Hvordan undgår du myg i haven?

Hvordan undgår du myg i haven? Når det endelig er sommer i Danmark, så er der altid et eller andet vi kan finde og brokke os over alligevel. Hvis ikke det er vejret, så er det noget andet. Oftest er dette ”andet” myg og hvordan vi undgår dem – For myg kan godt nok være en irriterende plage, især for små børn med et brusende blodomløb som myggene elsker at stikke i.

Der er hidtil ikke fundet nogen decideret opskrift på hvordan du undgår myg i haven. Der er dog med tiden kommet en masse tips og tricks som kan være værd at prøve, hvis du er den person som virkelig er attraktiv for den mindre attraktive myg.

De råd som du finder online, som på en eller anden måde gør at du undgår myg i din have(måske endda i redsskabskuret), kan du finde lidt inspiration til her.

Planter enhver myg undgår

Der findes faktisk en god håndfuld forskellige planter som gør haven til en have alle myg undgår. Her er der tale om noget som citronella, katteurt og fløjlsblomst. Det er ikke ualmindeligt hvis du ikke kender til dem, men du kan prøve at undersøge dem nærmere og se efter om det er nogen du finder pæne nok til at integrere i din have fyldt med myg.

Der findes også planter som vi kender mere til end de førnævnte. Her er der blandt andet tale om citronmelisse, hvidløg, rosmarin, pebermynte, basilikum og lavendel. Tro det eller ej, men disse planter har faktisk den samme effekt på myg som kryptonit har på Supermand. Du kan altså her slå to myg med et smæk når du først gør din have til noget myg glædeligt undgår, og samtidig dyrker du noget du selv kan bruge i køkkenet når du er i dit gastronomiske hjørne.

Du skal dog huske på at der endnu ikke kan sættes to streger under på at planterne virker optimalt mod myg, inden du sætter dem i haven. Til gengæld, så er de sidstnævnte planter som sagt noget du kan bruge til andet end at skræmme myg væk med, så de vil nok være de mest optimale at eksperimentere med i haven.

Hverdagsdanskernes råd mod myg i haven

Her kommer alle de råd, som kommer fra folk som du og jeg. Folk der bare har været træt af at have myg i haven i længere tid end vi har, og prøvet sig frem. Nogen af dem virker, nogen af dem virker muligvis ikke. Uanset, får du her nogen af de mest genkendte råd mod myg i haven.

Lavendelolie og eddike på din hud skulle efter sigende være en måde du undgår myg på. Smør blot et tyndt lag på din hud, og det skulle være nok, inden du går ud i haven. Hvorfor myg undgår eddike og lavendel, skal jeg ikke kunne sige. Det tror jeg faktisk ikke nogen kan, men ligesom vi heller ikke ligefrem elsker at spise rå løg uden noget til, så kan det være at det bare heller ikke er en livret hos en myg.

Citroner og lime er også en uafhængig kombination du kan prøve når du skal ud i haven. Og nej, du skal ikke smøre dig fedtet ind i citronsaft og lime. Skær nogen citroner ud i skiver og læg dem blot på en tallerken som du tager med ud i haven. Det skulle vidst være mere attraktivt for en myg end du er (også selvom du har gjort noget ud af dig selv). Dette er altså endnu en smart måde du potentielt undgår myg, uden at smøre dig ind i noget.

Det samme gælder for lime, næsten. Her skal du halvere en lime og putte nelliker i den halve lime. Om det er noget myg elsker eller ej, ved vi heller ikke. Men mange danskere oplever at det er en måde du undgår myg på, ved at tage det med ud i haven.

Til slut er der cigar og ølgær-tabletter. Myg undgår helst cigar og hvad der følger med. Så hvis du godt kan lide at ryge en god cigar, så gør det ude i haven. Du undgår myg og så er det også bedre for din bolig end hvis du gør det indendørs.

Ølgær-tabletter er egentlig bare en tablet du indtager. Ligesom alkohol kommer ud i blodet, er der et eller andet ved denne tablet der også gør. Og myggene kan efter sigende ikke lide dit blod. Hvorfor det skulle hjælpe skal jeg ikke kunne sige, da en myg først opdager efter den har bidt dig, at den ikke kan lide smagen – der er det jo ligesom for sent. Men du kan prøve det hvis du virkelig bare er desperat efter at finde en måde hvorpå du undgår myg i haven.

2 kommentarer til “Hvordan undgår du myg i haven?”

Der er lukket for kommentarer.