Hækkeklipper Test → De 13 bedste hækkeklippere i test!

1

Bosch batteri-hækkeklipper AHS 50-20 LI

Bosch er et meget anerkendt mærke inden for haveudstyr og havemaskiner. Denne Bosch hækkeklipper batteri er ingen undtagelse. Det er en batteridrevet hækkeklipper, som er let, effektiv og perfekt til de mellemstore haver.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch batteri-hækkeklipper AHS 50-20 LI 1.490 kr. Conrad Elektronik
Makita akku hækkeklipper DUH523Z 18V 699,95 kr. Silvan
Bosch Universal HedgePole 18
Worx WG284E.9 2 x 20 V 869 kr. Homeshop.dk
Gardena EasyCut 14,4V
Black & Decker GTC18452PCB 699 kr.
Kärcher HGE 18-50 963 kr. Proshop.dk
Texas HTE620
Makita UH4570 1.035 kr. ComputerSalg
Stiga hækkeklipper benzin SHP 60
Texas HTP 2200
McCulloch MC superlite 4528

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvilken hækkeklipper skal du vælge?

I vores test bliver du guidet til de 13 bedste hækkeklippere på markedet til brug i hjemmet inden for de tre forskellige typer: elektrisk, batteridreven og motor hækkeklipper. Det er helt op til dig, hvilken type hækkeklipper du foretrækker, da alle tre varianter fungerer godt til formålet, så længe du vælger en god model.

Testen er udført med tanke for, at du nemt skal finde den maskine, der passer til dine behov. Af den grund har vi inddelt de forskellige typer klippere i vores deres afsnit. Så ved du allerede nu, at du f.eks. helst vil have en el hækkeklipper, kan du blot hoppe direkte til det afsnit. Er du lidt på bar bund om, hvilken variant du skal gå efter, kan du også vælge at læse hele testen. Eller springe til de efterfølgende afsnit, hvor vi går mere i dybden med, hvad forskellen er på de forskellige hækkeklippere.

De 13 bedste hækkeklipper i test:

De bedste akku hækkeklippere

På den nedenstående liste finder du flere forskellige modeller inden for batteridrevne hækkeklippere til almindelig brug i villahaver. Akku hækkeklippere bliver typisk anerkendt for at være støjsvage, og så har alle producenterne arbejdet i flere år på at gøre hækkeklipper batteri lige så stærke som hækkeklipper på benzin.

#1 Bosch AHS 50-20 LI batteri-hækkeklipper – Bedste hækkeklipper 

Hvilken akku hækkeklipper skal du vælgeDenne AHS 50-20 fra Bosch er absolut en hækkeklipper bedst i test – og derfor har vi også kåret den som testvinder. Den batteridrevne maskine er både let, effektiv og perfekt til mellemstore haver. Derudover har den et godt batteri, så du kan nå langt på én opladning.

 • Let hækkeklipper på 2,5 kg
 • God udnyttelse af batteri
 • Perfekt til mellemstore haver

Derfor skal du vælge Bosch AHS 50-20 Li batteri hækkeklipper

Den bedste batteri hækkeklipper er denne Bosch ASH 50-20 Li hækkeklipper. Modellen er valgt som værende bedst i test ud fra dens kraft, egenskaber, vægt og pris, hvilket alle selvfølgelig er vigtige kriterier, når du skal finde en ny klipper.

Der findes ikke noget værre end trætte arme, når du kun er halvvejs gennem hækkeklipningen. Det slipper du dog for med denne Bosch AHS model, da den har en ergonomisk opbygning og er let i vægt med en samlet vægt på kun 2,5 kg.  Derudover er hækkeklipperen udstyret med et ergonomisk soft grip på bagerste greb, og så sikrer den minimal belastning af skuldre og arme.

Udover den lave vægt kommer Bosch AHS selvfølgelig også med andre gode egenskaber. Den kan klippe ca. 200 m2på en opladning, da den kommer med en Syneon-chip. Denne chip, som du finder i de fleste elektriske Bosch produkter, styrer strømmen intelligent, så der kun bruges den mængde kraft, der behøves. Det gør, at batteriet bliver sparet, når der ikke skal klippes så meget langs hækken. Og dermed får Bosch AHS modellen en længere driftstid end flere andre batteridrevne hækkeklippere.

Bedst i test akku hækkeklipper til selv tykke grene

Denne Bosch AHS batteri hækkeklipper har en Quick-cut teknologi til problemfri klipning, da den skærer grene og kviste over første gang. På den måde sker klipningen altså effektivt og hurtigt. Anti-blokeringssystem sørger også for en kontinuerlig klipning. Det betyder kort sagt, at modellen kan bruges til flere opgaver uden problemer. Den er også udstyret med specialtænder på knivens forkantskærer, der nemt kan klare grene op til 25 mm.

Da det er en Bosch maskine, får du den fordel, at den kan bruges med andre 18 volt Bosch batterier fra dit værktøj. Så hækkeklipperen er altså en ekstra god investering, hvis du ejer andre batteridrevne Bosch maskiner – eller regner med at købe dem i nærmeste fremtid.

Bosch AHS 50-20 kommer selvfølgelig også med alle de nødvendige gode egenskaber, som den burde have. Bl.a. en knivbeskytter så rækværk, hegn og andet ikke bliver skåret, anti-blokeringssystem til at undgå at skæret sætter sig fast og laserskåret klippeknive til de rene snit.

Helt overordnet set kan man altså kalde Bosch AHS 50-20 for en god allround hækkeklipper til små og mellemstore haver, hvor klipning af hækken skal foregå hurtigt og nemt. Og så gør det jo ingenting, at du får billig pris og god kvalitet i samme køb.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 2,5 kg
 • Akku type: Lithium-ion-teknologi
 • Batterispænding: 18 volt
 • Batteriladetid: 1 time
 • Batteridrifttid: 200 kvm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Knivlængde: 500 mm
 • Snitstyrke: 25 mm
 • Slagtal: 2.600 slag/min


#2 Makita akku hækkeklipper DUH523Z 18V – Bedste støjsvage hækkeklipper

køb en makita hækkeklipper 18v

Makita er også et godt mærke inden for værktøj, haveudstyr- og maskiner. Ved at oprette dit Makita-produkt på deres hjemmeside, får du endda 1 års ekstra reklamationsret. Dette er et udtryk for, at de godt ved, at deres maskiner kan deres kram. Denne Makita hækkeklipper batteri er ingen undtagelse.

 • Billig pris
 • Støjsvag model
 • Ergonomisk opbygning med vibrationsdæmpende og gummibelagt greb

Derfor skal du vælge Makita Akku hækkeklippe DUH 523Z18 V

Denne Makita batteridreven hækkeklipper er kåret som bedst i test blandt 6 forskellige modeller i en test udført af et uvildigt laboratorie i Tyskland. Her blev de forskellige modeller testet på støj, vibrationer, klippeegenskaber, batteriforbrug, sikkerhed, opladningstid og brugervenlighed.

Lige netop denne model er tungere end Bosch AHS 55-20, da maskinen fra Makita vejer 3,4 kg. Det må dog stadig siges at være ganske overkommeligt at løfte – især med tanke på, at vægten er inklusiv batteriet.

Klipperen er god til de fleste haver. Den kommer med en sværdlængde på 520 mm, der sammenholdt med en afstand mellem tænderne på 26 mm, resulterer i, at produktet kan klare klipning af grene på op til 15 mm. Det er væsentligt mindre både i størrelse og ydeevne end Bosch AHS 55-20, men har dog stadig en fin ydeevne til en hæk, hvor grenene ikke er ret tykke. Dette gælder bl.a. liguster eller buksbomhæk og lignede af de populære hække i Danmark. Modellen går nok lidt mere træg ved brug på tjørne- eller bøgehække. Opstarten er dog blød, og maskinen er udstyret med en elektronisk bremse og en LED-lampe, som lyser ved overbelastning.

Hækkeklipperen fra Makita er en dejlig støjsvag og ergonomisk hækkeklipper, da den har et greb, som er belagt med gummi og virker vibrationsdæmpende.
Alt i alt er dette en miljøvenlig hækkeklipper på batteri, så du ikke skal høre på larmen. Den er relativ let, ergonomisk opbygget og effektiv. Den klarer nemt jobbet til de mindre fine hække, og netop derfor kan den være mere praktisk for dig end andre modeller. Dette er en solo-model, og derfor medfølger kuffert, batteri og oplader ikke i købet.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 3,4 kg
 • Batteri: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 volt
 • Slagantal, ubelastet: 1.350 slag/min.
 • Knivlængde: 520 mm
 • Afstand mellem blade: 15 mm


#3 Bosch Universal HedgePole– Bedste hækkeklipper med teleskop

Bosch har også meget udstyr til haven, og de har lavet en model, som umiddelbart er anderledes end de andre. Der medfølger nemlig et forlænger stykke, så du har mulighed for at nå nogle af de høje grene, når hækken skal klippes.

 • Mulighed for at isætte forlængerstykke så den kan nå 2,6 meter op
 • Lav vægt
 • Du har mulighed for at vinkle den 135 grader for nemmere beskæring
 • Sele medfølger for ekstra komfort

Derfor skal du vælge Bosch Universal HedgePole

Hvis du har en have, hvor hækken, et træ e.l. er ret høj, så bør du investere i en hækkeklipper med et forlængerstykke. På den måde slipper du for kampen med en stige, hvilket også mindsker risikoen for uheld. Vi kan anbefale dig at investere i denne Bosch Universal HedgePole, da den netop leveres med et forlængerstykke. Uden forlængeren er der et kort sværd på 43 cm. Og netop derfor er denne maskine muligvis det perfekte valg for dig frem for de andre modeller.

Universal HedgePole er en god hækkeklipper, der kan klare en grentykkelse på 15 mm, så den er ganske god til at klippe hæk med tyndere grene. Den helt store fordel ved denne hækkeklipper er naturligvis dens forlængerstykke, da det gør det muligt at nå selv høje områder. Dog kommer produktet også med en anden ret praktisk feature.

Det er nemlig muligt at vinkle klippehovedet 135 grader, så du kan ramme perfekt på toppen af hækken, uden at overanstrenge dine skuldre og ryg. Lige netop denne funktioner gør det nemt at få en ideel topklipning af enhver hæk. Derudover har maskinen et dobbeltskær knivsystem, hvilket gør, at den ikke blot klipper i forskellige positioner, men også nemt igennem diverse grene uden problemer.

Hækkeklipperen fra Bosch har en ladetid på bare 60 min, og en arbejdstid på omkring 2,5 timer. Den leveres uden batteri og oplader, så det skal du huske at tilkøbe.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 3,6 kg.
 • Sværdlængde: 43 cm
 • Ladetid: 60 timer
 • Arbejdstid ca. 2,5 timer
 • Batteritype: Lithium-ion 18V
 • Vibration:1,1 m/s2
 • Støjniveau: 86 dB


#4 Worx WG284E.9  – Den bedste kraftfulde hækkeklipper med batteri

Hvilken hækkeklipper er bedst blandt de gode mærker

Du kan være sikker på, at du får en yderst kraftfuld hækkeklipper, hvis du investerer i denne model fra Worx. Produktet er dermed også egnet til kraftigere hække, som andre hækkeklippere måske vil have svært ved at klippe optimalt. Worx er desuden kendt for at producere havemaskiner, der holder.

 • Kraftig hækkeklipper med batteri
 • Perfekt til den tykkere grene på 27 mm
 • Baghåndtaget kan rotere 90 grader

Derfor skal du vælge Worx WG284E.9

Hvis du leder efter en batteridrevet hækkeklipper med kraftfuld motor, så er denne Worx WG284E.9 model måske den rigtige til dit behov. Du får nemlig en maskine med 2 x 20 volts lithium batteri, der kun tager en lille time at lade op, og så er der en arbejdstid på 45 min. Batterierne leverer en kraft, som er lignende en bezindrevethækkeklipper, så dette er altså en rigtig kraftfuld hækkeklipper.

Produktet er udstyret med et langt sværd med en længde på 61 cm. Dette er en længde, som du ikke finder på ret mange andre akku hækkeklippere. Som en ekstra bonus er maskinen udviklet til at kunne klare en maksimal grentykkelse på 27 mm i diameter. Det betyder, at hækkeklipperen fra Worx er velegnet til trimning af større hække med tykke grene. Maskinen kan ifølge producenten klare op til 80 meter hæk.

Dette er en praktisk hækkeklipper – især hvis du har en større hæk. Men du skal dog være opmærksom på, at modellen er lidt tungere end de tidligere nævnte produkter. Vægten lyder på 4,2 kg, og du skal derfor have lidt armkræfter for at betjene denne maskine. Hækkeklipperen er dog ergonomisk designet for at kompensere en smule. Den har f.eks. optimalt soft grip på det bagerste håndtag, som det endda også er muligt at rotere op til 90 grader, hvilket gør maskinen mere komfortabel at styre.

Det gør det faktisk også muligt at trimme hækken både vandret og lodret. Man kan altså sagtens argumentere for, at der her er tale om en alsidig hækkeklipper. Fronthåndtaget kan ikke roteres, men er stort, så du har et solidt greb. Sikkerheden er også i top for denne variant, da den er udstyret med en sikkerhedskontakt, som forhindrer utilsigtet start. Den har desuden en gennemsigtig afskærmning, hvilket giver et godt udsyn.

Hækkeklipperen leveres uden batteri og oplader, men det er muligt at bruge andre 20 volts batterier og lader fra Worx.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 2 x 20V lithium-ion
 • Vægt: 4,2 kg
 • Sværdlængde: 61 cm
 • Snitstyrke: 27 mm
 • Brugstid: ca. 45 min
 • Opladetid: 1 time


#5 Gardena EasyCut 14,4V- Bedste hækkeklipper til en mindre hæk

Brug den gode batteridreven hækkeklipper til den lille have

Gardena er også et godt havemærke, som har alt fra havemaskiner til haveslanger og andet praktisk udstyr, så havearbejdet bliver lettere for dig. Producenten har desuden udviklet en lille og let hækkeklipper, som især er egnet til mindre hække.

 • Perfekt til den lille have
 • Udstyret med optimeret klingegeometri
 • Slagbeskytter, der gør det muligt at klippe tæt ved jorden

Derfor skal du vælge Gardena Easy Cut

Gardena, der bl.a. er kendt for at lave kvalitets haveredskaber som plæneluftere, river, græsslåmaskiner m.fl., har udviklet denne EasyCut Li-14,4V model. Den er særdeles velegnet til den lille hæk med sin lave vægt og gode driftstid.

Du får en hækkeklipper, der er rost flere steder, blandt andet hos Gør Det Selv, hvis du vælger denne model fra Gardena. Alt er inkluderet i købet, så du slipper for at tilkøbe batteri og lader, som kan forhøje prisen på en Akku hækkeklipper med 50-80% alt afhængig af type og mærke. Produktet er altså et godt køb til en fordelagtig pris, hvorfor du kan få råd til maskinen, uden at skulle spare op i lang tid.

Udformningen og det ergonomiske design er helt ligesom du finder i de gode modeller fra Black & Decker, Makita, Dewalt eller Bosch, så her adskiller den sig ikke nævneværdigt, hvilket dog også kan ses som et kvalitetsstempel. Den adskiller sig fra de andre modeller i denne hækkeklipper test ved ikke at være velegnet til klipning af store grene. Det er dog den perfekte hækkeklipper til dig, der udelukkende skal bruge din maskine til tynde grene.

Denne akku hækkeklipper er udstyret med den optimerede klinegeometri fra Gardena, hvor klingerne arbejder i modsatte retninger. Dette er med til at sikre en hurtig og nem klipning af din hæk, uanset om der er tale om at klippe tviste eller tynde grene. Samtidig mindsker det risikoen for, at maskinen stopper op for irriterende blokeringer og afbrydelser.

Vægtniveauet er lavt, hvorfor det ikke er et problem for dig selv at løfte maskinen, når du skal klippe toppen af hækken, selv hvis der er lidt højt op. Hækkeklipperen leveres med et batteri, der har en længere levetid i brug end andre varianter. Denne Gardena batteridreven hækkeklipper kan således holde i op til 60 minutter ved en fuld opladning. Produktet har desuden en slagbeskytter i enden af klingen, som beskytter hækkeklipperen, hvis du skal klippe hækken tæt ved jorden eller langs hus og hegn.

Kort sagt skal du investere i denne model fra Gardena, hvis du ønsker en god batteridrevet hækkeklipper, som både leveres med lader og batteri, samt ikke koster alverden. Vi vil faktisk vælge at kalde denne variant for et godt og billigt køb, som passer til de fleste.

Produktspecifikationer:

 • Batteri:14,4 v Lithium batteri
 • Sværdlængde: 40 cm
 • Maksimal grenstørrelse: 16 mm.
 • Batteri tid 60 min.
 • Støjniveau: 89 dB.


#6 Black & Decker GTC18452PCB – Robust hækkeklipper med god batterilevetid

Find den billige akku klipper

Denne batteridrevne hækkeklipper er fra Black & Decker, som også har et stort udvalg af forskellige maskiner til haven. GTC18452PCB er en kraftfuld hækkeklipper – særligt beregnet til de mellemstore hække. Der er tale om en robust, slidstærk og effektiv hækkeklipper, og så er den ovenikøbet udstyret med den nyeste teknologi fra Black & Decker.

 • Kraftfuld hækkeklipper, der sikrer effektiv klipning af mindre hække
 • God driftstid for batteriet

Derfor skal du vælge Black & Decker GTC18452PCB

Hvis du er på udkig efter en batteridrevet hækkeklipper, der egner sig godt til både små og mellemstore hække, vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra Black & Decker. Produktet er e solid hækkeklipper, som endda blot vejer 2,24 kg, hvilket må siges at være i den lettere ende af skalaen.

Hækkeklipperen skærer nemt igennem grene og tykke kvas, uden at der kommer skade på klingen, hvilket skyldes maskinens Powercommand. Sværdet har en længde på 45 cm, hvilket specielt er godt for klipning af de mellemstore hække. Og så er maskinen udviklet med et skær på 50 cm, der kan beskære grene op til 18 mm.

Designet er desuden kompakt og handy. Det smarte håndtag gør det f.eks. muligt klippe hækken i flere forskellige arbejdspositioner, uden at du gør på kompromis med arbejdsstillingen. Det betyder, at du altid vil opleve en høj komfort, nå du bruger maskinen fra Black & Decker. Du vil også opleve, at der er blevet fokuseret på sikkerheden. F.eks. forhindrer en tohåndsafbryder utilsigtet start.

Lige netop denne model er en ekstra prisvenlig hækkeklipper, da den sælges uden batteri og oplader. Ønsker du disse elementer, skal du altså købe dem ved siden af. Ejer du allerede redskaber med et 18-volt li-ion batteri fra Black & Decker, kan du dog benytte samme batteri.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 18 volt
 • Batteritype: Li-Ion
 • Opladningstid: 300 minutter
 • Sværdængde: 45 cm
 • Klinger: Dobbelte
 • Tandafstand: 18 mm
 • Slagantal: 1300 slag/min (ubelastet)
 • Vægt: 2,24 kg.


De gode hækkeklippere med ledning:

Der findes rigtig mange gode hækkeklippere med ledning. Du skal være opmærksom på, at ledningen giver dig en begrænsning, hvis du ikke har en lang forlængerledning. En elektrisk hækkeklipper har dog også mange fordele, hvilket du kan læse mere om under hvert produkt. Vi har samlet nogle af de bedste hækkeklippere med ledning her:

Kärcher hækkeklipper#7 Kärcher HGE-18-50  – Bedste lette hækkeklipper med god driftstid

Her en super god og praktisk hækkeklipper fra Kärcher. Denne batteridrevne hækkeklipper er både solid, holdbar og udstyret med gode klippeegenskaber. 

 • Gode klippeegenskaber
 • Solid og holdbar hækkeklipper
 • Lav vægt

Derfor skal du vælge Kärcher HGE-18-50

Med denne Kärcher HGE- model får du en kvalitets hækkeklipper til en fornuftig pris, som er god til både små og mellemstore grene. Den kommer med et blad på 50 cm, hvilket er tilpas langt nok til hække i normal højde. Slagantallet ligger på 2700 slag i minuttet, når maskinen er ubelastet, hvilket er optimalt til både bøge- og ligusterhækken.

Knivene er diamantslebne, som sørger for, at grenen bliver snittet over i rene og præcise snit. Produktets knivbeskyttere sørger for, at du kan klippe hække selv op langs vægge eller gulve.

Maskinen er nem at betjene og er udstyret med en 2-håndssikkerhedsfunktion, så den ikke kan startes op ved et uheld.

Håndtaget er ergonomisk udformet og kan roteres alt efter om du klipper vertikalt eller horisontalt, så du belaster dine skuldre og ryg mindst muligt når du arbejder med hækkeklipperen fra Kärcher.

En anden fordel ved denne hækkeklipper er dens lange driftstid på hele 80 min, hvilket burde være nok til at klippe 650 meter hæk. Medmindre du har en meget stor have, vil denne model altså være rigeligt til dit behov.  

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 2,9 kg.
 • Motorrotationhastighed: 1350 rpm
 • Slagtal, ubelastet: 2700 omdr./min.
 • Sværdlængde: 50 mm.
 • Driftstid: 80 min
 • Støjniveau: 93db


#8 Texas HTE620 – Bedste billige hækkeklipper med ledning

Denne hækkeklipper fra mærket Texas er yderst velfungerende i drift, men er nu også en af de billigere modeller i denne test. Den billige pris skal dog ikke afskrække dig, da maskinen alt i alt er et godt køb. F.eks. garanterer den høj komfort og optimal sikker.

Texas er på højde med Ryobi, Echo eller Tanaka hækkeklippere

 • God kraftfuld maskine
 • 180° drejbart ergonomisk håndtag
 • Udstyret med elektrisk bremse

Derfor skal du vælge Texas HTE620

Hvis du leder efter en billig hækkeklipper med ledning, der kan klippe de fleste almindelige havehække, så kunne denne Texas HTE620 måske være det rette værktøj for dig.

Maskinen kommer med en god og kraftig effekt på 620 watt, samt et langt sværd på 60 cm med dobbeltskærende laser cut knive, hvilket gør, at arbejdet går en hel del hurtigere. Man kan sagtens kalde denne model for bedst i test af de billige hækkeklippere, da den er et godt køb hele vejen igennem.

Ledningen kan naturligvis være en irriterende faktor, men denne maskine kommer med et 180° drejbart ergonomisk håndtag, hvilket absolut gør arbejdet en del nemmere, når hækken skal have en tur. Du kan nemlig arbejde i flere forskellige positioner. Så man kan sige, at denne eldrevet hækkeklipper klipper hækken ideelt, uden at du skal gå på kompromis med komforten.

Hækkeklipperen har en elektrisk bremse, som er mekanisk og stopper indenfor 0,1 sekund. Dette garanterer en optimal sikkerhed ved brug. Maskinen har desuden et normalt støjniveau, der hverken er bedre eller dårligere end de andre modeller i denne test. Vægtniveauet ligger på 3,6 kg.

Produktspecifikationer:

 • Effekt: 620 watt
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Spænding: 230 volt
 • Motortype: Elektrisk 230V
 • Støjniveau: 96 dB
 • Grentykkelse: 22 mm
 • Knivlængde: 60 cm
 • Sværdlængde: 60 cm
 • Knivsystem: dobbeltskær
 • Vibraationsniveau: 2,839 m/s2

#9 Makita UH4570 – Højtydende elektrisk hækkeklipper med god brugervenlighed

Køb en god mini hækkeklipper til haven

Makita UH4570 er en pålidelig elektrisk hækkeklipper til mindre haver. Forbrugerrådet Tænk er meget positive over for denne Makita hækkeklipper med ledning. Produktet er særligt egnet til semi-professionelle bruger. Og præcis som med den tidligere nævnte Makita model, får du ét års ekstra reklamationsret på maskinen.

 • Effektiv og højtydende hækkeklipper
 • Pålidelig og kraftfuld
 • El hækkeklipper med høj brugervenlighed

Derfor skal du vælge Makita UH4570

Forbrugerrådet Tænk kalder Makita UH4570 som værende bedst i test for modeller med ledning. Det skyldes, at maskinen er effektiv og særdeles brugervenlig til de mindre haver. Du kan altså roligt stole på, at du får en klipper i høj kvalitet, som både kan klippe smalle, høje, lave etc. hække til perfektion. Sværdlængen er på 45 cm med en afstand mellem blade på 18 mm, så den kan klare små og mellemstore hække uden problemer.

Grebet har en ergonomisk opbygning, og er i en tredelt form. På den måde vil du have optimal komfort, uanset hvor ofte og længe du arbejder med maskinen. Produktet er desuden kompakt i størrelsen og har et relativ let vægt.

Effektmæssigt får du en pålidelig maskine i mellemklassen, hvor motoren med sin hastighed på 1.600 omdrejninger per minut, også byder på både kvikstop og skridkobling.

Der medfølger ikke en kuffert til opbevaring af denne model, men til gengæld leveres maskinen med en sværdbeskytter, så din hækkeklipper kan pakkes forsvarligt væk, når den ikke er i brug.

Produktspecifikationer:

 • Handy og ergonomisk til den gode arbejdsstilling
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Effekt: 550 W
 • Hastighed: 1.600 omdr./min.
 • Afstand mellem blade: 18 mm
 • Knivlængde 45 cm


Hvilken benzin drevne hækkeklipperne er bedst?

Hvis du er på udkig efter den bedste benzindrevne hækkeklipper, så har vi fundet tre af de bedste modeller til privat brug her. Benzindrevne hækkeklippere er typisk kendt for at være stærkere og mere holdbare end maskiner med ledning og batteri, men de er også en del tungere og støjer mere. I denne del af vores hækkeklipper test har vi dog fundet frem til nogle af de bedste benzindrevne hækkeklippere.

#10 Stiga hækkeklipper benzin SHP 60 – Billig benzindrevet hækkeklipper med forlængerstang

hvilken benzin og olie til hækkeklipper skal man bruge på stigaVi kan anbefale dig denne benzin klipper fra mærket Stiga, hvis du ønsker en kraftig hækkeklipper, der sælges til en yderst fordelagtig pris. Maskinen er robust i sin opbygning, får nemt bugt med selv kraftige hække og så medfølger der en forlængerstang i købet, så du kan nå højere op.

 • Velfungerende ergonomisk design
 • Fremadrettet udstødning
 • Medfølgende forlængerstang muliggør arbejde i højden

Derfor skal du vælge Stiga hækkeklipper benzin SHP 60

Hvis du skal bruge en benzindrevet hækkeklipper til en billig pris, så er denne Stiga SHP 60 model måske det rigtige valg. Vi har taget maskinen med i vores test, da du får en robust maskine, der kommer med en god praktisk fremført udstødning, så røgen ikke ryger lige i ansigtet af dig.

Der medfølger en forlængerstang i købet, hvilket er meget praktisk, hvis hækken er høj. Brugen af stige kan ofte være ret irriterende, især hvis værktøjet er tungt. Og du skal netop være opmærksom på, at denne model vejer 5,5 kg. Det betyder ikke, at ydelsen er dårlig, men blot at den kan virke belastende for arme, skuldre og ryg over længere tid.

Ergonomisk er der dog opvejet lidt, så du mindsker belastningen, selv hvis du arbejder længere tid ad gangen. Maskinen har et vendbart håndtag, der kan roteres op til 180 grader, og forbedret ergonomi med soft grip håndtag. Styret kan indstilles i tre positioner, hvilket gør, at du kan arbejde i flere positioner – og samtidig mindske belastningen på arme og skuldre.

Der er her tale om en effektiv hækkeklipper, som kan klare grene op til 28 mm i diameter. Den er således ideel til dig med en mellemstor hæk. Produktet er ikke beregnet til professionelt brug, men er ideel til hobbybrug.

Denne model er et godt køb til dig, der vil have en alsidig Stiga hækkeklipper, der ligner Dewalt, Hitachi og Husqvarna i udseende.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 5,5 kg.
 • Motor: 2-takts benzin
 • Effekt: 0,62 kW/0,83 hk
 • Hastighed: 9.500 omdr./min
 • Knivhastighed: 1.950 omdr./min
 • Cylindervolumen: 24,5 cm³
 • Knivlængde: 550 mm
 • Knivlængde: 610 mm
 • Afstand mellem blade: 27 mm


#11 Makita EN4951SH – Effektiv benzin hækkeklipper med justerbart klippehoved

Denne Makita EN4951SH er ideel til dig, der har en lidt speciel hæk, hvor det kan være svært at komme til. Det skyldes, at produktet er udstyret med et klippehoved, der kan justeres hele 135 grader. Du får en effektiv maskine med god komfort, lavt støjniveau og en række tilbehør, så du hurtigt kommer godt i gang.

 • Udstyret med justerbart klippehoved i 12 trin for nemmere adgang til svært tilgængelige områder af hækken
 • Leveres med sele og har behageligt greb for bedre komfortniveau
 • Udviklet med lavere støjniveau end andre benzindrevne varianter

Derfor skal du vælge Makita EN4951SH

Vil du gerne have fingrene i en yderst funktionel hækkeklipper med benzin, der gør det nemt som en leg, når du trimmer / klipper hæk? I så fald kan vi anbefale dig at investere i denne variant fra Makita. Deres EN 4951SH model er nemlig udstyret med en fire-takts motor med en maksimal effekt på 1,1 HK / 0,77 kW. Derudover er produktet designet med et justerbart klippehoved, der kan indstilles i hele 12(!) trin. Hovedet kan justeres 135 grader, hvorfor det aldrig igen bliver et problem at komme til på vanskeligt tilgængelige steder af hækken.

Du skal ikke være nervøs for, at du pludselig står i en dårlig position, blot fordi du skal klippe besværlige områder af hækken. Maskinen er nemlig udviklet med et komfortabelt greb, der endda er gummibelagt, hvilket resulterer i en bedre kontrol og optimal komfort. Som en ekstra bonus er denne hækkeklipper udviklet med tanke for støjniveauet. Den har således et støjniveau mellem 90 og 102 dB.

Maskinen er økonomisk og miljøvenlig at have med at gøre (i forhold til at det er en benzindrevet variant). Og du skal ikke hele tiden fylde nyt brændstof på, da tanken indeholder 0,6 liter. Med i købet følger der 80 ml, sele for bedre komfort, knivbeskytter, 6-kantnøgle 4 og kombinøgle. Du har altså alt, som du skal bruge, lige ved hånden.

Produktspecifikationer:
 • Motortype: 4-takt
 • Vægt: 6,6 kg
 • Effekt: 0.77 kW / 1,1 HK
 • Støj: 102,2 dB
 • Vibrationsniveau, forreste-/ bagerste håndtag: 8,0/8,0 m/s²
 • Sværdlængde: 49 cm
 • Grentykkelse: 21,5 mm

#12 McCulloch MC superlite 4528 – Brugervenlig benzindrevet hækkeklipper med lav vægt

Du kan med fordel vælge denne Superlite 4528 variant fra hvilken benzin hækkeklipper kan besvares med McCulloch maskinerMcCulloch, hvis du ønsker en let hækkeklipper, der samtidig er benzindreven. Modellen er brugervenlig i sin opbygning og vejer under 5 kg, så du kan fint benytte den i selv lidt længere tid.

 • Brugervenlig opbygning
 • Let vægt for en benzindrevet model

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge McCulloch MC superlite 4528

Hvis du ønsker en benzindrevet hækkeklipper, der formår at lægge i den lette ende af vægtskalaen, skal du gå efter denne model. McCulloch MC Superlite 4528 vejer nemlig “kun” 4,8 kg – hvilket dog er lavere end flere andre benzindrevne modeller.

Maskinen er en god og brugervenlig klipper, der udmærker sig ved at være nem at starte. Super Lite 4528 er nemlig udstyret med soft start, som reducerer modstanden i startsnoren. Derudover kommer den med primer. Det er med til at sikre den hurtige start med færre træk, da den pumper brændstof ind i karburatoren. Den kan klare grentykkelser op til 20 mm. Af den grund er denne maskine ideel, når du skal klippe hæk – selv hvis der er tale om tykke grene.

Benzintanken kommer i en gennemsigtig form med en størrelse på 0,3 liter og en effekt på 600 watt. Hækkeklipperens opbygning og udformning resulterer i en sværdlænge på 45 cm. Dette er lidt småt for en benzindreven hækkeklipper, men hjælper nu også til at gøre den mere handy at have med at gøre. Det betyder, at du så kan klippe både større og mindre områder af hækken uden problemer.

Du får altså en støjsvag, let og ganske dejlig hækkeklipper at arbejde med, hvis du vælger denne model fra McCulloch.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Støjniveau: 101 dB
 • Grentykkelse: 20 mm
 • Cylindervolume: 21,7 cm³
 • Effekt: 0,6 kW
 • Klippehastighed: 4050 klip/min
 • Maksimale omdrejninger belastet: 7800 omdr./min
 • Maksimale omdrejninger ubelastet: 9000 omdr./min
 • Vibrationsniveau, forreste-/ bagerste håndtag: 3,5/4,4 m/s²
 • Benzintank: 0,3 l
 • Tændrør: NGK CMR6A
 • Tandåbning: 28 mm
 • Sværdlængde: 45 cm


#13 Texas HTP 2200 – Benzindrevet hækkeklipper til den mellemstore have

køb en kraftig maskine til den grove hæk

Endnu en hækkeklipper fra Texas, og denne gang en kvalitets hækkeklipper, som er benzindrevet! Du kan få glæde af maskinen i lang tid, og så har den en solid ydeevne til at klippe hækken.

 • God til mellemstore haver
 • Kraftig ydelse

Derfor skal du vælge Texas HTP 2200

Til den mellemstore have er denne benzindrevne hækkeklipper ganske velegnet med sin robuste og kraftige 2-takt/22 cc motor. Den er god til de fleste hække som bøg, tjørn, liguster eller buskbom, da den kan klare en maks grentykkelse på 28 mm i diameter. Dette gør det muligt at klippe selv lidt tykkere grene, så du kan få den flotteste hæk.

Ud over den robuste motor er hækkeklipperen også udviklet med en Walbro karburator og et effektivt anti-vibrationssystem. Den kommer desuden med et dobbeltskærende laser cut sværd på 55 cm, som sikrer et kraftfuldt snit og en hurtigt klaret opgave. Derudover har den et ekstra godt beskyttelsesskær og beskyttelse for enden af sværdet, hvorfor du ikke skal være nervøs for den, når du arbejder eller har den til opbevaring.

Ergonomisk kommer den med et 180° drejbart håndtag, som sikrer dig en let klipning – selv ved de lidt grovere hække. Det ovenstående gør den mere komfortabel at bruge, hvilket er nødvendigt, når vægten er 5,6 kg. Den har en arbejdstid på 30 – 55 minutter.

Produktspecifikationer:

 • Motortype: 2-takt
 • Vægt: 5,6 kg.
 • Slagvolume: 22.2 cc
 • Effekt: 0.68 kW
 • Rekyl starter
 • Støj: 107 dB
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Grentykkelse: 28 mm

Hvad skal man kigge efter for at vælge den rigtige hækkeklipper?

I denne hækkeklipper test har vi gennemgået flere forskellige hækkeklippere, hvoraf nogle minder om hinanden og andre adskiller sig fra resten. Og netop fordi der findes mange hækkeklippere på markedet, som egentlig er investeringen værd, kan det være svært at finde ud af, hvilken model der tæller som værende bedst i test for dig. For at finde den rigtige model til dine behov, skal du overveje nogle vigtige detaljer inden du vælger, hvilken hækkeklipper du skal købe. Herunder kan du se, hvad du især skal holde øje med i købet af en ny hækkeklipper:

 • Type af hækkeklipper: Om du skal vælge en hækkeklipper med batteri, ledning eller benzin, afhænger af dit behov. Det skyldes, at maskinen skal have kraft nok til at kunne beskære hele hækken – og så skal du kunne nå alle dele af hækken. Er der tale om en mindre have, kan en batteridreven model være god, da den er manøvredygtig. Til gengæld holder den ikke længere før den skal til opladning. Vil du undgå dette, kan du vælge en benzin- eller ledningsdrevet model. For ledningsdrevne hækkeklippere er det oplagt at investere i en ledningstromle, så du nemt kommer rundt i haven. På den måde er ledningen også beskyttet, så du ikke kommer til at klippe ledningen over, mens du trimmer hækken. Læs mere om de forskellige typer af hækkeklippere senere i artiklen
 • Hvor stor en hæk: Du bør bl.a. vælge hækkeklipper ud fra, hvor stor en hæk du har. Er der tale om en stor hæk, bør du vælge en model med god sværdlænge, så du får bugt med større områder af gangen. Har du derimod en hæk, hvor nogle områder er svære at komme til, er en manøvredygtig og lille hækkeklipper nok mere ideel
 • Sværdet: Sværdet skal selvfølgelig give frihed til at knivdele kører ubesværet, og ikke mindst, jo længere sværdet er, jo højere kan du klippe uden en stige og betyder også mindre skridt. Undersøg desuden gerne, hvor tykke grenene på din hæk egentlig er. Dette giver dig en indikation af, hvorvidt du har brug for en maskine med stor bredde mellem tænderne eller ej
 • Beskyttelse: Hold et vågent øje med maskinens beskyttelsesniveau. F.eks. er det oplagt at investere i en maskine med indbygget beskyttelse af tænderne. Dette resulterer nemlig i, at du kan klippe tættere på vægge og jorden, uden at være nervøs for, om din maskine nu går i stykker. Derudover skal der gerne være en lille klap for enden af håndtaget, da denne sikrer, at hænderne ikke smutter og skæres af maskinens tænder. Det kan også være oplagt med beskyttelsesskærm, så du ikke får de afklippede grene i hovedet, samt en sikkerhedsafbryder. Man bør desuden benytte beskyttelsesbriller, når man arbejder med en hækkeklipper
 • Tænd/sluk: Rent sikkerhedsmæssigt skal der være mindst to tænd / sluk knapper, som skal aktiveres samtidig. Det er heldigvis ved at være kutyme på alle modellerne, hvad end du køber den dyre model i specialforretningen eller den utrolige billige hækkeklipper fra Aldi, Netto, Harald Nyborg eller lignede forhandlere
 • Bøjlegrebet: Tjek tykkelsen på grebet, for hvis det er svært at nå omkring, vil det blive hårdt under klipningen af en noget længere hæk end gennemsnittet. Du bør også sikre dig, at maskinen har en ergonomisk opbygning, da dette garanterer en højere komfort
 • Vægten: Jo tungere en hækkeklipper er, jo hårdere og mere besværligt vil det blive at klippe toppen og det øverste af hækken. Af den grund bør du derfor vægte produktets samlede vægtniveau højt, når du ønsker at købe en ny hækkeklipper. Den lette hækkeklipper til hjemmet er desuden ofte også den bedste, som du kan læse på Idenyt her

Bonus: vælg en teleskop hækkeklipper

Hvis du har en meget høj hæk, bør du overveje en såkaldt teleskop hækkeklipper / stanghækkeklipper – altså en klipper med en forlængerstang, der kan sættes på, når du skal nå højt op. Med en sådan model slipper du for at skulle hive en stige frem hver gang hækken skal trimmes.

Går du efter en teleskop hækkeklipper, bør du vælge en model, der ikke er alt for tung, så du kan holde den lige, når der arbejdes, selvom maskinen pludselig er langt ude fra kroppen.

Hvilket type af hækkeklipper skal du købe?

Benzindrevet hækkeklipper hvad skal jeg købe?

Du finder tre forskellige typer af hækkeklippere. Er du lidt i tvivl om, hvad forskellen egentlig er på de tre varianter, kan du læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige i de følgende afsnit.

Hækkeklipper med ledning

En hækkeklipper med ledning vil ofte larme end smule mindre end benzindrevne modeller. Dog ikke helt så lidt som med en akku hækkeklipper. Den helt store fordel ved en elektrisk hækkeklipper er, at den ikke pludselig løber tør for strøm. Du kan således blive ved indtil hækken er klippet færdig – og skal ikke holde pauser for at oplade batteri eller hælde benzin på, selvom du har en stor hæk.

Den største ulempe ved en el hækkeklipper er, at du skal være påpasselig med, hvor du placerer ledningen. Der er nemlig en risiko for, at ledningen bliver klippet over, hvis du kommer for tæt på den med maskinens sværd. Derudover er der en risiko for, at du falder i ledningen, hvis ikke du er opmærksom på, hvor du lægger den, når du skal til at arbejde.

Fordele:

 • Billigere end de andre typer af hækkeklippere
 • Kommer ofte med en lav vægt
 • Løber aldrig tør for strøm som den batteridrevne
 • Laver som regel mindre støj end benzindrevne hækkeklippere

Ulemper:

 • Kræver ledning, som du skal væres opmærksom på, da den ellers risikerer at blive klippet over
 • Ikke nær så kraftig som benzindrevne modeller

Hækkeklipper med batteri

En batteri drevet hækkeklipper er nem at bruge, dog kræver det, at batteriet er opladt. Den store ulempe og fordel er derfor batteriet. For det sikrer, at du slipper for ledninger (og bekymringen om, hvor den nu er og om du kommer til at klippe den over), men samtidig giver det dig også et begrænset tidsrum at arbejde i.

Du skal desuden være opmærksom på, at der ikke følger batteri og lader med til alle modeller. Har du investeret i en havemaskine-serie, hvor der kan bruges samme batteri til de forskellige maskiner, er det naturligvis en fordel, da du så ikke skal betale for noget, som du ikke nødvendigvis kommer til at bruge. Men har du brug for batteriet, er det ærgerligt at finde ud af, at det “mangler” i kassen.

Fordele:

 • Kan bruges nemt og hurtigt overalt i haven uden besvær med ledninger
 • Gode billige priser for flere modeller (lidt dyrere hvis der er batteri og lader med)
 • Lav vægt – dog kan de være tungere end modeller med ledning
 • Nem at betjene
 • Du kan typisk bruge batterierne til at værktøjer af samme mærke og som bruger de samme batterier
 • Et miljøvenligt valg

Ulemper:

 • Batteri holder ikke så lang tid, så skal ofte oplades
 • Ikke så kraftig som de andre typer

Hækkeklipper med benzin

De benzindrevne hækkeklippere har tilfælles, at de er en kraftfuld maskine, som kan klare selv større opgaver med tykke hække. Det er selvfølgelig også ulemper, for det er samtidig den model, der larmer og vejer mest. Og så er de benzindrevne modeller også i de fleste tilfælde dyrere.

Fordele:

 • God til alle slags hække grundet opbygning med kraftig motor
 • Du kan bruge den overalt så længe der er benzin på

Ulemper:

 • Høj pris i forhold til batteri- og ledningsdrevne
 • Tungere end de andre modeller
 • Larmer en del mere
 • Knap så miljøvenlig

Hvad er en god hækkeklipper?

Vi har som sagt samlet nogle af de bedste hækkeklippere på markedet i denne test, men det er op til dig, at finde ud af, hvad der er den bedste hækkeklipper for dig. Denne video, giver et godt svar på hvad en god hækkeklipper er.

Hvilken hækkeklipper til bøgehæk?

En bøgehæk har som regel meget tykkere og grovere grene end f.eks. ligusterhækken. Derfor skal du vælge en kraftfuld maskine med stor effekt. Her er der ikke mange Akku maskiner, som kan bruges, helt ligesom rigtige mange elektriske maskiner heller ikke duer til formålet. Der er dog et par kraftfulde, som vist ovenfor, der vil gøre sig godt til din bøgehæk. Så hvis der er tale om en fyldig hæk med tykke grene, er en hækkeklipper, der benytter benzin, nok det bedste valg for dig.

Hvordan sliber man hækkeklipper?

Kan man slibe en hækkeklipper og hvordan gør du det? Du kan godt slibe din hækkeklipper. Og det er forholdsvis enkelt også.

Først starter du med at give klingen noget spray, så rust og andet kan løsne sig, hvilket burde virke efter et par minutter.

Hvis du har en roterende stålbørste, så brug denne til at fjerne det værste rust og andet, inden du begynder at skille tingene ad. Tag klingen af (vel og mærke hvis du har styr på det, for den skal samles forsvarligt igen), og rens den for gammel olie, snavs og skidt.

Slib den med fint korn 400 og vask skidt og metal af klinken. Slib tænderne ved at spænde den fast i en skruetvinge, hvilket skal gøres let og roligt, så du holder samme vinkel som tænderne.

Hvis hækkeklipperen går i stykker?

Ligesom med en havetraktor, drivhus, havebord, hegn, parasol, legehus, kompostkværn, motorsav og andet, så kan det ske at hækkeklipperen går i stykker, og hvad gør du så?

Hvis det ikke er selvforskyldt, så gælder den 2 årige reklamationsret for så må det skyldes en fejl på produktet. Her skal du kontakte forhandleren for udbedringen af produktet. 6 måneder efter køb, skal bevisbyrden komme fra forhandleren, om at fejlen ikke har været tilstede på købstidspunktet – Det kan være ved synlige skader, som kommer, hvis du taber den eller lignede.

Tiden udover de 6 måneder, skal du som køber bevise at fejlen har været på produktet ved købsdato.

🏆 Hvilken er den bedste hækkeklipper?

Bosch batteri-hækkeklipper AHS 55-20 LI er den bedste hækkeklipper med batteri, fordi den der let, billig og udnytter batteriet godt. Den passer til dig med en mellemstor have. Læs om alle modellerne her på siden, og find den der passer præcist til dig.

🔎 Hvad skal du kigge efter når du er på udkig efter en hækkeklipper?

Undersøg om den skal være med batteri, ledning eller benzin, men det er også utrolig vigtigt at kigge på sværdet, og hvor stor afstand, der skal være mellem tænderne, for at sikre, at den kan klippe din hæk.

🏡 Hvorfor vælge en benzin hækkeklipper?

Har du en meget stor hæk, der ofte kræver beskæring, skal du have fat i en benzindrevet hækkeklipper, men vær opmærksom på, at den vejer en del mere.

💰 Hvor dyr er en ny hækkeklipper?

Som det jo oftest er, så får man, hvad man betaler for. Når det så er sagt, så findes der massere af gode produkter til prisen. Du finder den typiske plæneklipper i omegnen af 700kr. De billigste til ca. 500kr - og topmodellerne til knap 2000kr.

Testkilder:

“Test: De dyre hækkeklippere er ikke altid de bedste” – Lars Lund, Fyens.dk

“Test: Her er hækkeklipperne, der kan klare en udfordring” – Helle Sindal, Politiken.dk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

3 kommentarer til “Hækkeklipper Test → De 13 bedste hækkeklippere i test!”

Der er lukket for kommentarer.