Havehegn – Se de 5 anbefalinger til dig med hegn i haven

Ønsker du et vedligeholdelsesfrit hegn til haven eller et idyllisk træhegn? Begge har sine fordele og ulemper. I denne artikel finder du både hegn, der egner sig til indhegning af selve haven eller terrassen samt hegn til skillevæg eller hyggekroge. Sørg for at køb det rigtige hegn til din have, så din have får det udtryk du ønsker. Med et hegn har du mulighed for at skabe et ønsket udtryk alt efter hvad du vælger fx klassisk, romantisk eller enkelt hegn. Du kan også vælge et levende hegn, hvor planter kan klatre op ad, og skabe en smuk væg af blomster.

#1 Hortus rionet hegn til haven – galvaniseret og levende hegn til haven

Rionet hegn er et flot galvaniseret hegn til haven, som enten kan bruges som indhegning rundt om haven eller som en levende skillevæg i haven med skønne blomster. Hegnet er enkelt, og findes i flere forskellige størrelser.

 • Klatreplanter kan vokse sig opad og give dig et levende hegn
 • Findes i mange størrelser
 • Kan både anvendes som fritstående espalier mellem to stolper eller Hortus egne stolper

Derfor skal du vælge Hortus Rionet hegn

Rionet er specielt egnet til at plante klatreblomster op af det, så du med tiden får et flot, velduftende og levende hegn. Med hegnet kan du netop opnå en espalier-effekt, hvor blomsterne kan klatre op af hegnet. Vælg nogle blomster, som der vokser hurtigt, men som også fylder en del, så de kan tage noget af vinden. De fleste ønsker netop at lave et hegn i haven for at opnå læ. Hvis det er målet, skal du vælge meget kraftige blomster.

Der findes 3 størrelser på disse rionet hegn fra Hortus; 120 cm  90 cm, 150 cm x 90 cm og 180 cm x 90 cm.

Tykkelsen er 5 mm uanset hvilken højde du vælger, og der er beslag med til montering af rionet hegnet, men stolperne skal købes ved siden af. Her kan du enten bruge to stolper, som du selv finder eller køber, men du kan også købe de tilhørende stolper fra Hortus, hvor stolperne har en flot afslutning i form af en sølv-hat.

Hortus rionet hegn er et robust og flot hegn til haven.


#2 Plus Futura – Vedligeholdelsesfrit hegn til haven

Plus Futura er en serie af komposit hegn, så der findes forskellige fag i flere størrelser, og de har endda lavet nogle med glas øverst, så der stadig kommer lys ind i haven. Hegnet er vedligeholdelsesfrit, og det er perfekt til at skærme for vinden.

 • Godt hegn til at skærme for vinden eller til at lukke en gårdhave af
 • Findes i flere flotte løsninger og størrelser, så du kan tilpasse det til din have
 • Vedligeholdelsesfrit hegn, som kun kræver lidt rengøringen

Derfor skal du vælge Plus Futura

Denne serie fra Plus er et enkelt og elegant hegn, som egner sig godt til indhegne haven for at skabe læ til haven og dens blomster. Det kan også bruges til at skærme for læ i en hyggekrog eller et bestemt sted i haven. Nogle blomster stråler ingen form for vind, og der kan dette hegn være praktisk. Du køber, så mange fag du har brug for i de størrelser, der passer til haven.

Hvis du er bekymret for at indhegne din have og muligvis miste noget af det lys, der kommer ind i din have, kan du med fordel købe Plus Futura-serien med glas øverst. Det gør også at hegnet føles lavere end det er.

Derudover kræver dette hegn ikke vedligeholdelse, da det er lavet af komposit. Træhegn skal typisk plejes og beskyttes, men det undgår du med et komposit hegn. Hvis hegnet er blevet lidt beskidt, kan du rengøre det med lidt rent


#3 JABO Rosmarin – Hvidt hegn til haven

Hvidt hegn til haven er elegant og kan lysne din have op. JABO Rosmariner en serie af træhegn med et flot mønster i den øverst del af hegnet, så luften kan passere. Nederst er der også små åbninger, hvor luften ligeledes kan passere.

 • Flot og elegant havehegn
 • Materialet er af gran og det er blevet behandlet med træbeskyttelse
 • Undgå turbulens på bagsiden af hegnet

Da dette også er en serie, kan du både få lave og høje fag, men også skrå fag, hvilket er flot ved siden af en låge eller anden form for afslutning. Hegnet kan give et elegant look til din have og kan både bruges til indhegning af haven, men også som læhegn på en terrasse. Tilpas de forskellige løsninger og størrelser, så de passer til din have.

Materialet er af fyr / gran, hvilket kræver en del vedligeholdelse på sigt. Når du modtager det, er det behandlet med træbeskyttelse, grundet 1 gang og top strøget 2 gange.

Hegnet er også praktisk i designet, da du kan undgå den ‘turbulens’ som kan opstå på bagsiden af et helt tæt hegn, da JABO Rosmarin har små åbninger, som lader luften passere.


#4 Plus Trend Hegn af Polyrattan flet – Plast hegn til haven

Polyrattan kender du måske fra havemøbler, men det laves også som hegn, der ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Derudover ser det let og elegant ud i haven.

 • Kan både monteres fast eller monteres med flytbare fødder
 • Vedligeholdelsesfrit hegn lavet af polyrattan
 • Findes i forskellige størrelser

Derfor skal du vælge Plus Trend Hegn

Der er flere forskellige muligheder med Plus Trend, da det er et let og vedligeholdelsesfrit hegn, og der findes en række tilbehør til det hegnet, så du kan bruge det som du ønsker. Dette hegn egner sig bedst som skillevæg i haven eller læhegn til en terrasse eller et område, hvor du ikke ønsker vind. Der findes en række tilbehør fx kan du omlimede stolper, så hegnet kan placeres fast eller du kan montere flytbare fødder under hegnet, så du kan flytte rundt på hegnet. Det vejer nemlig ikke særlig meget, så du kan nemt flytte rundt på det.

Polyrattan er en bestemt type plast, som havemøbler typisk er lavet af, og polyrattan er vedligeholdelsesfrit, så du behøver ikke bekymre dig om træbeskyttelse, olie osv.

Hegnet findes i forskellige størrelser og farven er sort. Husk at tilkøb stolper og andet tilbehør. Dette er kun selve faget.


#5 JABO sidesejl  i sort polyester – Læhegn i polyester, der foldes ud

Dette hegn er ikke et traditionelt læhegn til haven, men det kan sagtens bruges nede i haven i et område, som du ønsker skal være skærmet af i perioder fx på en terrasse nede i haven eller et andet sted i haven, hvor I spiser mad og nyder vejret.
Hegnet kan nemlig foldes ud og er lavet af polyester.

 • Kan trækkes ud og ind som man ønsker
 • Kan bruges et sted, hvor normale havehegn ikke er praktiske
 • Fylder ikke særlig meget, når det er slåfoldetet ind

Derfor skal du vælge JABO sidesejl

Det er ikke alle steder i haven, hvor det ser flot ud eller kan lade sig gøre at få lavet et læhegn. Dette kan være af praktiske årsager fx pladsmangel eller hvis du ønsker læ på en lille terrasse og ikke ønsker at have et stort havehegn stående fast. Derfor er det smart at kunne installere et hegn, som man kan folde ud og ind. Det er perfekt til dig, som ønsker privatliv eller afskærmning fra vind og vejr.

Materialet er 250g/m2 polyester med en sort metallisk powder coating, hvilket giver læhegnet en elegant sort farve. Hegnet leveres med beslag, skruer og rawplugs til væg. Derudover er der også beslag, skruer og rawplugs til montering af stolpefod i fundamentet.

Dette læhegn findes i to forskellige størrelser.

Når du ikke længere ønsker at være udenfor og nyde det gode vejr, folder ud læhegnet ind igen, og så fylder det næsten ingenting.


#6 Plus Retro – lavt hegn til haven

Dette hegn er beregnet som et forhave hegn. Det vil sige, at i serien er der også en låge, som passer i designet. Derudover er det et idyllisk og klassisk hegn, som oftest ses ved stråtækte huse, parcelhuse, funkisvillaer osv. Højden på dette hegn er 120 cm., og er derfor relativt lavt i forhold til andre havehegn. Plus er kendt for at producere hegn og rækværk af kvalitet.

 • Klassisk og idyllisk look til forhaven
 • Hegn med afrundede lodrette stave
 • Materialet er fyr/gran, og kræver derfor lidt vedligeholdelse

Derfor skal du vælge Plus Retro

Plus Retro er et klassisk plankeværk, som passer til de fleste huse. I serien er der både stolper og låge, så du kan få det perfekte kridhvide hegn, der passer til din have. Kvaliteten af hegnet er højt, og designet passer til tiden, da der bl.a. er afrundede lodrette stave. Som sit navn er designet en smule retro, men det er samtidig i tidsløst design, som du sagtens kan have stående i haven længe! Hegnet har nemlig et mildt udtrykt, som giver et strejf af romantik.

Højden på hegnet er 120 cm og bredden er 150 cm, men prøv at se resten af serien, så du finder det der passer til din have. Hegnet er lavet af fyr/gran, og er fungicidbehandlet og grundmalet 2 gange. Da materialet er fyr/gran kræver det vedligeholdelse hen af vejen.


Gode råd til valg af hegn til haven

Undersøg hvilket materiale du ønsker hegnet skal være i, og om det skal være vedligeholdelsesfrit eller lavet af træ. Der er fordele ved begge ting, og kun du ved hvad der vil være bedst i din have.

Leder du efter et hegn til indhegning af din have, skal du overveje om det er et hegn man tydeligt kommer til at se eller om det kommer til være dækket af blomster, træer og buske. Hvis ikke man kommer til at se det tydeligt, kan du vælge en billigere løsning.

Hvis du er på udkig efter et hegn, som skal danne en skillevæg, så er et levende hegn en rigtig god idé. Det kan du få ved at købe et espalier eller rionet hegn og lade blomsterne klatre op af det. Er det derimod terrassen eller lignende, så er det vigtigt, at du finder et hegn, som passer i stilen til dit hus. Du vil højst sandsynligt kunne se hegnet hver dag, og derfor skal du være tilfreds.