Gode sommerprojekter til haven? Find inspiration til et par

Er du glad for at gå og nørkle med forskellige ting og sager udendørs? Så får du her nogle idéer til gode projekter, du kan give dig i kast med i haven.

Køkkenhave

Der er få ting, der er hyggeligere end at kunne bruge sine egne grøntsager i madlavningen, og derfor er en køkkenhave naturligvis helt oplagt, hvis godt du kan lide at bruge tid i haven.

Du kan anlægge køkken- eller urtehave på mange forskellige måder, for eksempel afhængigt af, hvor meget plads du har.

Mange vælger at lave højbede af pallerammer, hvilket er nemt og ligetil, men du kan også selv bygge rammerne til dit bed, så de kan blive akkurat, som du gerne vil have dem.

Har du ikke så meget plads, kan du så i etager, hvis blot du sørger for, at alting stadig får nok lys. Desuden kan du spare plads ved at plante forskellige ting sammen – nogle planter kan få meget gavn af at stå sammen, da de optager forskellige næringsstoffer fra jorden, og der er dermed rig mulighed for at få en god køkkenhave, selvom du ikke nødvendigvis har en kæmpestor have.

Udendørs belysning

Hvis du også gerne vil kunne bruge din dejlige have om aftenen, er det smart at få installeret lamper som udendørslys belysning.

I Norden er vi naturligvis kendte for vores lyse nætter henover sommeren, men det er nu alligevel meget rart at kunne tænde for lyset, når solen langsomt går ned.

Der er mange forskellige former for belysning til haven, men en løsning, der i særdeleshed er populær, er solcellelamper. Det er både smart rent økonomisk, og desuden er det en miljørigtig løsning. Inden for denne kategori kan du finde alt lige fra væglamper til fakkellignende modeller.

Med lys i haven kan du få endnu mere ud af dine udendørsarealer, og desuden er det en smart sikkerhedsforanstaltning i forhold til at holde indbrudstyve på afstand. De vil ofte blive afskrækket af lys, så vælger du en løsning med censor, er du tilmed lidt mere tyverisikret.

Haveskur

Hvis ikke du i forvejen har et, skal du selvfølgelig straks have installeret et skur i haven, hvor du kan opbevare redskaber og andre haverelaterede ting.

Du kan enten vælge at bygge dit helt eget, eller du kan købe ét, du blot selv skal samle. Hvad du vælger, må komme an på dine færdigheder som arkitekt og din tålmodighed. Uanset hvad er det et godt projekt at gå og pusle med hen over sommeren, og du får på den måde rig mulighed for at bruge en masse tid udendørs.

Med et haveskur kan du holde alle dine haveredskaber samlet, og så har du dem lige ved hånden, når du får brug for dem. Desuden er det et oplagt sted til at opbevare malerbøtter, kompostkværnen, redskaber, havespil eller hængekøjen, når den ikke er i brug.

Har du børn, kan du også vælge at kaste dig over projektet med at bygge et legehus, og i så fald vil de helt sikkert elske at hjælpe til. Så kan I gøre det til et lille familieforetagende, og det vil uden tvivl blive hyggeligt både for dig og for dem.

En kommentar til “Gode sommerprojekter til haven? Find inspiration til et par”

Der er lukket for kommentarer.