Granitskærver til indkørsel og have – Tips til hvordan

Overvejer du at anlægge en indkørsel med knust granit? Måske du vil anlægge sti eller andet i haven med granitskærver?

Granitskærver til indkørsel og have kommer i forskellige former og priser. Den billigste og smarteste form at bestille ved en vognmand.

hvorfor vælge småsten som belægning i indkørsel og have? Du kan ved hjælp af granit anlægge en meget billigere indkørsel i forhold til den klassiske med belægningssten.

Hvordan anlægger du så en indkørsel med granitskærver i sammenhæng med måske det nybygget parcelhus? Her gælder det selvfølgelig først og fremmest om et stabilt underlag der kan klare din eller måske jeres personbiler?

 

Vi anbefaler Havehandel indenfor sten, grus, belægning m.m.

Billigt, hurtigt og nem levering dig – derfor anbefaler vi Havehandel.dk

 

Hvordan anlægger du indkørsel med granit?

Hvis du har et nybygget hus og håndværkere lige er blevet færdige, så ser det måske en kende trist ud. Have eller mangel på samme ligner ofte en lidt forsømt mudderpøl blandet sammen med forskellige rester af mursten og andet der ligger og gemmer sig. Her er de nemmeste ting at kaste sig over for at få lidt struktur på tingene, at få anlagt en indkørsel.

Med granitskærver du får leveret af en vognmand, kan du måske være så heldig at det kan tippes nemt af via en ladvogn, så du ikke skal køre for meget med trillebør.

 

Anlæg det faste underlag

Du skal have have et stabilt underlag under granitten, og måske er jorden leret. Her skal du grave minimum 30 cm. af hvor det sandet jord ”kun” kræver, at du graver 20-25 cm. af.

Når du har gravet 20 eller 35 cm. underlag af, hvilket kan være hårdt arbejde med skovl alt afhængig af størrelsen, skal du have lagt en drænede bundsikring. Det gør du ved at lægge ca. 15 cm. bundsikringsgrus/vasket sand så der ikke trækker fugt op og selvfølgelig til at lede regnvand væk.

Ovenpå bundsikringen skal du anlægge et bærelag i form af 15 cm. stabilt grus.

Læg omkring 15 cm. bundsikringsgrus og derefter 15 cm. stabil grus. Her bør du bruge en pladevibrator til at komprimerer det, hvor du får fjernet eventuelle ujævnheder. Smid 2-3 cm. lag stenmel ovenpå det stabile grus hvor du skal vælge stenmel i samme farve som du har valgt til skærverne(grå er den hyppige brugte der kan bruges til de farvede sten).

Se også: Ny havesti af grus, jord eller sand?

 

Udlæg granitskærver

Det er et stort arbejde og du skal bruge en del forskellige materialer. Det forskellige grus til de små områder i haven er nemmest og billigst at købe i bigbags. Men til anlæggelse af den lange/store havesti eller store indkørsel, skal du bruge forholdsvis mange tons forskellig grus. Her skal du kontakte en vognmand og få et tilbud som kan spare dig rigtige mange penge.

Selve granitskærverne skal lægges ud i et lag af 4-5 cm. og som sådan, nok er den billigste og mindste del af hele anlæggelse.

Sørg for at holde dig til 4-5 cm. lag for granitskærverne, for hvis det bliver højere vil trykket fra bilen over tid skabe faste spor frem for et forholdsvis lige underlag.

 

Undgå ukrudt

Ukrudtet i en indkørsel med granitskærver kommer sjældent nedefra, men starter fra siden og arbejder sig henad. Derfor skal du hæmmer for væksten fra siden. Det kan du gøre ved at lægge en kant af jern eller plast der går ca. 15 cm. ned i jorden og selvfølgelig er i begge sider af indkørslen.

Hvad der kommer af frøukrudt fra foroven, er svært at forbygge med mindre du giver hele indkørslen Roundup.

 

Hvordan du kommer i gang?

Få målt op i bredde og længde og tag hensyn til dybden med de forskellige lag. Kontakt forhandler og giv målene, så har denne med garanti en mængdeberegner der giver dig de eksakte priser.

Det er ikke nogen nem opgave at anlægge indkørslen, hvor havestier vil være en mere overkommelig opgave i forhold til arbejdet og prisen.

En kommentar til “Granitskærver til indkørsel og have – Tips til hvordan”

Der er lukket for kommentarer.