Hækkesaks → Find den bedste hækkesaks til dine behov

1

Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20

Du kan ikke gå galt i byen ved at investere i en Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20, da denne model er produceret i høj kvalitet samtidig med, at den er billig i prisen. Du får her en utrolig stærk hækkesaks, der klipper med præcision og kan benyttes til hække såvel som buske. Denne hækkesaks fra Gardena er netop særligt god grundet udviklingen med Ergo-Tec teknologi, der giver saksen op til tre gange så megen skærekraft i forhold til andre hækkesakse på markedet. Skærene er endda fremstillet af rustfrit stål og har en non-stick belægning.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20 200 kr. 10-4
Gardena hækkesaks TeleCut 12304-20 410 kr. Proshop.dk
Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling 352 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En hækkesaks kan være en god investering for dig, der gerne vil have mulighed for at vedligeholde din hæk eller dine træer med et manuelt værktøj. I denne artikel giver vi dig tips til valg af den rette hækkesaks for dig, samt gode råd til vedligeholdelse af både din hækkesaks og din hæk. På nedenstående liste finder du de modeller, der har klaret sig bedst i hækkesaks test. Du har altså alle betingelser for at finde den bedste hækkesaks til dine behov ved at læse med her.

Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20#1 Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20 – Den bedste og billigste hækkesaks

Du kan ikke gå galt i byen ved at investere i en Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20, da denne model er produceret i høj kvalitet samtidig med, at den er billig i prisen. Du får her en utrolig stærk hækkesaks, der klipper med præcision og kan benyttes til hække såvel som buske. Denne hækkesaks fra Gardena er netop særligt god grundet udviklingen med Ergo-Tec teknologi, der giver saksen op til tre gange så megen skærekraft i forhold til andre hækkesakse på markedet. Skærene er endda fremstillet af rustfrit stål og har en non-stick belægning.

Som en ekstra bonus har Gardena hækkesaks PrecisionCut 12302-20 et ergonomisk design med gummibelagte greb og en lav vægt, så du har en god arbejdskomfort, når du benytter hækkesaksen. Derudover beskytter særlige stopklodser ved klippehovedet dine håndled under brug.


#2 Gardena hækkesaks TeleCut 12304-20 – En hækkesaks med teleskopskaft

Hvis du ofte kæmper med at få bugt med grene over hovedhøjde i haven, så kan du med fordel se nærmere på denne Gardena hækkesaks TeleCut 12304-20. Denne hækkesaks er nemlig særligt udviklet til at gøre det nemmere at nå de høje grene, da den er udviklet med et teleskopgreb. På den måde bliver din rækkevidde øget fra 70 til 90 cm, så du kan nå de grene, du ellers ville skulle have fat i en stige for at klippe. Derudover har hækkesaksen desuden et gummibelagt greb med et ergonomisk design, så du nemt kan benytte saksen uden at slide på hænder og håndled. Du får altså en god brugerkomfort med denne hækkesaks.

Derudover er en Gardena hækkesaks TeleCut 12304-20 udviklet med det såkaldte EnergyCut, så du kan tilføje ekstra kræfter til din hækkesaks med et tryk på en knap. Knappen ændrer nemlig saksens tilstand fra Quick-Cut til Force-Cut, så Gardena hækkesaks TeleCut 12304-20 kan levere op til 2,5 mere kraft. Modellen har også Ergo-Tec teknologi, hvilket betyder, at skærekraften helt generelt er forøget i forhold til andre hækkesakse, og er designet med bølgende skær i rustfrit stål med en særlig overfladebehandling, så hverken blade eller grene sidder fast på skærene.


Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling#3 Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling – En effektiv hækkesaks

Med en Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling får du en både let og effektiv hækkesaks. Saksen vejer således kun 1,1 kg og er derfor dejlig let at betjene uden risiko for overbelastning af kroppen. Modellen har et PowerGear udvekslingssystem, der sikrer øget klippekraft og de PTFE belagte klinger sikrer dig et værktøj med en lang holdbarhed.

Som en ekstra bonus har denne Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling et SoftGrip håndtag, der sikrer optimal brugervenlighed og komfort, når du benytter din hækkesaks. I alt måler denne model 63 cm i længden, 16,5 cm i bredde og 4 cm i højden. Du kan altså udmærket nå selv lidt høje grene med denne Fiskars hækkesaks HSX92 1023631 m/dobbelt udveksling.


Forskellen mellem en hækkesaks og en hækkeklipper

Forskellen på en hækkesaks og en hækkeklipper er primært, at en hækkesaks styres manuelt, hvorimod en hækkeklipper er et elektronisk værktøj. Det betyder også, at arbejdet ofte går en del hurtigere med en hækkeklipper frem for en hækkesaks. Du kan derfor med fordel investere i en hækkeklipper, hvis du har et stort område, der skal vedligeholdes og ikke kan overskue at klippe alle dele af hækken manuelt.

Overvejer du at investere i en hækkeklipper frem for en hækkesaks? Vi har skrevet en guide til de bedste hækkeklippere på markedet, hvor du udmærket kan finde inspiration til dit køb. Du får desuden også gode råd til valg af hækkeklipper i artiklen, som du finder her.

Skal jeg vælge en buskrydder eller en hækkesaks?

Den helt store forskel på en buskrydder og en hækkesaks er værktøjets størrelse. En hækkesaks er nemlig en mindre type værktøj, der ofte kører på håndkraft frem for el, batterier eller er benzindrevet – som en buskrydder ellers gør. Derudover er en hækkesaks primært velegnet til at trimme hække og buske, hvor enkelte grene skal fjernes. En buskrydder kan f.eks. også benyttes til at trimme græs og ukrudt, men du vil ikke normalt benytte en hækkesaks til disse formål.

Valget af om du skal vælge en buskrydder eller en hækkesaks kommer meget an på dine egne præferencer. Hvis du godt kan lidt at gøre arbejdet manuelt, så du 100% kan styre, hvor meget der klippes af dine planter, hække, træer o.l., så er en hækkesaks ideel for dig. Her styrer du nemlig selv maskinen i højere grad, men du kan alligevel sagtens få bugt med både store og små grene alt efter, hvilken hækkesaks du investerer i. En buskrydder er dog nærmere til folk, der gerne vil have en kombinationsmaskine, der både kan fjerne vildtvoksende grene og andet uønsket bevoksning i haven.

Står du og mangler en buskrydder?

Du kan med fordel investere i en buskrydder, hvis du gerne vil have en optimal maskine til fjernelse af uønsket bevoksning i form af græs, ukrudt, grene o.l. En buskrydder kan fjerne en del i haven og er derfor et værktøj, der kan være til gavn for de fleste. Hvis du er på jagt efter en buskrydder maskine, så kan du udmærket finde inspiration i vores guide til de bedste buskryddere, hvor du også kan lære lidt mere om forskellen på en buskrydder og en græstrimmer.

Slibning af en hækkesaks

Det er vigtigt, at du vedligeholder din hækkesaks, så den ikke bliver sløv og dermed besværlig at håndtere, når du skal trimme hækken. Du vedligeholder din hækkesaks optimalt ved at slibe den med jævne mellemrum, så den forbliver skarp. Herunder kan du læse en komplet guide til den bedste slibning af din hækkesaks:

  1. Rens først din hækkesaks med lunkent vand for at fjerne snavs, jord o.l.
  2. Benyt en rustopløsende spray eller smørelse for at fjerne eventuel rust
  3. Du kan med fordel benytte en slibeklods af gummi, en stålbørste eller et finkornet sandpapir til at fjerne rust
  4. Skil nu klingerne ad – hvis du oplever problemer kan du med fordel benytte olie eller anden smørelse for at hjælpe dig med møtrikken
  5. Slib hver klinge for sig. Det er vigtigt, at du sliber i én bevægelse fra klingens ende til dens spids. Husk desuden altid at følge skærets vinkel, så denne ikke bliver ændret
    1. Du kan benytte alt fra en fil til en slibesten eller sandpapir til slibningen. Du skal dog sørge for at benytte et redskab, der passer til skærene. Af den grund kan du f.eks. med fordel benytte en rund fil, hvis skæret buer.
  6. Når du har slebet forsiden af klingen, så skal du fjerne den ru kant, der højst sandsynligt er blevet dannet på bagsiden af klingen. Den kan med fordel fjernes med en slibesten.
  7. Smør eventuelt alle delene før du samler hækkesaksen igen for at vedligeholde dem og beskytte mod rust
  8. Saml nu hækkesaksen og forsøg at klippe noget over, så du ved, at saksen virker optimalt igen. Det kan være alt fra en lille gren til et stykke papir.

Du kan med fordel vedligeholde dit værktøjs håndtag nu hvor du er i gang. Typen af vedligeholdelse afhænger dog af skaftets materiale. F.eks. skal du gerne slibe et træskaft med sandpapir og efterfølgende behandle det med olie, hvorimod et skaft af metal eller kunstlæder skal behandles anderledes.


Vedligeholdelse af din hæk

Du skal huske at vedligeholde din hæk – uanset om den er nyplantet eller har stået i mange år. Vedligeholdelsen handler ikke kun om, at din hæk skal se pæn ud, men også at den skal have de bedste betingelser for vækst. Hækken skal f.eks. have en god mængden vand, men her slipper du nemt, hvis din hæk er etableret, da de gængse regnskyl vi får i Danmark burde være nok til at opfylde hækkens vandbehov. Sørg dog gerne for at vande hækken med jævne mellemrum i særligt varme perioder, hvis der ikke falder regn.

Derudover skal jorden omkring hækken også gerne have gødning, så den forbliver optimal for planter at vokse i. En god huskeregel er, at hækken skal have gødning to gange om året, hvis du benytter normalt NPK gødning, og én gang om året, hvis du benytter organisk gødning. Har du brug for hjælp at vælge den rette gødning til din have og hæk? I så fald kan du nemt rådføre dig med vores guide til gødningsspredere, da du har både finder information om de bedste gødningsspredere til haven og gødningstyper. Du finder artiklen her.

Klipning / trimning af hækken er også en vigtig del af vedligeholdelsen. På den måde får du nemlig holdt formen på din hæk. Du skal huske at klippe din hæk i kegleform, så den er bredere forneden end foroven. På den måde opnår hele hækken nemlig lys og sol. Der er to former for hække: klippede og ‘uklippede’ hække. Forskellen på de to ligger i tætheden af grenene og bevoksningen, men begge hækketyper skal stadig vedligeholdes. Du kan med fordel beskære din hæk én til to gange om året for at sikre optimal vedligeholdelse.