Gødning af græsplæne? Tips til hvordan du plejer

Hvem vil ikke gerne have den flotteste græsplæne i nabolaget? Sådan en helt fin græsplæne man nærmest kun ser i golfturneringer. Der er bare et eller andet over at have en smuk græsplæne, som evigt har den helt rigtige tæthed og længde. Nogen forbinder det med overskud at være detalje orienteret eller omhyggelig. For haven er for de fleste førstegangs boligejere noget der nemt kan passes og det kræver ikke særlig meget tid, for de kaktusser der har stået i vindueskarmen de sidste par år har da klaret sig ganske godt, lidt ligesom plastikrosen.

Sådan er det bare slet ikke. En have kræver nemlig en masse tid og arbejde, derfor afspejler en helt fint og tættrimmet græsplæne førnævnte udsagn.

Men hvordan får du så sådan en helt fantastisk græsplæne, finder du et par tips til her. Dog er første skridt selvfølgelig anlæggelse som både kan være ved bygning af ny bolig, men også hvis græsplænen skal lægges helt om.

Det at omlægge en græsplæne er et stort arbejde. Her kan du være bedst tjent ved at bruge en professionel anlægsgartner. At grave hele plænen op, plane og så nyt græs er et meget større arbejde end f.eks. at fjerne mos med en vertikalskærer. Derfor skal du seriøst overveje, om ikke investeringen på en anlægsgartner er det smarte valg for dig.

Gødning er ting som du selv kan klare, og som er nødvendigt for at opnå den flotte, tætte og grønne græsplæne der bare gør livet bedre.

 

Gødning er vejen frem

Hvordan får man den perfekte grønne græsplæne? Gødning er simpelthen noget af det bedste der nogensinde er blevet forbundet med din græsplæne. Du kan nøjes med at give din græsplæne gødning en enkelt gang om året, mere gødning behøver du faktisk ikke.

Det er en utrolig god idé at bruge gødning, hvis du plejer at fjerne afklippet græs, eller hvis der for den sags skyld er en pose på din plæneklipper der automatisk opsamler det. For det er nemlig i det slåede græs, at alle næringsstofferne er. Men det er bare heller ikke altid så pænt at se på det afklippede græs, nogen kan ikke tåle det og så er det også træls hvis det blæser lidt.

Der findes 2 former for gødning. Den ene er uorganisk og den anden er sjovt nok organisk. Organisk gødning er dét du blot skal bruge 1 gang om året. Uorganisk gødning er ikke nogen naturlig sammensætning. Det virker lige så godt som organisk gødning, dog skal du give din græsplæne organisk gødning flere gange om året i små mængder, da det virker i kort tid ad gangen.

Du kan også komme til at give din græsplæne for meget eller for lidt gødning. Hvis du kommer til at give din græsplæne for meget gødning, vil den give en helt vild og voldsom vækst. Dette gør at du måske skal slå din græsplæne 3 eller 4 gange om ugen fra marts til og med oktober, så kan du nærmest ikke lave meget andet.

Hvis du ikke giver særlig meget gødning til din græsplæne, så får du, helt omvendt, ikke særlig meget vækst i din græsplæne, og så vil der blive en kamp mellem din græsplæne og andre planter, ukrudt og mos.

 

Sådan plejer du din græsplæne

Vi har lige nævnt hvor meget det kræver at passe en fin græsplæne. Derfor vil du her få alle de gængse huskeregler for hvordan du gør det bedst for din græsplæne.

Din græsplæne skal have gødning. Gødning er essensen for at dit græs det gror helt perfekt. Faktisk er gødning opskriften på en rigtig sund og flot græsplæne.

1 gang om året bør du rive din græsplæne igennem for at få revet filtlagene fra hinanden og derved fjerne mos der skulle forekomme samt give noget plænedress.

Om efteråret bør du rive de visne blade væk fra din græsplæne eller som det mindste køre dem over med din plæneklipper så de bliver flænset i småstykker.

2 eller 3 gange om året, bør du klippe kanten af din græsplæne til, så den beholder sin fine form og ikke gror ud i noget vildt.

Fra marts til og med oktober bør du slå din græsplæne ugentligt (sommetider 2 gange i ugen) Så bliver det heller ikke så uoverskueligt som du måske har oplevet før. Hvis din græsplæne i disse perioder går 3-4 uger uden at blive slået, kan det virkelig blive en træls fornøjelse, når det så endelig skal gøres.

Det kan betale sig at gå op i sin græsplæne og lige så snart du har plejet din græsplæne i 2-3 år, så vil det hurtigt ligge på rygraden af dig. Det kan umiddelbart godt virke lettere uoverskueligt når du skal finde ud af hvilken gødning du vil bruge og hvor meget du skal give din græsplæne – men så er det heller ikke sværere.

4 kommentarer til “Gødning af græsplæne? Tips til hvordan du plejer”

Der er lukket for kommentarer.