Hvornår skal du gøde plænen efter mosset er fjernet?

Haven er et fortryllende sted at opholde sig, hvor de mange dufte, farver og lyde fra fugle m.m. kan gøre kroppen helt afstresset. Det dejlige have kræver dog også noget arbejde. Ukrudt, planter, terrasse og græsplænen kræver nemlig vedligeholdelse eller pleje.

Mos er et problem de fleste haveejere kender til i mindre eller stor grad. Gennem vinteren har mosset fået optimale betingelser for vækst med vådt, koldt og mørkt vejr. Det betyder, at når foråret kommer så skal du i gang med at bekæmpe mosset.

For at bekæmpe mosset bedst muligt, skal dit græs være i en god vækst. Her gælder det selvfølgelig både i forhold til at rive mos af og gødning af græsplænen.

Hvornår skal du gøde plænen efter mosset er fjernet?

Først skal du fjerne alt mos fra plænen, hvilket kan gøres på forskellige måder. Her er den nemmeste måde at bruge en mosfjerner eller plænelufter/vertikalskærer til opgaven.

Du kan også bruge en ganske almindelig haverive eller en decideret mosrive, men det vil være en fysisk hård opgave for skuldre, arme og ryg. Der kan nemlig være rigtig meget mos og det sidder ikke altid løst.

Hvis plænen har været angrebet af meget mos, kan der være bare pletter og huller. Disse bør du fylde ud med en topdressing og græsfrø. Bland din egen eller køb en topdressing hvor du blander græsfrø i. Del topdressingen ud på plænen og riv det jævnt.

Husk at bruge græsfrø der passer til vækstbetingelser i din græsplæne.

Gødning af plænen

Alt afhængig af vejret, så vent et par uger til græsset er begyndt at komme i god vækst, før du begynder på gødningen. Regnvejr efter gødning er god timing.

Græsrødder skal have mulighed for at optage næringsstofferne fra gødning. Kunstgødning vil ikke have meget virkning, hvis græsset ikke er i vækst og så er det mere eller mindre spild. Derfor skal du vente minimum et par uger, og måske endda længere tid alt afhængig af hvordan vejret har været.

God vækst på græs siges at være, når du har slået græsset 1-2 gange.

En kommentar til “Hvornår skal du gøde plænen efter mosset er fjernet?”

Der er lukket for kommentarer.