fbpx

Hvorfor ikke bruge totalenterprise ved nybyggeri?

Hvis i står overfor at skulle bygge nyt, så er det ikke kun huset der skal bygges. Haven er selvfølgelig også en ordentlig omgang, som ikke lige klares på en uge. Her kan der være fordel ved at gøre tingene den smarte og nemme måde fra start.

Hvis du ikke ved hvad totalenterprise er og hvorfor, får du et par tips til dette lige her.

Hvad er totalenterprise?

Totalenteprise står som organisator for bygning af det nye hus. Det sker på baggrund af jeres ønsker, hvor totalentreprenøren står for skitse, tegninger, beskrivelse, byggetilladelse fra kommunen og koordinering af leverancer og håndværkere.

Hvorfor bruge totalenterprise?

Det store fordel med en totalentreprise er, at du kun skal kommunikerer med et firma og kun afregne med det firma. Det er klart en stor fordel, for jonglering med forskellige faggrupper af håndværkere, leverandører med videre, er meget arbejdet oveni det normale arbejde i hverdagen.

At bruge en totalentreprenør udelukker dog ikke, at det kan være ganske fornuftigt at have en rådgiver til at holde øje med, at du rent faktisk også får det ønsket fra firmaet.

Haven?

Når mange bygger nyt hus, så er haven mere eller mindre gemt væk indtil huset er opført. Her består have arbejdet som regel af, at der bliver hyret et par brolæggere til at anlægge havesti, terrasse og indkørsel. Resten bliver som regel taget i etaper, hvor der bliver plantet en ligusterhæk, rigtig meget græs og måske et enkelt bed i kasse.

Men hvorfor ikke få anlagt en rigtig have der giver oplevelser samtidig med husets færdiggørelse. Det er selvfølgelig afhængig af budgettet, men den ekstra udgift vil dog give mange glæder. Her vil det være dejlig nemt at få aftalt haven med i samme omgang som opførsel af huset.

Gode råd til nybyggeri

Der er mange ting at tage højde for, når beslutningen om opførsel af nyt hus sammen. Her vil byggeriet være en stor opgave som beskrevet, hvor du dog skal tage højde for en del inden aftale om totalentreprise eller ej.

Tjek kommunens lokalplan og servitutter, hvor du skal tjekke for placering af hus på grunden, eventuelle krav til udseende, størrelse eller byggematerialer. Det vil være dumt at købe en grund og så opdage at jeres ideer måske slet ikke kan føres ud i livet.

Lav din research på byggefirma inden du beslutter dig for at hyre dem. Her kan du nemt ved en Google søgning få oplysninger på Trustpilot og diverse anmeldelses/reviews sider om håndværkere og firmaer. Tag dog højde for at alle vil have negative kommentarer, og ikke alle af disse er objektive eller skal tages som at være en hel eller halv sandhed. Men ingen brand uden røg og hvis der er et mønster af negative kommentarer om et firma, skal du gøre op med dig selv om du tør tage chancen eller ej.

Inden du underskriver nogen kontrakter med en bygherre, så få professionel hjælp til at se tingene igennem, så jeres ønsker bliver ført ud i livet.

Hyr en bygherre rådgiver som har mere forstand på tingene end de fleste af os nok har. Her kan du også bruge dennes ekspertise i forhold til kontrakt.

I forhold til afregning, så vær sikker på at du får den ydelse som du betaler for hvad end det er i rater eller ej.

No Responses

Join The Discussion