Fiskars servo græssaks med langt skaft 360o GS46
Hvis du ikke er helt fan af at beskære og vedligeholde dit græs, fordi du overanstrenger din ryg i processen, så er der heldigvis en løsning. Med en Fiskars servo græssaks med langt skaft 360o GS46 kan du nemlig sagtens beskære græsset uden problemer og smerter da det lange skaft på 112 cm sørger for, at du ikke skal bukke dig for langt ned.
Tjek prisen →Indholdsfortegnelse
En græsslåmaskine kan ikke altid komme til overalt på græsplænen, og derfor kan det være en god ide også at investere i en græssaks. Med en græssaks kan du nemlig hurtigt og nemt komme til de områder, som græsslåmaskinen ikke har fået klippet. Græssaksen kan desuden ofte drejes 180 eller 360 grader, så du kan komme til, selv på mindre områder. På den måde får du en jævn og flot græsplæne.
Men hvilken type græssaks skal du så vælge? Vi giver dig her en guide til de bedste modeller, så du kan finde den bedste græssaks til dig. På listen finder du således både modeller med kort og langt skaft, samt forskellige indstillingsmuligheder, så du kan få et godt overblik over dine valgmuligheder.
#1 Fiskars servo græssaks med langt skaft 360o GS46 – En græssaks med langt skaft
Hvis du ikke er helt fan af at beskære og vedligeholde dit græs, fordi du overanstrenger din ryg i processen, så er der heldigvis en løsning. Med en Fiskars servo græssaks med langt skaft 360o GS46 kan du nemlig sagtens beskære græsset uden problemer og smerter da det lange skaft på 112 cm sørger for, at du ikke skal bukke dig for langt ned.
Derudover består saksen af skarpe blade i rustfrit stål og det særlige servo-system gør det nemt at klippe selv tykt græs. Du har mulighed for at dreje hovedet på saksen i 360 grader, så du kan få bugt med græs i alle vinkler og overalt på plænen. Modellen vejer i alt 654 gram.
#2 Gardena Comfort langskaftet græssaks – En billig græssaks med langt skaft
Du behøver ikke kravle rundt på alle fire med denne græssaks fra Gardena. Modellen er nemlig langskaftet, så du fint kan stå oprejst, mens du justerer og tilpasser din græsplæne. Derudover sørger modellens hjul for, at du nemt kan navigere saksen. De justerbare vinklede håndtag gør det endvidere muligt at tilpasse græssaksen til den pågældende brugers højde og til den opgavetype, der skal håndteres. Du kan f.eks. dreje bladene 90 grader til både højre og venstre for at kunne klippe overalt på græsplænen.
Når græssaksen skal pakkes væk, har den en praktisk enhånds sikkerhedslås, så ingen kan komme til skade ved en fejl. Som en ekstra bonus kan denne model købes til under 260 kroner.
#3 Gardena ComfortCut genopladelig græssaks – Til dig, der ønsker en elektrisk græssaks
Denne batteridrevne og genopladelige græssaks fra mærket Gardena gør det nemt og hurtigt at vedligeholde græsset. Modellen kommer med et komfortabelt og ergonomisk håndtag, der kan bøjes, så det passer til din hånds naturlige position. På den måde undgår du eventuelle skader og irritationer i hånden.
Med en Gardena ComfortCut genopladelig græssaks får du præcisionsslebne klinger med en non-stick belægning – og så kan du endda hurtigt omdanne græssaksen til en busktrimmer, hvis du får behov for det. Modellen kommer med et lithium-ion batteri, der er nemt at vedligeholde og genoplade. Ladetiden er ca. 3,5 time, men så kan du også benytte græssaksen i op til 80 minutter uden afbrydelse.
#4 Fiskars græssaks servo 360gr 113680 m/kort skaft – En græssaks med servosystem
Denne fine græssaks fra mærket Fiskars er optimal til dig, der gerne vil have en god græssaks med et kort skaft. Saksen er designet med et servosystem, der er med til at øge klippekapaciteten for saksen.
Derudover sørger servosystemet også for at hærde stålklingerne, så de udmærket også kan klippe i kraftigt græs. Du har mulighed for at dreje græssaksens hoved 360 grader, så der kan klippes i alle vinkler. På den måde får du bugt med uønsket græsvækst overalt i haven. Det særlige loophåndtag sørger desuden for at beskytte dine fingre undervejs i arbejdet.’
#5 Gardena Comfort græssaks – En billig græssaks med kort skaft
Selvom denne Comfort Græssaks fra mærket Gardena er billig (du kan få den for under 150 kroner!), så er den stadig både effektiv og behagelig at benytte. Græssaksen hjælper dig med at vedligeholde plænekantning og du er således garanteret en effektiv og jævn klipning.
Gardena Comfort græssaks kommer med et ergonomisk håndtag og bløde plastik komponenter, så du altid har et godt greb om saksen, mens du arbejder. Skæreknivene er klæbebeskyttende og bølgeslebne, så de klipper med samme højde hele tiden. Du har mulighed for at låse græssaksen, når den ikke benyttes for at mindske risikoen for skader.
#6 Fiskars græssaks 180gr 1023632 – En god og let græssaks
Denne græssaks fra mærket Fiskars vejer blot 250 gram og måler 34,5 cm i længden. Den er derfor utrolig let at håndtere og og du risikerer ikke at overanstrenge din hånd eller arm ved brugen af græssaksen. Modellen fungerer optimalt til trimning af græsplænens kanter og kan nemt komme til de steder, hvor græsslåmaskinen ikke kan nå. Fiskars græssaks 180gr 1023632 kan indstilles til syv forskellige klippeindstillinger inden for 180 grader.
Derudover kommer modellen med en kvik-lås, der gør det nemt for dig at låse saksen efter brug. På den måde skal du ikke bekymre dig om, at børn eller husdyr kommer til skade, selvom du lægger saksen, mens du foretager dig noget andet.
Vedligeholdelse af græsplænen
Det er ikke altid nok kun at benytte en græssaks, når man skal vedligeholde sin plæne. Herunder kan du se andre gode maskiner og tiltag, der kan være med til at sikre dig en smuk have.
Vedligeholdelse af græsplænen med en græstrimmer
Du kan udmærket både bruge en græstrimmer og en græssaks i haven, hvis du ikke helt kan vælge, hvilken model, der er bedst for dig. En græstrimmer kan være behjælpelig med at fjerne græs fra større områder end en græssaks, men i grunden gør de to maskiner det samme arbejde. Begge sørger nemlig for, at kanterne på din græsplæne, og andre steder i haven, kan trimmes uden besvær. En græstrimmer vil dog ofte være med et langt skaft, så du ikke skal ned på alle fire for at klippe græsset.
Hvis du vil vide mere om fordelene ved en græstrimmer, så kan du læse meget mere i vores artikel om de bedste græstrimmere. Vi har samlet de bedste græstrimmer modeller på markedet netop nu ét sted, så du ikke skal lede vidt og bredt efter din næste græstrimmer.
Vedligeholdelse af græsplænen med en robotplæneklipper
Er du træt af at skulle sætte tid af til at slå græs flere gange om ugen i sommerperioden? I så fald skal du måske overveje at investere i en robotplæneklipper. Den lille maskine klarer hurtigt og effektiv græsslåningen, så du kan bruge din tid på andre ting. Flere robotplæneklippere kan endda selv udregne den bedste klipperute, samt justerer klippetid ud fra din græsplænes vækst. Dét er smart!
Hvis du vil blive klogere på robotplæneklippere og få et indblik i, hvilke modeller, der er bedst, så kan du læse mere i vores guide til de bedste robotplæneklippere i test på markedet her.
Vedligeholdelse af græsplænen med gødning
Det kan udmærket tænkes, at din græsplæne og dine planter har brug for lidt ekstra næring for at kunne opnå den optimale vækstcyklus og se flot og frodigt ud. Af den grund kan du med fordel overveje at investere i en gødningsspreder og en god omgang gødning, så du kan tilføre græsplænen de rette næringsstoffer.
Vi har skrevet en guide til valget af en gødningsspreder, hvori du også finder hjælp til valget af den rigtige type gødning.
Vedligeholdelse af græsplænen med en mosfjerner
Hvis du ofte kæmper med fjernelsen af mos i haven fordi det overtager græsplænen, så kan det være, at du skal investere i en mosfjerner. En mosfjerner hiver nemlig mosset op af græsplænen uden at beskadige resten af græsset. Vil du gerne vide lidt mere om, hvilke typer mosfjernere der findes? I så fald kan du læse mere i vores artikel om de bedste mosfjernere her.
Det kan også være, at din græsplæne har brug for en smule luft, hvorfor en vertikalskærer kan være den optimale løsning. Vertikalskæreren benytter sig af små knive, der trænger ned i græsset for at give luft til rødderne. I flere tilfælde er vertikalskærere faktisk en kombination mellem mosfjernere og vertikalskærere, så du får to maskiner i ét køb. Du kan læse mere om brugen af vertikalskærere og de bedste modeller på markedet i denne artikel.