Husvandværk – Se de 5 bedste trykpumper/husvandværk (2022)

1

AL-KO HW 4000 FCS Comfort husvandværk

Det første husvandværk, vi vil præsentere, er AL-KO HW 4000 FVS Comfort. Producenten AL-KO er kendt for sine kvalitetsprodukter, der omfatter alt indenfor havemaskiner. Også dette husvandværk er af en høj kvalitet. Med denne model får man blandt andet et godt vandtryk og derudover en velfungerende sikring mod tørløb.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
AL-KO HW 4000 FCS Comfort husvandværk
Gardena husvandværk 3000/4 ECO
Metabo husvandværk HWW 4000/25 G
Staring STP-AUTO1000 husvandværk 1000W
Metabo HWW 6000/50 Inox husvandværk 1300W

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et husvandværk er både godt for pengepungen og for miljøet. Vandregningen er mindre og samtidig stopper det også vandspild. Hvis du overvejer at anskaffe dig et husvandværk, er der dog flere ting, du bør være opmærksom på. For at hjælpe dig til at få det bedste Husvandværk, har vi kigget på forskellige husvandværk og samlet nogle af de bedste produkter til denne test. Derudover vil du blandt andet kunne læse om hvilke formål, du kan bruge et husvandværk til, samt hvordan det hele virker.

AL-KO HW 4000 FCS Comfort#1 AL-KO HW 4000 FCS Comfort husvandværk – Bedste husvandværk

Det første husvandværk, vi vil præsentere, er AL-KO HW 4000 FVS Comfort. Producenten AL-KO er kendt for sine kvalitetsprodukter, der omfatter alt indenfor havemaskiner. Også dette husvandværk er af en høj kvalitet. Med denne model får man blandt andet et godt vandtryk og derudover en velfungerende sikring mod tørløb.

Fremhævede fordele:

 1. Tryktank med plads til 17 liter vand
 2. Nem at montere
 3. God kvalitet

Derfor skal du vælge AL-KO HW 4000 FCS Comfort husvandværk

AL-KO HW 4000 FCS Comfort er et husvandværk, der klarer sig godt lige meget hvilke aspekter, man ser på. Den høje kvalitet går igennem produktet, der kan alt, hvad det skal kunne. Med en maksimal transporthøjde på 45 meter, kan det løse de fleste opgaver. Samtidig kan det transportere op til 4000 liter i timen, hvilket er ret effektivt for et husvandværk i denne prisklasse. Generelt klarer det sig rigtig godt til prisen.

Nem vedligeholdelse

Maskinen er desuden enkel at vedligeholde. Dette gælder blandt andet i modellens XXL-forfilter, som nemt kan rengøres. Det anbefales, at dette bliver gjort med jævne mellemrum for at sikre en længere levetid. Modellens tørløbssikring sørger ligeledes for, at maskinens levetid bliver forlænget. Foruden den almindelige rengøring kræver AL-KO HW 4000 FCS Comfort ikke den store vedligeholdelse, udover at den skal sikres mod årets første frost.


Gardena husvandværk 3000/4 ECO#2 Gardena husvandværk 3000/4 ECO – Miljøvenligt husvandværk

Dette husvandværk kommer fra den sydtyske virksomhed Gardena, der er førende inden for haveredskaber og -maskiner. Det har klaret sig godt i diverse tests. Blandt andet bliver det fremhævet i avisen STERNs sammenligning af de bedste husvandværk, hvor der særligt bliver lagt vægt på, at dens patenterede, trinløse øko-funktion både er god for pengepungen og miljøet.

Fremhævede fordele:

 1. Øko-funktion der sænker energiforbruget med 15 %
 2. Tryktank på 24 liter
 3. Vedligeholdelsesfri i fem år

Derfor skal du vælge Gardena husvandværk 3000/4 ECO

Gardena husvandværk 3000/4 ECO er en af de mest miljøvenlige husvandværk på markedet. Udover selv at tænde og slå fra, alt efter hvor stort behovet for vand er, indeholder det også en øko-funktion, som man selv kan slå til og fra. Når den er slået til, vil det sænke energiforbruget med op til 15 % i forhold til normalt brug.

Fem års garanti

Gardena lover, at denne model er vedligeholdelsesfri i de første fem år. Det betyder, at man ikke skal tænke på at udskifte membraner, at fylde luft på eller på andre måder at holde tanken ved lige. Derudover får man en garanti på 40 måneder på pumperne fra Gardena. Generelt behøver man altså ikke frygte for, at produktet går i stykker inden for kort tid efter købet.


Metabo husvandværk HWW 4000/25 G#3 Metabo husvandværk HWW 4000/25 G – Effektivt husvandværk

Det tredje husvandværk, som vi har valgt at fremhæve, kommer fra virksomheden Metabo, der tidligere hørte under Hitachi. Deres model HWW 4000/25 er en af deres mest populære husvandværker. I flere tests bliver det blandt andet fremhævet, at det er et husvandværk, der er let at sætte op. Derudover bliver den anerkendt for at have et stabilt vandtryk.

Fremhævede fordele:

 1. Transporthøjde op til 46 meter
 2. Kan transportere op til 4000 liter i timen
 3. Støjsvag

Derfor skal du vælge Metabo husvandværk HWW 4000/25 G

Metabo HWW 4000/25 G udmærker sig blandt andet ved at kunne transportere vand op til 46 meter i højden. Det vil sige, at den eksempelvis kan bruges, hvis man skal suge vand op af en dyb brønd. Den har et konsistent vandtryk på 3,5 bar, hvor den kan transportere op til 4000 liter pr. time. Dette er dermed en god løsning, hvis man ikke bryder sig om en svag stråle ud af vandhanen.

God kapacitet

Modellen har en stålkedel, hvor der er plads til 24 liter. Hvis det ikke er nok, kan man på trykkontakten slå automatisk start af vandværket til. Hvis det er aktiveret, vil pumperne gå i gang af sig selv, når der er et stort vandbehov. Selvom den flytter mange liter vand, er der dog ikke risiko for overophedning, da motoren selv vil slå fra, hvis den bliver overbelastet.


STP-AUTO1000#4 Staring STP-AUTO1000 husvandværk 1000W – billigt husvandværk

Staring STP-AUTO1000 husvandværk 1000W er denne tests billigste model. Den kommer fra den danske virksomhed Staring, som specialiserer sig i maskiner og værktøj. Det er en lille og kompakt maskine, der er meget håndterbar. På grund af prisen dette husvandværk har den relativt hurtigt tjent sig selv ind.

Fremhævede fordele:

 1. Vejer kun 13 kg
 2. God til prisen

Derfor skal du vælge Staring STP-AUTO1000 husvandværk 1000W

Det er et lille husvandværk, der derfor er nem at gemme væk. Den er et godt alternativ for folk, der ikke vil have en stor tank stående til fuld skue. På trods af sin størrelse har dette husvandværk plads til 20 liter vand i tryktanken. Maskinens vægt gør den desuden praktisk, da den er nem at flytte, hvis der er brug for det.

God i sin prisklasse

Selvom STP-AUTO1000 er i den billige prisklasse, når det kommer til husvandværk, er det dog en ganske fin maskine, der fungerer til det formål, den skal bruges til. På trods af sin lille størrelse, virker den ret effektivt. Især ved de mindre opgaver er den en god løsning. Den kan have et lidt større lydniveau end nogle af de dyrere modeller, hvis pumperne har meget at lave, men dette behøver ikke være til stor gene, hvis bare den ikke bliver placeret i de arealer, hvis man opholder sig mest.


Metabo HWW 6000/50 Inox husvandværk 1300W#5 Metabo HWW 6000/50 Inox husvandværk 1300W – Kraftigt husvandværk

Dette er en af de kraftigste husvandværk i denne test. Med sine 1300 watt har Metabo HWW 6000/50 Inox husvandværk en god ydeevne. Modellen kommer i høj kvalitet, hvilket ifølge brugeranmeldelser udmønter sig i et effektivt husvandværk. Den egner sig blandt andet godt til havearbejde, da den kan føre vand til op til fire vandere samtidig.

Fremhævede fordele:

 1. Støjsvag vandforsyning
 2. 1300 watt

Derfor skal du vælge Metabo HWW 6000/50 Inox husvandværk 1300W

Metabo HWW 6000/50 Inox har en kraftig motor, som kan pumpe helt op til 6000 liter i timen. Den har et vandtryk på maks 5,5 bar, hvilket er i den høje ende i forhold til de andre husvandværk, vi har vist i denne test. På trods af dens effektivitet er dette husvandværk ret lydsvagt. Det kan særligt være en fordel, hvis den skal stå i nærheden af huset eller andre områder, hvor folk færdes. Det er et husvandværk, der fungerer godt hele vejen rundt.

Metabo Pump Protection

Dette husvandværk er udstyret med Metabo Pump Protection. Det er et system, som skal beskytte pumperne mod at køre uden vand. Det er husvandværk generelt ikke glade for at gøre, men her får du altså en ekstra beskyttelse, hvis det skulle ske. Det kan styres ved hjælp af en LED-skærm på produktet. Det er både nemt og sikkert at benytte af brugeren.


Hvordan virker et husvandværk?

I princippet er et husvandværk en havepumpe, som er udrustet med en trykafbryder og en tryktank. Når husvandværket kører, bliver vandet suget ud fra den tilsluttede vandkilde og pumpet ind i tryktanken. Når tryktanken er fuld, slukker pumpen automatisk.

Der er tilsluttet en afløbsledning til husvandværket. Når denne er åbnet, sørger den for at føre vandet ud til de steder, hvor du skal bruge det. Den kan godt føre vandet mere end et sted hen. Du kan blandt andet få den til at føre vand ud i en eller flere vandhaner. Hvis der kun bliver tappet få liter vand, behøver pumpen ikke at blive tændt, da tryktanken vil indeholde et tilstrækkeligt vandforråd til dette. Hvis tryktanken bliver tømt fuldstændig for vand, tændes pumpen automatisk for at fylde mere på. Når den er fyldt igen, slukker pumpen.

Hvad er forskellen på husvandværk, trykpumpe og dykpumpe?

Husvandværk, trykpumper og dykpumper minder på mange måder om hinanden, da de alle bruges til at flytte vand fra et sted til et andet. Der er dog alligevel stor forskel på dem. Et husvandværk bliver brugt til at genbruge vand til diverse formål. Det kan for eksempel være, at man har en regntønde stående. Da vil et husvandværk kunne transportere vandet herfra til steder, hvor det kan være til mere nytte som for eksempel i toilettet.

Meget af det samme gør sig gældende med trykpumper. Som navnet antyder, skaber en trykpumpe tryk, når den fører vandet. Det gør den blandt andet egnet til at føre vand ud i en haveslange. Trykpumper kan føre mere beskidt vand end et husvandværk, men hvis det er noget den skal gøre ofte med meget beskidt vand, bør man anskaffe sig en trykpumpe, der er særligt egnet til dette formål.

Dykpumper fungerer på mange måder ligesom trykpumper. Her vil der dog ikke være det samme tryk på vandet. En dykpumpe kan tjene flere forskellige formål. Blandt andet kan den være et behjælpeligt værktøj, hvis man vil fjerne vand fra en oversvømmet kælder. De fleste modeller vil selv tænde og slukke, alt efter hvor høj vandstanden er der, hvor den skal pumpe.

Fordele ved et husvandværk

Husvandværk til havevanding

Det er hensigtsmæssigt at bruge vandet fra et husvandværk til at vande haven. Der er der nemlig ingen store krav om renligheden i modsætning til ved drikkevand. Uden et husvandværk ville en del vand gå tabt, som sagtens kan bruges til havevanding. Derfor ville du skulle bruge postevand, hvilket kun ville gøre det dyrere. Særligt hvis du har en stor have og vander tit, vil et husvandværk være ideelt, da det kan spare dig for mange penge samtidig med, at det er bedre for miljøet.

Husvandværk til sommerhuset

Også i sommerhuset kan et husvandværk være en god løsning. Det kan for eksempel være, at du har en brønd i dit sommerhus. I stedet for et gammelt vandværk vil et husvandværk her være nemmere for dig at slukke, når du tager hjem. Du er formentlig mest i sommerhuset i månederne midt på året, og dermed står det tomt i lange perioder af gangen. Derfor kan det give dig en tryghed, hvis du sikrer dig mod vandskade ved at tømme husvandværket, når du ikke bruger sommerhuset, hvilket er nemt med et husvandværk.

Er husvandværk godkendt til drikkevand?

Vandet fra husvandværk er ikke godkendt til drikkevand. Derfor bør du undgå at indtage det. Det betyder selvfølgelig, at du ikke skal drikke det, men også at du skal undgå at bruge det i madlavningen. Vand fra husvandværk egner sig til gengæld godt som procesvand. Det vil sige alt vand, du ikke indtager. Det kan for eksempel være vand, du bruger til at vande blomster med eller det vand, der bruges i badet.

Støjer et husvandværk?

Det er umuligt at undgå en smule støj, når et husvandværk arbejder. Denne støj er dog som udgangspunkt kun til stede, når pumperne kører. Fabrikanterne af husvandværk ved dog, at dette kan være et problem for mange, og derfor arbejder de hele tiden på at gøre dem mere støjsvage. Der er forskel på, hvor meget forskellige husvandværk støjer, og det kan derfor være klogt at tage med i overvejelserne, når du køber det. Jo højere kvalitet produktet har, desto mindre larm afgiver det som udgangspunkt.

Hvis husvandværket ikke skal stå tæt på huset eller et andet sted, hvor familien færdes, betyder lidt støj måske ikke lige så meget. Hvis det er tilfældet, kan du måske overveje et billigere husvandværk, der dog ikke er lige så støjsvagt. Ved valget af et husvandværk bør du desuden også tage højde for størrelsen på tryktanken og pumpetypen. Tryktankens materiale kan nemlig også have indflydelse på systemets lydstyrke.