Hus

Hvorfor energiruder? Tips til hvorfor nye ruder (& glarmester brug)

Denne side er reklamefinansieret / affiliate

Hvis du har købt et gammelt hus, eller måske bare trænger til at få udskiftet til nye vinduer, hvorfor så ikke skifte til moderne termoruder der har mange fordele?

Dårlig isolerede og utætte vinduer er skyld i, at omkring 6-7 % vores samlede energiforbrug ryger direkte ud i den blå luft. Hvorfor energiruder? Med energiruder vil du både få bedre indeklima og spare en del penge på varmeregningen. Derudover, får du generelt en forøget velvære i huset.

Hvis dine vinduesrammer er i fin stand og du overvejer at udskifte de gamle ruder til energiruder, klares det nemt og bedst med en lokal Glarmester som Brøndbyernes Glarmester der dækker Brøndby, Glostrup, Vallensbæk (eller en lokal fagmand i dit område). Hvis vinduerne ikke er i god stand, skal du skifte hele vinduet.

Hvad er en energirude?

En energirude er en moderne termorude. Kært barn har mange navne, hvor moderne termoruder/energiruder også bliver kaldt energitermoruder, lavenergiruder, lavenergitermoruder m.m. men de er i bund og grund en og samme rude.

Energiruder er optimeret til at mindste varmetabet bedst muligt. Det sker ved hjælp af, at der bliver brugt argon/krypton gasart som mindsker cirkulation mellem glassene og forbedrer isoleringsevnen. Yderligere, er de inderste lag af ruderne, belagt med en lav-emissionsbelægning. Det gør sig gældende både ved 2-lag som 3-lag glas.

Hvorfor skifte til energiruder?

Der er en række fordele ved at skifte dine termoruder ud med de nyere energiruder. Her er væsentlige fordele:

  • Bedre indeklima: De nyere ruder vil give dig et bedre indeklima ved at den indvendige overflade af ruden, vil blive varmere og give mindre træk og kulde. Det mindsker også chancen for at danne skimmelsvamp der kommer af den indvendige kondens.
  • Konstant temperatur: Ved at formindske varmetab, gør det også nemmere at holde en konstant temperatur der giver øget komfort.
  • Mindre kolde rum: Med en investering i nye energiruder, vil huset blive bedre til at holde på varmen og gavne de værelser der måske var kolde før.
  • Spar penge: Der er mindre varmetab ved energiruder. Det giver dig logisk nok en god besparelse på varmeregningen.
  • Hus værdi: Værdien på huset vil logisk nok stige med en forøget energi investering.

 

Få 3 tilbud på udskiftning – Billigst, nemt og hurtigt for dig

Køb nye vinduer med 3byggetilbud

Hvilken type skal du vælge?

Hvad type af energiruder skal du vælge?

  • Støjdæmpende ruder: Hvis du bor op en af trafikeret vej eller måske jernbanen, kan du overveje at investerer lidt ekstra og vælge støjdæmpende ruder.
  • Vælg 2- eller 3-lags energiruder: Vindues false bredde afgør om du kan bruge 3-lags typen eller ej. Her kan du rådføre dig med den lokale glarmester.

Montering?

Der findes mange gode videoer til gør-det-selv projekter. Men med ruder, er en korrekt montering vigtig. Derfor bør du bruge en fagmand som en glarmester til det. Forkert montering giver forringelse både i levetid og funktion.

Der er krav til hvordan du opklodser ruden og afstanden fra ramme til rude. Belægningen der holder varmen inde i rummet, skal monteres på ydersiden af det inderste glas. Fugebånd, monteringsbånd og glaslister skal udskiftes, helt ligesom tætningslisterne måske skal udskiftes.

Der er mange ting der kan gå galt. Og det vil gøre din investering ret dårlig, da både levetiden bliver formindsket væsentlig, og du opnår måske slet ingen besparelse på varmeregning.

Ekstra muligheder?

Der findes forskellige tilkøbs muligheder. Her er specielt solfilm måske noget, som du vil have gavn af. En vestvendt stue vil få aftensol, og her kan solfilm være det smarte valg at få indbygget i vinduerne.

Investering?

Det koster selvfølgelig penge at købe nye moderne termoruder og den rette montering af en glarmester. Men f.eks. nye 3-lags ruder der forbedrer isoleringsevnen, kan ofte tjene sig hjem efter en kort årrække ved en lavere varmeregning.

Var indholdet brugbart for dig?
Sending
User Rating 5 (2 votes)

Giv dit besyv med