fbpx

Guide med bedste hækkeklipper

En hækkeklipper er hurtigere at bruge end en hækkesaks, når den grønne ligusterhæk skal trimmes. Heldigvis finder du hækkeklippere fra få hundreder kroner og opefter. Problemet er dog, at finde den bedste model til dit behov.

Her på Haveunivers har vi lavet denne hækkeklipper test over forskellige hækkeklippere, som er nogle af de bedste modeller. Det giver det nemme overblik til at finde din nye model på den nemme og hurtige måde. Du finder også svar på eventuelle spørgsmål om hvordan, hvilken og hvor.

 

Hvilken hækkeklipper er bedst?

Det kan være svært at finde ud af, hvilke hækkeklipper der er bedst i test. Vi har inddelt denne hækkeklipper test i kategorier hvor du finder hækkeklippere med ledning, på batteri eller som benzin drevet. Her har vi ud fra de forskellige tests du finder online i Danmark, England, Sverige, Tyskland m.m. anbefalet disse tre modeller i hver sin kategori:

Bedste m. ledning

Bosch AHS 480-24 T

køb en god hækkeklipper på stang og uden

Pris: 799 kr.

Bedste m. batteri

Bosch AHS 55-20 LI

Hvilken akku hækkeklipper skal du vælge

Pris: 735 kr.

Bedste m. benzin

Stiga SHP 60

hvilken benzin og olie til hækkeklipper skal man bruge på stiga

Pris: 1599 kr

 

Hvilken hækkeklipper skal du vælge?

Hvilken hækkeklipper skal man vælge?

Du får her de bedste modeller til brug i hjemmet indenfor de tre forskellige typer som elektrisk, batteridreven eller som motor hækkeklipper.

 

Hvilken akku hækkeklipper er bedst til hjemmebrug?

Her har vi fundet forskellige gode modeller indenfor batteridrevne hækkeklippere til almindelig brug i villahaver. Batteri hækkeklipper bliver typisk anerkendt for at være støjsvage og så har alle producenterne arbejde i flere år på at gøre hækkeklipper batteri ligeså stærke som hækkeklipper på benzin.

 

Bosch batteri-hækkeklipper AHS 55-20 LI – Bedste hækkeklipper 

Hvilken akku hækkeklipper skal du vælgePris: 735,- kr. (lader & batteri ikke med)

Forhandler: 10-4.dk

Bosch er et meget anerkendt mærke inden for haveudstyr og havemaskiner. Denne Bosch hækkeklipper batteri er ingen undtagelse. Det er en batteridrevet hækkeklipper, som er let, effektiv og perfekt til de mellemstore haver.

Fremhævede fordele:

 • Let hækkeklipper på 2,6 kg
 • God udnyttelse af batteri
 • Perfekt til mellemstore haver

Derfor skal du vælge Bosch batteri hækkeklipper AHS 55-20 Li

Den bedste batteri hækkeklipper er denne Bosch ASH 55-20 Li hækkeklipper. Det er valgt ud fra dens kraft, egenskaber, vægt og pris hvilket selvfølgelig er vigtige kriterier, når du skal finde en ny klipper.

Vægten er nemlig kun på 2,6 kg. Der findes ikke noget værre end trætte arme når du kun er halvvejs gennem hækkeklipningen. Den er dejlig ergonomisk og let, hvilket også er med til at den er kåret som testvinder som bedste Akku model ved Gørdetselv. Derudover er hækkelipperen også udstyret med et ergonisk soft grip på bagerst greb og god til minimal belastning af skuldre og arme.

Udover den lave vægt så kommer den selvfølgelig også med andre gode egenskaber. Den kan klippe ca. 200 m2på en opladning, da den kommer med en Syneon-chip. Denne chip som du finder i de fleste elektriske Bosch produkter, styrer strømmen intelligent så der kun bruges det optimale kraft der behøves. Det gør at batteriet bliver sparet, når der ikke skal klippes så meget langs hækken. Du kan se mere om teknikken ved Bosch.

Denne batteri hækkeklipper har en Quick-cut teknologi til problemfri klipning, da den skærer grene og kviste over første gang, på den måde sker klipningen altså effektivt og hurtigt. Anti-blokeringssystem sørger også for en kontinuerlig klipning. Den er også udstyret med specialtænder på knivens forkantskærer, der nemt kan klare grene op til 25 mm.

Da det er en Bosch maskine, får du den fordel, at den kan bruge andre 18 V Bosch batterier fra dit værktøj. Det er selvfølgelig ikke sikkert du har disse, men dog en god ting da de fleste haveejerne har brug for alverdens havemaskiner.

Modellen kommer selvfølgelig også med alle de nødvendige gode egenskaber som den burde have. En knivbeskytter så rækværk, hegn og andet ikke bliver skåret. Anti-blokeringssystem til at undgå skæret sætter sig fast og laserskåret klippeknive til de rene snit.

En god allround hækkeklipper til små og mellemstore haver, hvor klipning af hækken skal foregå hurtigt og nemt. Og så gør det jo ingenting at du får en billig pris og god kvalitet.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 2,6 kg
 • Akku type: Lithium-ion-teknologi
 • Batterispænding: 18 V
 • Batteriladetid: 1 time
 • Batteridrifttid: 200 kvm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Knivlængde: 550 mm
 • Snitstyrke: 25 mm
 • Slagtal: 2.600 slag/min

 

 

Makita akku hækkeklipper DUH523Z 18V – Støjsvag hækkeklipper

køb en makita hækkeklipper 18vPris: 777,- kr.

Forhandler: 10-4.dk

Makita er også endnu er godt mærke inden for værktøj, haveudstyr- og maskiner, og ved at oprette dit Makita-produkt på deres hjemmeside, for du 1 års estra reklamationsret, hvilket bl.a. er et udtryk for, at de godt ved, at deres maskiner kan deres kram. Denne Makita hækkeklipper batteri er ingen undtagelse.

Fremhævede fordele:

 • Billig pris
 • Støjsvag model
 • Ergonomisk opbygning med vibrationsdæmpende og gummibelagt greb

Derfor skal du vælge Makita Akku hækkeklippe DUH 523Z18 V

Denne Makita batteridreven hækkeklipper er testvinder blandt 6 forskellige modeller i en test som af et uvildigt laboratorie i Tyskland(læs testen ved Testfakta her). Her blev de forskellige modeller testet på støj, vibrationer, klippeegenskaber, batteriforbrug, sikkerhed, opladningstid og brugervenlighed.

Modellen er tungere end Bosch maskinen, da denne Makita vejer 3,4 kg. hvilket dog stadig må siges, at være ganske overkommeligt at løfte nu vægten er inklusiv batteriet.

Klipperen er god til de fleste haver. Den kommer med en sværd længde på 520 mm. som sammenholdt med afstand af 26 mm ved tænderne, kan den klare klipning af grene på op til 15 mm. Det er væsentlig mindre både i størrelse og ydeevne end Bosch. Men dog stadig fin til en have, hvor grenene ikke er ret tykke som f.eks. liguster eller buksbomhæk og lignede af de populære hække i Danmark, hvor den nok går lidt mere træg ved tjørne- eller bøgehække. Derudover er opstarten også blød, og den er udstyret med en elektronisk bremse og en LED-lampe, som lyser ved overbelastning.

Den er en dejlig støjsvag og ergonomisk god hækkeklipper, da den har et greb, som er belagt med gummi og virker vibrationsdæmpende.
Alt i alt, er dette en miljøvenlig hækkeklipper på batteri, så du ikke skal høre på larmen. Den er relativ let, ergonomisk opbygget og effektiv. Den klarer nemt jobbet til de mindre fine hække, og netop derfor kan den være mere praktisk for dig end lignede modeller. Dette er en solo-model, og derfor medfølger batteri, lader og kuffert ikke.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 3,4 kg
 • Batteri: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Slagantal, ubelastet: 1.350 slag/min.
 • Knivlængde: 520 mm.
 • Afstand mellem blade: 15 mm

 

Texas Smart Edge 500 – Hækkeklipper med teleskop

Køb Texas eller Husqvarna hækkeklippere til havenPris: 599,- kr. (pt. tilbud)

Forhandler: Texas.dk

Texa har også meget udstyr til haven, og de har lavet en model, som umiddelbart er anderledes end de andre. Der medfølger nemlig et forlænger stykke, så du har mulighed for at nå nogle af de høje grene.

Fremhævede fordele:

 • Mulighed for at isætte forlængerstykke på 78 cm
 • Ergonomisk grundet lav vægt
 • Du har mulighed for at vinkle den 90 grader for nemmere beskæring

Derfor skal du vælge Texas Smart Edge

Hvis du har en have, hvor hækken eller en del af en eller flere hække er ret høj, så er et forlængerstykke med en hækkeklipper måske det bedste valg frem for kampen med en stige. Her er denne Texas model med et kort sværd på 42 cm. der samtidig kan bruge en forlænger, måske det perfekte valg for dig frem for de andre modeller.

Smart Hedge 500 er en god hækkeklipper der kan klare grentykkelse på 15 mm., så den er ganske god til den lette hæk, hvor fordelen ved denne model helt klart er forlængerstykket. Dog kommer den med en anden ret praktisk feature også en stor fordel. Du kan nemlig vinkle klippehovedet 90 grader, så du får den nemme topklipning af din hæk. Den har også et dobbeltskær knivsystem. Denne akkuhækkeklipper har en ladetid på 3-5 timer, og så den en arbejdstid på 45 min.

Batteritid på 40 min. Opladetid på 3-5 timer

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 3 kg.
 • Sværdlængde: 41 cm.
 • Ladetid: 3-5 timer
 • Arbejdstid ca. 45 min.
 • Batterityp:e Li-polymer
 • Vibration: 2,31 m/s2
 • Støjniveau: 92 dB.

 

 

Worx WG284E.9 2 x 20 V – Den kraftfulde akku model 

Hvilken hækkeklipper er bedst blandt de gode mærkerPris: 899,- kr.

Forhandler: Wupti – ny model. 

Dette er en kraftfuld hækkeklipper til mellemstore haver, og den er fra mærket worx, som har en bred vifte af forskellige havemaskiner. Denne maskine er kraftfuld og til de mellemstore haver med større hække.  Med Worx får du en god kvalitet, hvor også deres robotplæneklippere og højtryksrensere scorer gode karakterer for brug, kvalitet og pris.

Fremhævede fordele:

 • Kraftig akku maskine
 • Perfekt til den tykkere grene på 27 mm
 • Baghåndtaget kan rotere 90 grader

Derfor skal du vælge Worx WG284E.9

Hvis du leder efter en kraftig maskine med batteri, så er denne Worx WG284E.9 model måske den rigtige til dit brug. Du får en maskine med 2×20 volts lithium batteri, der kun tager en lille time at lade op, og så er der en arbejdstid på 45 min. Batterierne leverer en kraft, som er lignende en bezindrevethækkeklipper, så den er altså rigtig kraftfuld.

Sværdlængden er praktisk lang, da den måler 61 cm. hvilket du ikke finder ved ret mange andre akku-modeller. Ydelsen er kraftig, for den kan klare en maks. gren tykkelse på 27 mm i diameter, hvilket heller ikke er noget, du finder i andre akku-hækkeklippere. Den er velegnet til trimning af større hække med tykke grene. Maskinen kan ifølge producenten klare op til 80 meter hæk.

Du får en af de mest kraftige akku modeller, hvilket så også giver dig en noget tungere model. Den vejer nemlig 4,2 kg. hvilket er en relativ høj vægt, men den er også ergonomisk designet. Den har et godt soft grip på det bagerste håndtag. Fronthåndtaget er stort og så er den udstyret med roterende baghåndtag, hvilket gør det mere komfortabelt at styre. Baghåndtaget kan torere 90 grader. Det gør det muligt, at trimme hækken både vandret og lodret.

Sikkerheden er også i orden med denne hækkeklipper, da den er udstyret med en sikkerhedskontakt, som forhindrer utilsigtet start. Den har også en gennemsigtig afskærmning, hvilket giver et godt udsyn. Den store fordel ved denne model er selvfølgelig at den er kraftfuld.

Hækkeklipperen leveres uden batteri og oplader, men det er muligt at bruge andre 20 volts batterier og lader fra Worx.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 2 x 20V lithium
 • Vægt: 4,2 kg.
 • Sværdlængde: 61 cm.
 • Snitstyrke: 27 mm.
 • Brugstid: ca. 45 min.
 • Opladetid: 1 time

 

 

Gardena EasyCut 14,4V- Den lette hækkeklipper til den mindre hæk

Brug den gode batteridreven hækkeklipper til den lille have

Gardena er også et godt havemærke, som har alt fra havemaskiner til haveslanger og andet praktisk udstyr, da havearbejdet bliver lettere for dig. Dette er en let hækkeklipper, som er egnet til de små og mellemstore hække.

Pris: 633,- kr.

Forhandler: 10-4 – nyt link:

https://www.frishop.dk/pi/Garden-Easycut-Li-14-4V-hækkeklipper-med-lader_463954_21878.aspx gclid=Cj0KCQjw6_vzBRCIARIsAOs54z46gig8IdjOA_uVwzZAinp6AhiRgHBVkIqa6Ed1cQtk4vTQ-m67Bi8aAnprEALw_wcB

Fremhævede fordele:

 • Perfekt til den lille have
 • Udstyret med optimeret klingegeometri
 • Slagbeskytter, der gør det muligt at klippe tæt ved jorden

Derfor skal du vælge Gardena Easy Cut

Gardena er kendt for at lave kvalitets haveredskaber som plæneluftere, river, græsslåmaskiner m.m. giver dig denne EasyCut Li-14,4V model. Den er særdeles velegnet til den lille hæk med sin lave vægt og gode driftstid.

Du får en hækkeklipper, der er rost flere steder blandt andet ved Gør Det Selv. Alt er inkluderet med denne model, så du slipper for at tilkøbe batteri og lader, som kan forhøje prisen på en Akku hækkeklipper med 50-80% alt afhængig af type og mærke.

Udformningen og det ergonomiske er helt ligesom du finder i de gode modeller fra Black & Decker, Makita, Dewalt eller Bosch, så her adskiller den sig ikke nævneværdigt, hvilket dog også kan klassificeret som et kvalitets stempel. Den adskiller sig fra de andre modeller, ved ikke at være velegnet til de store grene, og som sådan er bygget til det lette brug der giver gode fordele.

Denne hækkeklipper er goså udstyret med den optimerede klinegeometri fra Gardena, hvor klingerne arbejdet i modsatte retninger, hvilket er med til at sikre en hurtig og nem lipning af din hæk. Dette er også med til at mindske risikoen for at maskinen stopper op for irriterende blokeringer og afbrydelser. Det gør det nemt og hurtigt at klippe tviste og tynde grene.

Vægten er nemlig dejlig let, og netop dette gør den til et godt køb, hvis du har dette behov. Batteri tiden er også bedre end mange andre lignede modeller, for denne Gardena kan holde op til ca. 60 minutters brug. Den har også en slagbeskytter i enden af klingen, som beskytter hækkeklipperen, hvis du skal klippe tæt ved jorden eller langs hus og hegn.

Hvis du mangler en god batteridrevet hækkeklipper til den mindre have med den lette hæk, så kommer denne model med både lader og batteri, som gør den til et godt billig køb.

Produktspecifikationer:

 • Batteri:14,4 v Lithium batteri
 • Sværdlængde: 40 cm
 • Maksimal grenstørrelse: 16 mm.
 • Batteri tid 60 min.
 • Støjniveau: 89 dB.

 

 

Black & Decker GTC18452PCB – 

Find den billige akku klipper Pris: 699,- kr.

Forhandler: Bilka

nyt link og ny model: https://www.10-4.dk/varer/havemaskiner/haekkeklipper/Black-Decker-haekkeklipper-1896167?gclid=Cj0KCQjw6_vzBRCIARIsAOs54z70JCX-WfTZ516efKlxEv0DE_hXjsbbNO21xC3HbLXrhIljNcoBfnUaAr4sEALw_wcB

Denne kraftige batteridrevet hækkeklipper er fra Black & Decker, som også har et stort udvalg af forskellige maskiner til haven. GTC18452PCB er beregnet til de mellemstore hække. Det er en robust, slidstærk og effektiv hækkeklipper, og så er den ovenikøbet udstyret med den nhyeste teknologi fra Black & Decker.

Fremhævede fordele:

 • Effektiv til let hæk
 • God driftstid

Derfor skal du vælge Black & Decker GTC18452PCB

Hvis du har en mindre have/hæk eller mellemstor hæk kan denne Black & Decker hækkeklipper på batteri måske være den rette model for dig. Den vejer kun 2,24 kg. som må siges at være i den lettere ende af hækkeklippere.

Den skærer nemt igennem grene og tykke kvas uden, at der kommer skade på klingen, hvilket skyldes maskinens Powercommand. Sværdet har en længde på 45 cm., hvilket specielt er godt for klipning af de mellemstore hække. Designet er desuden kompakt og handy, og Black & Decker har fokuseret på sikkerheden. Der er bl.a en tohåndsafbryder, som forhindrer utilsigtet start.

Det smarte håndtag gør det muligt klippe hækken i flere arbejdsretninger, hvilket giver en høj komfort når du bruger maskinen.

Black & Decker GTC18452PCB er en batteridrevet hækkeklipper med lang driftstid som kan være fordelagtig, hvis du vel og mærke ejer andre Black & Decker redskaber. Batteri og lader medfølger ikke, så prisen vil blive en del højere, hvis du ikke allerede har disse ting fra andre redskaber.

GTC1850LB kommer med skær på 50 cm. og kan beskære grene på op til 18 millimeter. Grebet er dejlig ergonomisk med en rund bøjle, og kommer med 2-håndsafbryder.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 18 volt
 • Batteritype: Li-Ion
 • Opladningstid: 300 minutter
 • Sværdængde: 45 cm.
 • Klinger: Dobbelte
 • Tandafstand: 18 mm.
 • Slagantal: 1300 slag/min (ubelastet)
 • Vægt: 2,24 kg.

 

De gode hækkeklippere med ledning

Der findes rigtig mange gode hækkeklippere med ledning. Du skal være opmærksom på, at ledningen giver dig en begrænsning, hvis du ikke har en lang forlængerledning. En elektrisk hækkeklipper har også mange fordele, hvilket du kan læse mere om under hvert produkt. Vi har samlet nogle af de bedste hækkeklippere med ledning her:

 

Bosch hækkeklipper PRO AHS 65-34  – Bedste hækkeklipper med ledning

Pris: 1.199,- kr.

Forhandler: nyt produkt. link: https://www.frishop.dk/pi/Bosch-hækkeklipper-PRO-AHS-65-34-700-watt-650-mm-sværd-op-til-34-mm-grene_432047_21878.aspx

Endnu en god og praktisk elektrisk hækkeklipper fra Bosch. Denne hækkeklipper med ledning fra Bosch er både solid, holdbar og udstyret med gode klippeegenskaber. Har du mellemstor have og en hæk med tykke grene op til 34 mm, så er det denne hækkeklipper med ledning, du skal købe. Denne hækkeklipper med ledning er bedst i test – i vores test.

Fremhævede fordele:

 • Gode klippeegenskabe
 • Solid, holdbar og robust
 • Knivbeskytter til klipning langs væggen

Derfor skal du vælge Bosch hækkeklipper PRO AHS 65-34

En af de bedste valg af elektriske hækkeklippere til almindelig brug kan være denne Bosch PRO AHS 65-34.

Du får en kvalitets hækkeklipper til en fornuftig pris, som er god til både små og store grene. Den kommer med et blad på 65 cm., hvilket er tilpas lang nok til hække i normal højde. Slagantal, når maskinen er ubelastet på 3000 slag i minuttet, som er god nok til både bøge og ligusterhækken. Den kan skære grene over, som har en makstykkelse på 34 mm., hvilket er ret stort. Knivene er laserskårne klippeknive med diamantslibning, som sørger for, at grenen bliver snittet over i rene og præcise snit.

Maskinen er nem at betjene og er udstyret med softgrib på bagerest håndtag og på fronthåndtaget er der en optimal fordeling af vægten. Den har også en blød opstart, hvor motoren accelerere både jævt og gradvis op til den fulde hastighed.

Knivbeskyttere sørger for at du kan klippe hække selv op langs vægge eller gulve.

Eneste ulempe ved denne maskine udover ledningen, er at den med en vægt på 3,7 kg. Det kan blive tungt ved langvarig brug, hvilket dog ikke burde gælde en almindelig villahave.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 3,7 kg.
 • Motorydelse: 700 Watt
 • Slagtal, ubelastet: 3000 omdr./min.
 • Sværdlængde: 65 mm.
 • Maksimalt grentykkelse: 38 mm

 

 

Texas HTE620 – Billig hækkeklipper med ledning

Texas er på højde med Ryobi, Echo eller Tanaka hækkeklipperePris: 599,- kr.

Forhandler: Texas.dk

Nyt link til forhandler: https://www.homeshop.dk/haekkeklippere/texas-haekkeklipper-hte620.html?gclid=Cj0KCQjwjoH0BRD6ARIsAEWO9DvCJZvzgSQvD3NTgrjkRYTdOj-3ilsxbEBeFZ8l28vE2DzKg05wo0waAofZEALw_wcB

Fremhævede fordele:

 • God kraftfuld maskine
 • 180° drejbart ergonomisk håndtag
 • Udstyret med elektrisk bremse

Derfor skal du vælge Texas HTE620

Hvis du leder efter en god billig hækkeklipper med ledning, der kan klippe de fleste almindelige havehække, så kunne denne Texas HTE620 måske være det rette værktøj for dig.

Maskinen kommer med en god kraftig effekt på 620 watt og en lang knivlængde på 60 cm. med dobbeltskærende laser cut sværd, hvilket hjælper til at klippe hækken hurtigere for dig.

Ledning kan være en irriterende faktor, men denne kommer med et 180° drejbart ergonomisk håndtag, hvilket absolut gør arbejdet en hel del nemmere, når hækken skal have en tur. Du kan nemlig arbejde i  flere forskellige positioner.  Hækkeklipperen har også en elektrisk bremse, som er mekanisk og stopper indenfor 0,1 sekund.

Den har et normalt støjniveau der hverken er bedre eller dårligere end de andre modeller, og kommer med en vægt på 3,6 kg. som er ganske god, taget den lange knivlængde og motorkraft til en hurtigere klipning.

Produktspecifikationer:

 • Effekt: 620 watt
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Spænding: 230 volt
 • Motortype: Elektrisk 230V
 • Støjniveau: 96 dB.
 • Grentykkelse: 22mm.
 • Knivlængde: 60 cm.
 • Sværdlængde: 60 cm.
 • Knivsystem: dobbeltskær
 • Vibraationsniveau: 2,839 m/s2

 

 

Makita UH4570 – Kraftfuld og pålidelig hækkeklipper med ledning

Køb en god mini hækkeklipper til havenPris: 999,- kr.

Forhandler: 10-4.dk

Makita UH4570 er en pålidelig elektrisk hækkeklipper til mindre haver. Ligesom med den anden Makita hækkeklipper, så får du ogås yderligere et års reklamationsret, hvis du oprettet produktet på Makitas hjemmeside. Forbrugerrådet Tænk er meget positiv over denne Makita hækkeklipper med ledning, og den er beregnet til den semi-professionelle bruger.

Fremhævede fordele:

 • Effektiv og højtydende hækkeklipper
 • Pålidelig og kraftfuld

Derfor skal du vælge Makita UH4570

Forbrugerrådet Tænk er Makita UH4570 bedst i test for modeller med ledning. Det skyldes, at maskinen er effektiv og særdeles brugervenlig til de mindre haver. Du får nemlig en god kvalitets klipper, der er velegnet til den mindre have, som kan byde på både smalle, høje eller lave hække i forskellige typer. Sværdlængen er på 45 cm. og bladafstanden er 18 mm, så den kan klare minder hække og mellemstore hække uden problemer.

Ergonomisk kommer grebet i den tredelte form, så du har det gode og rigtige greb om værktøjet. Formen er i den kompakte og smarte letvægtsdesign, som gør arbejdet meget bedre.

Effektmæssigt får du en pålidelig maskine i mellemklassen, hvor motoren med sin hastighed på 1.600 omdrejninger per minut, også byder på både kvikstop og skridkobling.

Kuffert medfølger ikke denne model, men der medfølger en sværdbeskytter.

Produktspecifikationer:

 • Handy og ergonomisk til den gode arbejdsstilling
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Effekt: 550 W
 • Hastighed: 1.600 omdr./min.
 • Bladafstand: 18 mm.
 • Knivlængde 45 cm.

 

Hvilken benzin drevne hækkeklipperne er bedst?

Hvis du er på udkig efter den benzin drevne klipper, så har vi fundet tre af de bedste modeller til privat brug her. Benzindrevne hækkeklippere er typisk kendt for at være stærkere og mere holdbare end maskiner med ledning og batteri, men de er også en del tungere. De støjer også en del mere end de andre modeller.  I denne hækkeklipper test har vi fundet nogle af de bedste på markedet.

Stiga hækkeklipper benzin SHP 60 – Billig benzindrevet hækkeklipper

hvilken benzin og olie til hækkeklipper skal man bruge på stiga

Pris: 1599,- kr.

Forhandler: 10-4.dk

Stiga er endnu et mærke, som har et stort udvalg af forskellige havemaskiner, og denne kraftfulde hækkeklipper er til dig, som har brug for en robust maskine.

Fremhævede fordele:

 • Godt ergonomisk design
 • Fremadrettet udstødning
 • Medfølgende forlængerstang muliggør arbejde i højden

Derfor skal du vælge Stiga hækkeklipper benzin SHP 60

Hvis du skal bruge en benzindrevet hækkeklipper til en billig pris, så er denne Stiga SHP 60 model måske det rigtige valg. Du får en robust maskine, der kommer med en god praktisk fremført udstødning, så røgen ikke ryger lige i ansigtet af dig.

Der medfølger en forlængerstang, hvilket er meget praktisk, hvis hækken er høj. Brugen af stige kan ofte være ret irriterende, især hvis værktøjet er tungt. For modellen vejer 5,5 kg. hvilket er okay for ydelsen, men dog belastende for arme, skuldre og ryg over længere tid.

Ergonomisk er der dog opvejet lidt, så du mindsker belastningen ved at arbejde længere tid ad gangen. Du får et vendbart 180° håndtag og forbedrede ergonomi med soft grip håndtag også. Styret kan indstilles i tre positioner. Det er med til at mindske belastningen på arme og skuldre.

Hækkeklipperen kan klare grene op til 28 mm i diameter, så den er lavet til dig, der har en mellemstor have. Den er ikke beregnet til proffesionelt brug, men hobbybrug.

En god alsidig Stiga der ligner Dewalt, Hitachi og Husqvarna i udseende.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 5,5 kg.
 • Motor: 2-takts benzin
 • Effekt: 0,62 kW/0,83 hk.
 • Hastighed: 9.500 omdr./min.
 • Knivhastighed: 1.950 omdr./min.
 • Cylindervolumen: 24,5 cm³
 • Knivlængde: 550 mm.
 • Knivlængde: 610 mm.
 • Blade afstand: 27 mm.

 

Texas HTP 2200 – Benzindrevet hækkeklipper til den mellemstore have

køb en kraftig maskine til den grove hækPris: 1999,- kr.

Forhandler: Texas

Nyt link: https://www.homeshop.dk/haekkeklippere/texas-haekkeklipper-htp2200.html

Endnu en hækkeklipper fra Texas, og denne gang en kvalitets hækkeklipper, som er benzindrevet!

Fremhævede fordele:

 • God til mellemstore haver
 • Kraftig ydelse

Derfor skal du vælge Texas HTP 2200

Til den mellemstore have er denne benzindrevne hækkeklipper ganske velegnet med sin robuste og kraftige 2-takt/22 cc motor. God til de fleste hække som bøg, tjørn, liguster eller buskbom da den kan klare en maks grentykkelse på 28 mm. i diameter.

Hækkeklipperen er udstyret med en 2-takt/22 cc motor, Walbro karburator og et effektivt anti-vibrationssystem. Den kommer også med et dobbeltskærende laser cut sværd på 55 cm. i det kraftfuldt snit, der selvfølgelig også har et godt ekstra beskyttelsesskær. Der er også beskyttelse i enden af sværdet

Ergonomisk kommer den med et 180° drejbart håndtag som sikret dig en let klipning også selv ved de lidt grovere hække. Det gør den mere kofortable af bruge n ú når vægten er 5,6 kg. Den har en arbejdstid på 30 – 55 min

Produktspecifikationer:

 • Motortype: 2-takt
 • Vægt: 5,6 kg.
 • Slagvolume: 22.2 cc
 • Effekt: 0.68 kW
 • Rekyl starter
 • Støj: 107 dB
 • Sværdlængde: 55 cm.
 • Grentykkelse: 28 mm.

NYT LINK IND HER  

 

 

McCulloch MC superlite 4528 – Let benzindrevet hækkeklipper

hvilken benzin hækkeklipper kan besvares med McCulloch maskinerPris: 1799,- kr.

Forhandler: Coop

Fremhævede fordele:

 • Brugervenlig
 • Let vægt for en benzin drevet

Derfor skal du vælge McCulloch MC superlite 4528

Hvis du ønsker en benzindrevet hækkeklipper i den lette version, så vejer denne McCulloch MC Superlite 4528 model kun 4,8 kg.

En god brugervenlig klipper der udmærker sig ved at være nem at starte. Super Lite 4528 er nemlig udstyret med soft start, som reducerer modstanden i startsnoren. Derudover kommer den med primer. Det er med til at sikre den hurtige start med færre træk, da den pumper brændstof ind i karburatoren. Den kan klare grentykkelser op til 20 mm.

Benzintanken kommer i en gennemsigtig form på størrelse af 0,3 liter og en effekt på 600 watt. Udformningen giver dig en sværdlængde på kun 45 cm. hvilket er i den lille størrelse for benzindrevne, men er også med til at gøre den handy.

Du får en støjsvag, let og ganske dejlig hækkeklipper at arbejde med.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Støjniveau: 101 dB
 • Grentykkelse: 20 mm.
 • Cylindervolume: 21,7 cm³
 • Effekt: 0,6 kW
 • Klippehastighed: 4050 klip/min.
 • Maksimale omdrejninger belastet: 7800 omdr./min.
 • Maksimale omdrejninger ubelastet: 9000 omdr./min.
 • Vibrationsniveau, forreste-/ bagerste håndtag: 3,5/4,4 m/s²
 • Benzintank: 0,3 l.
 • Tændrør: NGK CMR6A
 • Tandåbning: 28 mm.
 • Sværdlængde: 45 cm.

 

 

Hvad skal man kigge efter for at vælge den rigtige hækkeklipper?

I denne test har vi været flere forskellige modeller igennem og det kan være svært at finde ud af, hvilken model der er den bedste i test for dig. Det at finde den rigtige model betyder, at du skal vælge ud fra nogle vigtige detaljer inden du vælger hvilken hækkeklipper du skal købe.

 • Hvor stor hæk: Hvis du har en stor hæk, så skal du højest sandsynlig bruge en ledningstromle. Derudover, så skal du bruge en solid beskyttet ledning fra ledningstromlen til hækkeklipperen. Det er ret besværligt, og her kan du overveje om dit behov ikke betyder, at du skal vælge en benzindrevet eller en model med batteri. Batteri modeller kan dog også være et problem, for stor hæk betyder også at du skal klippe i den længere tid, og de fleste batterier holder kun 40-50 minutter. Overvej dit behov i forhold til typen af hækkeklippere, for det kan gøre tingene enklere for dig. Også selvom hækken kun klippes en eller to gange om året.
 • Hvilken slags hæk: Hvor tykke er grenene på din hæk? Har du brug for stor motorkraft der kan tage tykkere grene eller har du en mindre liguster eller måske en lille bøgehæk, hvor den smarte batteridrevne med lav motor er rigeligt til dit behov.
 • Sværdet: Sværdet skal selvfølgelig give frihed til at knivdele kører ubesværet, og ikke mindst, jo længere sværdet er, jo højere kan du klippe uden en stige og betyder også mindre skridt. Styrken til at klippe grene over betyder også, at du skal tjekke for afstand mellem tænderne da denne afgør muligheden. Yderst på spidsen er det godt at tjekke, om der er en beskyttelse af spidsen. Det gør at tænderne ødelægges, hvilket dog heldigvis er et problem fra ældre dage.
 • Beskyttelsesskærm: Er der en lille skærm som beskyttelse mod tænderne, for formålet med den lille klap for enden af håndtaget, skal sikre at hænderne ikke smutter ned mellem tænderne, og ikke så meget at afskærme mod grene der flyver. Hvis du skal oplære børn i at bruge den, så kan beskyttelsesbriller være en god ide, da tørre grene har det med at flyve og øjnene skal beskyttes.
 • Tænd/sluk: Rent sikkerhedsmæssigt skal der være mindst to tænd/sluk knapper, som skal aktiveres samtidig. Det er heldigvis ved at være kutyme på alle modellerne hvad end du køber den dyre model i specialforretningen, eller den utrolige billige hækkeklipper fra Aldi, Netto, Harald Nyborg eller lignede forhandlere.
 • Bøjlegrebet: Tjek tykkelsen på grebet, for hvis det er svært at nå omkring, vil det blive hårdt under klipningen af en noget længere hæk end gennemsnittet.
 • Vægten: Jo tungere en hækkeklipper er, jo hårdere og mere besværligt vil det blive at klippe toppen og det øverste. Absolut en punkt som skal vægtes højt når man køber, for den lette hækkeklipper til hjemmet er ofte også den bedste som du kan læse på Idenyt her.
 • Type af hækkeklipper: Skal du vælge med ledning, batteri eller benzin hvilket afhænger af dit behov.

 

Hvilket type af hækkeklipper skal du købe?

Benzindrevet hækkeklipper hvad skal jeg købe?

Du finder en hækkeklipper i tre forskellige typer, hvor du selvfølgelig ikke skal snydes for ulemper og fordele ved de forskellige.

Hækkeklipper med ledning

Den er støjsvag i forhold til den benzindrevne og den løber ikke tør for strøm med mindre du skærer ledningen over. Ledningen kan nemlig være en ret irriterende faktor. Og besværet med ledningen gennem haven, planter og andet for at klippe hækken er ofte en årlig irritation for de fleste.

Fordele:

 • Billigere end de andre modeller
 • Kommer ofte med en lav vægt andre de andre typer
 • Løber aldrig tør for strøm som den batteridrevne
 • Laver som regel mindre støj end benzin og batteridrevne

Ulemper:

 • Kræver ledning som kan klippes over
 • Ikke så kraftig i forhold til de benzindrevne modeller

Hækkeklipper med batteri

En batteri drevet hækkeklipper er nem at bruge, dog kræver det at batteriet er opladet. Den store ulempe og fordel er selvfølgelig batteriet, som gør at du slipper for ledninger, men samtidig også giver dig den begrænset tid. I de fleste modeller følger der batteri og oplader med, mens andre modeller bliver leveret uden batteri og lader, så det skal du lige være opmærksom på.

Fordele:

 • Kan bruges nemt og hurtigt overalt i haven uden besvær med ledninger
 • Gode billige priser
 • Lav vægt dog kan de være tungere end modeller med ledning
 • Nem at betjene
 • Du kan typisk bruge batterierne til at værktøjer af samme mærke og som bruger de samme batterier.

Ulemper.

 • Batteri holder ikke så lang tid, så skal ofte oplades
 • Ikke så kraftig som de andre typer

Hækkeklipper med benzin

Den benzindrevne er en kraftfuld maskine, som kan klare de større opgaver med tykke hække. Det er selvfølgelig også ulemper, for det er samtidig den model der larmer mest, vejer mest og selvfølgelig også koster mest.

Fordele:

 • God til alle slags hække med den kraftige motor
 • Du kan bruge den overalt så længe der er benzin på

Ulemper:

 • Høj pris
 • Tungere end de andre modeller
 • Larmer en del mere

 

Hvad er en god hækkeklipper?

Vi har som sagt samlet nogle af de bedste hækkeklippere på markedet, men det er op til dig, at finde ud af, hvad der er den bedste hækkeklipper for dig. Denne video, giver et godt svar på hvad en god hækkeklipper er.

 

Hvilken hækkeklipper til bøgehæk?

En bøgehæk har som regel meget tykkere og grovere grene end f.eks. ligusterhækken. Derfor skal du vælge den kraftfulde maskine med stor effekt. Her er der ikke mange Akku maskiner som kan bruges, helt ligesom rigtige mange elektriske med ledninger heller ikke duer. Der er dog et par kraftfulde som vist ovenfor, der vil gøre sig godt til din bøgehæk. Hvis den er en meget kraftfuld hæk, kan det være at den benzindrevne måske er det bedste valg for dig.

 

Hvordan sliber man hækkeklipper?

Kan man slibe en hækkeklipper og hvordan gør du det? Du kan godt slibe din hækkeklipper. Og det er forholdsvis enkelt også.

Først starter du med at give klingen noget spray, så rust og andet kan løsne sig hvilket burde virke efter et par minutter.

Hvis du har en roterende stålbørste så brug denne til at fjerne det værste rust og andet inden du begynder at skille tingene ad. Tag klingen af(vel og mærke hvis du har styr på det, for den skal samles forsvarligt igen), og rens den for gammel olie, snavs og skidt.

Slib den med fint korn 400 og vask skift og metal af klinken. Slib tænderne ved at spænde den fast i en skruetvinge, hvilket skal gøres let og roligt så du holder samme vinkel som tænderne.

 

Hvis hækkeklipperen går i stykker?

Ligesom med en havetraktor, drivhus, havebord, hegn, parasol, legehus, kompostkværn, motorsav og andet, så kan det ske at hækkeklipperen går i stykker, og hvad gør du så?

Hvis det ikke er selvforskyldt, så gælder den 2 årige reklamationsret for så må det skyldes en fejl på produktet. Her skal du kontakte forhandleren for udbedringen af produktet. 6 måneder efter køb, skal bevisbyrden komme fra forhandleren, om at fejlen ikke har været tilstede på købstidspunktet – Det kan være ved synlige skader, som kommer hvis du taber den eller lignede.

Tiden udover de 6 måneder, skal du som køber bevise at fejlen har været på produktet ved købsdato.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

No Responses

Join The Discussion