Havetraktor Test – Se de 6 bedste havteraktorer til din have! (2022)

1

Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamler

Du kan med fordel investere i denne havetraktor fra mærket Stiga, hvis du leder efter en effektiv benzindrevet model, der er velegnet til store arealer. Modellen her er nemlig udstyret med en 7,4 kW benzindrevet motor og kan benyttes på græsarealer op til 3000 m2. Derudover er maskinen let at styre og giver mulighed for valg af tre klippetyper.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamler
Stiga Tornado 2098 havetraktor 98 cm med sideudkast
MTD Smart RG 145 havetraktor 46 cm med 6 gear, sideudkast og el-start 14,5 hk
MTD Optima Minirider 76 SDE minitraktor 76 cm med 6 gear og sideudkast
MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor 76 cm med 6 gear og 150 l opsamlingsboks
MTD Optima LG 200 H havetraktor 20,0 hk 107 cm med sideudkast og el-start

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En havetraktor er velegnet til dig, der gerne vil gøre græsslåningen lettere for dig selv. Arbejdet går nemlig langt hurtigere med en havetraktor frem for en almindelig plæneklipper. Dette gør altså en havetraktor velegnet til mellemstore til store græsarealer, så tidsforbruget sættes gevaldigt ned. En anden fordel ved havetraktoren er, at det faktisk bliver sjovt at slå græs!

Dét at købe en havetraktor er dog en stor investering. Af den grund skal du gerne gøre dig nogle overvejelser om, hvilken type, model, priser m.m., der passer til dig inden du kaster dig over den første og bedste model. I denne artikel finder du en havetraktor test af forskellige modeller i hver sin kategori til mindre, mellem og de store plæner. Vi guider dig altså til det helt rette valg, samt svarer på diverse spørgsmål om havetraktorer.

Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamler#1 Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamler – Den bedste havetraktor

Du kan med fordel investere i denne havetraktor fra mærket Stiga, hvis du leder efter en effektiv benzindrevet model, der er velegnet til store arealer. Modellen her er nemlig udstyret med en 7,4 kW benzindrevet motor og kan benyttes på græsarealer op til 3000 m2. Derudover er maskinen let at styre og giver mulighed for valg af tre klippetyper.

Fremhævede fordele:

 1. Effektiv benzindrevet motor og pedalstyret hydrostatisk transmission
 2. Udstyret med opsamler, men giver også mulighed for bagud- eller multiklip
 3. Komfortabel kørsel og brugervenlig styring

Derfor skal du vælge en Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamler

Hvis du leder efter en fremragende havetraktor, der har klaret sig godt i diverse test og er en yderst populær model, så skal du se nærmere på denne variant fra Stiga. Lige netop denne model er nemlig en effektiv og smart havetraktor, der passer godt til store som små haver og græsarealer. Maskinen er udviklet i et moderne design, hvor der bl.a. er blevet lagt stor vægt på komforten. Du får f.eks. et hævet softgrip rat og et polstret sæde med armlæn, hvilket sikrer ergonomisk og komfortabel kørsel.

Denne effektive maskine er udviklet med en pedalstyret hydrostatisk transmission, hvilket sikrer en nem og jævn hastighedsstyring uden brugen af gear. Ved græsslåning klipper maskinen med to knive og kan både klippe med multiklip, bagudkast eller ved brug af opsamleren, der har en kapacitet på hele 200 liter. Maskinens klippehøjde kan indstilles til 7 forskellige højder mellem 25 og 80 mm.

Produktdetaljer

 • Vægt: 181 kg
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 80 mm – 7 positioner
 • Klippebredde: 84 cm
 • Antal knive: 2 stk
 • Opsamler kapacitet: 200 liter
 • Tank kapacitet: 6 liter
 • Motoreffekt: 7,4 kW ved 2400 rpm

Stiga Tornado 2098 havetraktor 98 cm med sideudkast#2 Stiga Tornado 2098 havetraktor 98 cm med sideudkast – Den bedste havetraktor med bredt klippeaggregat

Ved at investere i denne havetraktor fra Stiga, kan du hurtigt få græsslåningen overstået på en let måde. Modellen kan klare arealer på op til 4000 m2 og sikrer en hurtig græsslåning grundet de 98 cm brede klippeaggregat med to knive. Denne kan desuden indstilles til 7 forskellige niveauer efter behov.

Fremhævede fordele:

 1. Bredt klippeaggregat med flere indstillingsmuligheder
 2. Moderne og attraktivt design med brugerkomfort i højsæde
 3. Batterioplader, kofanger og multiklip indsats medfølger i købet

Derfor skal du vælge en Stiga Tornado 2098 havetraktor 98 cm med sideudkast

Hvis du gerne vil have græsslåningen overstået så hurtigt som muligt og alligevel er typen, der primært benytter sig af multiklip eller sideudkast, når du slår din græsplænen, så skal du investere i denne Stiga Tornado model. Med denne havetraktor kan du nemlig hurtigt få overstået græsslåningen, da den er udstyret med et 98 cm bredt klippeaggregat med to knive. Du får desuden mulighed for at indstille klippehøjden i 7 niveauer, så du både kan få bugt med højt og lavt græs.

Modellen er desuden udstyret med mulighed for både multiklip eller sideudkast, så du selv kan vælge, hvad du foretrækker på den pågældende dag. Derudover er maskinen nem at betjene og har et højt komfortniveau ved brug, hvilket bl.a. skyldes opbygningen med et softgrip rat. Som en ekstra bonus er denne havetraktor nem at holde ved lige, da den er udstyret med et særligt vaskelink til rengøring af klippeaggregatet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 160 kg
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 80 mm – 7 positioner
 • Klippebredde: 98 cm
 • Antal knive: 2 stk
 • Opsamlet kapacitet: Ingen
 • Tank kapacitet: 6 liter
 • Motoreffekt:  6,5 kW ved 2800 rpm

MTD Smart RG 145 havetraktor 46 cm med 6 gear, sideudkast og el-start 14,5 hk#3 MTD Smart RG 145 havetraktor 46 cm med 6 gear, sideudkast og el-start 14,5 hk – Den bedste havetraktor med el-start

Denne havetraktor er ideel til dig, der gerne vil have en god og sikker el-start, når du benytter din maskine. Modellen er en robust havetraktor i høj kvalitet, der fungerer præcis som den skal. Du kan med fordel benytte modellen til større arealer, da den har en bred klippebredde. Derudover kan modellen lille venderadius.

Fremhævede fordele:

 1. El-start og kører på blyfri benzin
 2. Kan klare store områder på ingen tid grundet stor klippebredde
 3. Lille venderadius på 46 cm, som gør det nemmere at klippe om buske og bede

Derfor skal du vælge en MTD Smart RG 145 havetraktor 46 cm med 6 gear, sideudkast og el-start 14,5 hk

Hvis du skal have bugt med et stort græsareal og er træt af at benytte en traditionel plæneklipper, så er denne havetraktor fra MTD muligvis den rette model for dig. Du investerer nemlig her i en model, der kan slå op til 3000 m2 græs, samt gør dette hurtigt grundet en klippebredde på hele 107 cm. Derudover kan klippehøjden justeres mellem 30 og 95 mm og så er modellen manøvredygtig med en lille venderadius på 46 cm, som gør det nemmere at klippe om buske og bede uden at ødelægge dem.

Denne havetraktor er i høj kvalitet. Den er udstyret med el-start og har 14,5 hestekræfter at gøre godt med. Du får altså en effektiv maskine, hvor du ikke skal kæmpe med motoren ved start. Modellen benytter sig af sidekast frem for bagudkast eller opsamler, men du har dog mulighed for at tilkøbe en opsamler, hvis du foretrækker dette.

Produktdetaljer

 • Vægt: 175 kg
 • Klippehøjde: Mellem 30 og 95 mm – 5 positioner
 • Klippebredde: 107 cm
 • Antal knive: 2 stk
 • Opsamler kapacitet: Ingen, men kan tilkøbes
 • Tank kapacitet: liter
 • Motoreffekt:  9,1 kW og 14,5 HK

MTD Optima Minirider 76 SDE minitraktor 76 cm med 6 gear og sideudkast#4 MTD Optima Minirider 76 SDE minitraktor 76 cm med 6 gear og sideudkast – Til dig, der ønsker en pladsbesparende havetraktor

Det er naturligvis langt fra alle, der har plads til en stor havetraktor. Men så er det jo heldigt, at der også findes fremragende modeller som denne minitraktor fra MTD, der virker pladsbesparende, men stadig sikrer dig alle de samme fordele som ved en almindelig havetraktor.

Fremhævede fordele:

 1. Minihavetraktor med stor manøvredygtighed og pladsbesparende design
 2. Udstyret med bioklip og sideudkast
 3. Mere brugervenlig start grundet opbygningen med el-start

Derfor skal du vælge en MTD Optima Minirider 76 SDE minitraktor 76 cm med 6 gear og sideudkast

Du kan med fordel investere i denne havetraktor fra MTD, hvis du ikke har alverdens plads i garagen eller bare synes en almindelig havetraktor er for stor til dig. Denne smarte minihavetraktor har nemlig en lang række af de samme gode egenskaber som de traditionelle havetraktorer, selvom den er den mindre i størrelsen. Den lidt mindre størrelse gør modellen ideel til haver med blomster- og plantebede, da du lettere kan manøvre udenom disse områder.

Minitraktoren er udstyret med el-start, hvilket gør det nemt for dig at påbegynde arbejdet. Modellen er yderst manøvredygtig med en venderadius på 46 cm, og grundet opbygningen med et fjederbelastet førersæde, så får du også god komfort ved kørsel. Der er både mulighed for at benytte sig af bioklip og sideudkast med denne model, så du har rig mulighed for at pleje din pleje optimalt. Du har desuden mulighed for at justere klippehøjden efter behov.

Produktdetaljer

 • Vægt: 127 kg
 • Klippehøjde: Mellem 38 og 95 mm – 5 positioner
 • Klippebredde: 76 cm
 • Opsamler kapacitet: Ingen
 • Tank kapacitet: 4,9 liter
 • Motoreffekt: 6 kW ved 3000 rpm

MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor 76 cm med 6 gear og 150 l opsamlingsboks#5 MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor 76 cm med 6 gear og 150 l opsamlingsboks – Den bedste minitraktor med opsamler

Denne minihavetraktor fra MTD er fuld af gode egenskaber, der sætter den på højde med en almindelig havetraktor, selvom modellen er en del mindre og dermed mere pladsbesparende. Lige netop denne model er udstyret med en opsamlingsboks på 150 liter, så du ikke behøver at samle græs ind efter turen rundt i haven er afsluttet.

Fremhævede fordele:

 1. Udstyret med bioklip og stor opsamlingsboks
 2. God manøvredygtighed og lille venderadius
 3. Nem opstart af maskinen og høj komfort

Derfor skal du vælge en MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor 76 cm med 6 gear og 150 l opsamlingsboks

Hvis du var lidt lun på den forrige minitraktor, men rigtig gerne vil have mulighed for at samle græsset i en opsamlingsboks, så kan du i stedet vende øjnene mod denne minihavetraktor model. Ved købet af denne variant får du nemlig samtlige af de ovenstående fordele, men forskellen er bare, at denne model opsamler græsset i en 150 liter stor opsamlingsboks frem for at sprede det med sideudkast. Du har dog også mulighed for at benytte bioklip.

Denne minihavetraktor er ideel til brug i haver eller på græsarealer med en størrelser på maks 1500 m2. Grundet den store manøvredygtighed, en venderadius på 46 cm og et lidt smallere klippeaggregat, så er denne minihavetraktor også velegnet til brug i haver med blomster- eller plantebede. Modellen vil nemlig nemt kunne køre uden om disse områder. Du har naturligvis mulighed for at justere klippehøjden og så kan du roligt nyde turen rundt i haven grundet det fjederbelastet førersæde, der sikrer ekstra god komfort. Modellen har desuden el-start, så du skal ikke bekymre dig om at skulle stå og bøvle med den.

Produktdetaljer

 • Vægt: 140 kg
 • Klippehøjde: Mellem 38 og 95 mm – 5 positioner
 • Klippebredde: 76 cm
 • Opsamler kapacitet: 150 liter
 • Tank kapacitet: 4,9 liter
 • Motoreffekt:  8,5 kW

MTD Optima LG 200 H havetraktor 20,0 hk 107 cm med sideudkast og el-start#6 MTD Optima LG 200 H havetraktor 20,0 hk 107 cm med sideudkast og el-start – Til dig, der ønsker en yderst effektiv havetraktor

Ved købet af denne havetraktor model, får du en robust variant af høj kvalitet, der i den grad virker effektivt ved brug. Maskinen er således udstyret med 20 hestekræfter, en 107 cm klippebredde, el-start og god manøvredygtighed. Alt dette gør, at maskinen er velegnet til brug på større arealer.

Fremhævede fordele:

 1. Effektiv model med 20 hestekræfter og el-start
 2. Kan klare plæner på et areal op til 4000 m2
 3. Justerbart førersæde for en god komfort og styring

Derfor skal du vælge en MTD Optima LG 200 H havetraktor 20,0 hk 107 cm med sideudkast og el-start

Hvis du er på jagt efter en yderst effektiv havetraktor, så skal du se nærmere på denne model. Denne havetraktor fra mærket MTD er en yderst robust og effektiv model, der er udstyret med 20 hestekræfter og el-start. Af den grund kan du være sikker på, at maskinen både er let at starte, samt kører som en drøm henover græsplænen. Maskinen er endda udstyret med et par særlige dæk, så det ikke bumper for meget ved kørslen. Derudover er der også et særligt justerbart førersæde, som gør køreturen mere behagelig.

Denne fine havetraktor kan benyttes på arealer op til 4000 m2 og da den klipper med en klippebredde på 107 cm, så går arbejdet hurtigt. Du har naturligvis mulighed for at justere klippehøjden. Her kan du vælge mellem fem forskellige niveauer mellem 30 og 95 mm. Modellen er udstyret med sideudkast frem der det almindelige bagudkast.

Produktdetaljer

 • Vægt: 175 kg
 • Klippehøjde: Mellem 30 og 95 mm – 5 positioner
 • Klippebredde: 107 cm
 • Opsamler kapacitet: Ingen
 • Tank kapacitet: 3,8 liter
 • Motoreffekt: 13,1 kW ved 2800 rpm

Hvad kan en havetraktor som din plæneklipper ikke kan?

Den kan slå dit græs godt, hurtigt og uden at du kommer til at svede. Men alt afhængig af model og type, kan en havetraktor bruges til meget andet.

Med ekstraudstyr som mosrive, trailer, tromle m.m. kan du  fjerne blade fra plænen, fjerne sne, sprede gødning og mange andre gøremål som bolig og haveejer. Derfor skal du overveje, hvad traktoren kan gøre godt for, udover at slå græsset.

Hvad koster en havetraktor?

I forhold til en almindelig motor plæneklipper er en havetraktor meget dyrere. Det er en stor investering, der dog med den rette vedligeholdelse kan holde over 20 år. Men prisen for en fornuftig model starter ved omkring 10.000 kr. og opefter. Her kan priserne stige i takt med eventuel ekstra tilbehør.

Hvad skal du kigge efter ved køb af din nye havetraktor?

Kig efter disse punkter når du skal vælge en havetraktor:

 • Plænens størrelse: Størrelsen af din plæne er afgørende for, hvilken model du skal vælge. Har du en stor plæne, skal du logisk nok have en tilsvarende kraftig og stærk havetraktor.
 • Motor: Hvis du har en besværlig plæne med kuperet terræn, skal du bruge flere hestekræfter end ved en plan græsplæne.
 • Venderadius: Der findes den almindelige havetraktor med sideudkast og så rideren der er en frontklipper. Da rideren er frontklipper har den en mindre venderadius og kan derved nemmere komme tæt på f.eks. træer og klippe græsset rundt om. Hvis du har mange blomsterbede, buske, træer og andet der skal drejes rundt om for at slå græsset, er rideren måske det rigtige valg for dig.
 • Hjul: De større modeller kommer med træk på alle fire hjul. Det er velegnet på ujævn grund eller tunge opgaver. Du får nemlig en jævn kørsel og flere kræfter, når den trækker på alle fire hjul.
 • Klippebredde: Hvis du har en stor plæne kan du spare tid på at slå græsset ved at vælge en model med en stor klippebredde. Hvis du har en mere almindelige størrelse plæne, vinder du nok ikke meget tid.
 • Sideudkast: Langt de fleste modeller kommer med sideudkast og det virker skam fint. Men hvis græsset er blevet langt, vil sideudkast ikke fungerer optimalt. Her vil græsset samle sig i striber og klumper og dermed dræbe græsset.
 • Bioklip: Hvis du vil give plænen naturlig næring i form af bio-klip, skal du selvfølgelig overveje det når du vælger. Hvis du vælger bioklip, skal du dog klippe plænen noget oftere.
 • Opsamler: Hvis du ikke er til bioklip og sideudkastning, er en stor opsamler værd at overveje så du sparer tid på eventuelle tømninger.
 • Lys: Hvis du vil bruge havetraktoren på de mørke årstider, skal du gå efter en model som har et kraftig lys f.eks. under snerydning. Til at slå græsset er frontlygter ligegyldigt.
 • Komfort: Kan du juster førersædet og har du brug for ryglæn eller ej? Den ordentlige komfort er vigtigt for dig som bruger. Her er en kopholder til kaffen en absolut nødvendighed, for man kan da ikke køre rundt og slappe af uden kaffe.
 • Tankvolume: Hvis du har den store plæne er kapaciteten på tanken ligesom med klippebredde, noget der er med at til optimerer tingene.
 • Pris: Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og her skal du overveje om de helt billige modeller til under 10.000 er holdbare til dit behov i længden.
 • Støj: Stort set alle havetraktorer kommer med et støjniveau på omkring 90 dB(A). Det kan lyde tosset men en havetraktor med bluetooth eller indbygget radio kan være værd at overveje(alternativ brug høreværn).

Havetraktor tilbehør

Ved køb af havetraktor kan det være en fordel at kigge på, hvad tilbehør der kan bruges, så den også får funktion af en lille minitraktor. Af tilbehør finder du redskaber som:

 • Trailer (m. & uden tip)
 • Tromle
 • Rive
 • Mosfjerner
 • Plænelufter
 • Centrifugalspreder
 • Gødningspreder
 • Bioklip skærm
 • Græs & løvopsamler
 • Sneskraber
 • Grusharve
 • Harve

Der er altså rig mulighed for at købe såkaldt ekstraudstyr eller tilbehør til din havetraktor, hvis du føler behov for det. Du kan f.eks. med fordel investere i en af de nedenstående produkter, hvis du står og mangler en trailer, tromle eller rive at trække efter din havetraktor.

Flex TBS6000RD – Den bedste spreder til havetraktor

Denne saltspreder er en oplagt investering for dig, der gerne vil have mulighed for at sprede salt, grus, gødning eller lignende materiale over græsarealet uden problemer. Denne spreder er udstyret med en 47 liter tank i polyester og har en stor lukket gearkasse i metal. Derudover kan du regulere spredningsmængden ved brug af håndtaget. Modellen spreder med en bredde på 3 til 3,6 meter.

Flex valseudlægger 80 liter til havetraktor – En billig spreder til havetraktor

Hvis du synes, at den ovenstående spreder til havetraktor er en smule dyr, så kan du med fordel overveje at investere i denne model fra Flex i stedet for. Prisen på denne model er nemlig en smule billigere end andre varianter, men du får stadig god mulighed for at sprede alverdens materialer i haven.

Denne Flex valseudlægger har en beholder på 80 liter og er udstyret med en nem og justerbar mængderegulering. Modellen har en spredebredde på 102 cm og er udstyret med 14 tommer hjul i luftgummi.

Flex påhængsvogn 2-hjul – Den bedste påhængsvogn til havetraktor

Med denne to-hjulede påhængsvogn fra Flex har du mulighed for at transportere både haveaffald, redskaber e.l. frem og tilbage i haven uden at overanstrenge dig selv. Bare smæk materialerne op på denne vogn og sus afsted på din havetraktor. Modellen er udstyret med en manuel tip og en aftagelig bagsmæk.

I alt måler ladmålene 107 cm i længden, 75 cm i bredde og 30 cm i højden. Modellen har en egenvægt på 50 kg og kan transportere op til 270 liter eller 363 kg.

Producenter af havetraktorer?

Der findes rigtig mange forskellige producenter, hvor du ikke skal snydes for oversigten over de populære mærker, der byder på den anstændige eller gode kvalitet:

 • Alpina
 • Craftman
 • Hurricane
 • Husqvarna
 • Jonsered
 • McCulloch
 • MTD
 • Murray
 • Stiga
 • Texas

En havetraktor er en investering

At købe en traktor eller rider til 15-25.000 kr. er mange penge. Derfor skal du se på købet som en investering, der dækker den lange bane, hvor du med en normal vedligeholdelse kan bruge din havetraktor i mere end 20 år.

Hvorfor du skal investere i en havetraktor / rider?

Der er en række gode grunde til, hvorfor du skal vælge at købe en havetraktor eller frontrider. De største fordele er:

 • Du får klippet græsset hurtigt og nemt i sammenligning med plæneklippere
 • Alle kan slå græsset med en havetraktor
 • Giver et flot resultat af plænen og kan enten auto gøde eller opsamle græsaffaldet
 • En havetraktor med ekstraudstyr kan udføre mange andre opgaver næsten som en minitraktor

3 kommentarer til “Havetraktor Test – Se de 6 bedste havteraktorer til din have! (2022)”

Der er lukket for kommentarer.