Hvorfor købe en færdighæk? Hvilke, hvordan og hvor (Tips)

Det er ikke alle der er lige begejstret for at vedligeholde haven. Specielt de par der skal købe hus for første gang, er det en uforudset udfordring. Det er ikke unormalt, hvis du tænker at det må være begrænset hvor meget tid, penge og arbejde det kræver, men det skal nu nok skifte med tiden.

Hvis du skal have anlagt have i forbindelse ved nybyggeri, er det en stor opgave at klare selv både i design og udførelse. Her kan du med fordel hyre en anlægsgartner til opgaven, for at opnå det bedste resultat.

Anlæggelse af have kræver, at der skal tages mange beslutninger. Her er hækken selvfølgelig også er en væsentlig del af haven.

Hvis du netop har nogle ønsker i forhold til en flot og høj hæk der skal give privatliv i haven, så er en færdighæk lige noget for dig. Alternativt kan du begynde at så din egen hæk og vente en årrække på at din hæk skal blive de gennemsnitlige 180 centimeter høj.

Der er mange grunde og et par enkelte ulemper som er værd at sætte i rækkefølge, inden du beslutter dig for hvilken hæk du gerne vil have på din ejendom.

 

Fordelene og ulemper ved en færdighæk

En færdighæk er nærmest noget LEGO-inspireret. Det giver dig muligheden for at tilkøbe dig præcist hvad det hedder, nemlig en hæk der er færdig og blandt de mest populære hække i Danmark.

Vi danskere er meget introverte på nogle områder og har derfor et ekstra behov for privatliv, hvor husets vægge ikke er nok for os. Vi føler at vi har brug for noget privatliv i vores have også, som vel i bund og grund er en hel fair ting.

Men det er altså ikke unormalt, for det er bare sådan vi er. Vi kan godt vælge at leve med det, men hvorfor skal vi leve med noget der irriterer os, når vi har muligheden for at gøre noget ved det. Den mulighed er netop en færdighæk.

 

Vi anbefaler Plantetorvet indenfor hæk og planter til haven

køb planter online ved Plantetorvet

 

Hvordan med en busbomhæk? Hvis du heller ikke føler du har tid viden og overskud til at pleje en hæk du selv har sået, som skal vokse sig høj, tyk og flot, så er det atter en nævneværdig fordel ved at købe en færdighæk.

Og så er det altså ikke fordi der kun findes en type af færdighæk. De findes mange så du selv kan vælge din drømmehæk.

Nu er vi kommet ind på fordelene ved en færdighæk, men der er selvfølgelig også en ulempe eller to. Den ene er at den er dyr (hvilket vi kommer ind på lige om lidt) og den anden er, at de bør plantes steder med læ. Det er langt fra alle der kun planter deres hæk hvor der er læ, men det er absolut det mest forsvarlige at gøre.

Se videoen her med gode råd til plantning af færdighæk:

 

Færdighæk kan ses på bankkontoen

En færdighæk er altså ikke billig. En færdighæk koster mellem 18 og 22 gange så meget som hvis du nu selv skulle plante en hæk.

Hvis du ikke lige har sat dig ind i hvad en hæk betyder i kroner og øre, så skal du vide at det sagtens kan komme op på 100.000 kroner for at få dækket haven til med færdighæk. Ligesom så meget andet, så er der også mulighed for at du laver en afbetalingsordning på en færdighæk, hvis du ikke lige står og har eller har lyst til at bruge 100.000 kroner på en færdighæk.

Den største ulempe ved en færdighæk er, at du hurtigt skal i gang med en hækkeklipper.

 

Alternativt brug af færdighæk

Det er ikke fordi at du enten skal have en færdighæk over hele grunden, eller ej. Mange benytter også en færdighæk til at reparere den nuværende hæk. Det koster altså ikke 100.000 og samtidig undgår du der er et grimt stykke i din hæk, eller i det hele taget bare et hul i din hæk.

En færdighæk kan også bruges som en form for rumdeler i din have. Hvis du nu har en stor og flot have, så kan du godt plante en færdighæk lige i midten af din have, som sagtens kunne være et alternativ til en pavillon. Lav blot 3 vægge, eller måske 2, som former sig som en åben trekant, og du har pludseligt et sted du kan nyde din morgenkaffe, eller måske en pølse fra grillen.

Du bør derfor finde ud af om økonomien er til det og hvor meget økonomien er til. Hvad er dine planer og ønsker omkring din have og hvordan kan en færdighæk opfylde dit behov. Færdighæk er overordnet en rigtig god idé, men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person.