Højtryksrenser test 2022 – Se de 7 bedste højtryksrensere

1

Bedste højtryksrensere:

Nilfisk E145.4-9 X-TRA

Nilfisk E145.4-9 X-TRA er en stærk og semiprofessionel højtryksrenser, der tilhører Pro-serien, og er til dig, der ønsker en kraftfuld og robust maskine. Styrken i denne maskine er ikke til at tage fejl af da den leverer et tryk på op til 145 bar, hvilket kan give op til 610 liter vand i timen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Nilfisk E 145.4-9 X-TRA 2.199 kr. BygXtra
Bosch EasyAquatak 110 højtryksrenser 2.722 kr. happii.dk
Kärcher K 7 Premium FullControl Plus Home
Bosch AQT 45-14 X
Bosch AdvancedAquatak 150 2.722 kr. happii.dk
Nilfisk C 125.7-6 X-TRA højtryksrenser 818 kr. 10-4
Kärcher K 5 Premium FullControl Plus Flex Home Wood

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En højtryksrenser er et uundværligt værktøj for husejeren, da den er perfekt til rengøring af næsten stort set alt fra havemøbler, cykler og bilen. Læs denne højtryksrenser test, så har du en rigtig god fornemmelse af produkternes funktioner og priser, og dermed kan finde den bedste højtryksrenser til dit behov.

De 7 bedste højtryksrensere i test –

Vi har samlet 7 af de bedste højtryksrensere på markedet, som passer til flere forskellige behov. Nederst i denne artikel, kan du læse gode råd om, hvad du kan bruge en højtryksrenser til og hvor kraftig en maskine det kræver. Skal den være rigtig kraftig, så skal du ud i vores bedst i test, Nilfisk E 145.4-9 X-TRA og hvis du skal bruge en lille og mobil maskine, så kan du trygt investere i Bosch EasyAquatak 110.

Højtryksrenser bedst i test - Nilfisk P150.2-10 X-TRA

#1 Nilfisk E 145.4-9 X-TRA – Den ultimative testvinder og bedste højtryksrenser 

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er en stærk og semiprofessionel højtryksrenser, der tilhører Pro-serien, og er til dig, der ønsker en kraftfuld og robust maskine. Styrken i denne maskine er ikke til at tage fejl af da den leverer et tryk på op til 145 bar, hvilket kan give op til 610 liter vand i timen.

Fremhævede fordele:

✅ Robust, kraftig og brugervenlig
✅ Stærke dyser til krævende opgaver
✅ Testvinder hos Råd & Rön

Derfor skal du købe Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Vi har kåret denne højtryksrenser fra mærket Nilfisk som bedst i test. Der er der flere grunde til. F.eks. medfølger der to forskellige dyser, så du kan tilpasse strålen efter behov; Click&Clean Tornado PR dyse og Click&Clean Powerspeed dyse. Der følger også en rensenål, så du nemt kan passe og pleje dine dyser.

Den har integreret kørevogn med store hjul, så du nemt kan tage den derhen, hvor den skal bruge. Denne model har også teleskophåndtag i aluminium, som gør den ekstra kraftig og robust. Slangen er 10 meter lang, hvilket er ret langt i forhold til andre højtryksrensere, og den sidder på et medfølgende slangeoprul, hvilket gør det nemt at komme i gang og pakke sammen, da det bliver opbevaret på en ordentlig måde.

Tung og robust, men kraftig maskine

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er til dig, som er ude efter en tung, robust og effektiv højtryksrenser til krævende arbejdsopgaver. Den er specielt god til rengøring af både, hestetrailer, pool, terrasse og af havemøbler. Der er ingen tvivl om, at dette er en af de mere kraftige og robuste modeller, hvilket både kan ses på vægten, da den vejer mere end andre højtryksrensere, men det kan også ses på prisen, som ligger i den høje ende af markedet.

Det er den ultimative testvinder, fordi den leverer en perfekt rengøring samtidig med, at den er brugervenlig og har alt det udstyr, der skal bruges for at få optimal glæde af sin højtryksrenser.

Alt efter hvilken terrasse du har kan du bruge denne Nilfisk terrasserenser, men igen – det kommer helt an på hvilken terrasse du har. Nederst i artiklen kan du læse mere om, hvilke typer materialer, der kan tåle at blive renset med en terrasserenser eller højtryksspuler.

Produktdetaljer:

 • Pumpetryk: Op til 145 bar
 • Maks. vandmængde 610 liter i timen
 • Vægt; 26,8 kg.
 • 10 meter trykslange
 • 2 forskellige dyser; Click&Clean Tornado PR dyse og Click&Clean Powerspeed dyse + rensenål

Bosch Easy Aquatak 110 højtryksrenser

#2 Bosch EasyAquatak 110 højtryksrenser – Billig og mobil højtryksrenser

Bosch EasyAquatak 110 er en lille og praktisk maskine, som skiller sig ud fra de andre modeller, der er med i denne test, fordi den er meget mindre og designet er helt anderledes, men du må ikke tage fejl af størrelsen. Den har et tryk på 110 bar og en effektiv motorpumpe, hvilket giver et hurtigt resultat af høj kvalitet. Den er altså både velegnet til den hurtige rengøring, men også den mere grundige af slagsen.

Fremhævede fordele:

✅ Lille og praktisk, men kraftig
✅ H
øjtryksdyse til vaskemiddel
✅
Klar til brug efter levering

Derfor skal du købe Bosch EasyAquatak 110 

Som nævnt, så er Bosch EasyAquatak 110’s design anderledes og en del mindre, end hvad man normalt forbinder med en højtryksrenser. Med dens vægt på 3,8 kg, kan den nemt tages under armen og benyttes præcis, hvor der er brug for den. Den kan stå alverdens steder uden at stå i vejen, grundet dens lille design. Den er super brugervenlig og du behøver ikke kæmpe dig igennem brugsanvisningen for at finde ud af, hvordan den fungerer. Faktisk, er den allerede klar til brug ved levering .

Højtryksslangen er på 3 meter, hvilket er en del mindre end de andre maskiner, men her er det vigtig at tænke på, at denne er mere mobil og du lettere kan komme frem og tilbage med den, dermed passer en slange på 3 meter godt.

Dyser og tilbehør

Der følge forskellige dyser med til Bosch EasyAquatak 110. Rotationsdyser, så du kan lave en optimal dybderengøring af ekstra beskidte overflader. Udover rotationsdyser, har den en variabel Fan Jet-dyse og højtryksdyse til vaskemiddel, som hurtig påfører sæben og dermed reducerer rengøringstiden.  

Det er let og hurtigt, at skifte tilbehøret på denne maskine, da den har det enkle system “Push-fit” forbindelser.

Bosch EasyAquatak 110 er den perfekte højtryksrenser til dig, som ikke har brug for den aller kraftigste på markedet, men i stedet vil have en højtryksrenser, som er praktisk at have med og leverer et rigtig godt resultat til prisen. Det er et faktum, at den ikke har så mange bar som de andre, men den kan sagtens klare både store og små opgaver. Den suverænt bedste model i denne højtryksrenser, når man holder det op i mod dens pris. 

Produktdetaljer:

 • Pumpetryk: Op til 110 bar.
 • Maks. vandmængde 300 liter i timen
 • Vægt: 3,8
 • Motor: 1.300 W
 • 3 meter lang højtryksslange
 • “Push-fit” forbindelser.
 • 3 forskellige dyser

Kärcher K 7 Premium FullControl Plus Home#3 Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home – til manden der vil have det bedste af det bedste

Dette er for mange drømme maskinen over dem alle og så er det god ordentligt tysk kvalitet fra det tyske mærke Kärcher, som er kendt for at leverer gode maskiner til haveelskeren. Kärcher er et anerkendt havemærke inden for havemaskiner, og dette er altså den kraftigste blandt alle Kärcher-modellerne. Det er svært at finde en maskine, der er kraftigere end denne stærke model.

Fremhævede fordele: 

 • En af de kraftigste maskiner på markedet til privat forbrug
 • LCD-skærm i håndtaget, hvor du kan aflæse maskinens funktioner
 • Selvdosering af rengøringsmiddel, hvilket gør arbejdet nemmere for dig

Derfor skal du købe Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home

Denne Kärcher K7 Premium højtryksrenser er topscorer hos M3, som er vilde med denne model, da det er noget af det heftigste du kan anskaffe til privat brug – den har 180 bar, hvilket også er den kraftigste model i denne test. Det kan give op til 600 liter vand i timen, hvilket gør den til en super effektiv maskine, som er let at anvende.

Kärcher K7 Premium giver dig også et hav af muligheder, da der følger en kæmpe udstyrspakke med. Derudover er denne Kärcher K7 Premium model, sammen med Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home, de eneste varianter, der både tæller som nogle af de bedste højtryksrensere på markedet, og er udstyret med en LCD-skærm i håndtaget.

Den indbyggede teknologi i håndtaget hæver det teknologiske niveau for Kärcher K7 Premium, så den er lidt bedre end de andre højtryksrensere. Via skærmen, kan du desuden aflæse alle de forskellige funktioner, som Kärcher K7 Premium kan indstilles til.

Stor medfølgende tilbehørspakke, som giver dig flere muligheder

I den kæmpe tilbehørspakke, får man et Full Control Power Plus pistolhåndtag, en 3-i-1 Multi Jet lanse med flad stråle, hård rotojet stråle og en dyse til opskumning af rengøringsmiddel. Udover den smart LCD-skærm, så er den altså også smart ved dosering af rengøringsmiddel, da der er et indbygget Plug ‘n’ Clean system i selve højtryksrenseren, hvori du blot sætter rengøringsmidlet og så doserer maskinen selv den rette mængde under brug.

Denne maskine indeholder også en T 450 terrasserenser, samt en flaske sten- og facaderensemiddel, så det er muligt for dig at rense din terrasse og facader, som normal er meget følsomme over for højtryksrensere.

Højtryksslangen er 10 meter lang, hvilket giver god plads til at bevæge sig rundt i. Den har også en vægt på 18 kg, så den er relativ nem at komme rundt med. Derudover har den også et slangeoprul, så der er styr og orden på maskinen uanset om den er i brug eller står til opbevaring.

Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home er en maskine, som kan klare enhver opgave. Du får en yderst kraftig, smart og brugervenlig maskine og dermed en maskine der passer til manden, der gerne vil have det bedste af det bedste med et tvist af moderne teknologi.

Produktdetaljer:

 • Pumpetryk: Op til 180 bar
 • Maks. vandmængde 600 liter i timen
 • Vægt: 18 kg.
 • 10 meter lang højtryksslange

#4 Bosch AQT 45-14 X – Alsidig højtryksrenser 

Bosch AQT 45-14 X er en robust højtryksrenser, som har en høj ydeevne, derfor er den god til alt fra mindre krævende til meget krævende projekter. Den stærke motor og de specielle dyser sikrer altid en kraftfuld, hurtig og fleksibel rengøring.

Fremhævede fordele:

✅ Kraftig maskine til normale produkter, men også til meget krævende
✅
En masse medfølgende udstyr
✅
Testvinder hos Aftonbladet

Derfor skal du købe Bosch AQT 45-14 X

Bosch har et kategorisystem, der er delt op i 3 anvendelsesområder – Easy, Universal og Expert – og denne højtryksrenser har de vurderet at ligger i “Expert”, netop fordi den er så kraftfuld og perfekt til projekter, der kræver en høj ydeevne.

Den er nem at håndtere, da den har en integreret slangerulle og opbevaring af tilbehør samt terrængående hjul og teleskopgreb. Du kan hurtigt komme i gang med at bruge den, og efter brug, er den nem at pakke ned. Kabellængden er 5 meter og slangen er 8 meter og sidder på et slangehjul, så den bliver opbevaret på en ordentlig og nem måde. Som et ekstra plus, har Bosch AQT 45-14 X en speciel pumpe, der gør det muligt at anvende vand fra offentlig vandforsyning eller fra en anden ekstern kilde.

Det uundværlige udstyr

Den har en stor udstyrspakke, som blandt andet indeholder en normal lanse og terrasserenser, som er en lang lanse.  Derudover, har den en Roto fan-lanse, som bruges til fjernelse af vanskeligt snavs via den hurtig roterende stråledyse, og til sidst har den en variable fan-lanse, som giver en række rengøringsmuligheder, hvor du selv kan indstille strålen tykkelse. Den smalle stråle er til fastsiddende snavs og en vifteformet stråle bruges til at skylle.

Den har også en højtryksdyse til vaskemiddel, hvilket går rengøringen en del nemmere og mere grundig, og 90°-dysen bruges til rengøring under biler eller af tagrender.

Med Bosch AQT 45-14 X får du en maskine, som du altid kan regne med, da den er kraftig, effektiv og grundig. Der er næsten ingen grænser for, hvad den ikke kan rense med den store tilbehørspakke. Rengøringen bliver nemmere, og du får et pænt resultat, som kan gøre dine naboer misundelige. Et produkt der klarer sig rigtigt godt i vores højtryksrenser test.

Produktdetaljer om Bosch AQT 45-14 X:

 • Pumpetryk: Op til 140 bar.
 • Motor: 2.100 Watt
 • Maks. vandmængde 450 l/h.
 • 8 m højtryksslange
 • Vandfilter i metal

Bosch AdvancedAquatak 150#5 Bosch Advanced Aquatak 150 – Brugervenlig og kraftig højtryksrenser, der er støjsvag

Endnu en højtryksspuler fra Bosch, og det bliver ikke nemmere at komme i gang end med Bosch Advanced Aquatak 150 – den er stort set færdigmonteret når du modtager den – det eneste, der mangler, er vandforsyning.

Har du brug for en praktisk maskine, så får du den perfekte makker i denne maskine. Dens robuste og kompakte konstruktion leverer et imponerende resultat, så du nemt har få renset din bil, båd eller havemøbler. Bosch AdvancedAquatak 150 er en del af Bosch advanced produkter, hvilket betyder, at det er til dem, som har brug for en kraftfuld maskine til at klare alverdens opgaver.

Fremhævede fordele:

 • Robust og kraftig
 • Støjsvag og brugervenlig
 • Testvinder hos tek.no – et rigtig godt køb

Derfor skal du købe Bosch Advanced Aquatak 150

Med Bosch AdvancedAquatak 150 får du en maskine som kan klare de fleste opgaver – den er både kraftig og robust, men der er også tænkt over de små detaljer, som fx lydniveauet, medfølgende brede dyser, som gør maskinen utrolig brugervenligheden og at den kan klare selv meget krævende opgaver. Produktet klarer sig godt i højtryksrenser test, og derfor anbefaler vi den til dig der skal bruge den til mange varierende arbejdsopgaver. 

Forskellige dyser og kraftig motor giver det perfekte resultat

Der medfølger forskellige dyser; både variabel dyse og rotodyse, Den kraftige motor, samt pumpetrykket og vandmængden pr. time indikerer, at du her har en maskine, som er kraftigere end de fleste andre på markedet. Den leveres med et højtryksrensesystem, som standard, hvilket giver en mere kraftig og mere effektiv anvendelse af maskinen. Derudover er den ganske lydsvag i forhold til andre modeller

Er du ude i en hurtigere skylning eller lettere rengøringsopgaver, så har du også mulighed for at påsætte brede dyser, så det er virkelig en maskine som kan bruges til stort set alt og dække de fleste behov. Udover alt dette, så er den effektiv og relativt lydsvag i forhold til andre modeller. Vandfilteret er i metal.  

Den har en 8 meter lang højtryksslange, som sidder i det påmonterede slangeoprul, og som et lille plus point, så er der også en robust fodplade, som gør det nemmere at opstille og komme i gang med at bruge den. 

 

Produktdetaljer om Bosch Advanced Aquatak 150:

 • Pumpetryk: Op til 150 bar
 • Motor: 2.200 Watt
 • Maks. vandmængde 480 liter i timen
 • Vægt: 20,6 kg.
 • 8 meter lang højtryksslange

Nilfisk C 125.7-6 X-TRA højtryksrenser#6 Nilfisk C 125.7-6 X-TRA højtryksrenser – praktisk højtryksrenser til bilen, båden og haven

Endnu en højtryksrenser fra Nilfisk, som endda minder lidt om vores bedst i test model. Der skal ikke lægges skjul på, at Nilfisk altid har været et respekteret mærke inden for højtryksrensere, støvsugere osv., hvorfor det ikke kan komme bag på nogen, at de har to bedst i test modeller med i vores højtryksrenser test.

Fremhævede fordele:

 • Let udskiftning af tilbehør
 • Indbygget opbevaring til tilbehøret
 • Click&clean-dysekoncept gør det nemt at skifte dyserne

Derfor skal du købe Nilfisk C 125.7-6 X-TRA

Denne højtryksrenser er en smule billigere end den første højtryksrenser fra Nilfisk i denne test, og den største forskel på de to maskiner er trykket i bar, da denne har op til 125 bar og den anden havde op til 150 bar. Det gør det bestemt ikke til en dårlig maskine, da 125 bar også er rigtig kraftigt, men 150 bar er bedst til MEGET krævende opgaver. Skal du bruge din højtryksrenser til hus og have, så er 125 bar rigeligt.

Dette er en god højtryksrenser til udendørs brug i haven, og den er både brugervenlig og handy. Den er altså perfekt til vaskning af bilen, motorcyklen, fliser i indkørslen eller noget helt fjerde.

Denne Nilfisk højtryksrenser er udstyret med en driftssikker 1500W motor, og den har automatisk start/stop funktion og trykregulering.

Let betjening, brugervenlig og praktisk højtryksrenser

Designet er praktisk og den er ganske mobil, da den har en integreret kørevogn og et smalt opretstående design. Dette gør også opbevaringen af højtryksrenseren nem.

Der medfølger også en del tilbehør med til denne højtryksrenser, og det smarte med netop denne model, er at den har indbygget opbevaring af tilbehøret, så du ikke skal have forskellige dele liggende og flyde derhjemme, og så har du det også altid for hånden, når du skal bruge det. Derudover har den også det smarte Click&clean-dysekoncept gør det nemt  hurtigt at skifte dyserne.

Nilfisks kendte bajonetkobling sikrer kompatibilitet, og du dermed kan få et bredt udvalg af tilbehør fra andre producenter af hobby-højtryksrensere. Det giver altså dig en større fleksibilitet til valg af udstyr.

Køber du denne højtryksrenser, så får du altså en mobil højtryksrenser, men hvis du vil have den hængende på væggen i stedet, så er det muligt at tilkøbe et vægbeslag til den. Det er altså til dig, som har brug for din højtryksrenser et sted, men det er også til dig, som gerne vil opbevare den på en ordentlig måde og give den en specielt plads i garagen eller i skuret. Det er altså en enkel og simpel løsning til opbevaring af din højtryksrenser på væggen.

Af tilbehør til denne Nilfisk højtryksrenser medfølger:

 • slangerulle
 • spulehåndtag med lynkobling
 • drejefunktion af slange
 • holdere til spulehåndtag
 • dyserør
 • dyser
 • skumsprayer
 • slange
 • elkabel

Produktdetaljer om Nilfisk C 125.7-6 X-TRA:

 • Pumpetryk: Op til 125 bar
 • Maks. vandmængde 460 liter i timen
 • Vægt: 6,6 kg.
 • 5 meter lang højtryksslange

#7 Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home – Støjsvag højtryksrenser

Denne Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home er en fremragende investering for dig, der vil have en højtryksrenser med en lang levetid. Maskinen er nemlig udviklet med en vandkølet induktionsmotor. Dette sikrer også et lavere støjniveau, hvorfor det ikke er larmende at arbejde med denne model.

Fremhævede fordele:

 • Robust og støjsvag højtryksrenser, som du kan få glæde af i mange år
 • Brugervenlig i sin opbygning, så du nemt kan styre maskinen
 • Leveres med en 3-i-1 lanse, der sikrer den rette dyse til forskellige formål

Derfor skal du vælge Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home

Du kan med fordel investere i denne Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home, hvis du bor tæt på dine naboer. Lige netop denne variant er nemlig udviklet til at være mere lydsvag i drift end andre højtryksrensere. Du kommer således hverken til at irritere dig selv eller forstyrre dine naboer, når du arbejder med denne model.

Andre fordele ved Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home tæller, at den har en robust opbygning og en vandkølet induktionsmotor, hvorfor du kan få glæde af den i mange år fremover, da den har en lang levetid. Højtryksrenseren har også integreret vandfilter. Og så kan du bruge din nye Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home til de fleste overflader og områder, da den har en slange på hele 8 meter. 

Vi må også hellere nævne, at denne Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home kan arbejde med op til 500 liter i timen, så du kan altså få et højt tryk over længere tid med denne variant. Det betyder også, at den er god til enhver opgave.

Multifunktionel spraylanse gør arbejdet let som en leg

Du skal ikke bekymre dig om at skifte lanse / dyse, når formålet med højtryksrenseren skifter. Modellen leveres med en multijet spraylanse, der har hele tre funktioner i én. Det betyder, at du på den samme lanse kan skifte mellem en flad strøm, rotojetdyse og dyse til rengøringsmiddel. Vandstrålens styrke justeres desuden nemt via pistolknapperne, hvor du kan holde øje med indstillingerne på LCD displayet. 

Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home er en af den slags højtryksrensere, der kan bruges i rensetilstand, hvilket betyder, at den kan tåle rengøringsmidler. Dette hjælper til en bedre effektivitet, når der skal rense genstridigt snavs væk. Produktet har desuden også teleskophåndtag, så du kan komme til alle vegne.

Produktdetaljer om Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home:

 • Pumpetryk: Op til 145 bar
 • Maks. vandmængde: 500 liter i timen
 • Vægt: 13,1 kg
 • Vandkølet motor
 • Arealydeevne: 40 m2 i timen
 • 8 meter lang højtryksslange
 • 3-i-1 Multijet spraylanse

Dette skal du vide inden du køber en højtryksrenser

Hvor kraftig skal en højtryksrenser være?

En højtryksrenser er i sig selv ret kraftig, da de fleste både har en kraftig motor og pumpetryk for at kunne få så mange liter vand ud i timen som muligt, og den skal nemlig være kraftfulde for at opnå den rigtige effekt – vi anbefaler i hvert fald ikke, at man hellere vil have færre kræfter og en billigere pris. Det vil ødelægge konceptet af en højtryksrenser.

SE OGSÅ: De bedste plæneklippere på markedet

Hvor mange bar skal en højtryksrenser have?

Det kommer an på hvad du forventer af din højtryksrenser, men 100 bar er lige på grænsen til at være lavt og skal du have fat i en super godt, effektiv og kraftig maskine, så skal den være omkring de 140 eller op over. Alle de maskiner vi anbefaler i denne test har 140 bar eller derover.

Slangelængden – hvor lang er den?

En højtryksrenser er ganske mobil, så du kan sagtens flytte rundt på den, men slangelængden har alligevel betydning ift., hvor let du kan komme rundt. Der findes entet mere irriterende end en for kort slange, så du hele tiden skal flytte rundt på din højtryksrenser. Hvor lang slangen skal være er dog op til dig, og det du skal bruge den til.

Hvad kan man bruge en højtryksrenser til?

Du kan bruge en højtryksrenser til utroligt meget og et specielt praktisk til dig der bor i hus med have, bil og andre hobbyer. Den er god til alt fra rensning af fliser, bil, båd, havemøbler osv. Der er dog noget træ, som ikke kan tåle at blive vasket med højtryksrenser, da den renser med så højt et tryk, at det kan ødelægge underlaget, så her bør du være opmærksom på hvad du bruger den til og hvordan. Derfor skal du altså undersøge om underlaget kan tåle at blive renset ved denne meget voldsomme metode.

Vi har samlet nogle gode råd til hvornår du bør bruge en højtryksrenser og hvornår du ikke bør bruge en. Læs den grundig, så du ikke ved en fejl kommer til at ødelægge fx træterrassen.

Disse følgende områder kan du bruge en højtryksrenser (læs dog hele guiden, da den uddyber evt. efterbehandlinger)

 • Brønde
 • Natursten – ikke fugen
 • Træterrassen – med forbehold!
 • Træmøbler – med forbehold!
 • Bilvask

Disse følgende områder kan du ikke bruge en højtryksrenser (læs dog hele guiden, da den uddyber evt. efterbehandlinger)

 • Betonfliser
 • Kloakrør og afløbsrør
 • Muret eller pudset facade
 • Træfacade
 • Gasbetonfacade

Højtryksrensning af en terrasse med betonfliser eller træ

Du bør ikke bruge en højtryksrenser til at rense din terrasse, som er lavet af fliser, da den fugningen mellem fliserne med tiden kan falde af. Derudover, så kan der forekomme farveforskelle og overfladen kan blive mere ru. Du kan dog godt rense selve betonfliserne, hvis du benytter en roterende dyse, som giver et mindre tryk, så dermed mindsken risikoen for at ødelægge fliserne.

SE OGSÅ: Ukrudtsbrændere der kan hjælpe dig med at rense fliser

Naturstensfliser fx granit tager ikke skade af højtryksrensning, men det er altid en god idé at forsøge sig med et lille hjørne af terrassen, så du i værste tilfælde ikke ødelægger hele terrassen.

Er det træterrassen som skal renses, så skal du bruge en såkaldt terrasserenser eller patio cleaner. Du skal dog være opmærksom på, at en så kraftig rensning efterlader træet helt råt og åbent, så det kræves at det efterbehandles. Det kan man gøre ved at give det olie eller en anden form for beskyttelse efter rensningen, men det kan også være, at det er nødvendigt med en overfladeslibning af træet. Det er dermed en større proces.

Højtryksrensning af muret eller pudset facade

Der kan være en del ulemper ved at bruge en højtryksrenser til at rense en muret facade, da det kan efterlade dig med en mur der er mere modtagelig over for fugt, alger og snavs. Den vil også kunne frostsprænge langt hurtigere. Derudover, så kan fugerne mellem murstenene også blive beskadiget og falde ud.

SE OGSÅ: De bedste fugtmålere på markedet

Det er heller ikke en god idé at højtryksrense en pudset facade, da en højtryksrensning helt eller delvist kan fjerne alt pudsen. Vandet kan også løbe ned bag pudsen og med tiden vil det falde af.

Højtryksrensning af træfacade

Det anbefales absolut ikke, at man benytter en højtrykspuler til at rense sin træfacade, da de ikke er helt tætte og dermed kan vandet trænge ind bag det yderste lag af brædder og give fugtskader som svamp og råd. Det yderst lag vil også tage skade af en højtryksrenser, da træet vil blive revet op, hvilket giver en ru og sårbar overflade.

SE OGSÅ: De bedste produkter til træbeskyttelse

Højtryksrensning af gasbetonfacade

Selvom gasbeton er et porøst materiale, så bør du ikke benytte en højtryksrenser til at rense din facade. Det vil nemlig give skader i form af riller i overfladen. Gasbeton suger også vand til sig og det kan ende med at give fugtskader i boligen, hvis vandet trænger langt ind i gasbetonen.

Højtryksrensning af havemøbler

Ligesom med træterrasser, så skal du være opmærksom når du renser dine havemøbler af træ. Der kan nemlig være lim, skruer eller andet som kan blive ødelagt eller ruste ved en højtryksrensning. Møblerne skal desuden efterbehandles, da træet nu er åbent og ru. De skal deres have en gang olie eller slibning, hvis fibrene har rejst sig.

Højtryksrensning af brønde

En højtryksrenser er ideel at bruge til at rense siderne i din brønd. Hvis du har en brønd med vandgennemløb, så skal du dog være opmærksom på ikke at spule mod bunden, da du kan ødelægge indersidens naturlige fedtflade.

Højtryksrensning af kloakrør

Du bør ikke bruge en højtryksrenser til at rense kloakrør eller afløbsrør, da kloakker er selvrensende og du dermed kan ødelægge dens naturlige fedtflade inden i kloakken. Derudover så kan du også komme til at forværre begyndende revner og brud.

Højtryksrenser til bilvask

Nogle højtryksrensere er velegnet til bilvask, og det kan være enrimelig hurtig måde at rense bilen på. Bosch AdvancedAquatak 150 er en god højtryksrenser til bilvask, fordi den blandt andet har et godt sæbesystem, så bilen hurtigt bliver ren. Der er flere andre modeller, som også er gode til bilvask. En højtryskrenser kan altså bruges til mange forskellige ting, men det er altid en god idé at tjekke om materialet kan tåle at blive højtryksrenset. 

Længere nede i denne tekst, kan du læse om tilbehør til bilvask, som er altså det tilbehør til din højtryksrenser, som er effektivt til bilvask.

Hvordan bruger man en højtryksrenser?

En højtryksrenser pumper vandet ud ved højt tryk, derfor skal du være opmærksom på hvad du bruger den til og hvordan du bruger den.

Her er en guide til hvordan du kan bruge din højtryksrenser, hvis du fx skal vaske din terrasse:

 1. Start altid med at læse retningslinjerne før du påbegynder arbejdet. Det gælder både håndtering af maskinen samt sikkerhedsforanstaltninger, så du ikke bliver overrasket af det høje tryk, der kommer ud af slangen.
 2. Skal du rense din terrasse, så fjern potteplanter, møbler og andre genstande fra terrassen og andre nærliggende områder før du starter maskinen. Man skal aldrig undervurdere styrken af en højtryksrenser. Hvis man rammer en genstand med en lige stråle, kan genstanden nemt gå i stykker eller tage skade – det gælder også personer!
 3. Det er vigtigt at holde slangen i den korrekte stilling før du tænder for vandet, ellers kan der nemt ske skader. Det er en god idé at starte med at holde slangen mindst en halv meter fra terrassen, men det kan justeres alt efter behov. Vær dog opmærksom på, at man aldrig bør gå tættere på end 30 cm, da din rengøring kan blive for kraftfuld og terrassen vil dermed tage skade.
 4. Uanset hvad, skal slangen altid holdes langt væk fra dig selv. Prøv at ramme terrassen med 45 graders vinkel, da det giver en god, stærk stråle, der fejer skidtet væk fra dig. Det kan være smart at skubbe alt møget i en bestemt retning, så det samles et sted og det dermed gør den efterfølgende rengøring nemmere.
 5. Det kan være nødvendigt at bruge en smule rengøringsmiddel, hvis nogle områder er sværere end andre, men følg instruktionerne på både den valgte højtryksrenser og selve rengøringsmidlet. Det er altid en god idé at afprøve et mindre område af terrassen først, så du ikke ødelægger hele terrassen. Rengøringsmidlet må ikke indeholde afblegningsmidler, da det kan ødelægge terrassen.

Tilbehør til højtryksrensere

Der findes virkelig meget tilbehør til højtryksrensere, og tit følger der også en del tibehør med når dukøber højtryksrenseren, men der findes mere end det. Du kan se meget af det her. Alt udstyret gør, at det bliver mere end bare en højtryskrenser. Vær’ opmærksom på om tilbehøret passer til det mærke og model af højtryksrense som du også har.

Tilbehør til bilvask

Du kan blandt andet købe en fælgerenser, som du kan sætte på din højtryksrenser, så dine fælge kan blive renset på en skønsom og effetiv måde. Du kan også bruge denne undeervognsdyse, som er til rengøring af bilensundervogn, men det er dog vigtigt ikke at vaske dirkte op i motorrummet af hensyn til elektrisiteten i bilen.

Denne roterende børste er også god til bilen, campingvognen eller båden, og du skal selvfølgelig også bruge noget ordentlig rengøringsmiddel til bilen, hvilket du kan få her fra Nilfisk.

Rengøringsmiddel til højtryksrensere

Du kan bruge din højtryksrenser til at rengøre mange forskelle ting og materialer, men det kræver også, at du har det rigtige rengøringsmiddel. Du kan fx bruge en højtryksrenser til rengøring af dit tag, men det kræver også, at du fx bruger Nilfisk Roof Cleaner rengøringsmiddel

Andet smart tilbehør til højtryksrensere

Du kan købe et spulehåntag med softgrib eller et forlængerrør. Et vandsugetæt til højtryksrensere kan også være ganske smart til blandt andet at tømme havedamme, svømmingpools og andre våde områder.

Du kan også få denne smarte Bosch Børste til højtryksrenseren, så du ikke både skal stå med en børste og højtryksrenseren, så denne børste gør arbejdet nemmere for dig.

Der findes utrolig meget tilbehør, så ta’ et kig her og find mere udstyr til din højtryksrenser.

Tilbehør til terrassen

Da højtryksrensere kan være hårde mod terrasser, så kan du med fordel bruge en terrassevasker til højtryksrenseren. Det går det en smulemere skånsomt, men du skal stadig tjekke op om materialet som din terrasse er lavet af kan tåle det hårde tryk. Denne terrassevasker egner sig specielt til overflader af cement, fliser eller træ, og den kan klare både vandrette og lodrette flader

Højtryksrenser tilbud og priser

En højtryksrenser er bestemt ikke den billigste havemaskine, men den er rigtig brugbar og kan nemt blive din bedste ven, når du har fået styr på hvilke materialer, der kan tåle at blive højtryksspulet. Kvalitet og pris hænger typisk sammen, og derfor kan det være en fordel at gå efter en maskine i god kvalitet som du kan have i mange år. På den måde er det mere en investering. Der er selvfølgelig mange gode højtryksrenser tilbud derude, men det er altid en god idé at sikre, at maskinen er af god kvalitet og ikke kun købe den på grund af prisen.

Testkilder

Råd & Rön (23/3-2017)

I 2017 testede Råd & Rön 13 forskellige højtryksrensere i forskellige prisklasser. Råd & Rön er en forbrugerorganisation, som tester forskellige produkter, så du kan finde fx den rette højtryksrenser.

Råd & Rön benyttede de følgende kriterier for at vurdere de 13 forskellige højtryksrensere.

 • Rengøringsevne 60 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Støjniveau 5 %

Råd & Rön har også sat fokus på selve rengøringsevnen – altså hvor effektivt og grundigt maskinen gør rent. Derudover er brugervenligheden også et vigtigt aspekt i deres test af de bedste højtryksrensere på markedet.

Aftonbladet (25/4-2017)

I deres test af højtryksrensere har Aftonbladet testet i alt 7 forskellige højtryksrensere. Det er en test som tager udgangspunkt i, at højtryksrenseren skal bruges til hjemmebrug, og de opgaver som der kan dukke op i løbet af hverdagen. De har testet maskinerne på flere forskellige typer af overflader og derfra vurderet den enkelte maskines ydeevne og vandtryk.

Aftonbladet brugte følgende kriterier for at vurdere de 7 forskellige højtryksrensere.

 • Anvendelse/brugervenlighed
 • Kapacitet
 • Kvalitet

Tek.no (27/4-2018)

Tek.no har testet i alt 7 forskellige højtryksrensere fra diverse producenter.

Tek.no har vurderet de forskellige maskiner via disse spørgsmål:

 • Hvor nemt er det at komme i gang?
 • Hvor god/praktisk er den i brug?
 • Hvor lang er rækkevidden på maskinen?
 • Hvor meget støjer den?
 • Hvor meget vand giver den?
 • Hvordan er resultatet?
 • Hvordan er prisen?

Det er en grundig højtryksrenser test, som kommer vidt omkring og det er muligt at finde en højtryksrenser til ethvert behov.

M3 Smartworld (15/4-2017)

Dette er en test om den smarte og brugervenlige Kärcher K7 Premium FullControl Plus Home, som er til manden, der vil have det ultimative bedste.

Testen kalder faktisk maskinen for “højtrykrensernes Ferrari”, hvilket siger en del allerede der.

De er virkelig begejstrede for denne model blandt andet, fordi maskinen er så kraftig og brugervenlig. Det som trækker maskinen ned, er den høje pris.

FAQ

Hvilken er den bedste højtryksrenser?

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er den bedste højtryksrenser i vores test, men læs hele artiklen og få mere information om alle 7 højtryksrensere i denne test.

Hvor kraftig skal en højtryksrenser være?

Højtryksrensere har typisk et vandtryk på mellem 110 og 150 bar.

Hvad kan man bruge en højtryksrenser til ?

Du kan bruge den til at rense fx fliser, havemøbler og fx facader, men det kommer helt an på hvilket materiale du arbejder med, da en højtryksrenser kan være for voldsomt for enkelte materialer. Det kan du læse mere om i vores artikel.

Konklusion

I denne test af højtryksrensere har vi været igennem 7 forskellige modeller. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er den ultimative testvinder, fordi den er brugervenlig, kraftig og leverer en perfekt rengøring. Den har også alt det udstyr, der skal bruges for at få optimal glæde af sin højtryksrenser. Vi forstår i hvert fald godt, hvorfor den er bedst i test hos Råd & Rön. Den kan klare alt fra normale opgaver til krævende opgaver.

Bosch EasyAquatak 110 er bedste højtryksrenser til prisen, fordi det er en billig og lille højtryksrenser, som er anderledes end de andre i denne test. Derudover er den både praktisk og brugervenlig, men også stærk og robust, selvom den er lille i størrelsen. De andre højtryksrensere i denne test har flere bar, men derfor kan den være perfekt til dit behov.

Er du den ultimative gadget mand, så skal du investere i en Kärcher K 7 Premium FullControl Plus Home, da den har mange smarte funktioner, samt små og moderne detaljer som andre producenter ikke har tænkt over som fx LCD-skærmen. Du får en kraftig og smart Kärcher højtryksrenser, hvor kvaliteten er i top, men det er prisen desværre også, hvilket er grunden til, at denne Kärcher højtryksrenser ikke ligger højere i denne test. Men den kan sagtens være bedst i test for dig, der ikke har brug for at betale lidt ekstra for en rigtig god højtryksrenser.

I vores højtryksrenser test finder du en Bosch AQT 45-14 X. Denne model er til dig, der leder efter en kraftig maskine, som du altid kan stole på at klarer opgaven for dig – uanset hvor krævende opgaven er. Den har alverdens smarte udstyr, så der er flere måder at bruge den på end en normal højtryksrenser.

SE OGSÅ: Guide til de bedste kompostbeholdere

Bosch AdvancedAquatak 150 får du en højtryksrenser, som har en kraftig motor og et pumpetryk på op til 150 bar. Det giver altså en stærk og effektiv maskine, der nemt klarer alverdens opgaver. Derudover så er den også lydsvag, og så er der tænkt over de små detaljer med denne Bosch AdvancedAquatak 150.

Nilfisk C 125.7-6 X-TRA er en lidt mindre udgave af den første Nilfisk højtryksrenser, der er kåret som værende bedst i test i vores højtryksrenser test, men derfor er det stadig en af de bedste modeller på markedet. Den har op til 125 bar, og er både praktisk og brugervenlig med indbygget opbevaring af tilbehøret.

Den sidste af de bedste højtryksrensere på vores liste minder lidt om den dyre model fra mærket Kärcher. Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home er dog mere prisvenlig end K7’eren – og så er den endda lydsvag i drift. Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home kan sprøjte op til 500 liter vand ud i timen og har en multifunktionel dyse, så du ikke skal stå og skifte hele tiden.

SE OGSÅ: Intelligent robotplæneklippere til enhver gadget-mand

En kommentar til “Højtryksrenser test 2022 – Se de 7 bedste højtryksrensere”

Der er lukket for kommentarer.