Tips

Hyr en vognmand til jordkørsel ved renovering eller byggeri

Denne side er reklamefinansieret / affiliate

Hus og have er et fantastisk sted at opholde sig. Og måske du/i er ved at bygge nyt, ombygge eller lave en renovering af haven? Hvis du skal have gravet en stor trampolin ned, lavet havebassin eller hvad end du skal have bygget eller lavet om i haven, så kræver det ofte masser af materialer og affald i form af grus, sand, jord m.m.

Hyr en vognmand til jordkørsel ved renovering eller byggeri, som Vognmand Michael Holst der dækker Nordjylland og Midtjylland eller lignede fagmand i dit område. For en vognmand er den nemmeste og billigste løsning for dig. Og grunden til det er, hvad du finder svar på i denne lille guide.

Hvorfor bruge en vognmand til jordkørsel?

Hvis du ønsker udgravning i haven, så skaber du højest sandsynlig meget overskydende jord, sand eller grus. Og de færreste haveejere har eller kan bruge denne jord i haven, med mindre du har mange tomme højbede, jordfattige blomsterbede eller ønsker en kuperet have.

Du kan vælge en trailer og køretur til genbrugspladsen. Det er dog tidskrævende, hårdt og måske du slet ikke kan komme af med jorden på genbrugspladsen, da der kan være maks. grænse for aflæsning af jord, og i forhold til forurening af jorden.

Den nemme løsning er at hyre en vognmand til at læsse en container af, som du fylder med affaldet og vognmanden kører den til deponering. Du skal selvfølgelig betale for at hyre vognmanden, men i sidste ende kan det rent faktisk være den billigste metode i forhold til dine arbejdstimer. For du kan bruge de mange timer som deponering vil tage, på at lave din dit projekt på matriklen.

Du kan selvfølgelig også både købe jord og få transporteret jord til din have af en vognmand. Det kan være nødvendigt, hvis du har købt en ny byggegrund og bygget hus. Her vil jord være nødvendig for etablering af have med kuperet terræn, planter m.m.

Grupper af jord?

Jord er ikke bare jord, for der findes mange forskellige typer. Her kan du dele op i to grupper:

  • Muld: En blandet type med god krummestruktur og rig på gødningsstoffer, hvor jorden dannes over lerholdig bund.
  • Morr: Denne type er uden krummestruktur og fattig på gødningsstoffer og sur med pH under 5.5, hvor jorden som regel dannes over den sandet råjord.

Køb af jord til haven?

Hvis du skal bruge store mængder jord til haven, vil det smarte, nemme og billige valg være ved en vognmand, savværk eller entreprenør.

Hvis du har brug for mindre mængder, kan big backs ved diverse online forhandlere med  udbringning, måske være det nemme valg. Det billigste valg kan være at hente noget muldjord på genbrugspladsen, som dog ofte har for høj gødningsindhold, så her bør du grabbe det med sand, morr og det eksisterende jord.

Prisen for jord er ofte omkring 80 – 150 kr. pr m3 inklusiv moms og uden transport.

Kom af med almindelig jord?

Du kan komme af med jord op til 1 m3 på genbrugspladsen. Over denne mængde kan der være regler i din kommune i forhold til deponering eller genanvendelse. Med en vognmand hvor du selvfølgelig betaler for deponering, står denne for de respektive regler i forhold til deponering.

Komme af med forurenet jord?

Ofte skal flytning af jord(i større mængder) meldes til kommunen. Her kan det fra være at flytte jord fra en kortlagt ejendom, områdeklassificeret område eller forurenet jord.

Alt afhængig af kommune, så er forurenet jord omfattet af reglerne i affaldsbekendtgørelsen, hvor du skal udfylde et skema der følger jorden fra haven til deponeringen.

Forurenet jord kan være fra nedfald, spildevandsslam, affald, olie lækager m.m. Her er en jordbundstest den normale måde at teste jorden på.

Var indholdet nyttigt for dig?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Giv dit besyv med