Husqvarna Automower 315X – Slap af og græsset slås med GPS

Robotplæneklippere er ganske rare på en lækker solrig forårsdag. Her skal der ofte slås græs fordi vejret er perfekt for vækstbetingelserne. Og hvad er bedre end at slappe af mens robotplæneklipperen klarer arbejdet. Nu kan du dog få det gjort endnu smartere med GPS.

Husqvarna Automower 315X der er bygget på platformen af 330X modellen, kommer med en ny innovativ teknologi. Du kan se alle de andre modeller vi har gennemgået i vores store guide og test af robotplæneklippere.

Hvordan fungerer en robotplæneklipper?

Den store fordel ved at investerer i en robotplæneklipper frem for en almindelige plæneklipper er selvfølgelig, at robotplæneklipperen klarer klipningen af græsset automatisk.

En robotplæneklipper har sin base/dock der udgør ladestation. Her vil den automatisk køre hen, når den trænger til opladning eller hvis den er færdig med at slå græsset.

At robotplæneklipperen gør alting selv, giver dig en dejlig frihed. Det betyder dog ikke, at du slipper for at gøre noget som helst. Du skal som en start, afgrænse området hvor den må køre Det gøres ved at lægge en ledning ud. Her vil robotten stoppe når den rammer ledningen eller en fysisk forhindring, og skifte retning. Den daglige vedligeholdelse er dog hurtig overstået, og giver dig væsentlig mere afslapning og frihed end f.eks. bruge en el- eller motorstyret plæneklipper.

Husqvarna Automower 315X

315x modellen er en Premium model i X-line serien der giver dig høj kvalitet indenfor styring og klipning af græsplænen. Se modellerne i videoen her:

Denne nye 315X model klarer selvfølgelig græsplænen, hvilket også gælder skæring af de mere komplekse græsplæner, hvor den kan klare op til 40 % hældninger. Den er ganske god til mellemstore græsplæner, hvor den bruger GPS-navigation og det medfølgende Husqvarna Connect til fjernstyring af maskinen.

Disse robotplæneklippere er ofte udsat for tyveri, for de har en tilpas høj værdi, samtidig med at haver ofte er nemme at bryde ind i for folk. Men med GPS-tyverisporing, så kan du hurtigt lokaliserer den hvis tyveri skulle ske.

Automover Connect appen kan du bruge til at justerer f.eks. klippehøjde mens du sidder og slapper af foran fjernsynet, eller hvis du er ude og rejse for den sags skyld.

Der er selvfølgelig altid en hage ved udstyr der kommer i den fede stil som denne Automover 315X, for prisen ligger på omkring 17.000,- kr. som du kan se ved Husquarna her.

Hvis du vil se mulighederne med robotplæneklipperen fra Husquarna, så se her hvordan Automover virker på en græsplæne:

Overvejelser omkring køb af robotplæneklipper?

Når du skal vælge en robotplæneklipper, så er der selvfølgelig mange ting du skal overveje. En robotplæneklipper er forholdsvis dyr investering i forhold til en hækkeklipper, kompostkværn, el-plæneklipper og mange andre haveredskaber.

Der findes selvfølgelig fordele og ulemper ved alt, og det gør sig også gældende ved robotplæneklippere:

Fordele:

  • Nemt: Arbejdet med at slå græsset bliver selvfølgelig nemmere. Det er velegnet, hvis du er fysisk dårlig eller måske bare hader at slå græs.
  • Sjov: En robotplæneklipper er lidt sjov. For de fleste drengerøve der er fanget i en voksenkrop, kan det være en kærkommen gadget, hvor der kan leges med styring via apps.
  • Miljø: Et batteridrevet haveredskab er mere miljøvenlig end den benzindreven plæneklipper.

Ulemper:

  • Slåning af græs: Ikke alle har en plan græsplæne uden forhindringer. Hvis du har en speciel græsplæne så vil robotplæneklipperen selvfølgelig kunne klare det meste, men du slipper nok ikke for at slå en del selv, hvor især kanter er problemet.
  • Tyveri: En af de største ulemper ved robotplæneklippere er den høje værdi. Det er ligesom med alt andet af værdi, noget der tiltrækker folk med forskruet moralbegreber. For tyveri af robotplæneklippere er stigende, og det er ret nemt at gå ind i en have og stjæle fra f.eks. et ulåst haveskur. Husqvarna modellen kommer dog med GPS, så du kan spore den, helt ligesom den kan programmeres med kode.
  • Batteri: Batteridrevet er smart, og en robotplæneklipper der oplader sig selv er dejlig nemt. Batteriet kan dog være et problem ved mange redskaber. For det første forlænger det tiden som græsslåningen tager, hvis der skal oplades hele tiden. Men batterier betyder også, at man skal kigge på specifikationer for de forskellige modeller, for en kort brugertid og lang opladningstid kan være et irriterende køb.

6 kommentarer til “Husqvarna Automower 315X – Slap af og græsset slås med GPS”

Der er lukket for kommentarer.