fbpx

Tips til hvordan du finder den rigtige terrassedør til hus og have

Står du overfor at skulle have udskiftet terrassedør og måske vinduer? Måske du er ved at bygge og i design af haven og hjem, skal du selvfølgelig have fundet den helt rigtige dør der åbner op ud til haven eller måske jeres planlagte overdækket terrasse til fremtidens lækre opholdsrum.

Her på Haveunivers finder du små tips til hvordan du finder den rigtige terrassedør, som du kan bruge til inspiration, når du søger efter typer og mellem de mange forskellige producenter med hver deres fordele og ulemper.

 

Den hurtige og smarte løsning

Køb den flotte skydedør til terrassedøren

Rådgivning er ofte en gratis service, og hvorfor ikke få en fagmands vurdering på, om du skal have de dobbelte døre, skydedør eller en helt anden type, som passer bedst til netop dit hus. En lokal tømrer eller snedker kan også være den gode uvildige rådgiver. Med års erfaring i udskiftning af vinduer og døre kender han til de fleste muligheder på markedet. Den perfekte dør der giver en hurtig og nem adgang til altan, terrassen og haven som helhed, kommer i mange forskellige varianter.

 

Priser?

få den rigtige døren ud til haven

Markedet indenfor både vinduer og døre er kæmpe stort. Det giver selvfølgelig også den store variation i priser og materialer. Måske du ønsker vedligeholdelsesfri alu eller træ, så vil prisen ofte stige med min. 25%. En skydedør på et par meter koster måske 20.000 kr. hvor en løsning med dobbeltdør i nøjagtig samme størrelse, kan købes til 15.000 kr.

Der er mange muligheder, og budgettet er som regel udslagsgivende for de fleste valg. Her er det især vigtigt at finde ud af fordelene ved f.eks. en dobbeltdør versus en skydedør i forhold til lysindfald og andet. Hvis du kan spare 5.000 kr. og få en bedre løsning, så vil det være dumt at lægge sig fast på en type fra starten af, især hvis den oprindelige tanke er den dårligste løsning.

Lad være med at købe for billigt, for du får også hvad du betaler for. Den gode investering i både vinduer og døre er, at købe i en ordentlig kvalitet der kan holde mange år frem. Budgettet skal selvfølgelig følges, men lad være med sætte det for lavt med noget så vigtigt, som døre og vinduer der skal holde i mange år.

 

Hvad du skal overveje i forhold til terrassedøre?

Terrassedøren skal selvfølgelig give dig/jer den hurtige og nemme adgang til haven og terrassen. Her skal den også passe ind i den eksisterende stil, for hvis vinduer og andet er brunt træ på den gule hus, vil en rød alu skydedør nok være helt malplaceret.

En terrassedør kan ofte være dejlig med et stort glasparti, da den som regel er placeret ved stuen. Her er ekstra lysindfald den dejlige ting og giver samtidig også mulighed for at skabe en god udluftning. Det kan være ved skydedøre, men den bedre løsning kunne være dobbeltdøre der både giver et harmonisk udtryk, men også en naturlig sammenhæng mellem have, terrasse og boligen.

Sommeren kan også blive varm med store glaspartier, her kan solarglas være den gode afskærmning mod solens stråler der varmer stuen op.

Tag højde for om døren kun kan åbne 90 grader ud, hvis du gerne vil have at døren skal stå vandret med muren i åben tilstand. Her er murfalshængsler den simple løsning, men skal bestilles fra starten af ellers bliver det en stor merudgift.

Sikkerheden er desværre også noget du skal tage højde for, da mange indbrudstyve godt kan lide at komme ind af terrassedøren. Vælg en dør der er sikret med en rigtig lås, som ikke kan låses op indefra og selvfølgelig cylinder til at låse udefra.

 

Typer af døre?

Type af døre er selvfølgelig også vigtigt, hvor de hyppigst brugte terrassedøre i Danmark er:

  • Dobbelt terrassedør
  • Halvdør
  • Facadedør
  • Enkel terrassedør
  • Døre med sideparti
  • Pladedøre

No Responses

Join The Discussion