Texas Centrifugalspreder CS2500
Hvis du er interesseret i en multifunktionel investering, der både kan benyttes som gødnings-, salt- og grusspreder, samt såmaskine, så skal du se nærmere på denne Texas Centrifugalspreder CS2500. Maskinens mange funktioner gør, at du ikke skal investere i flere forskellige maskiner – eller have en maskine stående hele vinteren uden, at den kan benyttes til noget.
Tjek prisen →Indholdsfortegnelse
En gødningsspreder hjælper dig med at sprede gødning på et større områder, så processen ikke er besværlig og langtrukken. Du har mulighed for at vælge både store og små gødningsspreder maskiner, der kan klare større områder, samt mindre håndholdte modeller, der kræver lidt flere armkræfter at benytte. Valget er dog naturligvis helt op til dig. Hvis du er i tvivl om, hvilken type model, du helst vil investere i, så kan du med fordel finde inspiration på den nedenstående liste. Vi har nemlig samlet de bedste gødningsspredere til haven i denne artikel, så du hurtigt og nemt kan få et overblik.
#1 Texas Centrifugalspreder CS2500 – Den bedste multifunktionelle gødningsspreder
Hvis du er interesseret i en multifunktionel investering, der både kan benyttes som gødnings-, salt- og grusspreder, samt såmaskine, så skal du se nærmere på denne Texas Centrifugalspreder CS2500. Maskinens mange funktioner gør, at du ikke skal investere i flere forskellige maskiner – eller have en maskine stående hele vinteren uden, at den kan benyttes til noget.
En Texas Centrifugalspreder CS2500 har en beholder på hele 25 liter og arbejder med en spredebredde på 2 meter. Derudover har maskinen bløde håndtag og luftgummihjul, der gør den nem at betjene på trods af, at maskinen vejer 10 kg. Arbejdshøjden ligger på 92 cm og maskinen har en bredde på 52 cm.
#2 Gardena gødningsspreder XL 436-20 – Den optimale løsning til større områder
Du kan med fordel benytte en Gardena gødningsspreder XL 436-20, hvis du har et større areal, der skal spredes gødning eller vejsalt på. Maskinen kan betjenes på et arbejdsområder på hele 800 m2 og har en beholderkapacitet på 18 liter. Derudover spreder den materialet på 6 meter.
En Gardena gødningsspreder XL 436-20 er desuden let at betjene og så har du mulighed for at justere mængden på strømaterialet. Du kan også nemt åbne og lukke for sprederen via et håndtag. Maskinens spredeskive fordeler strømaterialet jævnt og en afskærmning sørger for, at materialet ikke rammer personen, der betjener maskinen. Beholderen holder desuden tæt grundet påsætningen af en gummikant, hvilket afholder dig fra at spilde materialet under påfyldning eller efter brug. Du kan hurtigt rengøre maskinen med vand efter brug.
#3 Gardena håndspreder M 431-20 – Lille gødningsspreder med ergonomisk håndtag
Hvis du gerne vil være sikker på at have et godt greb om din gødningsspreder, så skal du overveje at investere i denne Gardena håndspreder M 431-20. Modellen er nemlig designet med et ergonomisk håndtag for din komfort og så kan du indstille mængden af strømateriale direkte ved håndtaget. Gødningssprederens spredeskive hjælper med at fordele strømaterialet jævn over området. Modellen kan klare et spredningsområde på 1 til 4 meter afhængigt af rotationshastigheden.
Arbejdsområde kan desuden være op til 100 m2. En Gardena håndspreder M 431-20 består af kvalitets plastik og kan benyttes til spredning om både sommeren og vinteren. Du kan således bruge din nye maskine til spredning af både gødning, salt, sand etc.
#4 Weibulls Rotho spreder *U 4ltr – En billig gødningsspreder
Med denne spand kan du på en nem og enkel måde sprede gødning, grus, salt, kalk, græsfrø o.l. Spanden kan rumme op til fire liter og kommer med en justerbar åbning i bunden.
Du kan således selv bestemme, hvor meget eller lidt, der skal strøs af materialet. Produktet kan reelt benyttes til alle typer af strømateriale, der skal spredes ud over et område. Spanden kan således benyttes igen og igen, og da den ikke koster særlig meget, er det en yderst god investering.
#5 Ryom såmaskine salt/gødning 30 liter – En lille gødningsspreder på hjul
Hvis du ikke har behov for en alt for stor maskine til gødningsspredning, men stadig gerne vil have muligheden for at trille den hen over det pågældende område frem for at bære maskinen, så kan denne Ryom såmaskine salt/gødning 30 liter være et godt valg. Maskinen er nemlig dejlig nem at benytte og så koster den under 500 kroner.
Gødningssprederen er udstyret med luftgummihjul og et softgrip håndtag, der gør det nemt og behageligt at benytte maskinen. Derudover kan beholderen rumme op til 30 liter, så du ikke hele tiden skal fylde nyt strømateriale på den. Maskinen har en rækkevidere på 2-3 meter og du har altid mulighed for at regulere mængden, der spredes. Du har naturligvis mulighed for at benytte maskinen til flere materialer, såsom gødning, salt, grus, frø o.l.
#6 Texas Centrifugalspreder CS6000S – En moderne gødningsspreder i rustfrit stål og aluminium
Med en Texas Centrifugalspreder CS6000S får du optimal hjælp til spredning af forskellige strømaterialer, såsom gødning, salt, frø o.l. Maskinen hjælper dig med at sprede materialet med præcision, så spredningen konsekvent er jævn. Modellen består af rustfrit stål, der begrænser korrosion, og består desuden af et aluminimsgear og deflektor skærme, så du altid kan tilpasse din spredning til dine behov.
Derudover har en Texas Centrifugalspreder CS6000S et betjeningsvenligt greb, hvorfra du bl.a. kan justere doseringsmængden. Denne variant kommer med en beholder med en kapacitet på 58 liter. Der medfølger desuden et regnslag / beskyttelsescover til denne model.
#7 Grouw gødningsspreder 12 liter – Den enkle gødningsspreder til mindre områder
Er du på jagt efter en simpel gødningsspreder, der er let at betjene? I så fald er denne gødningsspreder fra mærket Grouw lige noget for dig. Det er en helt enkel model, der effektivt spreder den type strømateriale du nu end har brug for at få spredt. Modellen kommer med en beholder, der kan bære op til 12 liter på en gang.
Derudover kan du udmærket benytte denne Grouw gødningsspreder 12 liter hele året rundt. Modellen er nem at rengøre efter brug og kommer med ti forskellige indstillingsmuligheder, så du selv kan styre, hvordan du vil have dit strømaterialet spredt.
Hvilken gødning skal jeg vælge?
Planter optager størstedelen af deres næringsstoffer fra jorden, og derfor kan det være en god ide at supplere jorden i haven med gødning for at sikre optimale betingelser for blomster og græs. Helt generelt skal du naturligvis gå efter en gødning, der passer til dine blomster og din have. Det kan nemlig udmærket tænkes, at din have har brug for en særlig type gødning e.l. for at blomstre bedst muligt. Herunder kan du læse lidt mere om de vigtigste næringsstoffer og de forskellen mellem kunstgødning, organisk gødning og grøngødning.
De vigtigste næringsstoffer til din have
For at sikre optimale vækstbetingelser for dine planter i haven, er det vigtigt, at de får optaget næringsstofferne: kvælstof, fosfor og kalium. Kvælstof (N) er vigtigt for planternes blade og stilke. Du kan således se på dine planters blade, hvis de mangler kvælstof, da de i så fald bliver lyse eller gule. Fosfor (P) har en indvirkning på plantens rødder, skud og blomster. Manglen på fosfor vil således resultere i et svagt rodnet, men for meget fosfor skader også planterne, da det giver dårligere vækst. Kalium (K) har betydning for planternes fotosyntese og vandbalance. Af den grund kan din plante ligne en, der lider af vandmangel, hvis den ikke får nok kalium. Derudover bliver både plantens rødder og stilke svage uden kalium.
Du kan udmærket investere i flere forskellige typer af gødninger, der indeholder de ovenstående næringsstoffer. Og hvis du er i tvivl om, hvad din have præcis har brug for, så kan du naturligvis altid spørge en fagperson i butikkerne eller på nettet til råds.
Kunstgødning / mineralsk gødning
Kunstgødning består ofte af den helt rette blanding af ovenstående næringsstoffer, og flere til. Af den grund er det let at dosere gødningen og så optages det desuden hurtigt af planterne. Det er nemt at opbevare kunstgødning, da det kommer i pakninger fra butikken, som kan pakkes væk.
Kunstgødning er primært billigere end fabriksfremstillet organisk gødning, men det er naturligvis dyrere end at benytte kompost fra sin egen have eller husdyrgødning. Derudover skal kunstgødning tilføres flere gange i løbet af vækstsæsonen og man skal passe på ikke at overgøde planterne.
Organisk gødning
Der er reelt to former for organisk gødning: forarbejdede produkter, som du køber hos en forhandler, og materiale fra egen kompost eller husdyrgødning. Organisk gødning kan nemlig bestå af alt fra dyremøg til kompost. Fordelene ved at benytte organisk gødning frem for kunstgødning er, at du kun skal tilføre det én gang om året, det stimulerer jordens mikroorganismer og forbedre jordens indhold af organisk stof. Til gengæld tager det længere tid for planterne at optage gødningen, da den kun langsomt bliver omsat i jorden. Du kan desuden godt risikere, at du fejldoserer gødningen, da indholdet af næringsstoffer ikke kan bestemmes 100%.
Hvis du benytter organisk gødning fra din egen kompost eller egne dyr, vil gødningen dog praktisk talt være gratis. Derudover ved du også selv præcis, hvad der er i den gødning du spreder ud i haven.
Grøngødning
Grøngødning er en lidt anden form for gødning end de ovenstående. Med grøngødning får jorden nemlig tilført næringsstoffer fra andre planter, der binder kvælstof via små bakterieknolde på deres rødder. Til dette formål er det især oplagt at benytte planter fra ærteblomsfamilien, såsom bønner og kløver, men bælgplanter kan også virke. Planterne der dyrkes som grøngødning kan placeres i rækker mellem afgrøderne eller benyttes som efterafgrøde.