Hvad kan du gøre ved naboens ukrudt?

Det kan være utrolig svært at finde ud af hvad vi kan tillade os at gøre, når det omhandler noget med vores nabo. Det er jo virkelig træls når vi passer vores have rigtig godt og pænt, holder haven ren for ukrudt, men så kommer der noget gennem hækken fra naboens have.

Det er ikke bare lige sådan at gå over til din nabo og bede dem om at fjerne deres ukrudt, for det er i princippet noget vi ikke skal blande sig i, hvordan de passer deres have. Selvfølgelig er det alt efter hvor godt et bånd du har til din nabo, for der er helt sikkert nogle scenarier, hvor det ikke vil have den store betydning, hvis du beder din nabo om at gøre noget ved den trælse situation med ukrudt.

Uanset, så skal vi finde ud af hvad vi må og kan gøre ved det.

Det kan også være du måske aldrig har lagt mærke til om der er ukrudt der indtager din have som kommer fra naboens. Det er værd at holde øje med, da jo hurtigere du får gjort noget ved det, jo mindre et problem vil det blive.

Læs også: Gødning af græsplæne?

 

Det der kan ske

Hvis du slet ikke får gjort noget ved naboens ukrudt, så er der altså chance for at din hæk, dine planter, træer, blomster og din græsplæne bliver beskadiget. Ukrudt er et mareridt for din have, og det gør vedligeholdelsen meget svært for dig.

Der er nogle plantetyper af ukrudt, der kan sætte sig i din hæk og langsomt ødelægge den, her tager de alt næringen din hæk skal have og i forvejen har. Disse plantetyper er følgende; Kvikgræs, nælder, tidsler, snerle, brændenælder, mælkebøtter, rapgræs, skvalderkål, hyld, ahorn, brombær, fuglekirsebær og snebær.

Hold øje med disse, og beskyt din hæk.

Hvis ukrudt får lov til at sprede frø og derved langsomt erobre mere og mere af din have, så giver det dig en masse arbejdstimer at få gjort noget ved. Her skal du begynde at luge, og det er jo ikke det sjoveste i verden.

Læs også: Hvorfor købe en færdighæk?

 

Det du kan gøre mod naboens ukrudt

vær varsom med at skabe nabokrig over ukrudt

Det er nu egentlig et begrænset udvalg af muligheder du har, for at gøre noget ved naboens ukrudt. Du har i princippet ikke rigtig nogen ret til at lave nogen form for aktivitet eller behandling i naboens have, selvom det er irriterende og det går ud over din flotte have. Hvem ved, det kan endda være det er i naboens interesse at have noget at sit ukrudt? Usandsynligt, men vi kan ikke bare antage det, for hvorfor har de så ikke gjort noget ved det?

Der findes en enkelt lovgivning du faktisk kan tage i brug, og det er hegnsloven. I hegnsloven står der nemlig at ukrudt ikke må beskadige den hæk som opdeler din og naboens grund. Dette betyder at hvis der vokser ukrudt ind i jeres fælles hæk, så må du godt fjerne det ukrudt der er i hækken. Men du må stadig ikke behandle dét ukrudt der er i naboens have.

Se også: Skab et fuglerigt miljø i haven

 

Overvej din situation

Det værste der kan ske ved sådan, er at i bliver uvenner. Det er hverken i din eller naboens interesse, så derfor bør du overveje grundigt hvordan du vil fortælle det ”lille” problem du har.

Hvis du ikke får noget ud af at være i dialog om naboens hæk, så kan du som sidste udvej forsøge dig at få et hegnssyn, hvor en hegnsmand vil vurdere og lave en afgørelse på sagen.

Hvis du ikke vil virke som et fjols i naboens opfattelse af dig, så kan du prøve at sænke skuldrene, stadig overveje dine ord og lægge ud med ”skal vi ikke lige tage en kop kaffe eller en øl, der er noget jeg lige vil spørge dig om.” Gør det så roligt som muligt, i stedet bare at banke på naboens dør, fortælle om dit problem og bede ham fikse det.

Det er en svær procedure hvor du desværre faktisk ikke kan gøre meget end bare at pleje din have, selvom det hele kommer fra naboens. Den eneste lov du har på din side, er hegnsloven som blot dækker over hækken mellem jer. Det bedste er uden tvivl, at finde en fælles løsning på problemet.

En kommentar til “Hvad kan du gøre ved naboens ukrudt?”

Der er lukket for kommentarer.