Hvorfor en havetraktor med opsamler? (Guide med tips)

Hvis du har kuperet terræn eller en mellemstor græsplæne og måske hidtil har brugt en motorklipper, så kan en havetraktor være det smarte valg.

Du finder forskellige muligheder indenfor havetraktorer med eller uden opsamler. Hvorfor en havetraktor med opsamler? Det er der en række gode fordele til.

 

Hvorfor vælge med græsopsamler?

Udover valget om du skal vælge en rider eller ej, skal du også tage en beslutning om havetraktoren skal være med opsamler eller ej.

En stor fordel med en opsamler er, at du ret hurtigt kan gøre din græsplæne ren for diverse, blade, grene og græs efter blæsevejr. Hvis opsamleren sidder fast på havetraktoren, som de fleste gør frem for som anhænger, kan du hurtigt og nemt tømme opsamleren uden at rejse dig fra sædet.

Opsamleren er selvfølgelig beregnet til at opsamle græs afklip når du slår græsset, hvis du ikke ønsker bioklip og side-/bagudkast som gødning. Som sidebonus, kan du bruge traktoren til at rengøre flisearealer, asfalt osv.

 

Hvilken havetraktor med opsamler?

En ting er at vide hvorfor du skal vælge en havetraktor til græsplænen, men det kræver også, at du finder ud af hvilken model og type.

 

Vi anbefaler

McCulloch M155-107 TC Powerdrive

Testvinder havetraktor i flere testsGod ydelse, effektivitet, kvalitet og pris

[button-green url=”https://haveunivers.dk/renthjem-mcculloch-m155107tc” target=”_blank” position=”center”]Find den ved 10-4.dk her[/button-green]

 

I forhold til opsamler, så gælder det om at købe en model der er rummelig nok i forhold til din have. En for lille opsamler kræver mange tømninger hvis plænen er stor. Helt ligesom det måske er spildte penge at købe for en for stor havetraktor til en lille græsplæne. Ved opbevaring af havetraktoren kan det være en fordel, at opsamleren nemt og smertefrit kan klikkes af.

Et køb af havetraktor afhænger dog af en lang række andre kriterier end lige opsamleren.

 

Hvad du skal overveje inden køb?

Det første du skal overveje er selvfølgelig budgettet. Prisen for traktorer strækker sig fra billige modeller til 6-7000 kr. og op til dyrere modeller til f.eks. 30-50.000 kr.

Dernæst skal du tænke over størrelsen af din græsplæne og om det er kuperet terræn. Hvis arealet er kuperet skal du gå efter en stærk motor der kan klare de hårdere ”etaper”.

Hvis du har en lille græsplæne, er en havetraktor måske mere i vejen end gavn. Hvis du har en stor plæne, skal du måske overveje de dyre modeller med stærkere motor, holdbarhed og stor klippebredde.

Hvis plænen er mellemstor, er den store model til den dyre pris måske slet ikke nødvendigt.

Skal du vælge knækstyret model eller ej? Her vil det være særdeles praktisk i det kuperet og svært tilgængelige areal.

Tag højde for motor, kapacitet, klippebredde, tank volume og selvfølgelig opsamler, som skal passe til din haves størrelse og struktur.

 

Husk vedligeholdelse

Se et køb af en havetraktor som en investering. Sådan en skal selvfølgelig passes og plejes, så den tjener sig selv hjem. Her gælder det om at huske vedligeholdelse af havetraktoren, så den holder i lang tid.

  • Rengøring: Havetraktoren vil naturligvis blive beskidt. Her kan der sætte sig grene og andet fast, der kan have en negativ effekt på ydeevnen. Hold traktoren ren på undersiden, motor og generelt sørger for den er i god stand.
  • Knive: Knivene skal slibes og måske endda skiftes alt afhængig af, hvor meget arbejde traktoren bliver sat på.
  • Olie: Husk altid at smøre med olie for traktoren brug for olie helt ligesom bil m.m. Husk også at olien over tid trænger til udskiftning. Levetiden på havetraktoren bliver væsentlig nedsat, hvis du ikke er obs på smøring.
  • Luftfilter: Rens dit luftfilter hvilket er ganske nemt. Fjern filteret og rens luftindtag hvor det plejer at sidde. Måske selve filteret er slidt og trænger til en udskiftning.
  • Tændrør: Et gang om året/sæson, så skift dit tændrør. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af plænen, men du vil forbedre brændstoføkonomien.
  • Opbevaring: Opbevar havetraktoren tørt frem for at lade den stå ude i vind og regn.

🏆 Hvilken havetraktor er bedst?

MTD SMART RF 125 Havetraktor er en alsidig havetraktor, som har en skapr venderadius og god komfort. Læs vores artikel, og find en havetraktor, som passer bedst til din have

✅ Hvad skal man se efter, når man vælger ny havetraktor?

Plænens størrelse og skråning er vigtigt, men også havetraktorens motor, venderadius, komfort og klippebredde. Har den sideudkast, bioklip eller opsamler? Få flere råd i artiklen.

🏡 Hvordan plejer du bedst din have?

Bioklip er den bedste måde at pleje din græsplæne uden, at du skal gøre noget anderledes. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilke problemer din plæne har, men få gode råd i artiklen.

2 kommentarer til “Hvorfor en havetraktor med opsamler? (Guide med tips)”

Der er lukket for kommentarer.