Hvad og hvordan med en buksbomhæk?

Hvad og hvordan med en buksbomhæk? En buksbomhæk er en af de tætteste og flotteste hække vi kan få. En buksbomhæk er den sort de fleste skulpturer af planter, er lavet ud af. Dette er fordi en buksbomhæk netop er så tæt som vi nævnte før, og det gør den rigtig let at arbejde med.

En buksbomhæk er en plante der kan tåle at blive formet/klippet som netop du gerne vil have den. Det er din bedste mulighed for at få en fuldstændig perfekt hæk der er i vater og forbliver det. Det er er også en af grundende til, hvorfor buksbomhæk er en af de mest populære hække i Danmark.

Foruden de førnævnte fordele ved en buksbomhæk, så vokser den langsomt og kan grundet sin tæthed holde til det værste vejr.

 

Den pæneste hæk i nabolaget

hvorfor du skal købe en buksbomhæk?

En buksbomhæk er uden tvivl den hæk i nabolaget der vil få flest stjerner. En buksbomhæk er en rigtig pæn og neutral hæk, som ikke kræver det vilde at vedligeholde. Du får derfor ved en buksbomhæk, en rigtig nem og nydelig løsning til haven.

Hvis du skulle gå hen og vil udfolde din kreative side, kan du jo plante en lille buksbomhæk andre steder i haven, hvor du selv kan klippe den til noget specielt. Du kan sagtens forme bogstaver og alverdens ved en buksbomhæk, så på denne måde kan du pryde din have helt selv.

 

Find dine planter ved Plantetorvet – Kvalitet, billigt og nemt

køb planter online ved Plantetorvet

Buksbomhæk eller færdighæk?

Selvom en buksbomhæk er en nem løsning, så kan du jo også vælge en endnu lettere løsning, som en færdighæk. Hvorfor købe en færdighæk?

En færdighæk skal du heller ikke rigtig gøre noget ved, andet end at du skal passe den som en ganske almindelig hæk. Du vil dog med garanti skulle klippe en færdighæk noget hyppigere end ved en buksbomhæk, til gengæld er der flere muligheder med en færdighæk – lige foruden former og skulpturer selvfølgelig, hvor en buksbomhæk vinder med flere meter.

Hvis du går og leder efter noget der skal dele din store og flotte have op, lidt ligesom en rumdeler, så kan du bruge begge dele. Den helt store forskel her er dog prisen, hvor en færdighæk let kan koste 14-18 gange mere end en buksbomhæk.

 

Pleje, placering og håndtering af en buksbomhæk

Problemer med at plante hækken? Når du får dig en buksbomhæk, så får du dig ikke en besværlig hæk. En buksbomhæk kan nemlig klare sig i alle former for jord og der derfor ikke særlig kræsen på dette område. Det samme gælder også med sol og skygge, hvor en buksbomhæk kan klare sig helt fint med og uden begge. Det mest optimale vil dog være at den får sol og en smule skygge engang i mellem, men det gør ikke det store. Hvis en buksbomhæk ikke får skygge engang i mellem så hævder det blot dens vokseværk.

Med hensyn til jordtyper som vi var inde på før, så er det mest optimale dog jord som er lettere fugtigt. Det betyder som sagt ikke at du ikke kan plante den i andre jordtyper, dette er dog at foretrække.

Skal vi se nærmere på hvordan du skal pleje din buksbomhæk, så er det heller ikke særlig svært. Du skal blot give den et lag topdressing og en smule kompost 1-2 gange om året, og så er den mere end glad.

Klipningen af en buksbomhæk skal vi også lige have på plads. Det mest optimale tidspunkt at klippe din buksbomhæk med en hækkeklipper er i april og maj måned. Dette er fordi at det er i disse måneder hvor den gror sig tæt, hurtigst. Så når du har klippet den, lapper den sig selv sammen meget hurtigt igen, så den forbliver robust. Hvis du ender med at klippe din buksbomhæk hvor det er koldt som slut på efteråret eller i vinteren, så gror den sig ikke tæt særlig hurtigt og er derfor mere modtagelig overfor frostskader.

Nu ved du forhåbentlig lidt mere om en af de mest fantastiske typer af hække du kan få her i landet, som er ideel for dig der gerne vil have en flot hæk, som tilføjer noget stolthed ved at vise den frem, men som heller ikke vil være nervøs for vejrudsigten halvdelen af året for om hvordan du skal pleje din hæk.

 

2 kommentarer til “Hvad og hvordan med en buksbomhæk?”

Der er lukket for kommentarer.