Gravegreb – Det bedste gravegreb 2022

1

Fiskars Light 1019603

Dette Fiskars-gravegreb har en lav vægt og er ideel til både at vende og løsne jord, så det er klar til optagning af kartofler og andre rodfrugter. Den er også rigtig god til kompost-arbejde.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Fiskars Light 1019603
Fiskars Ergonomic Gravegreb 1004814 276 kr. ComputerSalg
Fiskars Classic Gravegreb 1003692 322 kr. Staypro

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et gravegreb eller en høtyv er et fantastisk værktøj, der med sine lange tænder kan klare mange opgaver – lige fra at løsne jord og gøre den luftig og klar til afgrøder til at fjerne halm og grave.

Tænderne på et gravegreb er typisk lavet i hærdet stål, hvilket giver den ekstra styrke til at penetrere al slags jord – selv den helt hårde og frosne. Men det er også vigtigt at sørge for et skaft af premium kvalitet.

Det og meget mere sætter vi fokus på i denne artikel, hvor vi vil gennemgå en række af de bedste gravegreb på markedet og kigge på deres fordele og ulemper. I vores købsguide giver vi gode råd til dig, der vil investere i et nyt gravegreb, og i sammenlignignstabellen kan du sammenligne specifikationerne på de forskellige produkter.

Fiskars Light 1019603#1 Fiskars Light 1019603 – bedst i test

Fordele:

 • Lav vægt
 • Godt greb
 • God til at vende og klargøre jorden

Ulemper:

 • Kan være lidt for let til meget hård jord

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Fiskars Light 1019603

Dette Fiskars-gravegreb har en lav vægt og er ideel til både at vende og løsne jord, så det er klar til optagning af kartofler og andre rodfrugter. Den er også rigtig god til kompost-arbejde.

Den er særlig velegnet til trange rum, let jord og den lidt mindre have grundet dens lille størrelse og kompakte, praktiske skaft-design i let aluminium. Sammen med det komfortable D-håndtag gør det også dette gravegreb til et godt valg for folk, der ikke har så mange kræfter.

Den har fire tænder.

Fiskars Ergonomic Gravegreb 1004814#2 Fiskars Ergonomic Gravegreb 1004814 – bedste billige

Fordele:

 • En del af Ergonomic-serien – ergonomisk korrekte haveredskaber
 • Robust – god, når jorden er hård

Ulemper:

 • Højere vægt kan gøre gravegrebet sværere at håndtere for nogen

Derfor skal du vælge Fiskars Ergonomisk Gravegreb 1004814

Dette gravegreb fra FIskars er bygget i stål og er særdeles robust. Det er en del af Fiskars’ Ergonomic-serie – en række robuste og ergonomisk korrekte lang- og kortskaftede haveredskaber, som er specielt designet til at skabe mindst mulig belastning på kroppen, når du arbejder.

På denne kommer det til udtryk med et S-formet skaft, der har en nøje udtænkt vinkel, der med sin ergonomiske form aflaster både ryg og skuldre. Samtidig har den et greb i blødt plast, som giver komfort, god kontrol og sikrer, at du ikke mister grebet om dit redskab, mens du arbejder.

Dette er en særlig robust og kraftig model med stærke tænder, som kan penetrere dybt ned i hård og frossen jord, hvis det bliver nødvendigt. Derudover er den velegnet til at klargøre jorden til rodfrugter og kartofler eller til kompost.

Fiskars Classic Gravegreb 1003692#3 Fiskars Classic Gravegreb 1003692 – bedste premium

Fordele:

 • Bygget i høj kvalitet
 • En del af den roste Fiskars Classic-serie
 • Længde på over 1 meter

Ulemper:

 • Skaft i træ kan kræve mere vedligeholdelse en stål

Derfor skal du vælge Fiskars Classic Gravegreb 1003692

Dette Fiskars Classic-gravegreb kan kendes på sin høje byggekvalitet: Et facondrejet skaft lavet i lakeret, FSC-certificeret asketræ, som er særligt hård og fleksiblet – og giver redskabet et flot look. Hovedet er fremstillet i hærdet kvalitetsstål og er forbundet til skaftet i et lukket rør, der giver ekstra styrke og holdbarhed.

Dette Fiskars Classic-gravegreb kan bruges til en lang række opgaver – alt fra at fjerne ukrudt, klargøre jorden til optagning af f.eks. kartofler, kompost-arbejde og meget mere. Den høje byggekvalitet gør, at du roligt kan arbejde med hård og stenet jord uden besvær og uden bekymring over, om redskabet kan holde til det.

Dette gravegreb  har en god længde på 110 cm og en vægt på knap 2 kg, hvilket giver en god modstand, når du arbejder med hårdføre materialer.

Alt i alt er dette Fiskars Classic-gravegreb et vellykket haveredskab i høj kvalitet, som kan bruges til mange slags opgaver.

Sådan vælger du det bedste havegreb

Gravegreb, høtyv, havegreb – kært barn har mange navne. Uanset hvad du vælger at kalde det, er der nogle få ting, du bør være opmærksom på, når du køber dit næste eksemplar. Det vil vi gennemgå i denne Havegreb-købsguide.

Materialer

Der er forskel på, hvilket materiale dit havegrebs tænder er fremstillet i. Og materialet påvirker både pris og anvendelsesmulighederne:

Et havegreb hærdet, rustfrit stål er velegnet til hårdført arbejde – hvis du f.eks. skal grave huller i hårde jorde. Den rustfri stål er også ideel til at grave i våd jord eller gødning, hvor du her kan undgå rust.

Andre havegreb fremstilles i aluminium – disse modeller er som regel de billigste og er gode til lettere arbejde – f.eks. kompost-arbejde, flytning af hø eller arbejde med meget let jord, som måske skal klargøres til optagning af kartofler eller andet.

Form på tænderne

Du bør vælge et havegreb med en form, der passer bedst til det arbejde, du skal udføre. For lettere arbejde er de afrundede tænder bedst, mens de til gengæld ikke er ideelle, hvis jorden, du skal vende, er hård – her er det bedre at bruge et havegreb med flade tænder, som også vil gøre jorden mere luftig.

Skal du bruge grebet til at høste rodfrugter, er det bedst med tænder, der har stumpe ender.

De fleste modeller har fire tænder, hvilket som regel er tilstrækkeligt.

FAQ

Hvilket gravegreb er bedst i test?

Det bedste gravegreb i test er Fiskars Light 1019603, som har en lav vægt og et behageligt håndtag.

Hvilket materiale er bedst til et gravegreb?

Skal du bruge dit gravegreb til hård jord eller våd jord eller gødning, er rustfrit stål at foretrække. Aluminium er billigere, lettere og velegnet til let jord og hø.