Tips til hvordan du bygger et skur til haven på den simple måde

Som haveejer skal du have plads til dine haveredskaber, potter, værktøj, hynder og måske havemøbler. Her kan et redskabsskur eller måske et kombineret værksted og opbevaringsskur være det perfekte valg til haven. Det er enten som fritstående eller bygget sammen med garage, mur eller andet. Det frembringer så det store spørgsmål: Hvordan du bygger et skur til haven?

Det er ikke verdens nemmeste opgave at kaste sig over at bygge et skur. Især hvis du aldrig har prøvet det før, og måske ikke har gjort alverden ud i håndværksmæssige erfaringer af denne type arbejde.

Alting har dog sin begyndelse, og med den rette vilje og tålmodighed, så er det dog noget, som mange sagtens kan gøre selv. Det er dog afhængig af størrelse og type, for der kan være en del ting, som f.eks. taget, hvor der kræves rigtig tømrerarbejde både i ekspertise og gode råd.

 

Den professionelle hjælp til at bygge haveskur

Hvis du ikke vil kaste dig i kast med at bygge et skur, for det er trods alt en opgave der kræver masser af tålmodighed og logik, hvis det også skal tage sig godt ud, så brug den professionelle assistance fra en tømrer.

At bruge en tømrer koster selvfølgelig væsentlige mere frem for at gøre det selv, men hvis du er i tvivl om dine egne evner, så er spørgsmålet ofte; Vil du have det gode slutresultat som en tømrer giver, eller de mange fejl og mangler som ret ofte vil være en del af slutresultatet, hvis du gør det selv uden evnerne og tålmodigheden.

En professionel vil ikke bare kunne bygge dit skur, men også rådgive dig rigtigt.

Mange er bange for hvordan et redskabsskur vil tage sig ud i haven, for vil skuret passe ind i forhold til omgivelserne? Her kan du med den rette assistance få et flot skur der kan være i den samme stil som huset, materiale, grundform, størrelse og den rigtige placering der blender naturligt ind i omgivelserne. Du kan med fordel søge inspiration i vores indlæg: Sådan finder du den rette tømrer til dit haveprojekt.

 

Byg selv et redskabsskur i haven

Hvis du vil bygge et skur i træ selv, så skal du først og fremmest finde den rette placering, størrelse og materialer.

Hvor stort skal skuret være? det rette tag til skuret? Hvilket type gulv? Isoleret skur eller ej? Og selvfølgelig hvor skuret skal placeret i haven, for mange vil gerne dække det til med slyngplanter og andet til et mere naturlig look, og her skal planter og jordforhold hænge sammen.

Størrelsen af skuret er vigtigt, for du skal logisk nok købe stolper efter dette. Find ud af disse ting i design fasen hvor du tager højde for de fleste ting,  der altid giver altid et bedre slutresultat.

 

Sådan bygger du et skur selv

Her får du en overordnet plan til hvordan du rent faktisk bygger dit skur.

Placering af stolper

Stolperne er den vigtigste del, for disse afgør størrelsen og hvor dit skur skal stå. Disse skal du selvfølgelig have købt helt ligesom du med fordel kan købe støbte betonfødder til omkring 100 kr. stykket.

Hvordan du sætter stolperne er den vigtige del af byggeriet. Her er tålmodigheden særdeles vigtigt, så stolperne står i lod og korrekt i forhold til hinanden.

Byg en vinkel med tre brædder som ligger i de rette dimensioner i forhold til skurets størrelse så vinklen skaber 90 grader.

Mål op og brug nivellering så dine stolper står i vinkel og vatter.  Grav huller til betonfødderne hvor stolperne kun må gå til den frostfrie dybde. Sæt et langt bræt mellem de fire stolper og brug vaterpasset til at se hvor lige de er. Her kan du med fordel grave fødderne så langt ned, at intet stikker op. Så kan du justerer stolpernes højde frem for at få fødderne til at stå helt i vatter, da dette ofte kan være ret besværligt.

Bor nogle franske skruer i til at spænde stolper og fødder sammen.

Beklædning og konstruktion

Sæt nogle løsholter fast både til at støtte bjælkerne men også så beklædningen kan hæftes på. Her kræver det vinkelbeslag så det er holdbart og selvfølgelig bruge masser af tid, så de står i vatter.

Taget kræver spær, hvor du skal tage højde for at lave hældning så der ikke bliver samlet vand og ødelægger taget. Sæt spærrerne fast med bolte på stolperne og brug vinkelbeslag til remmene der sættes på spærene.

Selve beklædningen kan gøres på mange måder, og er nok den nemmeste opgave når der skal bygges skur. Her skal du vælge den rette form, og så ellers ”bare” sømme brædderne fast.

Du skal skal lave vindbånd så skuret er mere stabil og modstandsdygtig. Her kan du lave kryds i hver ende, tag og siden.

Taget kan være en bygge opgave i sig selv, men den nemme løsning kan være at bruge noget så simpelt som trapez plader. Det er både billigt, nemt og med det gennemsigtige plast, får du lys ind i skuret.

Det er selvfølgelig en ret hurtig gennemgang til at bygge et simpelt skur, som kan forklares nemmere visuelt, hvor du finder meget mere inspiration til at bygge dit eget haveskur.