fbpx

Havefest: 5 ting du bør vide inden festen begynder!

Det er en rigtig god ide at holde en havefest. Det er praktisk og fjerner problemet ved transport. Man kan gøre det ude under den åbne himmel, hvis vejret er til det. Eller man kan stille et festtelt i haven. Det er normalt ikke den dyreste måde at gøre det på, og det gør hele festen langt mere intim.

Der er der nogle ting, som du skal overveje, før du holder festen, og der er tricks til, hvordan du kan holde den bedste havefest. Læs her gode råd til havefesten.

Vær klar over støjen

Fester kan godt komme til at støje så meget, at naboerne klager. Når vinen holder bryllupsfesten i gang til sent på aftenen, og der er meget larm, kan det være, at naboerne klager. Det vigtigste er, at du prøver at holde støjen på så lavt et niveau så muligt.

Derudover kan du informere naboerne om festen på forhånd, så de ved, at der godt kan blive en smule støj, og du kan så undskylde på forhånd. Så er der større chance for, at de ikke klager, eller at de går til dig, hvis støjen bliver alt for meget.

Vær opmærksom på, at for meget støj fra for eksempel musik kan straffes med bøde. Ofte bliver der klaget meget ved studentergilder og lignende, som holdes i haven.

Pas på, ikke for meget plastik, og skrald i haven

Der kan ende rigtig meget skrald i haven efter en fest, dåser og flasker skal du jo rydde op bagefter. Det er vigtigt, at du passer på naturen og din have. Hvis der kommer plastik i haven, kan det også blæse ind i andres haver og andre steder i naturen.

Din have er også med til at løse mange af de problemer, som klimaet har i dag. Det ville være en skam, hvis du og dine gæster ødelægger den til en enkel havefest, læs mere på Rent.dk her. Det ville være en god ide, at du indledte festen med at fortælle dine gæster, at det er vigtigt, at de passer på haven, mens de er der.

Tjek dine forsikringer, hvis du lejer telt

Et telt er helt sikkert den bedste måde at holde fest i haven. Men før du lejer et telt, skal du tjekke, at det er dækket af en forsikring, hvis den nu skulle gå i stykker. Hvis teltet bliver revet i stykker af en gæst, ville det være rigtig trist, hvis du skulle betale for det selv.

Som udgangspunkt er teltet ikke dækket af den almindelige indboforsikring. Du skal snakke med udlejeren, om de har forsikring, der dækker. Hvis ikke, skal du snakke med din egen bank og hører om du selv har en forsikring, der dækker. Hvis du på ingen måde har en forsikring, der dækker, kan du blive nødt til at tegne en ny forsikring specifikt for dette formål.

Vejrudsigten er din guideline

Før du overhovedet beslutter dig for en dato, skal du have tjekket vejrudsigten. Det bliver ikke, den bedste fes, hvis I ikke kan gå ud af teltet på grund af regnvejr. Du kan også spare penge ved at tjekke udsigten. Hvis det er midt om sommeren, og det ikke kommer til at regne længe, kan du undvære gulvet i teltet, for eksempel.

Informer dine gæster om, hvilken slags fest det er, og hvilke regler der er

Du skal sikre dig, at dine gæster ved, hvilke slags fest det er, du holder. For eksempel hvis det er en fest med alkohol, er det ikke optimalt at hele familien, tager de små med til festen. Du kan også sige til gæsterne, at de er velkomne til at tage drikkevarer eller mad med selv, så på den måde bliver det, er mere hyggelig fest.

Hvis det er en meget fin fødselsdagsfest, skal du også på en måde informere dem om det. Et kan blandt andet gøres ved at inkludere en dresscode. Det kan også gøres ved at inkludere en menu eller et program, som viser, at det er en fin fest.

Før festen begynder, kan du lave en slags tale, hvor du byder folk velkommen, der kan du også inkludere en kort sektion om, hvordan festen vil foregå og bede folk om at opføre sig pænt.

Det er der ikke noget galt i, og man kan sagtens have en fed fest, selvom du indledte den med kort at sige, hvad der er okay, og, hvad der ikke er. Dette kan bare være omkring ting som toiletbesøg, og hvor man ikke skal bevæge sig inde i huset eller i haven. Det kan også være, at man ikke skal smide skrald rundt i haven.

 

Join The Discussion