Bedste Kap/geringssav test (2022) – Se de 6 bedste kapgerignssave her

1

DeWalt DWS780

Denne maskine er et robust værktøj for dig, som både skal kunne skære i små og store tømmer. Det er en 305 mm geringssav med udtræk og XPS. Du kan nemt justere indstilling af klingen. Den kan skære små genstande og store tømmer op til 110 x 303 mm.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
DeWalt DWS780 6.120 kr. Johannes Fog
Makita LS1018L 4.941 kr. Wattoo.dk
Dewalt DW712 4.722 kr. CombiShop
Hikoko akku kap-/geringssav 4.344 kr. CombiShop
Bosch GCM 8 SJL Kap-/geringssav 2.739 kr. Staypro
DeWalt DWS778 3.997 kr. CombiShop

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kap geringssav test

Skal du save i vinkler og skal snittene samtidig være snorlige, så er det en kap geringssav du skal investere i. Specielt, hvis du skal gøre det ofte og gerne vil have noget godt kram til det.

Der findes dog mange modeller på markedet, så hvilken passer bedst til dig, dit behov og hvilken prisklasse ønsker du, at din kommende kap geringssav skal være i? Husk at pris og kvalitet typisk hænger sammen, men lad os tage et nærmere kig på nogle forskellige modeller, der findes på markedet.

Kort resultat af testen

Testvinderen i denne artikel er fra DeWalt, og modellen er DWS780. Den er testvinder fordi det er en alsidig, kraftig maskine, som både fungerer godt til små og store projekter. Den har både en god støvopsamler, XPS-skyggeskærelinje og falsestop, hvis du skal skære render og falsning.

Ønsker du en kap-/geringssav, der er god til prisen, så skal du tage et kig på Bosch GCM 8 SJL, da det er en god kap-/geringssav med gode funktioner og god motor, men til en super god pris.

Leder du derimod efter en kap-/geringssav til professionelle, så skal du tage et kig på DeWalt DWS778. Den har endda opgraderet støvudsugning, så den opfylder de professionelles krav.

Dette var kun en godt gennemgang af tre forskellige kap-/geringssave, men der er 6 forskellige i denne artikel, så du kan finde den der passer til dig.

Hvilken kap geringssav skal du vælge?

Du har nu læst kort om forskellige3 kap-/geringssav, som er i denne artikel, men der findes mange flere og der findes forskellige typer. De fleste kap-/geringssave har en motor med en driftseffekt på fx. 1600 watt, men der findes også eldrevne kap-/geringssave. Det er kommet flere og flere eldrevne værktøjer, og de bliver bedre og bedre. Vi kommer ind på en eldrevet kap-/geringssav fra Hikoko, og den har samme klingehastighed, som de andre i denne artikel, derfor er det nok noget vi kommer til at se mere de kommende år.

DeWalt DWS780#1 DeWalt DWS780 – Bedste kap geringssav

Denne maskine er et robust værktøj for dig, som både skal kunne skære i små og store tømmer. Det er en 305 mm geringssav med udtræk og XPS. Du kan nemt justere indstilling af klingen. Den kan skære små genstande og store tømmer op til 110 x 303 mm.

Fremhævede fordele: 

 • Støvopsamler
 • Stort dobbelt glideanslag, der giver maksimal støtte ved savning i større emner.
 • Nyudviklet falsestop, når du skal skære til render og falsning, og en elektronisk hastighedskontrol, hvis du skal skære i andre materialer end træ.

Derfor skal du vælge DeWalt DWS780

Denne kap geringssav har flere gode funktion, som vil komme dig til gode når du arbejder med maskinen.

XPS-skyggeskærelinje hjælper dig med at skære præcist, da du nemt og præcist kan justere indstillingen af klingen. Arbejdslyset er stadig tændt, så arbejdsemnet belyses, og sikre i det hele en høj produktivitet. Det er en utrolig præcis maskine

Selvom det er en stor maskine med en drifsteffekt på 1675 watt, så er det en brugervenlig maskine, som er nem at indstille. Både gering og smig kan let ændres alt efter hvilken opdage du skal lave. Skal du lave præcise og lette smig-indstillinger, så har smigindstillingen en hurtigudløser til dette i vinkler op til 49 grader både til venstre og højre.

Maskinen har også en knaststyret gerings-låsefunktion, som er til hurtig og let indstilling af geringen, når den skal bruges til agt skære vinkler mellem 0 grader og 50 grader til venstre og 0 og 60 grader til højre.

Skal du skære i større emner, så giver det dobbelte glideanslag dig en hjælpende hånd. Den giver dig maksimal støtte ved savning i større emner uanset hvilken vinkel og kombinationen af vinkler.

Derudover har den også lineære og lodrette skinner, som har en bronzebelægning. Disse skinner giver masksimal præcision, hvis du skal skære i store materialer, som har en en bredde op til 345 mm.

Den vejer 24,8 kg, hvilket faktisk ikke er særlig meget. Dewalt har fokuseret på, at den skulle være robust, men selvfølgelig også nem at transportere fra sted til sted fx på byggepladsen. Derfor har den et kompakt letvægtsdesign, men hvor der er en enorm kapacitet, så du kan skære det du ønsker.

Du skal ikke bekymre dig om støv, da den har en god støvkontrol og -fjernelse fra saveområdet.

Skal du bruge maskinen til andre materialer end træ, så er der en elektronisk hastighedskontrol, som justerer skærehastigheden når du saver i andre materialer end træ. Den har også et nyudviklet falsestop, som gør, at du har muligheden for at justere skæredybden når du skal skære til render og falsning.

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 1675 Watt (angiven effekt 960)
 • Klingehastighed: 1900 – 3800 omdr./min
 • Klingediameter: 305 mm
 • Centerhul: 30 mm
 • Maks. Skæredybe: 170 mm.
 • Vægt: 24,8 kg.
 • Lydtryk: 93 dB(A)
 • Medfølgende tilbehør
  • Førsteklasss 60-tænders klinge
  • Skiftenøgle
  • Støvpose
  • Skruetvinge

Makita LS1018LN#2 Makita LS1018L – Kap-/geringssaven til krævende opgaver

Denne kap-/geringssav er både effektiv, har en stærk motor og samtidig præcis. Den er udstyret med laser, og er til byggepladser eller andre arbejdspladser, hvor der er brug for en kap-/geringssav, som skal kunne håndtere krævende opgaver. Er du på udkig efter en kap-/geringssav til dit ambitiøse hjemmeværksted, så er denne et godt bud.

Fremhævede fordele: 

 • Kan med fordel bruges til at skære i snig, da den har en tosidede hældning
 • Udstyret med hurtige indstillinger: 0, 15, 22.5, 31.6 og 45
 • Blød opstart

Derfor skal du vælge Makita LS1018L

Denne maskine er altså ideel til byggepladser, andre arbejdspladser eller fx renovering. Det er en maskine, som kan klare tunge opgaver uden problemer.

Maskinen har en vægt på 20,6 kg, så den kan nemt fragtes rundt fra byggeplads til byggeplads, men altså også nem at fragte rundt på selve byggepladsen.

Den har dobbelt udtræk, som sikrer en høj nøjagtighed når du skærer, men gør også, at du sparer plads.

Makita LS1018L er nem at bruge til at skære i smig, da den har en tosidede hældning. Når det gælder gering, så kan den skære i vinkler til 47 grader til venstre og 60 til højre. Den er også udstyret med disse hurtige indstillinger: 0; 15; 22.5; 31,6; 45.

Derudover har den også en blød opstart, som gør savningen mere præcist i starten og nemmere for dig at kontrollere. Og har du brug for hjælp til at skære helt præcist, så er den også udstyret med laser – den bruger 2xAA batterier. Laseren marker snit linjen, så arbejdet kan gøres både hurtigere, præcist og mere sikkert.

Produktdetaljer

 • Optaget effekt: 1430 watt
 • Klingehastighed, ubelastet: 4300 min-1
 • Skivediameter: 260 mm
 • Klingehul: 30 mm
 • Vægt: 20,6 kg
 • Lydniveau: 103 dB(A)
 • Medfølgende tilbehør:
  • Forlænger
  • Støvpose

Dewalt-DW712#3 Dewalt DW712 – Brugervenlig til store projekter

Denne maskine fra Dewalt har et nyt system, som gør, at maskinen yder en præcis og holdbar indstilling af geringsvinkler mellem 0 og 60 grader til højre og 0 og 50 grader til venstre. Den har en 216 mm klinge og er uden kuffert.

Dette er den anden maskine fra Dewalt i denne artikel om kap-/geringssav. DeWalt er et anderkendt mærke inden for værktøj, og de har både gode maskiner til den professionelle byggeplads og til det ambitiøse hjemmeværksted.

Fremhævede fordele: 

 • Falsestop, som justerer skæredybden til render og falsning
 • Fundament af aluminium, som giver ekstra stabilitet
 • Horisontale skinner, der er med til at give ekstra kapacitet

Derfor skal du vælge Dewalt DW712

Denne maskine er en smule mindre end DeWalt DWS780 hvad angår størrelse, vægt og motorens effekt.

Den har en driftseffekt på 1600 watt, men med en klingehastighed på 3500-4600 omdr-/min, hvilket er mere end DWS780. Den vejer 19,5 kg., så du kan altså nemt tage den med dig ud til opgaver eller bevæge den rundt på byggepladsen. Fundamentet er lavet af aluminium, som er med til at give ekstra stabilitet til saven.

Denne model har også et dobbel sideansalg, for at give maksimal støtte til skæring i store materialer, hvilket specielt er nødvendig når du skal skære i forskellige vinkler og har brug for meget plads. Den har 60 graders højre geringsvinkler, hvilket er en fin kapacitet til selv de mest vanskelige anvendelsesområder.

Der er også horisontale skinner, som er med til at give ekstra kapacitet, når du skærer i store materialer. Dette er altså en model, som både egner sig til mindre opgaver, men også til store opgaver, hvor der skal skæres i store materialer.

Kap/geringssaven fra Dewalt er også rimelig brugervenlig, da der er spindellås, som gør det lettere at udskifte klingen. Derudover er der også markerede kap-/geringsvinkler, som letter opsætningen af saven. Skal du save små justeringer, som fx skæredybden til render og falsning, så har denne maskine også det nyudviklede falsestop.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 1600 Watt (afgiven effekt: 930)
 • Klingehastighed: 3500-4600 omdr./min
 • Klingediameter:  216 mm
 • Centerhul: 30 mm
 • Vægt: 19,5 kg.
 • Lydtryk: 91 dB(A)
 • Tilbehør:
  • Klinge med TCT-tænder
  • Incl. Skruenøgle
  • Skruetvinge

Hikoko akku kap-/geringssav#4 Hikoko akku kap-/geringssav – Batteridrevet kap-/geringssav

Denne kap-/geringssav er anderledes end de andre i denne artikel, fordi det er en akku kap-/geringssav og dermed kører på batterier. Det er en tendens vi har set hos mange forskellige typer af maskiner/værktøjer både til byggepladsen, det ambitiøse hjemmeværksted, men også i haven fx robotplæneklipperen.

Fremhævede fordele: 

 • Det er en akku kap-/geringssav
 • LED-arbejdslys giver optimal belysning på materialet.
 • Effektiv maskine med 4000 omdre./min

Derfor skal du vælge Hikoko akku kap-/geringssav

Batteridrevet-produkter har typisk en fordom om, at de ikke er lige så stærke som fx el- eller benzindrevet maskiner, men leverandørerne har de sidste år fokuseret på at gøre maskinerne kraftige og super velfungerende. Det er denne maskine et godt eksempel på, da den har et omdrejningstal på 4.000 omdre./min.

Maskinen bruger batteries af types Li-Ion, hvilket er det typiske indenfor el drevne værktøjer i øjeblikket. Det samme gør fx plæneklippere. Som nævnt før, har den det samme omdrejningstal, som de fleste andre maskiner i denne test, og med en klingediameter på 255 mm., så er dette en effektiv maskine med høj skærekapacitet.

Den har en vægt på 19,6 kg., så den er – ligesom de andre modeller i denne artikel – nem at flytte rundt på.

Maskinen er også brugervenlig på en række andre punkter, da der fx. Er LED-lys, som lyser på selve skæreområdet, hvilket specielt er et plus, hvis du er et sted med lidt lys. Geringsvinklen er også hurtig og nem at indstille, og der er glideskinner til at støtte når du saver.

Produktdetaljer

 • Batteritype: Li-Ion
 • Batterispænding: 36 V
 • Batterikapacitet: – Ah
 • Klingehastighed, ubelastet: 4.000 omdr./min
 • Klingediameter: 255 mm
 • Vægt: 19,6 kg
 • Tilbehør
  • Ikke alle butikker sælger den med lader, så derfor hver opmærksom på, at du får det hele med, så den er klar til brug for du kommer hjem

Bosch GCM 8 SJL Kap-/geringssav#5 Bosch GCM 8 SJL Kap-/geringssav – Lav pris god kvalitet

Bosch kender vi jo, som mærket, der næsten har en maskine til alt, og de har selvfølgelig også lavet forskellige kap-/geringssave. Denne kap-/geringssav har den største savkapacitet i 8” segmentet. Det betyder, at den også har en større vandret skærekapacitet, og du dermed har mulighed for at udvide dit arbejdsrepertoire.

Dette er en maskine til en god pris med en kraftig motor og højt omdrejningstal

Fremhævede fordele: 

 • Forbedret støvhåndtering via. 2 punkts støvudsugning
 • Nem at transportere grundet lav vægt, design og integreret greb.
 • Dybdeansalg til notskæring.

Derfor skal du vælge Bosch GCM 8 SJL

Igen har vi, at gøre med en kraftig maskine på 1600 watt og et omdrejningstal på 5500 omdr./min, hvilket er det højeste ud af de maskiner, som vi har gennemgået her. Den har også et 312 mm vandret skærekapacitet, som har en lang række anvendelsesformål, hvilket du hurtigt vil opdage når du går i gang med at bruge maskinen.

Dette er en model, hvor Bosch har prøvet at gøre en række forbedringer ift. De ældre modeller. De har bl.a. Forbedret støvhåndteringen udelukkende af hensyn til sundhed og sobert arbejde. Det betyder, at denne maskine nu har 2-punkts støvudsugning.

Kap-/geringssaven er designet, med omtanke på, at den skal være handy og have en lav vægt, så der er mulighed for maksimal mobilitet, hvis du skal transportere den meget, så er dette et kæmpe plus. Den vejer 17,3 kg. Hvilket er det næstlaveste i denne artikel. Den har også et integreret greb, så den er nem at transportere.

Når det kommer til selve saven, så er geringsindtillingen 60 grader til højre og 52 grader til venstre, og hældningsindstillingen er 2 grader til højre og 47 grader til venstre.

Der er også en integreret laser, så du kan lave præcise snit og save præcist. Dette er en stor hjælp, når du skal save, da det er med til at minimere chancen for dumme fejl. Der er også dybdeansalg til notskæring. Maskinen har også et integreret materialeudtræk i siden, som giver støtte når du skærer store materialer. Til sidst, har maskinen også en intuitiv hældningslås i siden.

Alt i alt en maskine, som har mange gode funktioner, kraftig motor og er præcis til en rigtig god pris.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 1600 watt
 • Klingehastighed, ubelastet: 5500 omdr./min.
 • Klingediameter: 216 mm
 • Vægt: 17,3 kg.
 • Lydtryk: 94,2 dB(A)
 • Medfølgende tilbehør:
  • Savklinge 216/30 mm Z48
  • Klemme

DeWalt DWS778#6 DeWalt DWS778 – Bedste kap/geringssav til den professionelle

Den tredje og sidste maskine fra DeWalt i denne artikel om kap-/geringssave. Denne maskine har det klassiske design, men forbedret til den moderne bruger. Dette er altså en maskine, der henvender sig til byggepladsen eller den professionelle arbejdsplads, men selvfølgelig også hos det ambitiøse hjemmeværksted.

Fremhævede fordele: 

 • Kraftig 1850 watt motor
 • Specialdesignet støvudsugning, for at leve op til kravene ho siden professionelle bruger
 • XPS-skyggeskærelinje til hurtig og præcis justering af klingen

Derfor skal du vælge

Denne maskine har en ny motor med 1850 watt hvilket er den kraftigste maskine i denne test og klingehastigheden er på 4300 omdr./min.

Da denne maskine henvender sig til de professionelle, så er der en række krav maskinen skal overholde, og det gælder bl.a. Støvudsugningen. Der er nemlig krav om beskyttelse mod partikler i luften og dermed også beskyttelse af helbredet, når maskinen anvendes i længere tid og ved krævende opgaver.

Der er også taget højde for at imødegå kravene om præcision selv ved de mest krævende opgaver. Derfor er basen og anslaget fremstillet for at imødekomme disse krav, og gøre brugeren tilfreds med resultatet.

Det er muligt at låse hovedet, hvilket minimerer klingevrid når der udføres afretningsopgaver, men letter faktisk også transporten.

Der er også integrerede positive geringsstop ved 15, 22,5, 30 og 45 grader og en hurtig udløser op til 50 grader.

Denne maskine er også udstyret med XPS-skyggeskærelinje, som gør det muligt for dig hurtig at justere klingen og arbejdslyset forbliver tændt.

Den har en lav vægt på 17,2 kg., hvilket gør det til den letteste maskine i denne artikel. Den har et kompakt bøjledesign med stor savekapacitet, men med også med omtanke på, at den skal være transportabel.

For at gøre det nemmere at arbejde med store materialer og i det hele taget gøre arbejdsprocessen nemmere, har denne maskine også et bevægeligt venstre anslag med måleskala for også at forbedre materialestøtten. Det er en god hjælp! Du kan med fordel også købe et arbejdsbord til, som gør arbejdet med maskinen endnu mere brugervenlig.

Produktdetaljer

 •  Driftseffekt 1850 watt (angiven effekt 1050 watt)
 • Klingehastighed: 4300 omdr./min
 • Klingediameter: 250 mm
 • Centerhul: 30 mm
 • Vægt: 17,2 kg
 • Standardtilbehør:
  • 40 tænders klinge
  • Skruetvinge
  • Klingenøgle

Bedste kap geringssav – Vælg den rigtige for dine arbejdsopgaver

Hvilken er den bedste kap geringssav til dig? Når du skal ud og finde en kap geringssav, skal du tjekke, at den bl.a. Har en støvopsamler, håndgribelige, en god klinge og flere ting. Vi har listet en række vigtige faktorer op her, så du nemt kan få et overblik over, hvilke ting, der har stor betydning for dig.

Støvopsamler

Det er ikke alle kap-/geringssave, der har støvopsamler, derfor er det noget, som du skal tage stilling til. Skal du bruge maskinen til professionelt brug, er der krav om partikler i luften, og god udsugning for nødvening. Det er også for sundhedensskyld – alt efter hvad du skærer i. Maskiner med udsugning er typisk lidt dyrere, men værd pengene i sidste enden.

Håndgreb/let at transportere

Skal den være let at transportere? Så skal du kigge på vægten og om der er et håndgreb. Du kan med fordel vælge en maskine, der er let at transportere, da denne type maskine normalt er til professionelt brug til byggepladsen eller renovering osv., hvor der er brug for at den bliver transporteret rundt.

Klinge

Klingen har betydning, da de forskellige maskiner typisk har forskellige størrelser. De er typisk omkring 200-250 mm., men det er også muligt at tilkøbe forskellige klinger alt efter hvad du har brug for. Du kan bl.a. Købe diamantklinge, rundsavklinge og mange flere. Tjek hvilke klinger du har mulighed for at tilkøbe til din kap-/geringssav

Lys/laserlinje

Arbejdslys er vigtigt, hvis du står i lukkede rum eller rum med lidt lys. Mange kap-/geringssav har LED-lys, men det er ikke alle, så hver opmærksom på det, når du vælger din maskine.

Laserlinje er super brugbar, når du skal skære præcist. Nogle modeller fra Dewalt har XPS-skærelinje, hvilket fungerer på nogenlunde samme måde. Den giver dig mulighed for hurtigt og præcist at justere klingen, så den sidder korrekt. En hjælpelinje er med til at minimere risikoen for dumme fejl og spildt arbejde.

Nu skal du vælge den bedste kap-/geringssav, der har dine ønskede funktioner, så du gør et godt køb, som du er glad for i flere år – uanset om det er til professionelt brug eller hjem til det ambitiøse hjemmeværksted.

Testkilder

Der er blevet brugt forskellige kilder til at udføre denne artikel om kap-/geringssave. Der er både brugt leverandører, artikler fra nettet og forhandlere.

Dewalt

Dewalt er en stor producent af elektrisk værktøj og andre hjælpemidler. I denne test er der 3 maskine fra Dewalt, som du helt klart skal tage et nærmere kig på. Dewalt har detaljerede beskrivelser af deres

Bosch

Bosch er et anerkendt mærke indenfor værktøj, og de har selvfølgelig også lavet en serie af kap-/geringssave. I denne artikel om kap-/geringssav havde vi et produkt fra Bosch nemlig GCM 8 SJL Professional.

Konklusion

Vi har nu gennemgået 6 forskellige modeller

Testvinderen er DeWalt DWS780, fordi det er en alsidig, kraftig maskine, som fungerer godt til små og store projekter. Den har både en god støvopsamler, XPS-skyggeskærelinje og falsestop, hvis du skal skære render og falsning.

Den anden kap-/gerringsav vi gennemgik i denne artikel var Makita LS1018L, som har en fornuftig pris, god motor og præcis skæring. Den er specielt oplagt til store og krævende projekter. Derudover kan den med fordel også bruges til at skære i snig, da den har en tosidede hældning, og så har den en blød opstart, hvilket gør, at du bliver mere præcis i starten.

Dewalt DW712 er også en god maskine til krævende projekter. Den er udstyret med Falsestop, som justerer skæredybden til render og falsning. Derudover er fundamentet lavet af aluminium, som giver ekstra stabilitet og den er samtidig nem at flytte rundt. Maskinen er også udstyret med horisontale skinner, der er med til at give ekstra kapacitet.

Den fjerde maskine i denne artikel er Hikoko, som er en akku kap-/geringssav – eldrevet. Den har 4000 omdrejninger pr min, og er på Li-Ion batterier. Den er også udstyret med LED-lys og mange andre brugbare funktioner.

Ønsker du en kap-/geringssav, der er god til prisen, så skal du tage et kig på Bosch GCM 8 SJL, da det er en god kap-/geringssav med gode funktioner og god motor, men til en super god pris.

Leder du derimod efter en kap-/geringssav til professionelle, så skal du tage et kig på DeWalt DWS778. Den har endda opgraderet støvudsugning, så den opfylder de professionelles krav.