Jordbær som bunddække(guide 2022) – Undgå ukrudt & få jordbær

Hvis du kender til den håbløse kamp mod ukrudt i de store bede, så skal du måske slå to fluer med et smæk i 2020.

Hvordan fjerner du ukrudt og får jordbær samtidig? Jordbær som bunddække er en genial måde at få udlignet oddsene i den ulige kamp mod ukrudtet. Og samtidig giver det dig/jer jordbær i haven som især de små børn elsker at gå på opdagelse efter.

 

Plantetorvet byder på det store udvalg i kvalitets jordbærplanter

køb planter online ved PlantetorvetVi anbefaler Plantetorvet som er nemt, hurtigt og til god pris & kvalitet

 

Brug jordbær som bunddække i maj måned

Hvordan du dyrker jordbær? Plant f.eks. skovjordbær og så vil de gøre arbejdet for dig.

Hvis du vil ukrudt til livs, så er det godt at bruge bunddække for at forhindre væksten af ukrudt. Hvorfor ikke gøre det på den smarte måde, og bruge jordbærplanter frem for perlegrus, flis eller lignede når du planter i surbundsbed eller måske et staudebed?

Jordbær er billige og nemme at købe. Du kan enten købe dem billigt eller spørge om at få planter ved folk der har et bed, for mon ikke de har nogen stiklinger i overskud.

En anden god ting ved at bruge jordbær til bunddække er, at de er nemme at plante og de bliver næsten aldrig slået ihjel. I maj måned hvor foråret har slået til(7-9-13), er det bedste tidspunkt at plante jordbær. Ret hurtigt vil jordbærplanterens rødder slå god rod så planterne begynder at give stiklinger, der kan bruges på de bare pletter.

Den helt store gevinst, som især små børn vil elske, er at der så vil være jordbær rigtig mange steder, og hvilket barn elsker ikke at gå på opdagelse efter jordbær. Helt ligesom bærplanter er en god måde at skabe et fuglerigt miljø i haven. Så der er faktisk kun gevinst ved at bruge jordbær som bunddække.

 

Hvilke jordbær skal du bruge som bunddække?

Det største problem er nok at bestemme sig for, om du skal bruge almindelige jordbær planter eller de mindre skovjordbær planter.

Skovjordbær er mindre i fysisk form. og selv om de breder sig godt ud over den bare jord, så er de bedst velegnet til mindre bede som f.eks. et rosebed eller staudebed. De større bede får du bedre dækket med almindelige jordbær planter der er væsentligt større i bladene.

Planter:

dæk dine bede med skovjordbær planter

Brug spiselige planter som bunddække i haven

find spiselige haveplanter gratis eller billigt

Få dækket haven med nemme bunddække planter som skovjordbær

 

Plant på den rigtige måde for bedste effekt på ukrudt

Det er en god ide at fjerne rødder og ukrudt fra jorden inden du planter jordbær planterne. Det gør, at du giver de nye jordbær planter en chance og de derved vokser hurtigere end eventuelt ny ukrudt.

Husk at grave eller kultiverer jorden godt inden du planter. Bland noget godt kompost i jorden og måske giv lidt gødning her i foråret til at give ekstra boost.

Der vil altid komme ukrudt da planterne ikke vokser op og dækker alt i løbet af kort tid. Derfor skal du huske for ukrudt indtil den bare jord bliver dækket helt. Derudover, så skal planterne selvfølgelig have masser af vand hvis det bliver en tør sommer.

Gør din have forårsklar hvor kampen mod ukrudtet kan gøres smartere med det rigtige bunddække, og hvorfor ikke noget spiseligt?

2 kommentarer til “Jordbær som bunddække(guide 2022) – Undgå ukrudt & få jordbær”

Der er lukket for kommentarer.