Gipsskruemaskine – Se de 5 bedste gipsskruemaskiner i test (2022)

1

Makita DFS452Z

Makita DFS452Z er en ledningsfri gipsskruemaskine, da den er på batterier. Skruemaskinen kommer i et enkelt design og med et ergonomisk, gummibelagt greb samt D-mode, som betyder, at skruemaskinen kun kan starte ved belastning, hvilket gør den særdeles ideel til arbejde med gipsplader. Makita er desuden én af de førende forhandlere af elværktøj til private og professionelle i byggeri og industri.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Makita DFS452Z 1.589 kr. 10-4
Festool akku gipsskruemaskine DWC 18-4500 18V 574747 2.920 kr. 10-4
MAX højtryksgipsskruepistol HVR41G4
Bosch AKKU gipsskruemaskine GSR 18 V-EC TE SOLO 18V 1.295 kr. Dorch & Danola A/S
Dewalt gipsskrueforsats DCF6201 t/DCF620 783 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En gipsskruemaskine adskiller sig fra en almindelig skruemaskine ved at være meget bedre egnet til for eksempel at fastgøre gipsplader på lofter eller vægge.Denne gipsskruemaskine test er relevant for dig, fordi der findes mange forskellige varianter af gipsskruemaskiner på markedet i dag, og de har alle sammen forskellige fordele og ulemper, som kan gøre din søgen efter en gipsskruemaskine til en meget lang og uoverskuelig opgave.

Men i denne test har vi samlet en række af de bedste på markedet, så du kan finde den bedste gipsskruemaskine, som passer til dig og de opgaver, du skal bruge den til. Om du er på udkig efter en billig gipsskruemaskine, en maskine til din virksomhed eller noget helt tredje, så finder du i vores test helt sikkert al den relevante information, som du skal bruge, når du skal sammenligne og vælge din nye gipsskruemaskine.

#1 Makita DFS452Z – Bedste Akku gipsskruemaskine

Makita DFS452Z er en ledningsfri gipsskruemaskine, da den er på batterier. Skruemaskinen kommer i et enkelt design og med et ergonomisk, gummibelagt greb samt D-mode, som betyder, at skruemaskinen kun kan starte ved belastning, hvilket gør den særdeles ideel til arbejde med gipsplader. Makita er desuden én af de førende forhandlere af elværktøj til private og professionelle i byggeri og industri.

Fremhævede fordele:

 1. D-mode, så maskinen kun starter ved belastning
 2. Velegnet til brug i et støvet og hårdt miljø
 3. Lydsvag kobling

Derfor skal du vælge Makita DFS452Z

Du skal vælge Makita DFS452Z, hvis du vil have en skruemaskine, som er ekstremt ideel til arbejde med gipsplader og særligt beregnet til gipsskruer. Det gælder både for dig, om du skal bruge den til projekter i dit private hjem, eller om du skal bruge den i forbindelse med dit arbejde som professionel håndværker. En maskine fra Makita er nemlig det sikre og professionelle valg. Du får en stærk og robust gipsskruemaskine med den særlige D-mode-funktion, som betyder, at maskinen kun starter ved belastning, og derfor er utrolig sikker at bruge.

Skruemaskinen har desuden trinløs variabel hastighed samt LED-lys, som er med til at gøre dine projekter endnu bedre og nemmere at udføre. Skruemaskinen har en særlig forsats, som gør den velegnet til brug af skruer på bånd. Med i købet af denne gipsskruemaskine får du desuden bælteclips. Maskinen er XPT-beskyttet, hvilket betyder, at den er ekstra godt beskyttet mod støv, fugt og andre typer snavs, og den er derfor velegnet til brug i et støvet og hårdt miljø.

Produktspecifikationer:

 • Volt/Batterispænding: 18 Volt
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Batterikapacitet: 1,5 Ah – 6,0 Ah
 • Opsætning: 0,5 – 6 mm.
 • Med/uden slag: Uden slag
 • Vægt: 1,7 kg.
 • Mål: 251 x 79 x 259 mm.
 • Omdrejninger: 0-4000 per min.
 • Tilbehør: Leveres med bælteclips (OBS: Leveres uden kuffert, batterier og lader)

Festool akku gipsskruemaskine DWC 18-4500 18V 574747#2 Festool akku gipsskruemaskine DWC 18-4500 18V 574747 – Specialist i gipsarbejde

Festool Akku er gipsskruemaskinen for dig, der leder efter en kraftfuld maskine med mange omdrejninger, som kan være med til at optimere din arbejdsproces. Maskinen har høj skruekapacitet pr. opladning samt en let, kompakt og ergonomisk konstruktion. Du får desuden automatisk Festool SERVICE med tyverisikring og 10 års reservedelstilgængelighed.

Fremhævede fordele:

 1. 40 % højere skruekapacitet pr batteriopladning
 2. Slidstsærk, kulfri EC-motor
 3. Innovativ start/stop-funktion

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Festool akku DWC 18-4500 18V 574747

Festool Akku er specialist i gipsarbejde med den kraftfulde maskine med stort takttal, som kan være med til at øge komfort og effektivitet ved arbejde med serieskruninger og gipsplader. Skruemaskinen har et højt omdrejningstal og kan bruges til fastgørelse af gipsplader på både metal- og trækonstruktioner. Ved hjælp af den innovative start/stop-funktion spares der på energien og batteriet, fordi motoren kun arbejder, når der er brug for den. Skruemaskinen har en slidstærk og kulfri EC-motor, som sikrer dig, at dit nye stykke værktøj har høj virkningsgrad – og en maksimal levetid, så du ikke skal skifte udstyr så ofte.

Ved køb af et Festool produkt hos en autoriseret Festool forhandler får du automatisk Festool SERVICE med fuld service og support, som inkluderer tre års reparationsservice og tyverisikring samt ti års reservedelstilgængelighed. Du får desuden fuld tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage inden for 15 dage.

Maskinen leveres uden batteri og batterioplader, men med en kuffert, som indeholder dybdeanslag, stilladskrog, magasinforsats, magnetisk bitholder, bælteclips, opbevaringskuffert mm.

Produktspecifikationer:

 • Volt/Batterispænding: 18 Volt
 • Batteritype: Li-ion
 • Batterikapacitet: 5,2 Ah
 • Vægt: 1,9 kg
 • Omdrejninger: 0-4500 min-1 i tomgang
 • Dybdeanslag, stilladskrog, magasinforsats, magnetbitholder, bælteclips, opbevaringskuffert mm.

MAX-hojtryksgipsskruepistol-1937153#3 MAX højtryksgipsskruepistol HVR41G4 – Professionel gipsskruemaskine

Med en højtryksgipsskruepistol fra MAX får du en hurtig og professionel gipsskruemaskine, som egner sig særdeles godt til dig, der skal bruge den i dit professionelle arbejde som håndværker. MAX højtryksgipsskruepistol HVR41G4 er nemlig verdens hurtigste gipsskruepistol – og den er en ekstremt komfortabel i brug og særdeles brugervenlig maskine med masser af krafter.

Fremhævede fordele:

 1. Verdens hurtigste gipsskruepistol – skyder, skruer og stopper på 0,66 sekunder
 2. Ergonomisk og skånsom mod arme og ryg
 3. Har den patenteret anti dobbeltskuds-mekanisme samt sikkerhedslås

Derfor skal du vælge MAX højtryksgipsskruepistol HVR41G4

MAX højtryksgipsskruepistolen er til den professionelle håndværker – det er nemlig intet ringere end verdens hurtigste gipsskruemaskine. Og selvom det lyder alvorligt, er det en meget brugervenlig gipsskruepistol, hvor der i designet har været fokus på funktion, men også komfort. Maskinen er nemlig rekylfri og kræver derfor ikke stor håndkraft – og så vejer den kun 1,9 kg. på trods af dens store power. Maskinen er udstyret med en skrueholder, som holder skruen lige for dig, så du ikke behøver tænke på det under brug.

Den har justerbart dybdestop samt en indstilling til brug i hjørner, så man kan skrue skåret med korrekt forsænkning. Det er nemt at skifte mellem de forskellige indstillinger, så du hurtigt kan gå fra at arbejde med gips på metal og over til at arbejde med gips og træ. Maskinen er lille, let, hurtig, handy og ergonomisk i sin udformning, og er derfor en oplagt kandidat til en professionel gipsskruemaskine.

Produktspecifikationer:

 • Kapacitet: 100 skruer
 • Skruediameter: 3,5 – 4 mm
 • Sømlængde 25 – 41 mm
 • Tryk: 18 – 23 bar
 • Vægt: 1,9 kg
 • Mål: 312 x 116 x 300 mm

Bosch GSR 18 V-EC TE SOLO 18V#4 Bosch AKKU gipsskruemaskine GSR 18 V-EC TE SOLO 18V – Gipsskruemaskine med lang levetid

Går du efter en gipsskruemaskine i højeste kvalitet og med ekstra lang levetid? Så er et godt bud denne Akku gipsskruemaskine fra BOSCH. Det er nemlig en maskine med ekstra lang levetid. BOSCH leverer nemlig altid innovativ teknologi i høj klasse, som sikrer, at alle deres produkter leveres i høj kvalitet og dermed har ekstra lang levetid.

Fremhævede fordele:

 1. Kan skrue helt op til 3400 skruer på kun én opladning
 2. BOSCH-EC-Motor-teknologi som sikrer længere levetid
 3. ECP beskytter akkuen mod overophedning og overbelastning

Derfor skal du vælge Bosch AKKU gipsskruemaskine GSR 18 V-EC TE

Hvis du ønsker dig en gipsskruemaskine, hvor kvalitet, design og teknologi er lidt ud over det sædvanlige, så er BOSCH GSR 18 V-EC TE SOLO 18V helt sikkert en maskine, som du vil synes om. Denne maskine indeholder nemlig noget af BOSCH’s førende teknologi, som sikrer dig en skruemaskine i høj kvalitet med lang levetid. Denne gipsskruemaskine har ekstra lang driftstid, så du kan udføre kontinuerligt arbejde uden at blive afbrudt for at skulle skifte batteriet.

Maskinen er bygget op på den måde, at det varmeledende hus giver beskyttelse af cellerne inden i maskinen, og det korte hovedlængde på bare 207 mm gør det muligt at udføre endnu mere præcist arbejde. Cellebeskyttelsen beskytter maskinen og akkuen mod overophedning, overbelastning og dybafladning, hvilket er med til at forlænge maskinens levetid endnu mere. Og selvom der er fokus på teknologi og brugervenlighed, er der ikke sparet på komforten. Maskinen kommer nemlig med en magnetisk bitholder, integreret LED-lampe, soft grip, låseknap og auto-lock, som er bare nogle af de funktioner, der sikrer komfortabelt og ergonomisk arbejde, når maskinen er i brug.

Batteri og oplader til batteri medfølger ikke i pakken, og skal købes separat. Med i tilbehør er skruebit, L-BOXX-indlæg, dybdeanslag, universalholder og en kuffert.

Produktspecifikationer:

 • Volt/Batterispænding: 18 Volt
 • Batteritype: Li-ion
 • Batterikapacitet: 4,0 Ah
 • Vægt: 1,6 kg.
 • Mål: 251 x 78 x 239 mm.
 • Omdrejninger: 0-4300 per minut (ubelastet)
 • Skruediameter: op til 4,2 mm.

Dewalt gipsskrueforsats DCF6201 t/DCF620#5 Dewalt gipsskrueforsats DCF6201 t/DCF620 – Gipsskrueforsats til fæstning af flere gipsplader

Dewalt gipsskrueforsats er en skruemaskine, som giver dig muligheden for hurtigt, nemt og effektivt at fæstne flere gipsplader. Denne maskine kan anvende de fleste typer af båndede skruer. DEWALT har i mere end 90 år leveret kraftfulde maskiner til industrien, og med en Dewalt gipsskrueforsats er du derfor sikret en maskine i høj kvalitet, som er produceret med øje for miljøet.

Fremhævede fordele:

 1. Maskinen er nem at åbne og rengøre for støv indvendigt
 2. Forsats kan roteres og justeres for bedre anvendelse i hjørner
 3. Flere indstillinger, for eksempel finjustering af dybdekontrol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Dewalt gipsskrueforsats DCF6201 t/DCF620

Denne DEWALT gipsskrueforsats er kompatibel med DCF620 og DCF621 gipsskruemaskiner, så hvis du i forvejen har én af disse to maskiner, er det den perfekte tilføjelse til din værktøjskasse eller til din virksomhed. Med denne maskine er det muligt at anvende flere forskellige typer af båndede skruer, hvilket giver brugeren større fleksibilitet samt mulighed for hurtigere at fastgøre flere gipsplader. Skruemaskinen har værktøjsfri dybdekontrol samt hurtig indstilling og finjustering. Den kommer i det klassiske gule og sorte DEWALT-design, som naturligvis er hårdført og kan klare et hårdt byggeplads-miljø.

Som tilbehør følger der 2 stk PR2 bits med, men batteri, oplader og kuffert medfølger ikke og skal derfor købes separat.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 0,4 kg.
 • Mål: 205 x 125 mm

Fire gode råd til valg af gipsskruemaskine

Inden du kaster dig ud i sammenligning af forskellige gipsskruemaskiner, er der en række ting, du bør overveje. Det er vigtigt, at du tænker over, hvor meget – og til hvad – du skal bruge skruemaskinen, da der kan være forskellige maskiner, som egner sig bedre til bestemte formål end andre. Det er værd bl.a. at overveje disse ting på forhånd, så du kan træffe en informeret og velovervejet beslutning, når du køber din nye gipsskruemaskine.

1) Overvej, hvad du skal bruge skruemaskinen til

En gipsskruemaskine kan bruges til flere forskellige ting: Blandt andet til hård gups, vådrumsgips, gibergips, trækonstruktioner og metalkonstruktioner. Det kunne for eksempel være, hvis du skal sætte loft eller vægbelægning op på dit badeværelse. I dette tilfælde vil der med stor sandsynlighed være en gipsskruemaskine, der egner sig bedre til at arbejde med vådrumsgips end andre.

2) Overvej, hvor ofte du skal bruge maskinen

Det er også vigtigt at tage forbrug med i sine overvejelser, når man sammenligner gipsskruemaskiner. Det gælder både i forhold til pris men også maskinens funktioner som for eksempel, om skruemaskinen skal være eldrevet eller batteridrevet. Afhængigt af dit forbrug kan det nemlig i nogle tilfælde bedre svare sig at vælge en batteridrevet gipsskruemaskine frem for én, der kører på el. Flere og flere mærker har fokus på ergonomisk udformning af maskinerne, så dette er også vigtigt at tænke over – især hvis du er professionel og skal bruge maskinen i mange timer ad gangen.

3) Tænk på dit budget

Hvis du har et budget eller en maksimum pris for købet af din nye gipsskruemaskine er det også en god idé at se på priserne på de forskellige maskiner. Du kan som regel finde en rigtig god maskine på tilbud til en god pris, men du kan også få nogenlunde maskiner til samme pris som kvalitetsmaskinerne koster, når de er på tilbud. Hold derfor også øje med forhandlere af gipsskruemaskiner, når du starter jagten på din nye gipsskruemaskine.

4) Er du til el- eller batteridrevne maskiner?

Der findes som hovedregel to typer af håndværkere. Der er dem, som foretrækker eldrevne værktøjer og maskiner, og så er der dem, der foretrækker batteridrevne. Forskellen på selve maskinerne er egentlig ikke særlig stor. En batteridreven gipsskruetrækker kan naturligvis ikke holde lige så længe som en eldrevet gipsskruetrækker – fordi det kræver udskiftning og opladning af batterierne, men her handler det igen om i hvilket omfang, man skal bruge maskinen. Omvendt har en eldrevet maskine en ledning hængende.

Hvad kan du bruge en gipsskruemaskine til?

En gipsskruemaskine bruges – som navnet måske antyder – til fastgørelse af gipsplader. Det kan for eksempel være til fæstning af gipsplader til lofte, vægge, skillevægge, gulve eller noget helt femte. Det er altså en maskine, som er nødvendig at have, hvis du skal i gang med et byggeprojekt i dit hjem som indebærer arbejde med gipsplader. En gipsskruemaskine kan nemlig bruges til mange forskellige typer af projekter: Både i hård gips, fibergips, vådrumsgips og meget mere. Afhængigt af model og tilbehør til din maskine, kan den bruges til både metal- og trækonstruktioner.

Hvorfor er en gipsskruemaskine god til bånd?

Hvis du arbejder som professionel håndværker, ved du helt sikkert, hvor besværligt det kan være, hvis man hele tiden skal sætte en ny skrue i sin skruemaskine. Men med en gipsskruemaskine – som er særligt god til båndede skruer – slipper man for dette besvær. Arbejdet går nemlig meget hurtigere med båndede skruer, som er den type skruer, der sidder fast i et bånd og automatisk skydes og skrues i med skruemaskinen.

Som regel kan en gipsskruemaskine skrue omkring 2000 skruer i på én opladning, men der findes også mere kraftfulde, professionelle gipsskruemaskiner, som kan klare endnu flere båndede skruer på én enkelt opladning. Med en gipsskruemaskine går arbejdet med gipsplader altså endnu hurtigere, så du kan med fordel vælge en gipsskruemaskine til dit næste projekt, hvis du foretrækker at arbejde med bånd og båndede skruer. En gipsskruemaskine kan dog, naturligvis, også bruges med almindelige skruer.

Forskellen på akku og ledning gipsskruemaskine

Det er meget forskelligt, om man foretrækker en maskine med batteri (akku) eller med ledning. Og der er også flere fordele og ulemper ved begge dele, som man kan overveje, når man ser på forskellen på akku og ledning gipsskruemaskiner.

En ledningsfri gipsskruemaskine, altså en batteri skruemaskine eller akku skruemaskine, vil som oftest være en smule tungere end en gipsskruemaskine med ledning, fordi batteriet vejer en del. Jo større og mere kraftfuldt batteri, jo tungere vil det også være. Og det skal man overveje, når man vælger en skruemaskine, hvis man skal bruge den til eksempelvis at montere plader i loftet, da det godt kan gå hen og blive hårdt for armene.

En gipsskruemaskine med ledning er derimod meget lettere og mere “handy” at arbejde med, men der vil i stedet være en lang ledning, som man skal være opmærksom på, når man bruger maskinen. En gipsskruemaskine med ledning kan bruges i uendeligt lang tid i træk, da den ikke kræver et batteri, der skal oplades. Med en gipsskruemaskine på batteri kan man komme ud for, at arbejdet pludselig må sættes på pause, fordi batteriet skal skiftes eller oplades.