Bor du i et ældre hus, eller måske overvejer at købe et nyt hus af ældre dato? Her er det stor chance for, at huset er dårlig isoleret eller måske slet ikke er isoleret.
Isolering er den nemme måde at spare på varmeregning for en almindelig danske familie og samtidig skabe et bedre indeklima.
At isolerer sit hus kræver professionel hjælp. At indlægge granueleringsmateriale eller papiruld i hulrum hvor varmen ryger direkte ud, kræver både det rigtige materiale og rigtige udførsel. Her er en professionel den fornuftige investering hvad end du kræver efterisolering, isolering af loft eller hulmursisolering.
Få 3 uforpligtigende tilbud – billigt, nemt og hurtigt
Fordele ved isolering?
Du finder en række fordele ved at få isoleret, som kan være:
- Du tjener investeringen i isolering hjem igen
- Dit varmeforbrug falder ved at huset holder kulden ude og varmen inde
- Du opnår et generelt bedre indeklima uden træk og kuldebroer
- Mindre CO2-udslip
- Mindre risiko for skimmelsvamp
- Højere ejendomsværdi
Muligheder for isolering af ydervæg?
Der er forskellige muligheder, når du skal have isoleret en ydervæg. Her er den billigste og hurtigste måde, hulmursisolering med granulat der bliver sprøjtet ind. Hulmursisolering finder du til den billigste pris på omkring 100 kr. pr. kvm. og det er en investering du kan hente hjem på 5-6 år.
En noget dyrere måde hvor prisen kan være op mod 2000 kr. pr. m2, er isolering af ydervæggen udefra. Isolering indefra er ikke tilrådeligt med mindre de andre muligheder ikke kan lade sig gøre. Du kan nemlig øge fugtigheden som skaber større chance for skimmelsvamp ved isolering af væggen indefra.
Hulmursisolering?
Hvis dit hus har en hulmur, som er et hulrum mellem inder- og ydervæg, så kan der sprøjtes granulat ind. Det kræver dog først, at du får undersøgt om der er en hulmur eller ej.
Du kan undersøge hulrum ved en infrarød måling med et termografisk kamera. Alternativt kan der laves boring i en fuge, og test ved at stikke en krog eller pind ind. Det er tilrådeligt at få en fagmand til at gøre dette, som også kan råde dig til, hvad der skal isoleres og hvad der ikke er nødvendigt.
Granulat til hulmursisolering kommer i forskellige typer. Miljøvenligt papirgranualt, flamingokugler, stenuld eller glasuld. Hver især har hvert materiale sine egne egenskaber. Flamingo er brandfarligt, og kan bruges ved brandsikre ydervægge, hvor papirgranulat er miljøvenligt, men både kan afgive og optage fugtighed.
Isolering af ydervæg udefra?
Isoleringen af ydervæggen udefra i forbindelse med facaderenovering, er en meget dyrere løsning end hulmursisolering. En ny facade kræver også flytning af vinduer og eventuelt dør eller døre, hvilket logisk nok, er med til gøre prisen højere.
Isolering udefra kan enten foregå ved, at du bygger et skelet på facaden hvor isolering mellem skelettet. Det kan også foregå med en trykfast isolering der er monteret direkte på ydermuren med armeret pudslag.
Prisen kan ligge på omkring 2000 kr. pr. kvm. Det gør investering en hel del dyrere i forhold til en hulmursisolering der som gennemsnit ligger på omkring 15.000 kr. alt i alt.
Isolering af ydervæg indefra?
Isolering indefra er en anden måde, hvor du kan få isoleret ydervæggen. Det er nok den dårligste løsning, hvor du får mindst besparelse i form af effektiv isolering. Derudover, kan du risikerer fugt og skimmel problemer med løsningen, hvis væggen ikke er velegnet eller arbejdet ikke er lavet helt korrekt.
Der kan være årsager til, at isolering indefra er eneste løsning. Du vil opnå en besparelse på varmen med denne type isolering, men de andre typer giver dog en meget bedre energibesparelse.
Visitor Rating: 5 Stars