Havemur? Murer tips til have- eller læmur i haven

Haven kan være den åbne som det kan være den lukket have. Men de fleste af os ønsker dog en form for privatliv på terrassen. Her er anlæggelse af terrassen selvfølgelig det bedste udgangspunkt til at skabe afskærmning.

Brug vores murer tips til have- eller læmur i haven. Det at lave en havemur kræver egenskaber indenfor murerarbejde så slutproduktet bliver ordentlig, hvilket en murermester i det område hvor du bor, selvfølgelig har mere erfaring med.

Få 3 uforpligtigende tilbud på murerarbejde her

3byggetilbud opgaver til haven

 

Den flotte havemur?

En støttemur, havemur eller læmur er praktisk i forhold til afskærmning, men det er samtidig en dekorativ ting der skal passe ind i haven.

Hvis du ønsker en havemur i forbindelse med terrassen, så vil det som regel tage sig bedst ud, hvis denne bliver muret i samme materialer og stil som huset.

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker en havemur et sted i haven, hvor der skal afskærmes eller skabes læ. Her vil det ofte se bedst ud, når materialerne og stilen går igen så både hus og have skaber den æstetiske helhed.

Muren skal selvfølgelig have sit praktiske formål, men det betyder ikke, at du ikke kan bruge muren til meget mere. Der er mange muligheder for at lege med ideer, hvor små hylder eller nicher i muren kan bruges til pynteting. Leg med lys og vand hvor murens udformning kan bygges i forbindelse med fontæne eller andet.

Materiale?

Mursten er logisk nok det mest brugte materiale. Du kan også bruge andet, men vejret i Danmark og pudsede mure kræver meget vedligeholdelse.

Toppen af en mur kan du være kreativ med. Hvor tagsten, zink, tegl eller beton kan give det flotte finish i en afdæmpet, men elegant stil.

Planter?

En læmur på terrassen i mursten vil ofte stå for sig selv, men en havemur der skal pryde haven kan kombineres med planter.

En havemur suger varme fra solens opvarmning. Det giver mulighed for at bruge denne varme til at pryde med anderledes planter ved muren. Det kan være roser som f.eks. de små frugttræer som ikke bare vil være søde at kigge på, men også vil være sjovt for de mindre børn.

Du kan også pryde en havemur med flotte slyngplanter som klematis. Det vil både give en god adskillelse af rum med muren, og skabe det smukke grønne samt farver når slyngplanterne blomstrer.

Murer tips til at mure

Gør det selv projekter som en havemur, kræver at du kan lægge sten for sten.

Her gælder det om at tilføre den rigtige mængde af mørtel og lægge den korrekt. Stryg mørtlen med skeen langs løberkanten inden du lægger sten.

I forhold til det underliggende skiftet, holder du stenen i en vinkel på 25 grader og lægger den på mørtlen 6 cm. fra kanten. Skub stenen frem mod nabosten og tryk den ned så mørtlen bliver fordelt både under og i skidefugerne. Skær den overskydende mørtel af med murskeen.

Processen kræver selvfølgelig håndelag, hvor det er nemmere at se visuelt. Fremgangsmåden til hvordan du murer en havemur selv, kan du se i denne video.

2 kommentarer til “Havemur? Murer tips til have- eller læmur i haven”

Der er lukket for kommentarer.