m/kip 3,6 meter

Hvis du leder efter en ideel gipspladehejs til høje og skrå lofter, så skal du se nærmere på denne gipspladehejs fra Parfait. Ved købet af denne gipspladehej får du nemlig en model, der kan løfte gipsplader op til 3,6 meter og som udmærket kan løfte til både skrå og lige lofter. Dette skyldes, at modellen er udstyret med kipbar.

Du kan udmærket have denne gipspladehejs med på farten, da den nemt kan adskilles og samtidig er udstyret med hjul. Modellen har en maksimal belastning på 65 kg og en læssehøjde på 1,66 meter. Du skal altså ikke kæmpe for at løfte gipsplader mere end højst nødvendigt ved brug af denne model.


Svalk pladeløfter#3 Svalk pladeløfter – Den bedste gipspladehejs med indbygget stige

En gipspladehejs fra Svalk er den perfekte løsning til dig, der gerne vil have alt i én maskine. Med denne pladeløfter har du nemlig både mulighed for at påsætte plader på lige og skrå lofter og vægge efter behov. Du har desuden ikke brug for en stige under arbejdet, da du i stedet kan benytte den indbyggede stålplatform.

Fremhævede fordele:

 1. 360 graders svingbart stativ for montering på både lige og skrå vægge og lofter
 2. Indbygget stålplatform, så der er ingen behov for stige ved normal loftshøjde
 3. Nem at adskille og kan transporteres

Derfor skal du vælge en Svalk pladeløfter

Leder du efter en gipspladehejs, der kan klare samtlige opgaver uanset om det drejer sig om skrå eller lige områder? Så skal du have fingrene i denne model fra mærket Svalk. Med denne pladeløfter kan du nemlig udmærket påsætte diverse plader på både lofter og vægge – uanset om de er skrå eller lige. Dette kan lade sig gøre, da stativet er svingbart i 360 grader og derfor kan vippe pladen på begge led til montage. Oplægshøjden i vandret position er 146 cm og i skrå position 62 cm.

Der er desuden intet behov for en stige, så længe du arbejder i en normal loftshøjde, da modellen er udstyret med to stålplatforme en halv meter over jorden. Dem kan du stå på under arbejdet. Pladen kan dog benyttes i en højdeforskydning på op til 4 meter ved vandret montering, og i disse højder skal du højst sandsynligt have en højere stige til rådighed. Gipspladehejseren har en bæreevne på op til 65 kg og vejer selv 46 kg. Den er dog let at adskille, så den kan udmærket transporteres efter behov.


Svalk 89 pladeløfter#4 Svalk 89 pladeløfter – Den bedste gipspladehejs til mindre gipsplader

Du kan udmærket investere i en denne pladeløfter fra mærket Svalk, hvis du primært regner med at benytte din gipspladehejs til privat brug. Denne model er nemlig en del billigere i pris end andre varianter, men kan til gengæld også kun montere plader i størrelsen 90 og 120 cm. Den kan dog udmærket klare på lige og skrå monteringer på vægge og lofter.

Fremhævede fordele:

 1. Billig i pris i forhold til andre modeller
 2. Kan monteres plader på både skrå og lige vægge og lofter
 3. Er CE godkendt
 4. Kan klappes sammen i to dele ved transport eller opbevaring

Derfor skal du vælge en Svalk 89 pladeløfter

Hvis du er på udkig efter en prisvenlig gipspladehejs, så skal du se nærmere på denne model, da den er billigere i pris end andre modeller, men stadig får arbejdet klaret uden problemer. Faktisk kan denne pladeløfter udmærket montere plader på både vægge og lofter. Og så får du et optimalt resultat uanset om væggen eller loftet er skrå eller lige. Den vandrette maksimale løftehøjde er helt op til 3,4 meter, så maskinen kan benyttes i selv høje stuer. Dog er topgeviret kun brugbart med plader i størrelserne 90 og 120 cm.

Du kan desuden nemt flytte rundt på denne gipspladehejs efter behov, da den er udstyret med tre praktiske transporthjul, hvoraf to af dem kan bremse, og kan klappes sammen i to dele ved transportering eller opbevaring. Denne pladeløfter er CE godkendt og du kan derfor roligt stole på, at du får en ordentlig model, selvom den sælges til en god pris. Modellen har en bæreevne på 65 kg, vejer selv 28 kg og har en vandret oplægningshøjde på 165 cm og en skrå oplægningshøjde på 20 cm.


Det skal du være opmærksom på, når du køber en gipspladehejs:

 • Læssehøjde
 • Løftehøjde
 • Belastningsevne
 • Mulighed for kip / svingbart stativ
 • Brugervenlig og håndtering
 • Prisen

Læssehøjde

Hele ideen ved at investere i en gipspladehejs er at gøre arbejdet lettere for dig selv. Af den grund skal du gerne prioritere en pladeløfter med en lav læssehøjde, så du ikke skal løfte pladerne for højt op for overhoved at få dem hejset. Du kan faktisk klare arbejdet selv, hvis du investerer i en model med en lav læssehøjde, da du i så fald ikke skal bruge særlig mange kræfter på at få pladen monteret. Husk desuden, at der er forskel på læssehøjden på modeller med kip og uden kip.

Løftehøjde

Det er vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser om løftehøjde før du begiver dig på jagt efter en gipspladehejs. Det skyldes, at du hurtigt kan komme til at købe en model, der simpelthen ikke løfter højt nok, hvis ikke du har målt området på forhånd. Det kan desuden være en god ide at købe en model med en lidt højere løftehøjde end du tror, der er behov for, så du netop ikke står og mangler et par centimeter e.l.

Flere modeller har en løftehøjde omkring de 3 meter, hvilket er rigeligt til privatbrug (medmindre du har et meget højt hus). Det kan dog udmærket tænkes, at du skal investere i modeller med en løftehøjde på over 3 meter, hvis du skal benytte pladeløfteren til professionel brug.

Belastningsevne

Hvis du regner med at benytte ekstremt store og brede plader, så skal du være sikker på, at din gipspladehejs faktisk kan klare den belastning. De fleste plader, også gipsplader, er nemlig ret tunge – og jo større en plade, jo højere er vægten. Heldigvis kan flere modeller dog udmærket klare plader med en vægt op mod de 60 kg, men det er stadig en god ide at tjekke belastningsevnen før du køber modellen.

Mulighed for kip / svingbart stativ

Det er altid en fordel at investere i en gipspladehejs med kip, da du så får mulighed for at montere plader i både lige og skrå vinkler. Disse modeller koster dog nogen gange lidt mere end pladeløftere, der kun kan montere i lige vinkler, så du skal naturligvis også have brug for den ekstra fleksibilitet, da det ellers kan virke som penge ud af vinduet. Husk endelig, at en model der kan kippes oftest kan benyttes til både lofter og vægge.

Brugervenlig og håndtering

Når du alligevel er på jagt efter en god gipspladehejs, hvorfor så ikke vælge en brugervenlig en af slagsen? Det er klart at foretrække, så du ikke skal stå og bøvle med den hver eneste gang gipspladehejseren skal i brug. Af den samme grund skal du også prioritere en model, der er nem at håndtere i brug og er let at have med at gøre, når den skal opbevares eller transporteres. Du kan med fordel gå efter en letvægts og sammenklappelig model, hvis maskinen kun skal benyttes til privat brug, da den så vil fylde mindst muligt ved opbevaring og være let at håndtere.

Hvis maskinen skal benyttes til større opgaver, så kan det dog også være en god ide at investere i en model med store gummihjul, så du let kan flytte rundt på modellen. Du skal så vidt muligt altid tænke brugervenlighed ind i ligningen, når du er på jagt efter den rette gipspladehejs til dig.

Prisen

Du skal naturligvis også finde en gipspladehejs, der passer til dit budget. Heldigvis findes der både dyre og billige modeller på markedet, så det er ikke svært at finde en god model i samtlige prisklasser. Du skal dog være opmærksom på, at de dyre modeller ofte har f.eks. højere belastningsevne, løftehøjde etc. Af den grund kan det nogen gange godt betale sig at se på egenskaber frem for kun prisen.