Haveparasol → Top 14 bedste haveparasoller til sommeren!

I denne store test af haveparasoller kan du få et indblik i de 14 bedste haveparasoller på markedet. Efter grundig research kan vi konkludere, at en Outfit Tage Hængeparasol er bedst i test, da den udmærket sig på vores test parametre: funktionalitet, pris og opbygning. Flere andre haveparasoller giver dog Outfit Tage kamp til stregen, og det kan derfor udmærket tænkes, at en anden model på listen fungerer bedre for dig.

outfit#1 Outfit Tage hængeparasol – Den bedste haveparasol

 1. De indbyggede solceller sikrer energibesparende LED lys efter mørkets frembrud
 2. Udstyret med 360 graders system
 3. 8 ribber sikrer en solid opbygning

Hvis du leder efter en solid haveparasol i høj kvalitet, så kan du med fordel investere i denne hængeparasol fra mærket Outfit. Denne model er en stor rund model med en diameter på 300 cm og en højde på 202 cm. Hængeparasollen har en opbygning med 8 ribber, der holder canvasset sikkert på plads. Du kan endda justere hængeparasollen efter behov, da den er fleksibel i sin opbygning og udstyret med et 360 graders system.

En klar fordel ved denne hængeparasol er, at den er udstyret med et diskret solcelle system og integreret LED lys i parasollens ribber. I løbet af dagen vil solcellerne således optage sollyset, så du kan få et diskret lys om aftenen, hvis du sidder ude efter mørkets frembrud. Det er endda en ekstra bonus at lyset kommer fra en energibesparende og miljøvenlig kilde frem for et strømstik. Du vælger selv, hvornår lyset skal være tændt via en enkel tænd / sluk knap i parasollens ene hjørne.


dobbet-parasol#2 Dobbelt parasol – Den bedste dobbelt haveparasol til haven

 1. Budgetvenlig pris, selvom modellen er større end andre haveparasoller
 2. Kan købes i flere farver
 3. Robust opbygning af metal og polyester

Har du brug for en lidt større parasol end normalt? I så fald er denne dobbelte parasol et ideelt valg. Du får således en haveparasol med en bredde på 4,6 meter og en længde på 2,7 meter. Derudover er modellen 240 cm høj, så der er rigeligt med plads til høje såvel som lave personer under parasollen. Den er altså ideel til at give en god omgang skygge på solrige dage.

Denne dobbelt haveparasol er konstrueret i aluminium med et bærende skelet af stål. Du kan derfor stole på, at denne model kan holde i mange år, når den har så solid en opbygning. Derudover er modellens canvas fremstillet i 180 gram pr m2 polyesterstof. Du har mulighed for at købe denne haveparasol i flere farver, heriblandt beige, sort, mørkeblå og grøn.


Cane-line Hyde Hængeparasol#3 Cane-line Hyde Hængeparasol – Den bedste snavsafvisende haveparasol

 1. Canvas af 100% Olefin materiale, der virker snavsafvisende
 2. Stel i aluminium for en solid opbygning
 3. Leveres med 4 x 25 kg tunge stenfliser for at holde haveparasollen på plads

Hvis du gerne vil investere i en haveparasol, der ikke kun er flot nu, men også er pæn om mange år, så skal du se nærmere på denne model. Det særlige ved denne hængeparasol er nemlig, at den er fremstillet med en dug i 100 procent Olefin. Denne type materiale er kendt for at være ekstra stærk og for at bibeholde farven over længere tid. Dette skyldes bl.a. at materialet er afvisende over for snavs, slid og sollys. Du vil således ikke opleve, at din haveparasol bliver falmet efter at have været i brug i et par år.

Modellen har desuden en opbygning med stel i aluminium, hvilket sørger for ekstra robusthed. Derudover kan parasollens roteres efter behov, så du altid har god beskyttelse fra solen, når du ønsker det. Med i købet følger der 4 x 25 kg tunge stenfliser, der kan være med til at holde parasollen på plads. I alt måler denne haveparasol 300 cm i bredden og dybden, samt 270 cm i højden.


parasol#4 Parasol med vip – Den bedste billige haveparasol

 1. Billig i pris, så alle har råd til denne haveparasol
 2. Udstyret med vip og håndsving, så den er let at slå op og ned, samt tilpasse
 3. Vandafvisende dug i polyester med ventilationshuller

Vil du gerne have en parasol i høj kvalitet, der ikke koster alverden? I så fald er denne parasol med vip lige noget for dig. Denne model er nemlig en kvalitetsparasol, der dog ikke koster alverden. Af den grund har folk på ethvert budget råd til at investere i denne model. Selvom man ikke skulle tro det grundet prisen, så får du faktisk en yderst funktionel haveparasol.

Denne model er nemlig udstyret med både vip og håndsving. Vippet gør det muligt at tilte parasollen efter behov, så du får det meste ud af modellens skyggeegenskaber. Derudover sørger håndsvinget for, at du let kan få slået parasollen op og ned. Modellen er desuden udstyret med en kraftig dug af polyester med ventilationshuller. Dugen er endda vandafvisende. Det kan dog stadig være en god ide at slå parasollen ned i kraftigt regn- og blæsevejr.


Alu parasol#5 Alu parasol – Til dig, der ønsker en haveparasol med lys

 1. Stor haveparasol på 3 meter
 2. Udstyret med indbyggede solceller og lys

Du kan med fordel investere i denne haveparasol, hvis du gerne vil have en model med indbygget lys. Modellen her har nemlig lys integreret i parasollens ribber, så du altid har lys lige ved hånden, når din parasol er slået op. Lyset oplades endda miljøvenligt via den indbyggede solar lader.

Parasollen er også udstyret med håndsving, så du hurtigt og let kan slå parasollen op og ned. Du kan desuden være sikker på, at denne model kan give en optimal mængde skygge, da den er hele tre meter i diameter. Derudover bestemmer du selv, hvilken farve du ønsker din model i, da den både findes i beige, sandfarvet og sort.


4Living Square parasol#6 4Living Square parasol – Den bedste firkantede haveparasol

 1. Stor og kvadratisk parasol med en bredde på 2,5 meter for god dækning
 2. Parasolfod med hjul medfølger i købet
 3. Den medfølgende fod kan rumme op til 60 liter vand

Du kan ikke gå galt i byen med denne firkantede parasol fra mærket 4Living, hvis du gerne vil investere i en haveparasol med en god dækning. Lige netop denne model har nemlig både en bredde og længde på 2,5 meter, så der er rigeligt plads til hele familien under denne kvadratiske parasol.

En anden fordel ved at investere i denne variant er, at der medfølger en parasolfod i købet. Parasolfoden har indbyggede hjul, så du altid kan flytte rundt på parasollen uden besvær. Derudover kan foden rumme op til 60 liter vand.

Parasollen har også en solid opbygning, da den består af både stål og plastik i stellet, samt en dug af polyester. Du kan købe parasollen i både sort og grå.


Fatboy Stripesol parasol#7 Fatboy Stripesol parasol – Den bedste haveparasol med cover

 1. Med i købet følger der et cover, som tåler maskinvask
 2. Udviklet med snoresystem, som gør det let at åbne og lukke parasollen
 3. Indikation for vindretningen vises på toppen af parasollen via et flag

Vil du gerne have en parasol, der skiller sig en smule ud fra andre modeller? I så fald skal du kaste dit blik på denne parasol fra Fatboy. Først og fremmest er denne haveparasol nemlig en smule mere karakteriseret end andre modeller, da den er stribet i hvid og blå. Derudover har modellen et flag på toppen, der indikerer vindretningen.

Du kan dog være sikker på, at denne model vil give optimal skygge på en solrig dag. F.eks. beskytter haveparasollen mod solens skadelige UV stråler. Det er naturligvis nemt at åbne og lukke parasollen via det indbyggede snoresystem.

Parasollen er let i vægt, da den kun vejer 13 kg. Alligevel har den en solid opbygning med en ramme i metal. I udslået tilstand måler den 350 cm i diameter. Med i købet følger der desuden et cover, som tåler maskinvask. Du kan således passe godt på din haveparasol, når den ikke er i brug.


Hængeparasol 3 meter#8 Hængeparasol 3 meter – Til dig, der ønsker en enkel haveparasol

 1. Enkel haveparasol med helt sort opbygning
 2. Optimal dækning, da den måler 3 meter i diameter i udslået tilstand
 3. Robust stel i pulverlakeret stål

Hvis du leder efter en enkel haveparasol, der ikke tager alt for meget opmærksomhed, men dækker et optimalt område, så skal du se nærmere på denne model. Ved købet af denne haveparasol får du nemlig en flot og enkel hængeparasol med en komplet sort opbygning. Både canvasset og stål stellet er således i sort farve. Faktisk er stål stellet pulverlakeret for at få det rigtige udtryk.

Modellen måler 3 meter i diameter, når den er udslået. Af den grund kan du være sikker på at få optimal og effektiv solafskærmning over et større område på én gang. Dugen beskytter mod solens UV stråler, da den er fremstillet i kraftigt polyester. Modellen sælges desuden også til en budgetvenlig pris.


Living&more Danang parasol i bambus#9 Living&more Danang parasol i bambus – Den bedste eksotiske haveparasol

 1. Opbygning af bambus sikrer dig en parasol med et anderledes udseende
 2. Kan let rengøres med en opvredet klud

Du kan være helt sikker på at få inviteret sommer-, ferie- og en glædens stemning indenfor, hvis du investerer i denne festlige parasol fra mærket Living&more. Denne haveparasol er inspireret af Hawaii og er fremstillet af bambus materiale. Du vil således få et eksotisk vibe hver gang du kaster blikket på din parasol.

Det er fuldstændig lige meget om du regner med at benytte denne parasol som dekoration til en fest eller som en reel haveparasol – modellen kan det hele. Den skal endda ikke tages ned på trods af vejrskift. Og så kan du altid holde den ved lige ved at tørre den af med en våd klud.


Parasol Shanghai med krank og vippefunktion#10 Parasol Shanghai med krank og vippefunktion – Den bedste funktionelle haveparasol

 1. Stor funktionalitet idet haveparasollen både kan tiltes og har indbygget krank
 2. Udluftning i toppen af dugen for bedre stabilitet
 3. Prisvenlig model, der kan betales af de fleste budgetter

Hvis du gerne vil have en haveparasol, der er nem at arbejde med og som står stabilt uanset vejret, så skal du have fingrene i denne Shanghai model. Det særlige ved denne parasol er, at den er udstyret med indbygget krank og tilt. Det indbyggede krank gør det nemt for dig at tage parasollen op og ned uden nogen problemer. Tilten sikrer, at du bedre kan tilpasse parasollen til dine behov, når du skal have afskærmning for solen.

Modellen har desuden en solid opbygning i aluminium med en dug af polyester. Der findes udluftningshuller i toppen af dugen, så eventuel vind kan passere ud af dugen. På den måde står din haveparasol helt generelt bedre, da den ikke vil blive væltet af en smule vind. Du skal dog være opmærksom på, at parasollen kræver en fod på minimum 30 kg for at stå helt fast.


Olefin markedsparasol#11 Olefin markedsparasol – Den bedste vejrbestandige haveparasol

 1. Robust opbygning med kraftige ribber og stok i træ for bedre modstandsdygtighed
 2. Udstyret med rotationskip for god fleksibilitet

Hvordan lyder ideen med en haveparasol, der kan modstand dårligt vejr? Hvis det lyder som noget for dig, så er denne markedsparasol muligvis det rette køb. Modellen har en yderst robust og solid opbygning, der sikrer en god modstandsdygtighed. F.eks. har den kraftige ribber og en stok i hårdt træ, så den kan holde i mange år og ikke bukker under uanset vejret. Derudover er modellen udstyret med læderforstærkning, beslag på ribender, samt en krans og top i poly-resin.

Selv modellens dug kan tåle en masse forskelligt vejr uden at blive ødelagt. Dugen er nemlig fremstillet i det vejrbestandige stof Olefin. Dette stof virker afvisende over for snavs, sollys og generelt slid. Du kan derfor være sikker på, at stoffet vil forblive flot over længere tid end en normal haveparasol dug. Alligevel kan du med fordel benytte et cover til din haveparasol for en sikkerheds skyld.

Som en ekstra bonus kan du altid benytte dig af parasollens rotationskip, hvis du gerne vil tilpasse, hvor skyggen falder. I alt dækker denne parasol et område på 3,3 meter i diameter. Og så kan du let slå modellen op og ned, da den er udstyret med et dobbelt snoretræk.


Cane-line Classic Parasol#12 Cane-line Classic Parasol – Til dig, der ønsker en klassisk parasol

 1. Klassisk og tidsløst design, der kan passe til ethvert udemiljø
 2. Vand- og snavsafvisende dug
 3. Dugen er resistent mod UV stråler og giver derfor optimal beskyttelse

Du kan med fordel investere i denne parasol fra Cane-line, hvis du leder efter en lidt mere klassisk haveparasol. Denne variant er nemlig udviklet med tanke for det klassiske og tidsløse design. Af den grund kan haveparasollen også udmærket benyttes til de fleste udemiljøer og sammen med enhver indretning.

Modellen er udarbejdet i certificeret teak træ, som giver et varmt udtryk, når parasollen er opslået. Derudover består parasollen af en slidstærk Solution Dyed Polyester dug. Denne dug type er resistent mod UV stråler, så den vil beskytte din hud, når du er i skyggen, og så er den vejrbestandig. Dette skyldes materialet meldug resistens, hurtige tørreevne og modstand mod generel fugt og kondens. Stoffet ventilerer nemlig optimalt og virker vandafvisende i en vis grad.


Signe Parasol#13 Signe Parasol – En haveparasol til alle

 1. Kan købes i flere forskellige farver og størrelser, så der findes en model for enhver
 2. Opbygning med kraftige ribber, to-delt stok i hårdt træ og forstærkninger
 3. Mulighed for at benytte parasolfødder i forskellige størrelser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Denne Signe Parasol er en enkel haveparasol model, der udmærket kan passe ind i de fleste haver. Modellen er udstyret med en række kraftige ribber med beslag på ribenderne for god holdbarhed. Derudover består opbygningen af en to-delt stok i hårdt træ med en tykkelse på 38 mm. Opbygningen inkluderer også forstærkninger i imiteret læder.

Du kan nemt slå denne parasol op og ned via de indbyggede snoretræk. Og så kan du altid justere, hvor du vil have skyggen, da modellen også er udviklet med tilt. For at modellen står fuldstændig fast, så er der brug for en parasolfod på enten 15 eller 35 kg.

En positiv ting ved denne haveparasol, og også årsagen til, at den kan passe til de fleste, er, at den kan fås i flere forskellige størrelser og farver. Du kan således både købe modellen med en diameter på f.eks. 2, 2,5 og 3 meter – eller hvad med en firkantet model? Derudover kan du købe parasollen i både grøn, blå, grå, sand og naturfarve.


Altanparasol -#14 Altanparasol – Den bedste parasol til solsengen eller altanen

 1. Enkel og lille parasol, der kan benyttes til både borde, rækværk, stole o.l.
 2. Kan købes i flere farver

Hvis du leder efter en lille parasol, der langt fra fylder alverden, men stadig giver god dækning mod solen, så skal du se nærmere på denne mini altanparasol. Modellen måler nemlig kun 90 cm i højden og har en diameter på 135 cm. Du får således en parasol, der er mindre end de fleste andre modeller, men som stadig sikrer en god mængde skygge.

Lige netop denne model kan både spændes fast på rækværk, til et bord eller en solseng. På den måde kan du få skygge lige dér, hvor du ønsker det. Du har desuden mulighed for at købe denne lille parasol i farverne beige, blå eller sort alt efter, hvad du selv foretrækker. Uanset hvilken du vælger, så er prisen presset i bund, så parasollen er til at betale på ethvert budget.


Det er vigtigt at finde en god fod

Når du har fundet frem til den rette haveparasol for dig, så er det også vigtigt, at du sætter lidt tid af til at finde den rette fod til din nye haveparasol – hvis altså ikke denne følger med i købet. Det skyldes, at de fleste haveparasoller har brug for en velbygget fod for at stå solidt og fast på terrassen, i haven etc.

Hvis du leder efter en god parasolfod, så kan du med fordel investere i denne model i granit. Parasolfoden har et flot udseende i grå granit og rustfrit stål, som med sikkerhed vil passe sammen med de fleste parasoller til haven. I alt måler foden 7,5 x 55 x 55 og vejer 60 kg i alt. Den er dog nem at flytte rundt på, da den er udstyret med både hjul og et greb. På den måde kan du altid flytte rundt på din parasol uden de store problemer.

Hvis du allerede ejer en parasolfod fra mærket Leco, eller overvejer at købe en, så kan du udmærket investere i dette LECO plastcover til parasolfod. Med et sådant cover har du mulighed for at sikre en endnu bedre stabilitet til din parasol, da coveret kan fyldes med op til 10 liter af enten vand eller sand. I alt måler plastcoveret fra Leco 83 x 83 cm.