Havepejs test – De 8 bedste havepejse 2023

1

Eva Solo Fire Globe ildsted

Med dette nærmest skulpturelle ildsted fra Eva Solo kan du nyde stemningsfyldte aftener i haven eller på terrassen. Den er designet af Claus Jensen og Henrik Holbøl med tanke på at skabe et stemningsfyldt samlingspunkt og samtidig skærmer halvglobeformen mod vinden, hvilket kun gør de hyggelige aftener foran pejsen endnu bedre.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Eva Solo Fire Globe ildsted 2.369 kr. Interiorshop.dk
Redfire Atlanta 708 kr. ComputerSalg
Eva Solo Garden Firebox 5.529 kr. Interiorshop.dk
UCO Portable Firepit 181,45 kr. Lamnia
Redfire Soledad
Esschert Design Laser Cut Firepit
Morsø Fire Pot 1.499 kr. KitchenOne.dk
Esschert Terrace Heater S FF13 1.566,15 kr. gartentotal.de

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Er du på jagt efter en udendørs pejs til haven eller terrassen, så læs med i vores test og bliv klogere på, hvad du skal vælge. Uanset om du vil forlænge sommeraftenerne i haven med venner eller skabe et hyggeligt samlingspunkt, hvor børnene kan grille skumfiduser, så findes der én til dine behov.

Fordi der er så mange forskellige havepejse, kan det være svært at beslutte, hvad man skal gå efter for at finde den helt rigtige model til terrassen. Måske har du brug for et lille bålfad eller det kan være, at du skal have en reel terrassevarmer. Mulighederne er uendelige.

Vi har gennemgået de otte bedste havepejse på markedet, så du kan trykke på købsknappen med en god portion baggrundsviden. I købsguiden kan du finde tips til, hvordan du vælger den rigtige type til dig. Du kan også springe direkte til vores sammenligningstabel for et hurtigt overblik.

Eva Solo Fire Globe ildstedEva Solo Fire Globe ildsted – bedst i test

Fordele

 • Formen skærmer mod vinden
 • Lavet i støbejern
 • Tre ben hæver den over jorden
 • Rist i bunden sikrer god ventilation

Ulemper

 • Bedst til mindre grupper

 

Derfor skal du vælge Eva Solo FireGlobe ildsted

Med dette nærmest skulpturelle ildsted fra Eva Solo kan du nyde stemningsfyldte aftener i haven eller på terrassen. Den er designet af Claus Jensen og Henrik Holbøl med tanke på at skabe et stemningsfyldt samlingspunkt og samtidig skærmer halvglobeformen mod vinden, hvilket kun gør de hyggelige aftener foran pejsen endnu bedre.

Bunden er udstyret med en lille rist, der sikrer god ventilation og dermed giver en bedre brænding. Samtidig har den ben, som sørger for at hæve den op over jorden, så underlaget ikke bliver svitset. Ildstedet er desuden i støbejern, som er en fantastisk varmeleder, så du kan roligt nyde de lidt køligere aftener, når sommeren går på hæld.

På grund af det smarte hul i toppen, der fungerer som håndtag, kan du let flytte din Fire Globe rundt i haven eller på terrassen. Og med sine omkring 10 kg er den heller ikke ekstremt tung. Hvis du skulle få lyst til at grille, kan du også tilkøbe en grillrist. Når ildstedet skal rengøres, kræver det blot en blød børste samt varmt vand og sæbe.

Redfire AtlantaRedfire Atlanta – bedste billige

Fordele

 • Kompakt og let i vægt
 • Medfølgende net til at holde gløder og aske på plads
 • Tidløst design

Ulemper

 • Ikke anvendelig til store selskaber

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Derfor skal du vælge Redfire Atlanta

Dette solide bålfad kan med sin beskedne størrelse passe ind de fleste steder. Med en diameter på 51 cm og en vægt på 3,3 kg, er Redfire Atlanta oplagt, hvis du ikke har så meget plads. Derudover er den fremstillet i sort pulverlakeret stål og udsmykket med buede ben, som giver pejsen et tidløst og lidt romantisk udtryk.

Det åbne design sørger for at udlede varme, men giver også en flot oplysning fra ilden. Og du kan ovenikøbet sætte et låg af fintmasket net på, så du kan nyde det hele uden at skulle bekymre dig for, om gløder og aske vil flyve omkring.

Atlanta giver dig en perfekt mulighed for at samle venner og familie til lidt udendørs hygge uden samtidig at skulle tømme pengepungen.

Eva Solo Garden FireboxEva Solo Garden Firebox – bedste premium

Fordele

 • Integreret brændeholder
 • Røgen bliver ledt ud bagtil
 • Skorstenen er indbygget

 

Derfor skal du vælge Eva Solo Garden Firebox

Det stilrene design i cortenstål sikrer, at pejsen kan tåle al slags vejr. Derudover har stålet også fået en behandling, der imiterer den naturlige overfladekorrosion, hvilket beskytter mod gennemtæring. Eva Solo er kendt for at producere solide kvalitetsprodukter med æstetik i højsædet og denne havepejs er ingen undtagelse.

Denne moderne havepejs har en integreret brændeholder, hvilket sikrer at du altid har brændet lige ved hånden. Samtidig har den en indbygget skorsten, som leder røgen ud bagerst i pejsen, så du undgår at blive generet.

Med tiden vil den gyldne rødbrune farve forandre sig med vind, vejr og brug, så rustfarven kun bliver endnu flottere og din havepejs får en smuk patina. Det betyder samtidig også, at ikke to af disse havepejse vil ligne hinanden, men få hver deres unikke udseende.

UCO Portable FirepitUCO Portable Firepit – bedste transportable

Fordel

 • Er sammenklappelig
 • Meget let i vægt
 • Brænde kan pakkes ind i det sammenfoldede fad

Ulemper

 • Ikke god til store forsamlinger

 

Derfor skal du vælge UCO Portable Firepit

Hvis du elsker at vandre, campere eller være på andre udendørs eventyr, er UCOs Firepit som skabt til dig. Med sine kun 286 g og let sammenklappelige design, kan du let få den til at være i rygsækken, så du nemt og hurtigt kan lave et lille lejrbål i naturen.

På grund af lamel-konstruktionen kan den klappes sammen, men der er stadig plads nok til at opbevare brændet inde i det sammenfoldede fad. På den måde kan du let tænde op, når I har slået lejr for natten. Hvis du også medbringer en lille grillrist, kan du gå i gang med madlavning, hvis sulten er begyndt at melde sig.

Det lille fad har små ben, der løfter det lidt op fra jorden, så du kan undgå de værste varmeskader. Og da det er fremstillet i rustfrit stål, undgår du også problemer med rust.

Redfire SoledadRedfire Soledad – bedste i ler

Fordele

 • Dekorativ
 • Varme fra alle sider
 • Mexicansk brændeovn

Ulemper

 • Tåler ikke så godt regn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Derfor skal du vælge Redfire Soledad

Denne udendørs pejs med skorsten i et gult design har en smuk udsmykning med vedbend, så selvom du ikke tænder den op, har den stadig en dekorativ funktion i din have.

Leder du efter en lerpejs, der kan give din have eller terrasse et mexicansk udtryk, så skal du vælge Soledad fra Redfire.

Du kan nyde flammerne og den stille knitren med denne havepejs, hvor du får både hygge og en god varmekilde på samme tid. På grund af det porøse materiale vil varmeledningen nemlig komme fra alle sider. Det betyder også, at du ikke skal bruge forfærdelig meget brænde for at få gang i bålet.

Da selve pejsen er i ler, skal du dog sørge for, at den ikke bliver våd, da det kan skabe problemer i frostperioder. Sørg derfor for at pakke den godt ind, så den ikke bliver ødelagt i det danske vejr.

Esschert Design Laser Cut FirepitEsschert Design Laser Cut Firepit – bedste med laserudskåret mønster

Fordele

 • Laserudskåret design
 • Dekorative mønstre
 • Udvikler flot patina

Ulemper

 • Mest til dekorativt formål

 

Derfor skal du vælge Esschert Design Laser Cut Firepit

Esschert har skabt dette laserudskåret ildsted med et dekorativt mønster, der forestiller skovmotiver. Et bål i haven skaber altid en god stemning, men det bliver endnu bedre, når der samtidig danser smukke skygger rundt af træer og dådyr.

Med sit rustikke look giver denne bålplads virkelig mulighed for at skabe en autentisk oplevelse for dig og dine nærmeste. Og med en vægt på knap 11 kg er den også forholdsvis let at flytte lige præcis derhen, hvor I ønsker at sidde.

Du får et ildsted, du kan nyde godt af flere år frem og med tiden vil vind, vejr og brug kun gøre den endnu mere charmerende, da den vil få mere patina.

Morsø Fire PotMorsø Fire Pot – bedst egnet til grill

Fordele

 • Perfekt til grill og bagning af snobrød
 • Overfladebehandlet med varmebestandig maling
 • Huller i bunden sikrer god brænding

 

Derfor skal du vælge Morsø Fire Pot

Bålstedet er fremstillet i stål og overfladebehandlet med en varmebestandig maling. Den har fire praktiske huller i bunden, som sikrer en god brænding og desuden også en yderst praktisk læskærm.

Med et bålfad fra Morsø kan du virkelig hygge dig på terrassen om aftenen helt fra de tidligste forårsmåneder. Bålfade som dette stilrene eksemplar designet af Klaus Rath, kan skabe stemning uanset om du sidder ved det eller blot nyder flammerne og deres dekorative spil.

Hvis du har lyst til at grille for eksempel skumfiduser, er dette bålfad også velegnet til grill. Dog er der ingen medfølgende grillrist, så i det tilfælde skal dette tilkøbes. Det betyder også, at du kan benytte dette bålsted hele året rundt og bage snobrød med din familie i sikre rammer.

Esschert Terrace Heater S FF13Esschert Terrace Heater S FF13 – bedste terrassevarmer

Fordele

 • Skabt i sort støbejern
 • Står på tre ben
 • Kompakt og let at opbevare

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Derfor skal du vælge Esschert Terrace Heater S FF13

Denne terrassevarmer er skabt i støbejern, hvilket ikke kun gør den til en perfekt varmeleder, men med tiden vil der også udvikle sig en fin patina, som giver et rustikt udseende. Med en diameter på 39 cm fylder denne terrassevarmer ikke meget i opbevaring, men der er rigeligt plads til brændet alligevel. Desuden står pejsen stabilt fast på sine tre ben og vil med sin højde på 104 cm se flot ud på terrassen med sit klassiske design.

Her er tale om en flot og solid terrassevarmer fra Esschert, der giver dig mulighed for at sidde i haven og nyde ilden danse i mørket i timevis. Og på grund af dens kompakte udformning, vil den være hyggelig i en lille krog, hvor skorstenen kan rage op.

Terrassevarmeren kommer i to dele med skorstenen for sig, men er let at samle, så du kan hurtigt komme i gang med at hygge dig foran din havepejs.

Sådan vælger du den bedste havepejs

En havepejs kan mere end blot at være en varmekilde. Den skaber en hyggelig stemning og ro, når man sidder og kigger på ilden. Og så kan de tilmed også bruges til grill eller bagning af snobrød. De fleste modeller kan bruges året rundt, selvom det måske kan blive en anelse koldt om vinteren her i Danmark.

For at vælge den perfekte havepejs til dig, er der visse overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber. Vi har samlet nogle af dem her, som forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej når du skal vælge en ny havepejs.

Materiale

En udendørs pejs kommer i mange forskellige materialer. De kan blandt andet fås i stål, støbejern og ler. Da der er fordele og ulemper ved hvert materiale, afhænger din beslutning meget af, hvad du helst vil have stående på terrassen. Nedenfor kan du se en kort gennemgang af de tre.

Stål

Havepejse i stål er meget praktiske og kræver næsten ingen vedligeholdelse – derfor er det også et de mere populære valg. Stål ruster helt naturligt, hvilket giver en smuk patina, så din havepejs får et unikt udtryk. Udendørs pejse i stål kan som regel også fås til meget fornuftige priser.

Stål findes i en variant der kaldes cortenstål, som er et yderst robust materiale. Den slags stål kræver heller ikke meget vedligeholdelse og corten er kendetegnet ved at have en smuk rustfarve. Dog skal man være opmærksom på, at det kan have tendens til at plette på underlaget, hvilket kan være irriterende på fliser eller med en havepejs på træterrasse.

Støbejern

Støbejern er en fantastisk varmeleder og kan holde bedre på varmen end mange andre materialer. Desuden er støbejern meget modstandsdygtigt overfor al slags vejr, hvilket også er grunden til, at mange herhjemme vælger udepejse i støbejern. Det eneste minus ved støbejern er, at det kan være ret tungt og du kan derfor ikke flytte rundt på din havepejs lige så let, som hvis det var et andet materiale.

Ler

En havepejs i ler bliver fremstillet i brændt ler, hvilket skaber et meget smukt design. Brændt ler er desuden et meget langtidsholdbart materiale, så hvis du passer godt på pejsen, kan du have glæde af den i mange år. Dog skal du sørge for at dække din havepejs i ler til, når det regner eller helt tage den ud af regnen, da det kan ødelægge den.

Størrelse

Du bør altid overveje, hvor meget plads du er interesseret i at sætte af til din havepejs. Hvis du for eksempel har en mindre have eller terrasse, skal du være opmærksom på, at pejsen nok ikke skal være alt for stor.

Størrelsen har også en del at sige i forhold til opbevaring, hvis du ikke har lyst til at have den stående fremme hele året.

Anvendelse

Inden du køber en havepejs, bør du også overveje, hvad du gerne vil bruge den til. Skal den udelukkende bruges som varmekilde eller skal der også være mulighed for at riste skumfiduser over den åbne ild? Måske vil du gerne kunne tage den med på ture i naturen eller måske skal den være multifunktionel, så du kan bruge den til lidt af hvert? Som du kan se i vores test, er der en havepejs til de fleste behov, så det er bare at vælge.

Brænde

Når du leder efter en pejs til haven, støder sikkert også på, om det skal være en bio- eller træpejs. En biopejs anvender bioethanol som brændsel, hvorfor der ikke udstedes hverken farlige eller ildelugtende partikler. Brændingen er derfor mere ren og den kræver heller ingen skorsten.

Mange foretrækker dog en havepejs til træ, da det føles som at sidde omkring et bål og derfor giver en mere autentisk oplevelse.

Budget

Prisen spiller også en helt naturlig rolle, når man skal finde den rigtige havepejs. De kommer i mange forskellige prisklasser og det er derfor vigtigt både at undersøge markedet, men også gøre op med sig selv, hvor meget man er villig til at spendere. Som vores test viser kan du finde en fin havepejs til billige penge, men hvis du er interesseret i flere funktioner eller dyrere, vil prisen selvfølgelig også stige derefter.

FAQ

Hvilken havepejs er bedst i test?

Den bedste havepejs i test er Eva Solo Fire Globe ildsted. Denne udendørs brændeovn er designet i støbejern og med en form, der skærmer mod vinden. Pejsen har god ventilation og tre ben, så du let kan sidde og nyde ilden brænde.

Hvilket materiale giver den ideelle havepejs?

Hvilket materiale du skal vælge, afhænger af dine præferencer. En havepejs i støbejern kræver ikke så meget vedligeholdelse. Stål får en smuk patina over tid. Og ler er meget dekorativt og langtidsholdbart.