Kloakspuling guide – Alt om hvorfor, hvordan og hvad til boligen

Er det begyndt at lugte fra kloakken? Måske er toilettet, vask eller andet begyndt at blive stoppet? Er der begyndt at stå vand i brønden? Der kan være mange grunde til få renset din kloak med en kloakspuling foretaget af en professionel fagmand som Køge Slamsuger der dækker det meste af Sjælland(Alternativt en fagmand i din region).

Spuling af kloak er en nødvendighed. Helt ligesom en autoriseret fagmand skal bruges, når der er tilslutning til den offentlig kloak. Hvis du er i tvivl om hvad, hvornår og hvordan, får du lidt inspiration og tips i denne mini-guide. For det kan være dyrt at ignorerer og lade stå til for længe.

Hvorfor kloakspuling til forebyggelse?

Du kender nok til det med, at vi som regel først forholder os til problemerne når de opstår. Og dette gør sig selvfølgelig også gældende i forhold til kloakken. Her kan en årlig rensning af rørene i kloakken i form af en spuling være det smarte træk 1 gang hver anden eller måske hvert år.

Få foretaget en kloak spuling så du undgår den dårlig lugt, stoppet vask eller toilet og desuden forebygger eventuelle problemer der kan og vil opstå.

Se også: Hvordan foregår en tv-inspektion af kloak?

Brug en autoriseret kloakmester

Det at spule kloakken er ikke nødvendigvis en svær opgave, men du skal dog bruge en autoriseret kloakmester. At kaste sig over en arbejdsopgave som du ikke nødvendigvis har nogen erfaring med, kan give skader i stedet for glæder. Derudover, er tilslutning til den offentlige kloak også forbundet med regler i forhold til at foretage arbejde.

Et stoppet toilet, afløb eller vandlås kan du selvfølgelig godt rense for fedtstoffer og sæbe selv. Helt ligesom spuling af rør er noget du selv må gøre. Men når det kommer til selve kloakken er det en slamsuger eller spuling med fagmand der skal bruges. Helt ligesom tilslutning ved f.eks. regnvandskloakering kræver en autoriseret kloakmester. Derudover, har en kloakmester erfaring og viden i forhold til kloakken og udbedring, som de færreste af os trods alt har.

 

Få 3 uforpligtigende på opgaven – billig, nemt og hurtigt for dig

3byggetilbud opgaver til haven

 

Muligheder for rensning af kloak?

Kloakrensning kan bestå af en kloakspuling og så af slamsugning. Her er den store forskel, at der bliver brugt den store lastbil som vi kalder en slamsuger til at rense med slamsugning. Hvor spuling er lidt anderledes med sin enkle højtryksspuling.

Ofte vil de fleste firmaer der udbyder rensning af kloak, tilbyde dig en kombineret slamsugning og spuling af kloakken. Her skal du selvfølgelig sikre dig, at regningen kun bliver for spuling, hvis du finder at kun dette er nødvendigt. Ellers kan du måske få en regning og kombineret rensning uden at have været klar over det.

Forskel på kloakspuling og slamsugning?

Det store forskel på slamsugning og kloakspuling er, at en slamsuger suger alt affald, skidt og lignede ud af kloakken på en grovere måde end med en spuling. Kloakspuling vil fjerne det mindre skidt der kan være aflejringer på kloakrørene eller forstoppelser som slamsugning ikke tager, og ofte kan det være en god ide at kombinerer de to rensemetoder. Hvis brud på rør er strømpeforing ofte den nemme og hurtige løsning.

Hvornår skal du bruge spuling eller slamsugning?

Til det grove arbejde på kloakledning, sivebrønde, pumpebrønde m.m. vil slamsugning være nødvendigt for at suge de store mængder tørstof, affald, skidt, blade m.m. op.

Kloakspuling bruges når der er forstoppelser der f.eks. kan give en ildelugtende aroma i boligen. Højtryksspuling fjerner både aflejringer og forstoppelser i rørene som slamsugning ikke tager.

En kommentar til “Kloakspuling guide – Alt om hvorfor, hvordan og hvad til boligen”

Der er lukket for kommentarer.