Havefræser Test (2022) → De 9 bedste havefræsere samlet ét sted

1

MTD T/245

Du kan med fordel se nærmere på vores testvinder, hvis du gerne vil være sikker på, at du får investeret i en rigtig god havefræser. Lige netop denne model sikrer god fleksibilitet, da den er benzindreven frem for hæmmet af en ledning. Modellen kan også sagtens benyttes til fjernelse af mos og ukrudt fra græsplænen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
MTD T/245
Einhell GC-RT 1440 M
Einhell GE-CR 30 Solo 18V 3431200 1.160 kr. Proshop.dk
AL-KO MH 350-9 LM
Texas El-Tex 1000 1.125 kr. Midtdjurs Traktorlager A/S
Stiga SRC 36V
Texas Lilli 345TG 3.299 kr. Texas
Texas FX 815TG
Texas El-Tex 300 499 kr. Texas

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne havefræser test guider vi dig til de 9 bedste havefræsere på markedet, så du har nemmere ved at finde den helt rette model for dig.

Alle de inkluderede maskiner er effektive i drift, uanset om du vælger en mindre variant til hobby og små plantebede eller en robust maskine til et større areal. Vores testvinder, MTD T/245, er velegnet til enhver opgave med sin velfungerende motor og gode fleksibilitet.

Efter gennemgangen af de udvalgte produkter kan du læse mere om, hvad forskellen er på elektriske, benzindrevne og batteridrevne havefræsere. Du vil også blive guidet til, hvad du skal lægge vægt på i udvælgelsen af en ny havefræser.

MTD T245#1 MTD T/245 – Den bedste havefræser i test

Du kan med fordel se nærmere på vores testvinder, hvis du gerne vil være sikker på, at du får investeret i en rigtig god havefræser. Lige netop denne model sikrer god fleksibilitet, da den er benzindreven frem for hæmmet af en ledning. Modellen kan også sagtens benyttes til fjernelse af mos og ukrudt fra græsplænen.

 • Robust havefræser med omdrejninger på op til 3.200 stk i minuttet
 • Arbejdsbredde på 61 cm sikrer hurtigt fræsning
 • Udstyret med en benzindreven motor, så du ikke er begrænset i dit arbejde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge MTD T/245

Hvis du leder efter en benzindreven havefræser, der klarer enhver opgave i haven til perfektion, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra mærket MTD. Maskinen er udviklet med en arbejdsbredde på 61 cm, og benytter sig af en benzindreven motor. Dette er især positivt for dig med en lidt større have, da arbejdet vil blive klaret hurtigt, og fordi du ikke blive begrænset af en ledning, når du bevæger dig rundt i din have.

Havefræseren fra MTD kan naturligvis benyttes til at lufte jorden, så du kan blande jordens næringsstoffer optimalt inden du omplanter e.l. Du kan også vælge at benytte denne maskine til bekæmpelse af mos, da den kan fjerne mosset fra græsplænen uden de store problemer.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 42 kg
 • Arbejdsbredde: 61 cm
 • Kniv diameter: 30,5 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 3.200 i minuttet

Einhell GC-RT 1440 M#2 Einhell GC-RT 1440 M – Den bedste elektriske havefræser

Denne havefræser er elektrisk, men er dog udviklet med en trækaflastningsclips, så ledningen er beskyttet mod slitage. Derudover er maskinen udstyret med et justerbart og ergonomisk håndtag og har en høj sikkerhed. Modellen er let at kontrollere grundet en lav vægt og store, justerbare hjul.

 • Ergonomisk korrekt med justerbart håndtag og hjul for bedre kontrol
 • Udviklet med et sikkerhedssystem, der slukke for knivene, når maskinen ikke bruges
 • Ledningen er beskyttet mod slitage, så den holde længere

Derfor skal du vælge Einhell GC-RT 1440 M

Foretrækker du at benytte eldrevne maskiner i haven frem for varianter, der er benzindrevne? I så fald skal du se nærmere på denne model fra mærket Einhell, da den netop er en elektrisk model. Du skal dog ikke være nervøs for, at du går på kompromis med maskinens funktionalitet, da den er kraftfuld i drift. Maskinen arbejder med en bredde på 40 cm og dybde på 20 cm. Den er altså god til alle job, der kræver fræsning.

Andre gode fordele ved at vælge denne elektriske havefræser er, at den er let i vægt og har en høj sikkerhed. Den lette vægt gør arbejdet en hel del lettere for dig, og du kan nemt styre maskinen ved hjælp af højdejusterbare hjul. Sikkerhedens består i en topunktssikkerhedskontakt, der standser knivene, når du slipper grebet. Ud over det har maskinen også et ergonomisk styr, der kan indstilles til dine behov.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 11,5 kg
 • Arbejdsbredde: 40 cm
 • Arbejdsdybde: 20 cm
 • Effekt: 1400 watt

#3 Einhell GE-CR 30 Solo 18V 3431200 – Den bedste batteridrevne havefræser

Denne elektriske havefræser benytter sig af batteri frem for ledning, hvilket giver dig optimal bevægelsesfrihed, når du arbejder med fræsning af jorden til dine planter. Modellen sikrer en fremragende brugerkomfort grundet et ergonomisk styr, har god sikkerhed og er nem at manøvre rundt med, så du kan klare både store og små områder.

 • Akku havefræser med fire knive, som gør den kraftig i drift og god til at vende jorden
 • Ideel til både mindre og større områder grundet høj manøvredygtighed
 • Optimal brugerkomfort så arbejdet bliver behageligt at udføre

Derfor skal du vælge Einhell GE-CR 30 Solo 18V 3431200

Vil du gerne have fuld bevægelsesfrihed, når du arbejder med at vende jorden i haven eller ved bedet? Så er det oplagt at investere i en batteridreven havefræser, som denne fra mærket Einhell. Maskinen benytter sig af 2 x 18 volt Power X-Change batterier. Dette gør maskinen kraftig og effektiv i drift. Du opnår de samme gode kvaliteter som ved en elektrisk havefræser, men blot uden at skulle bekymre dig om en ledning undervejs i arbejdet.

Andre fordele ved denne havefræser tæller, at den er nem at manøvre rundt med, da det er en mini havefræser og grundet den er udstyret med to baghjul. Derudover har den et ergonomisk styr med softgrip håndtag, hvilket garanterer en høj brugerkomfort ved brug. Som om det ikke var nok, har maskinen også en to-punkts sikkerhedsafbryder for at sikre, at man ikke kommer til skade ved brug.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 11 kg
 • Arbejdsbredde: 30 cm
 • Kniv diameter: 20 cm
 • Arbejdsdybde: 20 cm
 • Batteritype: Power X-Change – 2 x 18 volt

#4 AL-KO MH 350-9 LM – En lille havefræser til mindre haver

Med denne havefræser kan du komme til overalt i haven uden de store problemer. Havefræseren er dog effektiv i drift på trods af sin kompakte størrelse og lidt korte bredde. Dette skyldes en velfungerende motor. Derudover har den et højt sikkerhedsniveau, en god ergonomisk opbygning og kører på benzin for god bevægelsesfrihed.

 • Kompakt i størrelsen og er god til mindre områder i haven eller små haver
 • Effektiv i drift med fire knive og kraftfuld benzindreven motor
 • Optimal sikkerhed, så du ikke kommer til skade ved brug af maskinen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge AL-KO MH 350-9 LM

Står du og mangler en lille havefræser, der er egnet til mindre områder i haven? Så skal du investere i denne variant fra AL-KO. Hvor mange andre havefræsere har en lang arbejdsbredde, så er denne maskines på kun 35 cm. Dette giver dig bedre mulighed for at manøvre omkring i haven, selv hvis denne ikke er alt for stor. Det gør også maskinen ideel til brug i plantebede e.l., hvis du kun har brug for at vende jord, der hvor dine planter er.

Maskinen har en god fremdrift i al slags jord, og er udstyret med fire knive, så arbejdet bliver klaret på ingen tid. Produktet har et justerbart og ergonomisk styr, hvilket sikrer mindre belastning af kroppen ved brug af denne havefræser. Den har desuden en god sikkerhed, da et stålskjold beskytter brugeren mod slag fra sten og jord. Der er også en sikkerhedslås, som forhindrer knivene i at starte utilsigtet.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 26 kg
 • Arbejdsbredde: 35 cm
 • Kniv diameter: 25 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 2.850 i minuttet

eltext#5 Texas El-Tex 1000 – Brugervenlig og lydsvag havefræser

Du kan sagtens investere i denne havefræser fra mærket Texas, selvom du bor tæt på dine naboer. Modellen er nemlig udviklet til at være lydsvag, hvorfor den ikke larmer helt lige så meget som andre havefræsere på markedet. Den er desuden også brugervenlig og komfortabel at betjene.

 • Lydsvag i drift, hvorfor den egner sig godt, selvom naboen på tæt på
 • Brugervenlig opbygning og udstyret med komfortable soft-grip håndtag
 • Let i vægt og smal arbejdsbredde gør den velegnet til trange bede og haver

Derfor skal du vælge Texas El-Tex 1000

Èn af de mest irriterende ting ved at benytte en havefræser til at blande jorden i haven eller plantebedet er, at mange modeller larmer en del, når de arbejder. Du kan heldigvis slippe for en stor del af larmen, hvis du investerer i denne El-Tex 1000 model fra mærket Texas. De har nemlig formået at udvikle en havefræser, der har et lavt støjniveau. LWA ligger således på 93 dB(A).

Andre fordele ved denne maskine tæller, at den har en høj brugervenlighed, hvorfor den er egnet til unge såvel som ældre brugere. Håndtagene er udviklet som soft-grip, så du har god komfort, og så er vibrationerne ved brug ej heller alt for kraftige, hvilket sikrer fuld kontrol. Havefræseren fra Texas er manøvredygtig og har en smal arbejdsbredde, hvilket den den egnet til mindre jordarealer, heriblandt små plantebede, urtehaver o.l.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 8,1 kg
 • Arbejdsbredde: 36 cm
 • Arbejdsdybde: 20 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 380 i minuttet
 • Effekt: 1.000 watt

Stiga SRC 36V#6 Stiga SRC 36V – Kraftfuld benzindreven havefræser

Med denne havefræser kan du klare enhver fræsning på ingen tid. Maskinen er yderst effektiv, så du kan bruge din tid på andre ting end at fræse jord. Den er desuden manøvredygtig, hvilket gør den velegnet til selv smalle områder. Maskinen er også komfortabel i brug.

 • Kraftfuld og effektiv, hvorfor den klarer enhver opgave hurtigt
 • Udviklet i en kompakt størrelse, så den også kan bruges til små områder
 • God arbejdskomfort med komfortable håndtag og smart forhjul

Derfor skal du vælge Stiga SRC 36V

Vil du gerne have din fræsningsopgave klaret hurtigst muligt, så du kan få tiden til at gå med andre opgaver / projekter i haven? Med denne Stiga havefræser kan du hurtigt få klaret opgaven, uanset om der er tale om et større eller mindre områder. Maskinen er yderst effektiv og kraftfuld, hvorfor den klarer vending af enhver jordtype. Produktet er en benzindreven havefræser med en tankvolumen på 0,75 liter og en 4-takts motor.

Ud over at give dig optimal kraft til opgaven, vil denne maskine også garantere en god komfort under arbejdet. F.eks. har den komfortable håndtag og er udstyret med et smart forhjul, der hjælper til en bedre komfort og styring. Dette gør også maskinen mere manøvredygtig, så du kan benytte den må selv smalle områder.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 30 kg
 • Arbejdsbredde: 36 cm
 • Kniv diameter: 26 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 3.200 i minuttet
 • Tankvolumen: 0,75 liter

Lilli 345TG Lilli 345TGLilli 345TG med bakgear med bakgearbakgear#7 Texas Lilli 345TG – Den bedste havefræser med bakgear

Denne havefræser adskiller sig fra andre modeller ved at være udviklet med et bakgear, der gør det muligt at transportere maskinen både fremad og bagud. Det betyder, at du aldrig mere skal bekymre dig om, at havefræseren sidder fast eller graver sig ned. Den kan let trækkes tilbage og så kan der arbejdes videre.

 • Udstyret med funktionelt gearsystem med gear til fremtræk og et direkte bakgear
 • Robust i sin opbygning, så den kan klare enhver type brug
 • Mulighed for at køre med lav fræserhastighed for en mere rolig arbejdsgang

Derfor skal du vælge Texas Lilli 345TG

Hvis du gerne vil have fat i en havefræser, der både kan køre frem og tilbage, og på den måde adskiller sig fra mange andre modeller på markedet, så skal du kaste blikket på denne variant fra Texas. Det særlige ved denne havefræser er nemlig, at den er udviklet med det unikke Dual-Shaft gearsystem. Dette betyder, at motoren ikke har et vendegear, men derimod to aksler ud af motoren. Det ene er til fremtræk og det andet et direkte bakgear. På den måde skal du aldrig kæmpe med en maskine, der sætter sig fast / graver sig ned.

Maskinens bakgear funktion er desuden robust i sin opbygning, så den ikke slider på tandhjulet. Selve gearkassen har en indbygget reduktion, der resulterer i, at fræserhastigheden kan komme helt ned på 130 omdrejninger i minuttet, hvilket garanterer en mere rolig arbejdsgang, når du kører rundt med fræseren. Andre fordele tæller, at maskinen har bagvendte støttehjul for god stabilitet og styring, samt at håndtagene er behagelige at holde om og gearskift foregår relativt nemt ved hjælp af en knap.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 33,5 kg
 • Arbejdsbredde: 40 cm
 • Arbejdsdybde: 26 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 3.600 i minuttet
 • Tankvolumen: 1,6 liter

Texas FX 815TG#8 Texas FX 815TG – Semi-professionel havefræser med justerbar arbejdsbredde

Hvor mange havefræseren er oplagte til mindre haver eller plantebede, så kræver det en ekstra god variant, hvis den både skal egne sig til store og små områder. Heldigvis er denne Texas havefræser et eksempel på en sådan model. Maskinen er benzindreven og er udstyret med tre gear, heriblandt et bakgear. Derudover har den en fleksibel arbejdsbredde.

 • Mulighed for at justere arbejdsbredde, så den passer til den enkelte opgave
 • Robust i opbygningen og udstyret med tre gear, hvorfor den kan klare alle jordforhold
 • Leveres med luftgummihjul og har et solidt og drejbart styr

Derfor skal du vælge Texas FX 815TG

Vi vil anbefale dig at investere i denne Texas havefræser, hvis du gerne vil have en kraftig og robust model, der kan benyttes til forskellige arbejdsopgaver. Maskinen er en semi-professionel havefræser, der kan klare mange timers arbejde. Dette skyldes i høj grad dens aluminiumsgearkasse med to fremgangsgear og ét bakgear. Gearene gør det muligt at tilpasse maskinens omdrejninger til de enkelte jordforhold.

En af de helt store fordele ved at investere i denne havefræser fra mærket Texas er, at den fræser både store arealer og mindre bede uden problemer – og uden du skal bruge for lang tid på arbejdet. Det skyldes, at maskinen har en justerbar bredde, der kan indstilles mellem 36 og 85 cm. Arbejdsdybden forbliver dog 30 cm. Du har fuld kontrol over maskinen, da den har en funktionelt og drejbart styr, et frontmonteret transporthjul, samt sidetallerkener.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 76 kg
 • Arbejdsbredde: Mellem 36 og 85 cm
 • Arbejdsdybde: 30 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 3.600 i minuttet
 • Tankvolumen: 0,6 liter

#9 Texas El-Tex 300 – Mini havefræser til en billig pris

Denne model fra mærket Texas er en el havefræser, der er yderst kompakt i størrelsen. Det gør den egnet, som en lille hobby havefræser, der kan bruges til at vende jorden i plantebedet et par gange om året. Maskinen er nem at betjene grundet en lav vægt og belaster således ej heller arme eller ryg. Den sælges desuden til en billig pris.

 • Mini havefræser, der er let i vægt og derfor også mere behageligt at betjene
 • Sælges til en billig pris, så flere kan få råd til en god havefræser
 • Velegnet til mindre bede, da bredden og dybden er på under 20 cm

Derfor skal du vælge Texas El-Tex 300

Hvis du leder efter en lille og kompakt elektrisk havefræser, behøver du ikke lede videre. I så fald er denne variant fra Texas et fremragende valg. Denne el havefræser er en håndholdt model, hvilket er muligt grundet den kompakte opbygning og lave vægt på under 4,5 kg. Dette resulterer i en mindre belastning af ryg, skuldre og arme, hvorfor havefræseren kan bruges af enhver forbruger. Det er desuden nemt at betjene denne maskine.

Produktet har en smal bredde på 19 cm, hvilket gør den ideel til brug mellem buske eller til mindre blomsterbede. I modsætning til flere andre modeller i denne test, graver denne havefræser sig kun 15 cm ned i jorden. Derudover har den et støjniveau på 93 dB(A), hvilket er relativt lydsvagt for en havefræser. Endnu en fordel ved denne maskine fra mærket Texas er, at den sælges til en billig pris, hvorfor flere kan få råd til denne velfungerende havefræser.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 4,3 kg
 • Arbejdsbredde: 19 cm
 • Arbejdsdybde: 15 cm
 • Antal omdrejninger: Op til 270 i minuttet
 • Effekt: 300 watt

GUIDE: Sådan vælger du den bedste havefræser

Der er flere faktorer, som du skal overveje inden du udvælger en ny havefræser. Først og fremmest er det oplagt at beslutte sig for, om du vil have en el-, benzin- eller batteridreven havefræser. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige varianter i et senere afsnit. Derudover skal du vælge en fræser, der passer til din have. Har du f.eks. en lille have eller skal kun bruge maskinen til hobby-plantebede e.l., så er det oplagt at vælge en mindre havefræser med smal bredde.

Er der derimod tale om et stort område, f.eks. fordi du ofte planter hele græsplænen om, så skal du have fat i en mere kraftig model med en lang bredde.

Det kan også godt betale sig at finde ud af, hvilken type jord din have egentlig består af. Du har trods alt brug for en lidt mere effektiv motor og robuste knive, hvis jorden i din have er svær at arbejde sig igennem.

Det er ej heller alle havefræsere, der er egnet til at blive benyttet mange gange om året eller til forskellige opgaver. Af den grund skal du overveje, hvor ofte du regner med at fræse din have, og vælge havefræser ud fra det. F.eks. kan det være oplagt at indregne, hvor ofte du omplanter diverse områder, om maskinen også skal bruges til fjernelse af ukrudt og mos, om det blot er en hobby-maskine etc.

Kort sagt skal du altså vælge en havefræser ud fra dit eget behov. For selvom en maskine måske er rigtig god overordnet set, kan den sagtens have nogle ulemper, der ikke gør den velegnet til lige præcis dine forskellige behov for fræsning.

Hvilken type havefræser er bedst til din have?

Der findes reelt tre typer af havefræsere, som du kan vælge imellem: en batteri-, lednings- eller benzindrevet havefræser. Der er fordele og ulemper ved dem alle, og det kan du læse mere om i de nedenstående afsnit.

Elektrisk havefræser

En elektrisk havefræser er ideel til dig, der ikke vil tænke på at skulle oplade et batteri eller hælde benzin på din maskine for at kunne bruge den. I stedet skal du blot sætte stikket i kontakten, og så er du klar til at fræse jorden. Til gengæld skal du være opmærksom på, at du kan blive begrænset af ledningen – og at du skal have styr på denne undervejs i fræsningen.

Benzindrevet havefræser

En benzindrevet havefræser har det med at støje en del og er knap så miljøvenlig. Dog vil du få en kraftfuld fræser, der kan benyttes til forskellige opgaver. Havefræsere med benzin-tank lever op til de flestes behov og er normalt udstyret med en effektiv motor. Du skal ikke vælge en sådan fræser, hvis du vil undgå at arbejde med benzin eller olie, da du ikke kommer uden om det med en benzindrevet havefræser.

Akku havefræser

Hvis du ønsker bedst mulig bevægelsesfrihed, når du arbejder med din havefræser, og gerne vil undgå arbejdet med benzin, så er en batteridreven fræser et ideelt valg. Du skal ikke tænke på en ledning, mens du arbejder, og derfor er denne type havefræser god til selv større eller lange haver. Der er ikke så mange ulemper ved at benytte batteridrevne havefræsere – ikke andet end at du skal huske at oplade batteriet inden brug. Ellers kommer du ikke særlig langt med arbejdet.

Fræs din have, inden du sår frø

Hvis du gerne vil opleve succes med, hvad end du vælger at plante i have – om det er grøntsager, planter af forskellig art, nyt græs m.m. – så kan det i den grad betale sig at fræse området før du sår frø det pågældende sted. Det skyldes, at havefræsere udglatter det øverste jordlag og forbereder jorden optimalt til ny såning. Jorden bliver kultiveret ved fræsning, hvilket blander næringsstofferne, som allerede findes i jorden, sammen.

Fræser du ikke jorden, er det ikke sikkert, at der er nok næringsstoffer i den øverste del af jorden til, at nyplantning vil kunne gro. Vælger du dog at fræse jorden, vil dette resultere i bedre betingelser for at gro for selv planter og grøntsager med små frø.

Find de bedste havemaskiner

Helt generelt giver du dine planter, græsplæne, bede, hække m.m. de bedste betingelser for vækst ved at tage dig godt af dem. Det skal du bruge en del forskellige havemaskiner til. Af den grund vil vi anbefale dig at læse nogle af vores andre artikler på denne test-side, da du kan blive guidet til en lang række gode hobby-maskiner. Du kan bl.a. læse om de bedste ukrudtsbrændere. Eller hvad med at blive guidet til de bedste robotplæneklippere, så du aldrig igen selv skal bekymre dig om at klippe græsset?

Find en billig havefræser

Har du ikke det største budget at gøre godt med i købet af en ny havefræser? I så fald er der ingen grund til panik. Du kan nemlig sagtens få en lang række gode havefræsere til billige penge. Og endnu bedre: mange havefræsere bliver regelmæssigt sat på tilbud, hvorfor der kan være en del penge at spare på købet, hvis du blot holder øjnene åbne efter et godt havefræser tilbud.

Vi vil anbefale dig at udvælge en af de ovenstående modeller i denne test, som du godt kunne tænke dig at købe. Herefter kan du se, om ikke det er muligt at finde maskinen på tilbud, så du kan spare nogle penge på købet, og dermed holde dig inden for dit budget.

Sådan er denne havefræser test 2021 udført

I denne havefræser test er du blevet guidet til de 9 havefræsere, der generelt kan ses som værende de bedste havefræsere på markedet netop nu. Der findes dog en del gode havefræsere, så måske du undrer dig, hvordan vi egentlig har udvalgt de inkluderede produkter? Vi har bl.a. undersøgt markedet ud fra, hvilke produkter der er blevet anbefalet af eksperter og diverse testmagasiner. Derudover har vi inddraget forbrugeranmeldelser i vores udvælgelsesproces, da vi gerne ville sikre, at de inkluderede produkter rent faktisk kan anbefales af dem, der bruger dem til daglig.

FAQ

Hvilken havefræser er bedst?

I denne test har vi valgt at kåre en MTD T/245 havefræser som værende bedst. Den er egnet til de flestes behov og har en kraftig motor, der gør enhver opgave let som en leg.

Hvad bruger man en havefræser til?

Havefræsere benyttes til at fræse jorden, så nye næringsstoffer kan komme til. Dette sikrer bedre betingelser for vækst, når man omplanter. Derudover kan nogle havefræsere også fjerne mos og ukrudt.

Hvad koster en havefræser?

Prisen på en havefræser skifter, alt efter hvilken model du ønsker. Du skal dog gerne forvente et sted mellem 500 og 1.500 kroner. Det er muligt at finde et godt tilbud på havefræsere.

Skal jeg vælge en el- eller benzindreven havefræser?

Du vælger selv, hvilken type havefræser du ønsker. Du kan læse mere om elektriske-, akku- og benzindrevne havefræsere i denne test. Valget afhænger af dine præferencer og hvad maskinen bruges til.