fbpx

Græstrimmer test 2020 – Se de 10 bedste græstrimmere

1

Bosch ART 26-18 LI

Vinderen af denne græstrimmer test giver dig høj trimmer-kvalitet, stor fleksibilitet og er en rigtig god all-around græstrimmer.Den er kåret som den bedste græstrimmer af både Idényt og Klikk.no, på grund af dens gode trimmeregenskaber, komfort og gode batteri. Den ligger middel i prislejet og er derfor et rigtigt godt valg.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Bosch ART 26-18 LI 652,00 Computersalg.dk
Black+Decker GLC362SPKIT-QW (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
AL-KO GTE 350 Classic 383,00 Byghjemme.dk
Bosch AdvancedGrassCut 36 1.089,00 Homeshop.dk
Gardena Easycut LI-18/23 997,00 Computersalg.dk
Ryobi OLT1832 600,00 Homeshop.dk
Stiga SGT 48 AE 1.499,00 Davidsenshop.dk
Makita DUR181Z 649,00 10-4.dk
Dewalt akku græstrimmer DCM561PB 18V 1.216,00 Homeshop.dk

Hos Haveunivers.dk har vi gennemgået og anmeldt flere produkter, og sammenlignet dem alle i denne store græstrimmer test.Den nyslåede græsplæne er altid et smukt syn, og endnu mere imponerende ser det ud, når den står kniv skarpt – og det takker vi græstrimmeren for! Græstrimmeren er let og handy og effektiviserer den gammeldags teknik, med at skulle ned på knæ med en havesaks. Græstrimmeren gør havearbejdet til en leg og derfor elsker vi den. Det kan dog være svært at finde den perfekte græstrimmer til din have, og derfor har vi bl.a. samlet nogle af de græstrimmere som er bedst i test. Kært barn har dog mange nanve, og nogle vil også kalde græstrimmeren for kantklipper eller kanttrimmer.

Som ekstra information vil vi til sidst i græstrimmer test fremføre en mindre guide til, hvordan du skifter nylonsnor på din bedste græstrimmer, samt præsentere fordele og ulemper ved at have en græstrimmer med batteri (akku), ledning eller motor. Er du mere til en traditionel plæneklipper eller en smartere robotplæneklipper, har vi også anbefalinger hertil. Så læs mere om, hvordan du kan forkæle græsplænen endnu mere med en græstrimmer.

Resultat af testen

Her er det endelig resultat af testen, men læs endelig videre, og få det helt store overblik over de bedste græstrimmere.

Bedst-i-test er klart den suveræne og populære Bosch ART 26-18 LI. Denne græstrimmer rammer ethvert behov og kan bruges på store som små arealer, leverer høj kvalitet, lang trimmertid, letvægt, kompakt og fleksibel at bruge. Du skal lede længe i krogende, for at kunne finde en udfordring, som Bosch ART 26-18 LI ikke kan klare! Med denne testvinder, vil din græsplæne se skarp og meget veltrimmet ud.

Bedst-til-prisen er den lille handy AL-KO GTE 350 Classic, som er den bedste græstrimmer til dig, som har en gennemsnitlig have og ønsker at trimme græskanterne med lethed og elegance. Denne er super justerbar og let, hvilket giver en god præcision. Desuden har den en beskyttelsesbøjle, der sikrer, at du ikke rammer de sarte planter eller væggene.

Bosch ART 26-18 LI græstrimmer

1# Bosch ART 26-18 LI – Bedste græstrimmer batteri

Vinderen af denne græstrimmer test giver dig høj trimmer-kvalitet, stor fleksibilitet og er en rigtig god all-around græstrimmer.

Den er kåret som den bedste græstrimmer af både Idényt og Klikk.no, på grund af dens gode trimmeregenskaber, komfort og gode batteri. Den ligger middel i prislejet og er derfor et rigtigt godt valg.

Fremhævede fordele:

✅ Let vægt
✅ Ergonomisk god at håndtere
✅ God batteritid

ForhandlerPrisLæs mere
652,00 Gå til forhandler
949,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch ART 26-18 LI

Bosch ART26-18 LI er en meget let akku græstrimmer med en klippediameter på 26 cm. Trimmeren vejer kun 2,5 kilo og derfor let i forhold til andre akku græstrimmere, en egenskab som er anmelderrost. Dens dobbelte plastknive sikrer en meget effektiv og let trimning, som egner sig perfekt til det lettere trimmearbejde i haven.

Batteriet holder længe og lades hurtigt, og trimmeren er derfor yderligere ideel til store haver. Har du andre stykker værktøj fra Power4All-serien kan batteriet desuden genanvendes, så du ikke skal investere i flere batterier ad gangen. Højden kan justeres mellem 80-115 cm. og sikrer dig dermed en ergonomisk korrekt holdning i haven. Dens kompakte form gør den behagelig at føre og trimmeriget føles fantastisk let med denne model.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V
 • Klippediameter: 26 cm.
 • Højdeindstilling: 80-115 cm.
 • Skæresystem: Dobbelte plastknive
 • Vægt: 2,5 kg.

Black+Decker GLC3630L20-QW græstrimmer

2# Black+Decker GLC362SPKIT-QW – Kraftfuld akku græstrimmer + kantklipper

På anden pladsen i denne græstrimmer test har vi Black+Decker GLC 362SPKIT-QW. Denne græstrimmer tilbyder høj kvalitet, fleksibilitet og kraftfuld trimning af græsplænen. Den er velegnet til små, men især store og krævende haver er den et eksemplarisk valg. Græstrimmeren er effektiv og kan både trimme græsset, men også lave smukke afslutninger langs kanten. Derudover medfølger der er vandingssæt.

Fremhævede fordele:

✅ 2-i-1 funktioner (græs- og kantklipningsfunktion)
✅ Effektiv gearsystem, der gør arbejdet hurtigere
✅ Exceptionel batteritid

ForhandlerPrisLæs mere

Derfor skal du vælge Black++Decker GLC362SPKIT-QW

Græstrimmeren fra Black+Decker er perfekt til den store have, da den har en mærkbar kraftig motor, som snildt ligger tæt ukrudt ned. Batteriet er stort og har en lang levetid, samt oplader hurtigt inden for kun én time. Den kan klare 3750 meter på en enkelt opladning og i et huk. Derudover har den altså også både en græs- og kantklipningsfunktion.

Klippebredden er 30 cm. og den gør arbejdet hurtigt, da den er udstyret med E-Drive teknologi for højt kraftmoment, der gør brug af en unikt patenteret gearopsætning, således trimmertråden taber minimal hastighed. Det smarte og effektive gearsystem gør altså at den kan klippe de 3750 meter på en opladning – ikke dårligt!

Dette er selvfølgelig en hurtig maskine og siden, at den kan klare de 3750 meter på en opladning, har de selvfølgelig også kælet for at maskinen skal være ergonomisk. Derfor kan du bl.a.  justere teleskopskaftet mellem 0-3,25 cm, så modellen giver derfor en ergonomisk korrekt stilling. Trimmeren har en vægt på 3,5 kg.

Batteri og lader medfølger i denne pakke, og selvfølgelig også 10 meter tråd.

Produktdetaljer

 • Batteri: Lithium-ion 36V
 • Klippebredde: 30 cm.
 • Tråddiameter: 15 mm
 • Højdeindstilling: Teleskopskaft kan varieres op til 3,25 cm
 • Lydniveau: 80 dB(A)
 • Skæresystem: Enkelttråd med automatisk fremføring
 • Vægt: 3,5 kg.

AL-KO GTE 350 Classic græstrimmer

3# AL-KO GTE 350 Classic – Græstrimmer med ledning

Dejligt billig græstrimmer som fint og effektivt dækker behovet til den lille have. AL-KO GTE 350 er derfor den bedste græstrimmer til dig, som ikke døjer med tæt kraftigt græs og ukrudt, men som blot ønsker at give haven prikken over i-ét. Den har været bestseller i dens hjemland Tyskland på HORNBACH.

Fremhævede fordele: 

✅ Ergonomisk god at håndtere
✅ Gode klippeegenskaber
✅ Let vægt

ForhandlerPrisLæs mere
383,00 Gå til forhandler
383,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge AL-KO GTE 350 Classic

Klippebredden er 25 cm. med dobbelt nylontråd, som giver trimmeren en god hastighed, samt sikrer, at den også kan klippe kraftigt græs. Trådfremføringen er automatisk. Den sikrer en god ergonomisk stilling ved både at have et ekstra håndtag og en justerbar højde. Det ekstra håndtag giver en god føling med trimmeren og sikrer høj præcision, når græsset skal trimmes op ad vægge eller kanten af dine bede. Trimmeren har desuden en beskyttelsesbøjle og et kørehjul, så du undgår skader tæt på murene eller at klippe de sarte planter.

Græstrimmeren er elektrisk og kræver derfor, at der er let adgang til stikkontakt og forlængerledning. Ledningen er dog placeret godt øverst på trimmeren, så på trods en del mindre rækkevidde er ledningen let at navigere. Trimmeren er let med en vægt på 2,3 kg og giver dig derfor en fornøjelig fleksibilitet, som kun bremses af adgang til elektricitet.

Produktdetaljer:

 • Lydsvag 350 W moter
 • Klippediameter: 25 cm.
 • Højdeindstilling: Ja
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Vægt: 2,3 kg.

Bosch AdvancedGrassCut 36 græstrimmer

4# Bosch AdvancedGrassCut 36 – Stærk græstrimmer til hårde haveopgaver

Her får du en græstrimmer som har minimum begrænsninger på kraft og køretid. Bosch AdvancedGrassCut 36 er derfor til dig, som ønsker fuld kraft på teknikken, uden at du mister føringen, da den kan både vinkles og positioneres.

Fremhævede fordele: 

✅ Kraftfuld klipning
✅ Bred klippediamater
✅ Exceptionel batteritid

ForhandlerPrisLæs mere
1.089,00 Gå til forhandler
1.099,00 Gå til forhandler
1.099,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedGrassCut 36

Denne græstrimmer har god mulighed for at justere vinkel og position, da den er udstyret med et lækkert ekstra greb. Højden kan ikke justeres, men den lette navigation kompenserer for dette. Nogle kalder modellen for storebror til Bosch ART 26-18 LI, da den har en kraftigere motor og et større batteri. Klippediameteren er også større på 30 cm og er velegnet til mere krævende havetrimning. Som storebror er maskinen også i den tunge ende med en vægt på 4,1 kg. Den har et sikkert system for motoren i flere trin, så den ikke startes ved et uheld. Modellen er lavet til at blive holdt med højre hånd, da sikkerhedsknappen sidder i venstre side. Dens dobbeltråd giver en god og effektiv trimning. Modellens batteri er aftageligt og har du andre værktøjer med samme type batteri, kan du fint benytte det samme. Beskyttelsesbøjlen er inkluderet og sikre græstrimning til perfektion, hvis du kan holde og bære modellen.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 36V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Højdeindstilling: 80-115 cm.
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Vægt: 4,1 kg

Gardena Easycut LI-18/23 græstrimmer

5# Gardena Easycut LI-18/23 – Brugervenlig med holdbart batteri

Let græstrimmer på trods af det store batteri, som sikrer kraft og lang trimmetid. Den er blevet kåret som den bedste græstrimmer Råd & Röns på grund af dens brugervenlighed og design, som er let at vedligeholde. Den egner sig godt til dig, som ønsker at klippe kanter og rydde den lette mængde ukrudt.

Fremhævede fordele: 

✅ Lavt støjniveau og vibration
✅ Brugervenlig
✅ Let vægt

ForhandlerPrisLæs mere
997,00 Gå til forhandler
1.090,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge Gardena Easycut LI-18/23

Græstrimmeren fra Gardena har blandt testvinderne et større batteri, men forsat en let vægt på kun 2,8 kg. Den har derfor en høj fleksibilitet og en klippediameter på 23 cm. Batteriet er desuden aftageligt. Teleskophåndtaget samt dual håndtag giver dig en let føring og styring af, hvad der skal trimmes, samt gør modellen justerbar, så den matcher din højde. Beskyttelsesbøjlen sikrer desuden, at du ikke skærer uhensigtsmæssige planter i haven. Plastkiven giver en effektiv trimning, som desuden er kendetegnet ved at være forholdsvis lydløs. Vibrationsniveauet er også lavt, så du skåner arme og håndled under trimmeprocessen.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 23 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Plastkniv
 • Vægt: 2,8 kg

 


Ryobi OLT1832 græstrimmer

6# Ryobi OLT1832 – Billig og let

Ryobi OLT1832 blev udnævnt som den bedste græstrimmer af Testfakta, hvor den udmærkede sig i forhold til andre modeller i samme prisklasse. En opladning holder længe og sikrer en effektiv trimning. Den er let indenfor akku-klassen og er derfor let at anvende. Den udgør derfor en god all-around trimmer, som passer til manges behov.

Fremhævede fordele: 

✅ God battertid
✅ Ergonomisk god at håndtere
✅ Let skift mellem kantklipning og trimning

ForhandlerPrisLæs mere
600,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge Ryobi OLT1832

Ryobi modellen holder længe på en opladning, er let, billig, effektiv og har et aftageligt batteri, der kan bruges på flere andre Ryobi haveredskaber med ONE+ systemet. Har du en serie af disse, kan du derfor spare penge, ved ikke at skulle investere i flere batterityper. Dog skal batteriet tilkøbes, men prisen for denne græstrimmer vil fortsat ligge i den lave ende. Den har en klippebredde på 25-30 cm. og vejer kun 2,7 kg. Den dækker derfor fint en mellemstor have uden alt for besværligt ukrudt. Den skifter let mellem kantklipning og trimning med dens EasyEdge-funktion. Den kan justeres i højden, da den er udstyret med et teleskopskaft. Trimmerhovedet kan vinkles og er udstyret med en enkelttråd.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V
 • Klippediameter: 23-30 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelt trådsystem
 • Vægt: 2,7 kg

Stiga SGT 48 AE græstrimmer

7# Stiga SGT 48 AE – Batteri græstrimmer

Kraftfuld trimmer, som er utroligt let at styre. Den kan derfor både grov- og fintrimme haven til perfektion. Aftonbladet vurderede den til at være den bedste græstrimmer, på grund af den kraftfulde effekt og mellemstore størrelse, som gør den leverer præcise trimninger.

Fremhævede fordele:

✅ Exceptionel batteritid
✅ Kraftfuld klipning
✅ Bred klippediameter

ForhandlerPrisLæs mere
1.499,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge Stiga SGT 48 AE

Denne trimmer er helt perfekt til dig, som allerede har batteridrevne haveredskaber fra Stiga, da modellen også fås uden batteri, og derfor kan spare dig nogle penge ved at genbruge det batteri, der allerede står i garagen. Tråden er en dobbelt nylontråd, men har en god klippebredde på 30 cm. Den er derfor super til den store have med masser af trimmearbejde.

ST28j’eren er udstyret med en håndtag, som giver et godt greb og god navigering omkring græskanterne. Trimmeren har en vibrationsdæmper, som sikrer minimum belastning af hænder og arme. Motoren giver græstrimmeren en vægt på over 3,1 kg, som er vægten uden batteri, hvilket er mellemstort for en græstrimmer i denne klasse. Den kræver altså, at du som haveelsker har lidt muskler at løfte den med, da den ikke fås med bæresele. Men hvis du er til stor ydeevne og kraft, vil den mellemstore størrelse ikke påvirke dig synderligt, da den lette håndtering vil få dig til at glemme vægten.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 48V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Vægt: > 3,1 kg

Makita DUR181Z græstrimmer

8# Makita DUR181Z – Støj- og vibrationssvag trimmer med god komfort

Støj- og vibrationssvag græstrimmer som kan fås til en god pris, hvis du holder udkig. På trods af den kommer til sidst i denne græstrimmer test, er Makita DUR181Z en super let og bekvem model, som klart ligger i toppen over alle græstrimmere.

Fremhævede fordele: 

✅ God batteritid
✅ Let vægt
✅ Justerbart trimmehoved (5 positioner)

ForhandlerPrisLæs mere
649,00 Gå til forhandler
794,00 Gå til forhandler
794,00 Gå til forhandler

 

Derfor skal du vælge Makita DUR181Z

Den miljøvenlige Makita græstrimmer er særligt god til dig, som ikke ønsker alt for meget støj, når græskanterne skal trimmes. Naboerne vil derfor også takke dig for at vælge denne trimmer. Skaftet kan indstilles, så det passer til din højde og har en medfølgende bæresele, så du kan undgå diverse skader i ryggen, ved at fordele vægten korrekt.

Den er let og vejer kun 2,6 kg, hvilket er særdeles godt for en batteridreven græstrimmer. Klippebredden er 30 cm. og dækker derfor et bredt område. Motoren har indbygget overbelastningsbeskyttelse, så du ikke kommer til at bruge den for længe ad gangen og har derfor en forlænget levetid.

Indbygget batterikontrol sikrer desuden at trimmeren vil glæde dig længe og opladningen tager kun 15-55 min. at lade op. Dog købes batteri og lader separat, men hvis du er ejer af et Makita 10V Li-ion produkt, kan du blot bruge batteriet derfra. Prisen vil øges markant, såfremt du skal tilkøbe nyt batteri og lader, men du får et produkt med yderst høj ydeevne, lav vægt og lang levetid. Græstrimmeren er velegnet til den helt store have eller tilbyder en yderst behagelig trimning af den lille græsplæne.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V
 • Klippediameter: 26 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelt trådsystem
 • Vægt: 2,6 kg

Dewalt akku græstrimmer DCM561PB 18V#9 Dewalt akku græstrimmer DCM561PB 18V – Græstrimmer til både store og små opgaver

Denne Dewalt akku græsstrimmer har en kulløs motor, som er højtydende og den er udstyret med noget af den nyeste eknologi fra Dewalt. Alt sammen for at du kan komme rundt i alle kanter af græsplænen, så din plæne kan stå helt skarpt.

Fremhævede fordele:  

✅Kulløs motor

✅Patenteret gear for nemmere og hurtigere brug af maskinen

✅ 2 variable hastigheder

ForhandlerPrisLæs mere
1.216,00 Gå til forhandler
1.245,80 Gå til forhandler
1.283,00 Gå til forhandler
1.283,00 Gå til forhandler
1.336,00 Gå til forhandler
2.773,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Dewalt akku græstrimmer DCM561PB 18V

Denne Dewalt batteri græstrimmer er god til dig, som har brug for en batteri græstrimmer med høj batteriydelse. Den er også god at bruge med et beklædt håndtag, som er med til at give en ofrbedret ergonomi.

Maskinen er desuden udstyret med patenteret gear, som skulle give mere moment til lettere haveopgaver, men også til de professionelle haveopgaver. Der sidder også en kontakt på maskinen, hvor du kan styre de to variable hastigheder. Formålet med de to hastigheder er at give dig den mest optimale kontrol og styring over maskinen.

Kuffert, batteri og lader medfølger ikke i købet af denne model, men det kan købes ved siden af. Der medfølger en line på 7,5 meter.

Produktdetaljer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V
 • Klippediameter: 33 cm.
 • Skæresystem: Enkelt trådsystem
 • Vægt: 4,1 kg

Læs også den store græstrimmer guide

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du overvejer, hvad dit behov er, så du kan matche det med den græstrimmer, du køber. Skal den blot bruges til små ting i en mindre have og har rig mulighed for at have en ledning, eller er plænen stor og kræver meget fleksibilitet? Hvor ofte den skal bruges har også stor betydning for, om du bør vælge efter kvalitet eller god pris. Nogle trimmere er desuden bedre, hvis du og din nabo foretrækker et mere stille kvarter, samt håndtag og indstilling af trimmerhøjde kan være noget, du skal være opmærksom på. Visse modeller fås også med beskyttelsesbøjle, så du ikke risikerer at trimme dine yndlingsplanter i haven. Græstrimmer testen her vil derfor fremhæve de bedste kvaliteter ved hver trimmer, så du kan gøre dig det bedste køb.

LÆS OGSÅ: Sådan får du den perfekte grønne græsplæne

Græstrimmerne kan køre på batteri (akku), med elektricitet fra ledningen eller ved brug af motor. Der findes altså rigtig mange typer, og det kan være svært at vide hvilken én, som opfylder lige dit behov.

Benzin, ledning eller akku – Hvilken græstrimmer skal du købe?

Om dit behov bedst matcher benzin, ledning eller akku kommer helt an på, hvor meget du skal trimme og hvor langt væk du skal gå for at trimme det. Benzin er typisk kraftfulde og tunge, mens akku er lettere og ledning billigere. Her kommer et kort oprids af, hvad de forskellige typer er velegnet og knap så velegnet til:

Benzindrevet græstrimmer  – Tung med kraftfuld

Denne type græstrimmer ses oftest brugt, når græs og ukrudt står højt og tæt på et stort areal og derfor har brug for stor kraft. Den kan tages frit med rundt, men kræver mere styrke hos vedkommende, som skal operere trimmeren på grund and den tunge benzindrevne motor. De støjer derfor typisk også mere end de andre typer og oser også en smule. Som så mange andre haveredskaber med benzindreven motor, skal benzin og olie påfyldes inden du går i gang. Denne type græstrimmer er derfor ikke noget, som mange private ser som et match, men har du masser af ukrudt og store arealer, kan den måske matche dit behov.

Græstrimmer med ledning – Billig med kort rækkevidde

Som du nok har gættet, begrænses rækkevidden for denne type græstrimmer af, at ledningen skal have en vis længde. Men dette kan du imødekomme, hvis du har de rette forlængerledninger ved hånden, da disse bør være godkendt til udendørs brug. De er desuden typisk de billigste på markedet, så hvis man ikke generes af at skulle kigge efter sin forlængerledning, vil denne derfor være ideel, da du slipper for at påfylde benzin og oplade batteri.

Akku Græstrimmer –  Fleksibel

Alle producenterne arbejder med at gøre Lithium-ion batterierne bedre og bedre. Kapaciteten for denne type skal være høj, så hvilket som helst batteri kan ikke bare tages i brug. Dog hvis du finder en akku trimmer, hvor du i forvejen har et batteri fra et andet redskab liggende, kan prisen på disse reduceres. Som du kan se af græstrimmer testen, så er denne type yderst populær til haven på grund af den gode fleksibilitet i forhold til ledning og vægt. Disse er nemlig typisk en smule lettere i vægt i forhold til de benzindrevne græstrimmere, alt efter hvor stort et batteri du har behov for.

Hvordan skifter man snor på græstrimmer?

På det danske marked har vi to trimmeteknikker; plastkniv og nylonsnor. Har du meget ukrudt kan du med fordel vælge plastkniven, da den er mere effektiv og har højere styrke, når græs m.m. er kraftigere. Men nylonsnoren kan også klare det mest almindelig ukrudt i haven, og snoren har desuden højere antal omdrejninger. Nylonsnoren er derfor ideel til præcisionsarbejde og vil give dig de skarpe græskanter, du ønsker. Nylonsnoren har det dog med at knække og skal derfor skiftes. Du skifter snøren ved at fastspænde græstrimmerhovedet, så du kan se det roterende element. Fastgør elementet så det ikke kan rotere med f.eks. en umbrakonøgle. Løsn og åben hylsteret til snoren og tag legemet med snoren ud. Fjern den gamle snor. Klip herefter den nye snor, så den passer til hovedet. Bruger trimmeren to, så klippe to lige store stykker. Følg guiden på legemet, så snoren(e) snos om legemet i den rigtige retning. Bliv ved med at vikle snoren rundt om legemet til ender kan fæstnes. Før legemet med den nye snor tilbage på plads, så du kan se enderne flippe ud af det roterende emne. Du kan nu lukke med hætten og hovedet er klar til brug.

Vedligeholdelse af græsplænen

Græstrimmeren er med til at græsplænen får det helt skarpe udtryk, men det kan være svært at få græsplænen som man ønsker, hvis den er grå, kedelig, fyldt med ukrudt og har pletter uden græs. Derfor har vi selvfølgelig også lavet en artikel om plænerens, som kan sætte en stopper for ukrudt og moms. Vi har også lavet en artikel om græsfrø, da der findes flere forskellige græsfrø til forskellige plæner. Der findes nemlig græs, som er med til at give lidt ekstra næring og et boost til græsplænen. Andre græsfrø etablerer sig hurtigt, så ukrudtet ikke får lov til at spire op igen. I vores artikel kan du få råd og vejledning til hvilken type græsfrø, du er ude efter.

Bio-klip er bedst for din græsplæne

Har du set de der helt vildt grønne græsplæner, som nærmest ligner græs på film? Det er i hvert fald flot, og så kan det være svært at opnå  i ens egen have, men bio-klip er med til at gøre græsset grønnere og sundere.

De fleste plæneklippere i dag er udstyret med bio-klip, fordi det både er nemmere for dig og bedre for græsplænen. Bio-klip skærer græsset over i bitte små stykker som ligger sig ned mellem græsstråene, så man ikke kan se det, men til gengæld giver det gødning til græsset. Din græsplæne får altså gødning hver gang du klipper græsset. Efter kort tid vil du se, at græsset bliver grønnere og sundere. Det er nemmere for dig, fordi du skal ikke længere bruge tid på at samle græs op.

I dag er robotplæneklippere både blevet meget bedre, men også mere populære. Alle robotplæneklippere klipper med bio-klip, så kunne du tænke dig at slippe helt for at slå græsset, så er det altså muligt at købe en robotplæneklipper. Vi har lavet en robotplæneklipper test, som rådgiver dig til hvilken robotplæneklipper, der passer godt til din have.

FAQ

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Bosch ART 26-18 LI er en testvinder, og en stærk batteri græstrimmer, men der findes mange på markedet, så læs hele vores artikel, og vælg den der passer til din have.

Hvordan sætter man snor på en græstrimmer?

Det kan være svært at sætte snor på en græstrimmer indtil, at man lige får det lært. I vores artikel kan du læse, hvordan man sætter snor på sin græstrimmer.

Hvad bruges en græstrimmer til?

Græstrimmeren er med til at græsplænen lige står en tand skarpere, og typisk kan den også bruges som en kantklipper eller kanttrimmer, så kanterne på græsplænen også står helt perfekt.

Testkilder

Testen her er baseret på resultater fra test både fra Danmark og udenlandet. De forskellige tests er blevet sammenlignet og vurderet og har til sammen givet det resultat, du ser ovenfor. Af succeskriterier har vi valgt at kigge på, hvilke græstrimmere som har scoret højt i flere tests, samt hvor populære de er for forbrugerne. Anvendte græstrimmertests vil for kildekritikkens skyld blive gennemgået herunder:

Idényt (5. september 2011)

Idényt testede 6 akku græstrimmere for at finde de trimmere, som bedst ville egne sig til haven ved parcelhusene. En række testpersoner skulle teste deres tilfredshed med trimmerne og resultatet blev dermed vurderet ud fra deres mening. De vurderede ud fra kriterierne:

 • Styrke
 • Trimmeresultat
 • Ergonomi
 • Vægt

Testen kan læses gratis hos Idényt.

Klikk.no (24. juni 2015)

Testen her kiggede på hvor effektivt græstrimmerne kunne klippe kanterne på diverse græsplæner hos hustande, samt på skrånende arealer med ukrudt. Udgiverne af havebogen ”Hageguiden – Nybegynnerens vei til grønne gleder” gav resultaterne for testen, alt efter hvad de oplevede med de testede trimmere. De vurderede ud fra følgende:

 • Brugervenlighed
 • Klipperesultat
 • Håndtering af ukrudt

De udnævnte den overordnede vinder til at være Bosh ART 26-18 LI, som scorede 100% som den eneste.

Aftonbladet (5. juli 2015)

Testen her blev lavet i samarbejde med WiseGuide, som testede de 6 akku græstrimmere. De testede dem i forskellige haver og så efter, hvordan det gik med at trimme kanterne. Succeskriterierne de testede efter var:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Kvalitet

Denne test kræver adgang til Aftonbladet Plus med betalt medlemskab.

Gør Det Selv (september 2015)

Gør Det Selv testede her 4 benzindrevne græstrimmere og 4 med ledning. De blev testet på stærkt bevoksede områder med meget ukrudt for at teste deres kraft. Fokus under græstrimmer testen var på følgende egenskaber:

 • Styrke
 • Funktion
 • Betjening

Med betalt medlemskab kan du læse om de 2 gange 4 modeller hos Gør Det Selv.

Testfakta (2. juli 2017)

Testfakta testede 7 akku grætrimmere med forskellige prisklasser varierende mellem 800-1600 svenske kroner. Succeskriterierne var som følgende:

 • Klippekvalitet og effektivitet
 • Batteri, kapacitet og opladning
 • Brugervenlighed og ergonomi

Testen er gratis tilgængelig hos Testfakta og kræver ikke et medlemskab.

Aftonbladet (19. juli 2017)

6 akku græstrimmere blev test af Aftonbladet i Sverige, hvor prisniveauet blev varieret for at teste bedst-til-prisen. De billige modeller scorede højt i deres test. De testede desuden forskellige behovsklasser, som viser en brede variation.

Hvis du har et betalt medlemskab hos Aftonbladet kan du se hele testene.

Råd & Rön (16. maj 2018)

Denne test beskæftiger sig ligeledes med akku græstrimmere og blev testet i Sverige. Succeskriterierne de kiggede efter var:

 • Trimning
 • Brugervenlighed
 • Batteri
 • Trådfremføring

Trimning havde her den største vægt, mens trådfremføring var af mindst betydning, men dog indgik i bedømmelsen.

Testen findes hos Råd & Rön mod betalt medlemskab.

Gør Det Selv (30. juni 2018)

I denne test gennemgik de 7 akku græstrimmere, som desuden er de mest populære og købte af forbrugerne. Succeskriterierne de kiggede efter var:

 • Brugervenlighed
 • Indstillingsmuligheder
 • Løsninger på forskellige brugssituationer

Du finder testen hos Gør Det Selv, hvis du har et betalt medlemskab.

Konklusion

Vi har gennemgået 9 forskellige produkter i denne græstrimmer test og vurderet at Bosch ART 26-18 LI er den bedste græstrimmer på markedet. Den dækker en dejligt bredt behov og sprænger ikke budgettet. Om haven er stor, lille, med meget eller lidt ukrudt, så kan denne akku græstrimmer bidrage til at skabe en have med skarpe kanter, som vil imponere hele nabolaget. Den vinder græstrimmer testen pga. dens lette vægt, lange batteri tid, kompakte design og gode klippeegenskaber og i det hele taget bare har det hele! Tillykke til den bedste græstrimmer Bosch ART 26-18 LI.

No Responses

Join The Discussion