Hvorfor vælge en havetraktor til græsplænen? (eller rider)

Har du en middelstor eller stor græsplæne, og overvejer om ikke en havetraktor kunne være det gode redskab – og samtidig også sjove ting?

At køre rundt med en græsslåmaskine hvad end det er håndskubber, elektrisk eller med motor, er ikke verdens sjoveste ting. Det kan være tidskrævende og måske også hårdt som vil give dig sved på panden og T-shirten.

At købe en havetraktor eller rider kræver måske gode argumenter. Hvorfor vælge en havetraktor til græsplænen der er meget dyrere end en motordrevet plæneklipper?

 

Hvorfor vælge en havetraktor / rider?

Den bedste grund til at vælge en frontklippende rider eller havetraktor er, hvis du har en stor plæne. Den store plæne kan sagtens retfærdiggøre investeringen overfor familien, især hvis du er personen der står for at holde græsplænen vedlige.

En stor plæne og en motorklipper betyder, at du skal gå rigtig mange skridt rundt i haven. Motion er sundt, men det kan være en sveddryppende affære. Tiden er et andet godt argument, for hvorfor ikke nøjes med at bruge 10 minutter mod før over en time pr. gang på græsslåningen.

Græsset vil blive slået oftere end før højest sandsynligt. En havetraktor er noget sjovere at starte, og hvis det kun tager dig 10 minutter at drøne rundt på plænen, vil du nok være forfalden til at gøre det noget oftere.

En havetraktor kan faktisk også bruges til andet end at slå græsset. Du kan bruge den til at tromle med, som snerydder, sprede frø, over større areal, rive sten, fjerne affald og andre ting, der dog ofte kræver havetraktor tilbehør.

Investeringen er høj, men kan gøres kollektivt sammen med naboer som så samtidig giver et socialt ansvar.

 

Vi anbefaler

McCulloch M155-107 TC Powerdrive

Testvinder havetraktor i flere testsGod ydelse, effektivitet, kvalitet og pris

[button-green url=”https://haveunivers.dk/renthjem-mcculloch-m155107tc” target=”_blank” position=”center”]Find den ved 10-4.dk her[/button-green]

 

Hvilken havetraktor skal du vælge?

Der findes mange forskellige modeller indenfor riders og traktorer. Derfor kan det godt være svært, at finde den bedste model der passer til dit behov og have.

Hav fokus på disse ting når du skal vælge en havetraktor:

  • Motor: Motor størrelsen er afgørende for ydeevnen på traktoren. Hvis du har en kuperet plæne og terræn, så kræver det selvfølgelig mere af motoren end det flade terræn. Det samme gør sig gældende i forhold til hvad den skal trække. Hvis du vælger at bruge f.eks. havetraktor anhænger, skal motoren yde mere. Så kig objektivt på hvad du tænker traktoren skal kunne klare, og vælg hestekræfter ud fra det.
  • Klipper: Overvej om du vil have bioklip, sideudkast eller måske en stor klippebredde der gør græsslåning hurtigere, hvilket er fordelagtigt til store plæner.
  • Opsamling: Hvis du vælger havetraktor med opsamling, skal du ikke klippe græsset så ofte som med bioklip og sideudkast der gøder haven for dig når det skubbes ned i græsset.
  • Vende: Kig på hvordan venderadius er på havetraktoren. Her vil riders med frontklipper have den mindre venderadius som gør det nemmere at komme rundt om træer og generelt på græsplænen.
  • Træk: Trækker den på alle 4 hjul eller ej, som ofte ses på de større modellen. Firhjulstræk giver dig en mere jævn kørsel.

 

Hvad koster en havetraktor?

Prisen er væsentlig højere end for almindelige plæneklipper. Her vil en fornuftig model indenfor traktorer til private nok ligge på omkring 10.000 kr. og op til 15.000 kr.

Du finder også dyrere modeller der dog ofte er beregnet til erhverv. De billige modeller fra omkring 10.000 kr. er ganske fine maskiner til de fleste. Du skal medregn prisen på havetraktor med vogn, opsamler og eventuelt andet ekstra udstyr.

2 kommentarer til “Hvorfor vælge en havetraktor til græsplænen? (eller rider)”

Der er lukket for kommentarer.