Katteskræmmer – 4 effektive katteskræmmere 2022

1

Ryom Ultralydsskræmmer med alarm

Ryom ultralydsskræmmer skræmmer de ubudne katte væk via alarm, ultralydssensor, PIR sensor og blitz.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Ryom Ultralydsskræmmer med alarm 279,20 kr. Globaltools.dk
Ecostyle Kattefri 115 kr. jem & fix
idaXL dyrebekæmpelsesmiddel Jet spray med PIR sensor
Ryom Ultralydsskræmmer 159 kr. Frishop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste katteskræmmer hjælper dig med at holde uønskede katte og andre firbenede væsener ude af din have.

Det kan være irriterende gentagne gange at skulle fjerne efterladenskaber og kattehår fra græsplænen og havemøblerne eller måske endda få bilen ridset af katteklør.

Hvis du jævnligt døjer med ubudne besøg fra nabolagets katte i din have, så kan en effektiv katteskræmmer være løsningen for dig. Slut med uønskede katte i haven.

Ultralydsskræmmer, pulver, vand? Der findes forskellige metoder til at holde katte på afstand fra din have men hvilken er den bedste?

I denne katteskræmmer test har vi samlet de 4 bedste katteskræmmere på markedet lige nu. Vi har undersøgt deres fordele og ulemper og samlet al vores viden om katteskræmmere i vores købsguide. Hvis du vil have overblik over de forskellige modellers egenskaber kan du gå til vores sammenligningsmodel.

Ryom Ultralydsskræmmer med alarm#1 Ryom Ultralydsskræmmer med alarm – bedst i test

Ryom ultralydsskræmmer skræmmer de ubudne katte væk via alarm, ultralydssensor, PIR sensor og blitz.

Fordele

 • Rækkevidde på op til 70 m2
 • Giftfri
 • Ultralyd
 • Stor effekt
 • Starter ved bevægelse
 • Virker også til ræve, hunde, fugle og vildt
 • Kan køre både på el og batteri

Ulemper

 • ser ikke særlig pæn ud i haven
 • Hvis du har en meget stor have kan det være nødvendigt med flere sensorer

Derfor skal du vælge Ryom Ultralydsskræmmer med alarm

Ryom katteskræmmer holder de ubudne katte (og andre dyr) ude af haven på en miljøvenlig og giftfri måde.

Den virker ved at forskrække katten med ubehagelige ultralyde, alarmer og kraftigt blitzlys. Alt dette aktiveres ved den smarte infrarøde PIR sensor, der dedekterer bevægelser.

Med denne ultralydsskræmmer sikrer du dig altså at katten ikke lider skade men blot bliver skræmt ud af din have.

Denne ultralydsskræmmer kan køre både på el og batterier, hvilket er smart hvis du fx ikke har en stikkontakt i nærheden af hvor skræmmeren skal stå. Eller hvis du omvendt ikke ønsker at døje med udskiftning af batterierne.

Ecostyle Kattefri#2 Ecostyle Kattefri – bedste billige

Hold katte væk fra din have med 100% naturligt og miljøvenligt pulver, der smager grimt.

Fordele

 • Naturligt
 • Nemt at drysse ud der hvor kattene kommer ind i haven
 • Kan ikke ses
 • Kan bruges lokalt, hvor katten går mest

Ulemper

 • virker kun til katte i haven
 • Ikke lige så effektiv som ultralyd
 • Kan smitte af på tøj og hud ved direkte berøring

Derfor skal du vælge Ecostyle Kattefri

Ecostyle kattefri er et pulver der indeholder kraftigt duftende æteriske olier fra bl. a. lavendel, som er en ubehagelig duft for katte og som derved skræmmer dem væk.

Drys pulveret rundt i haven, hvor du ikke vil have katten skal være. Når katten får pulveret på poterne vil den slikke det af og den grimme smag vil holde dem væk fremover.

Pulveret skader på ingen måde katten, men gør blot din have mindre attraktiv for den, da katten vil forsøge at undgå den kraftige luft.

Hvis du har små børn i haven skal du være opmærksom på ikke at drysse pulveret ud, hvor børn kan komme i direkte kontakt med det. Selvom det er et naturligt produkt er de æteriske olier meget kraftige. Drys fx ikke pulveret direkte i sandkassen men rundt om for at undgå at katten går op i sandkassen.

VidaXL dyrebekæmpelsesmiddel Jet spray med PIR sensor#3 VidaXL dyrebekæmpelsesmiddel Jet spray med PIR sensor – bedste med vand

Jag katten ud af haven med en automatisk vandsprøjte, der aktiveres af bevægelsessensor. Når katten aktiverer sensoren bliver den mødt med en stråle af vand.

Fordele

 • Giftfri
 • Naturlig
 • Skræmmer også fx egern, ræve og større fugle
 • dækker et areal på op til 100m2
 • Virker med batterier

Ulemper

 • Hvis du glemmer at skifte batterier, så virker den ikke
 • Ikke lige så effektiv som ultralyd
 • Ikke god til vintermånederne

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge VidaXL dyrebekæmpelsesmiddel Jet spray med PIR sensor

Du har måske hørt at katte ikke kan lide vand? Det er lige præcis vand denne katteskræmmer med vand bruger til at skræmme katten, og andre uønskede dyr ud af din have.

Katteskræmmeren fra VidaXL placeres nemt i græsplænen ved hjælp af jordspyddet og så er den ellers klar til at give katten et sprøjt.

Sprinkleren aktiveres via den smarte infrarøde sensor, der detekterer bevægelse indenfor en afstand på op til 10 meter.

Da denne katteskræmmer kun sprøjter med vand har den også en gavnlig effekt på havens planter. Samtidig er den ganske ufarlig for børn og du behøver ikke at bekymre dig om kraftige lugte eller larm.

Vær dog opmærksom på at den ikke bør bruges i de koldeste vintermåneder, da det kolde vand kan betyde livsfarlig nedkøling af katten.

Ryom Ultralydsskræmmer#4 Ryom Ultralydsskræmmer – bedste rækkevidde

Skræm katte og andre større dyr væk fra haven med denne 360 graders katteskræmmer med ultralyd.

Fordele

 • 3 stk. PIR sensorer
 • Ultralyds frekvens fra 10,5-60 kHz
 • Skræmmer både katte, hunde, fugle, ræve og dådyr fra at opholde sig i haven
 • Rækkevidde på op til 8 meter
 • Går automatisk i dvale 10 sek efter bevægelsen er registreret
 • Kan indstilles efter behov

Ulemper

 • blitzlys kan ikke slås fra om natten
 • Alarm skal slukkes manuelt

Derfor skal du vælge Ryom Ultralydsskræmmer

Hvis du ikke alene døjer med nabolagets katte og deres efterladenskaber i din have, men også egern, ræve og dådyr, så er denne Ryom ultralydsskræmmer måske svaret på dine bønner.

Modellen er udstyret med hele 3 bevægelsessensorer, så den dækker 360 grader og en afstand på 8 meter.

Den skræmmer dyrene væk med både alarm, ultralyd, blitz og kraftigt lys. De fleste funktioner kan indstilles efter behov. Alarmen kan fx slukkes om natten, så du ikke vækker hele vejen når katten går ind på matriklen.

Eneste ulempe ved denne ultralydsskræmmer er at blitzlyset ikke kan slås fra om natten og hvis du har glemt at slå alarmen fra, så skal du altså ud af sengen for at slukke for den.

Sådan vælger du den bedste katteskræmmer

At vælge den bedste metode der skræmmer katte væk fra din have behøver hverken at vælge besværligt eller at tage lang tid. Men da markedet indeholder forskellige modeller med hver deres fordele og ulemper, er der alligevel nogle overvejelser du bør gøre dig inden køb.

Rækkevidde

Hvor stor er din have? Katteskræmmere med ultralyd kommer med forskellige rækkevidder og alt afhængigt af, hvor stor en have du har, bør du sikre dig at den du køber er nok til at dække hele din have.

Hvis du har en meget stor have kan det være en god idé at investere i flere sensorer, så du er sikker på at hele haven er dækket ind. Både katte og ræve er snu væsener, som hurtigt kan lure, hvis der er smuthuller i din have, hvor skræmmeren ikke dækker.

Hvis du benytter dig af pulveret, så kan du drysse det rundt om i haven, hvor du ved katten går. Fx rundt om sandkassen eller bedene, som katte tit vil bruge som kattebakke.

Metode

Ultralyd er en meget effektiv metode til at skræmme katte, ræve og fugle væk fra din have. Særligt hvis du har en stor have, hvor du med en eller to ultralydsskræmmere kan dække hele arealet, og derved blive problemet med fremmede katte i din have kvit en gang for alle.

Denne metode påvirker dog i et lidt større omfang. Selvom ultralyden alene påvirker katte (og andre firbenede væsener), så vil blitz og alarm påvirke dig og eventuelt også dine naboer. Selvom larmen kan ende med nabostridigheder skal det dog siges at de er fuldt lovlige at bruge.

Hvis du selv har kæledyr bør du også overveje at de vil blive generet af ultralyd, da de også vil komme til at aktivere sensor på denne type skræmmer.

Hvis du ikke ønsker at blive generet af larm og lys bør du overveje om pulver eller vandskræmmeren er nok til at holde katte væk fra din have. Disse metoder er ikke lige så effektive men hvis du ikke har mange uønskede katte i din have kan det sagtens være nok til at dække dit behov.

Hvis du har problemer med katten bestemte steder på hjemmematriklen, så er pulver en oplagt løsning. Her har du nemlig mulighed for at tilgå problemet lokalt. Drys fx lidt af pulveret på bilens tag eller kølerhjelm, hvis det er her katten lægger sig mest. Pulveret skader ikke lakken men du skal selvfølgelig være opmærksom på den kraftige duft.

Elektronisk eller batterier?

En elektronisk katteskræmmer er smart, da du er sikker på den altid virker. Du skal ikke tænke på at skifte batterier. Til gengæld kræver den at du har en stikkontakt i haven og du skal være opmærksom på ledningen.

Batterier er ikke det mest miljøvenlige valg, men hvis du ikke har en stikkontakt i nærheden af, hvor skræmmeren skal placeres, så er det en nødvendighed.

Hvornår er katte i haven et problem?

Der kan være flere årsager til at katte i din have bliver et problem. Som tidligere nævnt kan det være træls at blive mødt af den ammoniak-lignende lugt af kattetis og efterladenskaber på græsplænen eller sandkassen.

Hvis du lider af allergi kan kattehår i havemøblerne også være til stor gene.

Katte i haven er hvert år også årsag til nabokonflikter, da katten ikke så let lader sig opdrage og derfor er det svært at sikre at ens kat ikke går i andres haver.

Slutteligt er katten et territorialt dyr og hvis du selv har kat som kæledyr kan ubudne katte betyde slåskampe og efterfølgende ture til dyrlægen.

FAQ

Hvilken katteskræmmer er bedst i test?

Den bedste katteskræmmer i test er Ryom Ultralydsskræmmer med alarm. Denne katteskræmmer udmærker sig ved at skræmme katte og andre uønskede dyr som fx ræve og fugle væk fra din have på en effektiv måde med ultralyd. Læs resten af testen for flere detaljer om denne katteskræmmer.

Kan kaffegrums holde katte væk fra haven?

Måske har du hørt at kaffegrums kan være med til at holde katte væk fra dine bede. Og ganske rigtigt kan katte ikke lide lugten af kaffegrums. Som os mennesker er der dog nogle katte der ikke lader sig påvirke meget af lugten og derfor vil gå i bedet alligevel. Derfor er det ikke den mest effektive katteskræmmer.