Hakkejern → De 6 bedste hakkejern til at luge, hakke og løsne jord

1

Texas El-Tex 300 Kultivator

Hvis du foretrækker et elektronisk redskab frem for et manuelt hakkejern, så kan du du med fordel investere i denne Texas El-Tex 300 Kultivator. Modellen kan benyttes til brug i blomsterbede, mellem buske eller andre steder i haven, hvor pladsen er trang.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Texas El-Tex 300 Kultivator 499 kr. Texas
Moulton Mill 3-sidet Hakkejern
Fiskars Ergonomisk Havehakke 136400 178 kr. jem & fix
Burgon & Ball hakke til venstrehåndet
Burgon & Ball hakke til højrehåndet

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Alle haveejere burde have et hakkejern i deres redskabsskur, da hakkejernet kan være med til at udtynde ukrudt og vedligeholde områder mellem dine planter. Af den grund kan du med fordel investere i et hakkejern, hvis du ikke allerede har et sådant redskab derhjemme. Hvis du er på bar bund i forhold til, hvilken type hakkejern du skal vælge, så er du heldigvis kommet til det rette sted. I denne artikel guider vi dig til de bedste hakkejern på markedet, så du hurtigt kan finde frem til den rette model for dig. Du kan desuden også få lidt mere grundlæggende viden om brugen af et hakkejern, hvis du læser videre.

Overblik over de bedste hakkejern på markedet:

Texas El-Tex 300 Kultivator#1 Texas El-Tex 300 Kultivator – Bedste elektriske hakkejern

Hvis du foretrækker et elektronisk redskab frem for et manuelt hakkejern, så kan du du med fordel investere i denne Texas El-Tex 300 Kultivator. Modellen kan benyttes til brug i blomsterbede, mellem buske eller andre steder i haven, hvor pladsen er trang.

Dette elektriske hakkejern er en håndholdt letvægts model, hvilket bl.a. sikrer en aflastning af både ryg, arme og skuldre i forhold til andre tungere modeller. Af den grund kan en Texas El-Tex 300 Kultivator udmærket benyttes af både unge og ældre brugere. Modellen er desuden nem at betjene og yderst støjsvag, så arbejdet hverken generer dig selv eller dine naboer.


Moulton Mill 3-sidet Hakkejern#2 Moulton Mill 3-sidet Hakkejern – Et højkvalitets hakkejern

Du behøver langt fra at gå på kompromis for at få et godt hakkejern til små penge. Denne fine Moulton Mill 3-sidet Hakkejern er et godt eksempel på et kvalitets hakkejern, der ikke koster alverden. Modellens skaft er fremstillet af asketræ, der endda er FSC godkendt, og har et ergonomisk greb. Derudover er selve hakkejernets hoved fremstillet i rustfrit stål, hvilket giver et flot og samtidig robust resultat.

En Moulton Mill 3-sidet Hakkejern er et multifunktionel redskab, der udmærket kan benyttes til både bekæmpning af ukrudt og til at tynde ud i planter og bevoksning. Hakkejernet kan også benyttes som et hyppejern, hvis der er behov for det eller til at løsne og lufte jorden omkring dine planter. Du behøver ikke engang at bøje dig ned eller arbejde på alle fire med denne model, da hakkejernet måler 155 cm i højden. Du kan således udmærket stå op og arbejde med hakken.


Fiskars Ergonomisk Havehakke 136400#3 Fiskars Ergonomisk Havehakke 136400 – Hakkejern med udskiftelig klinge i rustfrit stål

Med en Fiskars Ergonomisk Havehakke 136400 er du helt sikker på altid at have et godt greb om dit hakkejern, hvilket i længden kan forhindre eventuelle skader. Dette hakkejern er fremstillet med et langt skaft og en klinge i rustfrit stål, der sikrer, at hovedet både er robust og pæn at se på. Derudover er klingen desuden udskiftelig, så du altid kan nøjes med at udskifte klingen frem for at skulle købe et helt nyt hakkejern.

Modellen er optimal til brug i haven til at hakke ukrudt op, udtynde planter eller løsne jord. Du kan dog også benytte din Fiskars Ergonomisk Havehakke 136400 som hyppejern.


#4 Hakke – Et billigt hakkejern med kort skaft

Hvis du står og mangler et hakkejern med et kort skaft til billige penge, så skal du investere i denne model. Dette hakkejern er nemlig billigt, men samtidig optimalt til brug til flere formål i haven. Hakkejernet kan således både hjælpe dig med at luge ud ved dine planter og fjerne ukrudt.

Modellen er fremstillet af solidt træ, der kan holde i lang tid. Hakkejernet har en lille skaft og fylder således kun 32 cm i længden. I træskaftet er der desuden isat en snor, så du har mulighed for at hænge redskabet op, når du ikke benytter det. På den måde kommer det ikke til at ligge og flyde i haven eller redskabsskuret.


#5 Burgon & Ball hakke til venstrehåndet – Et godt hakkejern til venstrehåndede personer

Det kan være en fordel at investere i et hakkejern, der specifikt egner sig til venstrehåndede personer, hvis du ved, at du udelukkende arbejder med venstre hånd i haven. På den måde får du nemlig et bedre greb på hakkejernet – og så vil du kunne arbejde bedre.

Mærket Burgon og Ball har desuden været i branchen i virkelig mange år og er derfor et anerkendt mærke indenfor haveredskaber. Ved at investere i en Burgon & Ball hakke til venstrehåndet, kan du være sikker på at få et hakkejern i god kvalitet.


Burgon & Ball hakke til højrehåndet#6 Burgon & Ball hakke til højrehåndet – Et optimalt hakkejern til højrehåndede personer

Præcis som med det ovenstående produkt, så kan det være en fordel at investere i et hakkejern, der er særligt velegnet til højrehåndede personer, hvis du selv er højrehåndet. Med en Burgon & Ball hakke til højrehåndet får du et optimalt redskab fra en af de førende mærker indenfor branchen. Hakkens hoved er tyndt og designet på en sådan måde, at du nemt og hurtigt får bugt med ukrudt i haven.

Hvad bruges et hakkejern til?

Et hakkejern (også kaldet roehakke) er uundværlig i haven, når du skal have bugt med mindre mængder af ukrudt eller til udtynding af radsåede planter. Redskabet bliver normalt benytte til både at luge, hakke og løsne jord i haven og i blomsterbede. Hakkejernet er optimalt at benytte til mindre ukrudtplanter og andet uønsket vækst i haven, der ikke har slået rødder i flere år.

Redskabet kan nemlig nemt hive disse planter op fra jorden, så de ikke vokser på ny. Til gengæld får et hakkejern ikke altid bugt med ukrudt, der har slået dybe rødder over længere tid, da den ikke kommer helt så langt ned i jorden. Af den grund vil du kun få bugt med toppen af ukrudtet og ikke rødderne – og derfor vil planten desværre vokse ud igen inden for kort tid.

Et manuelt hakkejern består normalt af enten et kort eller langt skaft, hvor der for enden sidder en smal og tynd stålplade. Denne plade har skær, der nemt hakker igennem jorden og planter. Der findes dog også elektriske hakkejern.